Imunitate de turmă? Turma nu dezvoltă imunitate decât la bun simţ şi la responsabilitate

În ultima vreme am trecut, la mustață, prin câteva variante de „Sfîrşitul” Patriei (sau economiei, la alegere): prin topirea rezervei valutare – care s-a realizat, ani de zile, prin furajarea mamuţilor energofagi şi a minerilor studentofobi. Aceasta a provocat inundaţii masive de lei pe piaţa internă şi asfixierea, prin creşterea nivelului preţurilor, a faunei autohtone: fazani, bizoni și bancuri de guvizi. Deşertul din coşul zilnic al contribuabilului s-a transformat într-un imens acvariu în care s-au zbenguit, vioi, ca într-o economie de Pile, Relații și Cunoștințe, rechinii de tranziţie și caracatița intereselor de grup infracţional organizat. Aceștia au privatizat “greaua moștenire a trecutului”, mânând în propria turmă acei mamuți energofagi de care vă făceam vorbire mai sus din simple şi bănoase interese imobiliare. Îi durea pe ei la patină altceva decât ruinarea fabricilor şi valorificarea imobiliară a terenului de sub acestea.

Poate vă reamintiți, doar ca exercițiu, ce mamut era odată și sectorul petrolier din România, cum nu știa el să se vândă profitabil și cum, odată încăput pe mâna defunctului Dinu Costache Patriciu, l-a introdus pe acesta, inteligentul de el, direct în top-ul Forbes al celor mai bogați 16 est-europeni…

„Iarna nu-i ca vara” este un virus mutant, scăpat de sub orice control (al Justiției, mai ales) care s-a activat, în fiecare an, în momentul în care termometrul a coborât sub zero grade Celsius. Naţiunea s-a cufundat în întuneric fiind privată de apă, căldură şi resurse financiare – nu neapărat în ordinea aceasta. Preţul gigacaloriei a explodat aneantizând economiile populaţiei; bande de funcţionari înarmaţi cu chitanţiere au atacat, din orice poziţie, pe orice inconştient care le-a deschis uşa șamd.

Tot „iarna nu-i ca vara” nea- lăsat şi fără autostrăzi, dar cu un şeptel extrem de viguros de paraziţi ai asfaltărilor şi ai deszăpezirilor.

Apoi am fost loviţi de „Teoria satelitului” – care dovedeşte că toţi sateliţii PSD (y compris sindicatele) s-au prăbuşit, din lipsă de carburant ideologic, în partidul mamă. Peste 90% dintre aleșii trimiși de popor în Parlament au fost contaminați, rezultatul fiind Parlamente şi guvernări extrem de monocrome în lipsă de ideologie şi interese de gaşcă (indiferent de cât se dau de liberali, pesedişti, udemerişti, peempişti, userişti fiecare), plasat cu mult de-asupra Constituției.

Urmările acestei catastrofe se văd azi: investitorii autohtoni scapă care/dacă “poate” să sponsorizeze pe la învingători, restul se delectează tăind stuf la câini – că frunzele s-au consumat în legislaturile ultimilor ani. Din păcate o nenorocire nu vine singură: cometa PNL a deviat de pe traiectoria sa şi s-a hotărât să se prăbușească în Gaura neagră a intereselor personale ale lui Klaus Iohannis. Şocul i-a lăsat cu buza umflată pe alegători (și așa ei nu prea contează).

Cu toate acestea, România a știut să renască din fiecare “Apocalipsă”: s-a integrat, cuminte şi disciplinat, în NATO și în Uniunea Europeană, mimează bine descentralizarea – prin centralizare, învinge, la televizor, Corupţia şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, iese, an după an, din iarnă.

Cu ajutorul nesimţirii şi lipsei de educaţie fiecare speră să iasă în viaţă, sau măcar cu economiile intacte, din Criza Coronavirusului.

Să nu-i blamăm pe nesimţiţi şi pe needucaţi. Lipsurile/minciunile/abuzurile zilnice le-au devenit obişnuinţă.

Şi, vorba aceea, tot ce nu te omoară imediat, te face mai rezistent.

“În casă-i frig, afară-i frig, deschid fereastra larg şi strig: îţi mulţumesc ţie, Partid!”. Oricare ai fi fiind acela.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Imunitate de turmă? Turma nu dezvoltă imunitate decât la bun simţ şi la responsabilitate

  1. ion zice:

    Imunitatea de turma functioneaza, pandemia este fabricata prin isterizarea oamenilor cu ajutorul massmediei corupte si slugarnice, iar ceea ce se intampla este DICTATURA GLOBALA. Cei incovoiati de spate care refuza sa vada ADEVARUL lingand pantofii slugilor oculte ne aduc din nou in totalitarism.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.