Comunismul și Nazismul sunt ideologii prietene

Pornesc din rădăcină comună și au ca numitor comun CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII. Vă las să judecați și singuri urmărind Povestea sovietelor, un film documentar din 2008, scris şi regizat de Edvīns Šnore.

http://www.peteava.ro/id-569733

http://www.peteava.ro/id-569732

Îi invit pe toți cei care fac apologia ideologiei comuniste să privească cu atenție. Crimele împotriva umanității făcute de către naziști au fost judecate public. Aștept să fie judecate și crimele făcute de către comuniști împotriva umanității.

21 de răspunsuri la Comunismul și Nazismul sunt ideologii prietene

 1. zigzag zice:

  salut! un tribunal international ar trebui sa judece holocaustul facut de comunist!

 2. Nu am avut în familia mea decât, poate o singură victimă colaterală a comunismului , pe verișoara mea cea mai apropiată de mine și în preajma căreia am crescut. Ea nu și-a cunoscut tătăl, ofițer român de ednie germană care a fost deportat în Siberia. Nu s-a mai întors niciodată. Mătușa mea, sora mamei , a murit încă tânără de supărare. Verișoara mea a fost crescută mai mult de către bunica mea. Mama mea spunea că Victor era un om foarte bun și-l regreta.

  De aceea pe socrul meu, medic persecutat politic, prin anul 1986 când l-am cunoscut și când afirma că regimul comunist nu se deosebește cu nimic de cel fascist, nu-l înțelegeam.

  Abia după anul 1990 am înțeles ce voia să spună. Este foarte bine că ai scris acest post.
  Profesorii de istorie au fost cei mai îndoctrinați politic dintre noi, aveau consfătuirile anuale separat de noi ceilalți, și de aceea ei încă, în marea lor majoritate, mai cred că regimul comunist a fost bun.

  Practic, cred că pe elevii noștri nu are cine să-i educe în acest sens.

 3. eumiealmeu zice:

  nu ştiu, serios, cine-ar fi nebun să afirme că ideologia comunistă şi modul cum a fost aplicată ar fi ceva bun. pentru mine, cel puţin, primul lucru care strigă împotriva lor este nu doar lipsa de credinţă, ci faptul că i-au şi oropsit pe cei care credeau… nu mai vorbesc despre restul – de la metode de lucru la ipocrizie, la stil de viaţă opulent, în timp ce propovăduiau soiurile şi salamurile cu gheare de şobolan sau carne de cal … (ha!) – ştiu că sunt nişte chestii de jos, neînsemnate astea, pe lângă ideologia jalnică, dar eu doar am crescut atunci, însă n-am activat efectiv – am fost doar pionieră, utecistă (mda, recunosc, strângeam cotizaţia UTC, dar asta nu înseamnă că ştiam ceva despre comunism, chiar dacă aveam ore de îndoctrinare, la care ne puneau şi note… remember: am copiat şi da, nu-mi pare rău că am copiat la asta, decât să învăţ aşa ceva sau să mă lase repetentă – că dacă nu luam note mari considerau că suntem împotriva sistemului… am ales – ca toţi ceilalţi să copiem.)… cred că tre să mă opresc! e prea neînsemnat ce am eu să spun despre asta, faţă de ce-ar avea de zis alţii, care erau de vreo30 de ani la revoluţie şi-şi doreau ascensiune prin politica partidului. 🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   si lucrurile pe care le consideri marunte trebuiesc amintite si consemnate. fa un exercitiu de memorie: care ti-era micul dejun in perioada aceea – si ce efort trebuia sa depuna cineva sa-l ai inainte de a pleca la scoala.
   lipsa de credinta cred ca este cea care a distrus intotdeauna totul si, mai ales, intoleranta – faptul ca omul judeca ca toti trebuie sa aiba aceeiasi credinta, ca a fi tolerant este o slabiciune care trebuie eradicata.

 4. baricada zice:

  Mare dreptate ai… Sunt acum pe lectură, în repetir, la „Arhipelagul Gulag”, şi, dincolo de descrierile sistemului concentraţionar rusesc, „Solje” aproape că identifică uneori, prin comparaţii, cele două doctrine…

 5. Afinităţi:unii scriu Science fiction, alţii Comunismul si Nazismul…., alţii, INCHIZIŢIA, cu deget acuzator, dar nimeni nu se-ntreaba asupra cauzei: noncaracterul indivizilor subdezvoltati, care denaturează aceste activităţi.De ce se încrâncenează în numele Domnului, de fapt, spre hulirea LUI,credincioşii sălbăticiţi, fie greco-catolici, fie ortodocşi?Ce Lenin sau Hitler, îi împinge?
  Apetitul pentru asemenea teme, se explică, cred, printr-o criză de importanţă/personalitate, că-s şi eu om .Să mă bag şi eu, înseamă!

  • Sare'n Ochi zice:

   in afara de faptul ca lipsa de credinta il indeamna pe om sa comita cele mai ignobile crime (lucru cu care sunt perfect de acord si sper ca asta ati dorit sa transmiteti), chiar nu am inteles nimic din comentariul acesta al dumneavoastra. imi pare rau ca nu ma ridic la calitatea pretentiilor pe care este posibil sa le aveti.

   • Nu trebuie ridicat, ci coborât puţin privirea asupra realităţii egotice hâde umane.Nu este nici o filozofie în vorba: „mulţi văd, puţini pricep” Mâine este posibil să-mi afli pretenţiile, care în esenţă, se reduc la responsabilitatea propriilor afirmaţii. Nu voi fi nicicând auzit, să repet gregar, cele auzite, sau văzute în filme. Deunăzi, am nimerit un film cu vampiri. Nu cred că voi blama liliecii, sau să mă apuc de supt carotidele cuiva.Toate bune ,Madi si Onu Blog

 6. Greva_fiscala zice:

  Trimite asta si marionetei, numita, medveev, cu sublinierea ca urss a crapat demult, chiar daca are nostalgii, s-a gatat! (konietz filma!). Sau macar boului se ambasador sovietic la ONU, un tampit fenilcetonuric, facut prin greseala unui ac infipt, aiurea in prezervativu masii! Oricum si oricand: „Romani, va ordon: TRECETI PRUTUL!” – este singura fraza, pe care orice roman adevarat ar rostit-o si ar fi chiar mandru de ea!

 7. Pingback: E vremea sondajelor! « MANGALIA – POLITICA între realitate şi ipocrizie

 8. Pingback: “TiPoLoGie” universală la mijloc de cale lactee în plină reGropare neagră « Fanu Weblog

 9. apellamemorie zice:

  Si totusi…

  As recomanda celor care n-au vazut inca filmul despre tragedia polonezilor de la Katyn, ce poarta chiar acest nume. Acolo se poate observa ca patriotii polonezi ce reusesc sa supravietuiasca Gestapoului si terorii naziste, desi inchisi si supusi torturii de aparatul politiei politice naziste, atunci cind vor sosi rusii si vor instaura noua forma de organizare politica vor fi masacrati in masa…

  Intre social democratia partidului muncitorilor din Germania si social democratia de inspiratie sovietica, daca in cazul primeia, putem spune ca o parte din vina ii poate apartine si razboiului, care a dus la o exacerbare a violentei pina la atingerea unor culmi abisale, in cazul ultimei, desi manifestata intr-un cadru pasnic s-a dovedit mult mai criminala pentru cetatenii proprii, desi afiseaza un internationalism plin de generozitate…

  • Sare'n Ochi zice:

   corecta observatie: sub masca luptei pentru pace, comunistii si-au masacrat (si-si masacreaza in continuare – vezi Coreea de Nord), in primul rand propriul popor. ei au nevoie de sclavi indoctrinati care sa le roboteasca prin curte, nu au nevoie de oameni liberi – dar se justifica ca vrand „eliberarea” oamenilor. eliberarea de „eu”, eliberarea de „sine”, eliberarea de gandire – transformarea in robotei spalati pe creier.

 10. tesoruccio49 zice:

  ATENTIE ,INCOTRO SE INDREAPTA CAPITALISMUL,DACA FALIMENTEAZA,CE NE MAI RAMANE,NOUA CELOR MULTI,CARE AM TRAIT IN COMUNISM,AM CREZUT IN IDEEA DE SCHIMBARE,SI NE TREZIM IN FUNDATURA ISTORIEI!

 11. zaqk zice:

  Io zic sa imbratisam nazismul. E mai sigur. Sacrificam pe unii dar supravietuim restul. Cu comunistii nimeni nu e in siguranta! 😀

  • Sare'n Ochi zice:

   nazismul este de aceeasi sorginte cu comunismul – asa ca vorbim despre aceeasi idiotenie ranita din capul lipsit de idei al unor populisti care vorbesc cica „in numele poporului” si, mai ales „din dragoste fata de popor”.

 12. Dan Marinescu zice:

  Cuvintul comunism a fost discreditat.Acum se spune socialism.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.