Oamenii laşi, încovoiaţi în faţa şefilor, lipsiţi de coloană vertebrală, sunt epidemia din România care accentuează pandemia de Coronavurus!

Noi, medicii, fiind soldaţi în acest război, va trebui să fim protejaţi, nu puşi în prima linie fără o armă în mână. Avem nevoie de stocuri de dezinfectant şi de materiale de protecţie, costume, măşti, mănuşi, dar si de reglementări clare din partea Ministerului Sănătăţii”, spune dr. Bogdan Tănase, medic primar chirurg la Institutul Oncologic din Bucureşti, preşedintele Alianţei Medicilor.

Noi suntem în situaţia de la #Colectiv. Deşi au trecut ani buni de la tragedie, nesimţirea responsabililor din spitale şi minciuna decidenţilor politici este aceeaşi. Politicienii ne mint că să stăm liniştiţi „că avem de toate”, slugoii din spitale primesc cu capul plecat ordine „să tragă” de materialele de protecţie, „că sunt, dar nu suficiente”.

Am aflat aseară ca în spitalele din Cluj-Napoca îşi bat joc de rezidenţi. Că li se dă O MASCĂ pentru a trage de ea O SĂPTĂMÂNĂ! Am aflat că rezidenţii au fost nevoiţi să îşi spele mănuşile, că nu primesc decât o pereche pe zi. Despre ochelari de protectie nici nu se pune vorba să primească. Combinezoane? Mai la vară! Suntem în plin #Colectiv 2!

M-am enervat pe sistemul de slugoi: bă, sunteţi inconştienţi: Cum să ţii copii de 25 de ani, cu 5 ani de facucultate în spate, în prima linie, în plină posibilitate de contaminare cu Coronavirus, fără armură şi fără arme?

Am rugat-o pe colega Gabriela Dragotă să se intereseze la decidenţi care este treaba, să nu zică nimeni că răspândim fake-news-uri. Între timp au explodat genul acesta de scandaluri în spitalele din toatră ţara.

Aşa am aflat că:

„În perioada ianuarie 2019 – 31 dec 2019 au ieșit din magazia spitalului 128.000 măști chirurgicale. În perioada 9 – 16 martie, au ieșit din magazia spitalului 40.050 măști chirurgicale. Deci într-o săptămână a anului 2020, au ieșit din magazie aproximativ 34% din toată cantitatea de anul trecut. Din păcate, eu cred că mulți și-au dus acasă cantități de echipament”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Petru Șușcă.

Cine credeţi că au dus acasă, cumva medicii şi rezidenţii? Sau cei obişnuiţi să dea iama în bunurile statului, că „sunt ale statului, sunt pe gratis”? 12 ani de şcoală plus 5 de facultate şi încă vreo 3 sau 5 de rezidenţiat , versus şcoala furtului de la stat.

Cert este că, urmare a interesului nostru faţă de problemă, conducerea spitalului a dat dispoziție ca echipamentul să fie distribuit de către șefii de secție pentru fiecare angajat în parte. Cam frecţie la un picior de lemn dacă nu se face pe semnătură, că tare mi-e că „repartiţia” tot la decizia celor care au creat mizeria va rămâne.

Între timp, după cum scriam mai sus, scandalul lipsei de echipament de protecţie în spitale s-a extins la nivel naâional. Am aflat că ambulanţierii din Hunedoara se îmbracă în combinezoane de zugrav şi de vopsitori auto ca să se protejeze cât de cât de Coronavirus. Asta apropos de „avem de toate”.

Am aflat de scandalurile dintre medici şi administratori din spitalele din Bucureşti. Jurnaliştii de acolo au verificat şi au constatat că li s-a spus „păzitorilor de echipamente de protecţie” că „trebuie să aibă grijă de ele”, „să nu le risipească”. Deci tufu-vă-n gâţi de decidenţi, nu aveţi echipamente decât de arătat la presă când vă calcă cu curiozitatea, nu şi pentru personalul medical! Vă macină grija să aveţi „grijă” de cauciucuri, tifoane şi plastice, nu cumva să aveţi grijă de carne şi oase, de oameni! Că la dezmăţul de bani publici care se arată odată cu instituirea stării de necesitate, dacă „trageţi” de echipamente, vă rămâne şi vouă de furat!

Urâte la caracter mame v-au educat!

Dar ce e mai murdar în toată această poveste este faptul că, deşi demonstrezi evidenţa, tot apar asistaţi şi asistate mintal (amici şi amice ale „sistemului” de furt şi minciună) care să ne acuze că noi minţim. Nu deşeurile cu faţă umană în faţa cărora stau cu capul plecat şi tremură ca nişte frunze, ci noi, că spunem adevărurile care nu le convin lor…

Complicii hoţiei şi minciunii sunt la fel de periculoşi ca hoţii şi mincinoşii.

PS: Ca să fie totul clar cu privire la penuria de echipamente de protecţie, un document oficial publicat de G4Media.ro arată că Oficiul tehnic de dispozitive medicale certificate, care garanta calitatea unor astfel de echipamente sanitare precum măștile chirurgicale și combinezoanele sanitare, a fost desființat în România încă din decembrie 2014 pentru că nu respecta standardele europene. (daţi click AICI şi citiţi, să nu mai aud discuţiile şi comentariile asistaţilor mintal)

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.