Mi-s Eliberatorul: Dan Diaconescu pune în Direct steagul pe crâncena redută Oltchim

Dan Diaconescu în Direct a câștigat pentru popor (nu știm încă care: român, rus, azer, danfelixvoiculescian, asesoftian) licitația pentru Oltchim. Trecând prin șpăgi, lansând mult fum, Dan Diaconescu a reușit de și-a înfipt oferta pe metereze, “eliberând” Combinatul și declarând-ul, în numele poporului (repet, încă nu știm care: român, rus, azer, danfelixvoiculescian, asesoftian), “pământ românesc”. Cică-i mai rămân bani să elibereze de sub jugul Uniunii Stalinist Leniniste a Tarom-ului și a altor privatizări. Bugetează din banii alocați dezgropării Elodiei. Domnu’ Dan se pare că îl salvează de furia pensionarilor și bugetarilor pe Prim-Plagiatorul Mitoman al României care stătea cu sabia lipsei de bani de la FMI deasupra capului (de Vrijer a declarat clar că, dacă nu se privatizează Oltchim-ul până la sfârșitul lunii septembrie a anului curent, guvernul grupului de crimă organizată nu mai pupă nici un ban). Deci, dacă Domnu’ Dan în Direct nu are de unde să marce banul la finalul perioadei, măcar Ponta se poate spăla pe mâini că nu a fost vina lui.

Revenind la știre, nici n-a eliberat bine Combinatul de sub jugul celor care “voiau să-l jefuiască”, că Dan Diaconescu în Direct a și început cu miloaga către statul român: “sper să fiu ajutat de stat să cumpăr Arpechim, exploatațiile de sare din zonă, câteva termocentrale” șamd… Asta este atitudinea pe care o aștept din partea unui adevărat și bun investitor patriot: apelul la banul public și/sau vânzarea la fier vechi a bunului proaspăt achiziționat. De altfel, nu este prima dată când societăţile comerciale din România au fost vândute la fier vechi după ce, chipurile, s-au privatizat. Oricum, până la fier vechi și/sau exploatarea imobiliară a terenului de sub Combinat, Domnu’ Dan are posibilitatea de a-l administra în direct, prin sms: “dacă vreți ca azi să producem polipropilenă, trimiteți un mesaj cu DA la numărul de telefon … 1 EURO + TVA”.  Dacă nu, nu (tot 1 EURO + TVA).

Sau poate dă lovitura și prin vreun convertor, convector sau turn de cracare de pe-acolo chiar o găsește pe Elodia. (Dar dacă sunt banii ei? … Mamă, ce cioacă!)

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Mi-s Eliberatorul: Dan Diaconescu pune în Direct steagul pe crâncena redută Oltchim

 1. ceaikovski zice:

  😛 Investitorul strategic pare a fi Elodia 😛

  Chiar crezi ca DD are banii? Azi parea cam sucarit, dupa ce a fost anuntat castigatorul licitatiei.
  Cred ca a mizat pe oferta cuiva, mai mare decat a lui si acel „cineva” i-a tras-o.
  Ori in spatele lui sta gazprom, ori vreo inginerie dubioasa. Nu am incredere in DD nici 2 sec.

 2. io am impresia că el abia acum începe să-și dea seama în ce s-a băgat.
  asta presupunând că are banii și nu a comis o infracțiune, deci chiar va prelua Oltchim.
  un combinat chimic este menținut în afaceri cu totul altfel decât o televiziune-șușă.

 3. Valentin zice:

  Chiar si un weekend e prea mult in tara asta de nebuni.
  Cu Oltchim cred ca situatia a fost mult mai simpla de fapt.
  DD a depus plicul cu 10 min intarziere crezand ca nu va fi acceptat, asa cum era firesc. Si era pregatit sa faca un scandal monstru, fluturand plicul refuzat.
  Dar a fost primit.
  Bad karma, naspa feng shui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.