Famiglia grupului infracțional organizat impropriu numit Uniunea Social Liberală a născut la Cluj-Napoca un candidat viu. Irimie Popa l-au botezat și ni l-au vârât drept candidat

Să mă explic ce este cu chestia cu “candidatul viu” din titlu. În nesimțirea sa, Irimie Popa a împânzit colegiul său cu afișe prin care ne anunță ritos cum că ar fi “unul dintre cei 7,4 milioane”. Nu specifică ce anume ar fi între cei 7,4 milioane – deși Direcția Națională Anticorupție ne explică destul de clar că măcar 1,5 milioane dintre cei 7,4 milioane sunt voturi multiple, voturi hoțite, morți din teleorman care ar fi votat cu voioșie, pușcăriași cu dreptul de vot anulat prin sentințe care, la fel, au votat în voioșie și, mai ales, în disprețul legii, minori șamd. Adică ce ești, băi, Irimie Popa, băi “Jărămiiiiii”: vot multiplu, hoț ordinar, mort, pușcăriaș, minor? Iar eu și alții ca mine, restul de 12 milioane și ceva de români care nu am pus botul să vă validăm lovitura de stat din vară, ce mă cratimă ta suntem?

Irimie Popa este candidatul Uniunii Stalinist Leninste (USL) în Colegiul 4 Deputați Cluj. Este „confuniv” (conferențiar universitar) și mai este “alintat” drept “Jeremy” (se poate citi și Jărămi – ca și cum ai striga un prost) de către unii colegi mai rău-voitori. Declarația sa de avere, completată cu ocazia depunerii candidaturii conform legii (dar nu tocmai în conformitate cu legea după cum vom vedea în continuare), o găsiți la secțiunea “Declarații de integritate” (aici: http://declaratii.integritate.eu/UserFiles/PDFfiles/RP2361_81356-C39-I780_5-ANI_BEC3-L186-00001%5B009890%5Dready//DA_2012-10-15_POPA%20IRIMIE-EMIL_209218.pdf)

Legea ca proasta susține că TOATE veniturile trebuie (e musai, e necesar, e obligatoriu șamd) să trecute în declarația de avere a candidatului. Citiți asta în Anexa I, titlul VII din lege:

 • VII. Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat (potrivit art. 41 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare).

Interesant este faptul că domnul confuniv nu și-a menționat în declarația de avere activitatea și eventualul venit obținut de la Universitatea de Vest. Probabil că a activat în comitetele și comițiile celebrei fabrici particulare de diplome din vest ca voluntar. Și-atunci îl iertăm. Îl iertăm (sper că nu și organele abilitate ale statului) și de faptul că nu și-a trecut în declarația de avere și interese veniturile obținute de la firmele pe care le deține. De asemenea, bănuiesc că faptul că soția domniei sale lucrează ca funcționar al Administrației Finnțelor Publice Cluj, în timp ce domnia sa, ca soț, deține firme de audit și contabilitate NU CONSTITUIE CONFLICT DE INTERESE. Bănuiesc că Administrația Finanțelor Publice Cluj cercetează în mod absolut imparțial toate firmele cărora domnul „confuniv” și soț le auditează și sau le consiliază contabil (le ține contabilitatea). În fond domnul soț Irimie Popa aduce pita și slana în casă cu un salariu anual de: 273.330 RON pe an de la UBB (e? e bine să fii “confuniv”!), adică 22700 RON/lună, bani în mână – și un mizilic de 9758 RON/an de la UTCN și 3666 RON/an de la Casa de Ajutor Reciproc – UBB IFN Cluj-Napoca. Asta în timp ce doamna soție lucrător la stat (căreia, bănuiesc, odioasa guvernare pedelistă i-a tăiat cu 25% venitul și „penzia” lu’ bunicu’), contribuie la bunăstarea familiei doar cu un salariu anual de 24.867 RON ad-labam.

Noroc tot cu domnu’ candidat ca derutat (pardon, deputat) din partea Uniunii Stalinist Leniniste care are nenumărate proiecte de adus banii europeni – zice el: în interesul clujenilor… Dar, susțin eu: marmota nu numai că împachetează ciocolată, dar și minte cu spor, finanțările europene au fost atrase în interesul salariului său personal și nu numai.

Să mă explic cu acest nu numai. În imediata apropiere (poate prea multă apropiere doamna soția lui domnu’ „confuniv”!) o găsim pe Span (Spân, Șpan?) Ancuța Georgeta. Dânsa este asociată cu domnu’ “confuniv” în firma Magic Acount (o găsiți la pagina 4 dacă accesați link-ul), încă din anul 2011. În plus, dânsul (conful universitar degrabă aducător de fonduri europene) este membru în comisia de evaluare a tezei dânsei de doctorat – ia dați un clik pe link și citiți, nu leneviți – în special mă adresez organelor abilitate în depistarea și pedepsirea incompatibilităților.

Deci, să fiu nițel mai explicit cu ceea ce am înțeles eu din ceea ce am citit până aici: candidatul Uniunii Stalinist Leniniste în Colegiul 4 Deputați Cluj nu este altceva decât chipul și asemănarea acestui grup infracțional impropriu numit Guvern al României și majoritate parlamentară – adică un ins care știe să pozeze inocența în timp ce nițel se deplasează pe linia subțire a incompatibilităților (acelea despre care legea spune că ar fi cam ilegale) și a lipsei de moralitate. Căci, o data: nu și-a completat conform cerințelor legii declarația de venituri și interese (bănuiesc că ar cam semăna cu un fals în declarații); iar a doua oară (trecând peste mica coincidență cu activitatea firmelor și locul de muncă al soției) este total imoral să aduci fonduri europene la Universitatea Babeș Bolyai, fonduri din care nu numai că te auto-salarizezi (dar să declari pe toate gardurile că le-ai adus de dragul clujenilor), dar și să-i facilitezi asociatei de firmă finanțarea doctoratului, care doctorat îl mai și promovezi ca membru al comisiei de evluare.

Și că tot veni vorba despre doctorate, am făcut o micuță cercetare tare mi-e frică că nici teza de doctorat a domnului “confuniv” Irimie Popa nu este mai brează ca a lui dottore Victor Ponta. Dar la interpretări de această natură nu mă pricep, așa că am să pun materialul la dispoziție celor care se pricep. Măcar aici sper să greșesc și să nu fie adevărat.

Materialele pot fi consultate aici: 27 marcat sursa plagiat 1, 2727 marcat, spanish27 marcat sursa plagiat 2, 040 sursa plagiat și 040. Poate că acele paragrafe care s-au colorat în galben la căutare sunt simple coincidențe, sau nu dovedesc decât o bună citare a materialului citat. Sper ca cei care cu adevărat se pricep (măcar cei de la Universitatea Babeș Bolyai) să mă lămurească.

Așa, să nu uit, vă mai pun să consultați ceea ce s-ar chema cod etic al UBB:

și ce se înțelege în acest Cod etic prin conflict de interese:

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

33 de răspunsuri la Famiglia grupului infracțional organizat impropriu numit Uniunea Social Liberală a născut la Cluj-Napoca un candidat viu. Irimie Popa l-au botezat și ni l-au vârât drept candidat

 1. snapshot zice:

  … si la Bucuresti un ….

 2. Cateluta zice:

  Dar despre madam Aurelia Cristea, catindata USL in colegiul 3 deputati Cluj, care a imbacsit cartierul Gheorgheni cu acelasi soi de afise imbecile (7,4 meleoane de oaresce), ne ziceti cate ceva? Unii o numesc Udrea de Cluj, prietenii stiu de ce…

 3. părerea mea în privința plagiatului:
  – preluarea din textul în spaniolă este, într-adevăr, plagiat – este prezentată starea cunoașterii în domeniu în exact aceleași cuvinte, în aceeași ordine etc., doar că în engleză. [acum ca părere proprie: fiind vorba de prezentarea contribuțiilor unor autori, de genul „X a zis asta și Y astalaltă”, plagiatul mi se pare destul de irelevant. cu atât mai mult cu cât, în economia articolului, este vorba de prezentarea stării cunoașterii, nu de cercetarea proprie. ar fi fost o crimă dacă cercetarea propriu-zisă ar fi fost preluată de la alții.]
  – părțile comune cu celelalte două documente NU sunt plagiat – de pildă, textul comun cu documentul 040-sursa-plagiat este o listă de elemente, cu specificarea explicită a sursei listei.

 4. observator zice:

  Motivul disparitiei lui Dan Badea din paginile ziarului Curentul
  Pentru că sunt foarte mulți cei care ma întreabă de ce nu mai scriu la Curentul sau de ce nu mă implic în campania electorală, precizez următoarele:
  Mi s-a interzis, într-un mod brutal, să mai scriu la ziarul lui Vasile Blaga și al portocaliilor angrenați în afaceri dubioase reprezentați de acesta, prin intermediul lui Mihai Iacob, pentru că eram și sunt un susținător al președintelui României, Traian Băsescu, în războiul declarat de el mafiei cefelor roșii reprezentate de turnătorul-penal Dan Voiculescu. Așadar, am devenit șomer pentru convingeri anti-mafia.

  Citeşte mai mult: http://badeadan.blogspot.com/#ixzz2DFu8vYiF

  • doru cu motoru` zice:

   Buna seara d-le Badea .
   Ca un (doar) cititor al blogului Dvs.,va spun ca pentru mine si pentru multi romani sunteti „o voce” a internetului,apreciata.Ramaneti Dvs. asa cum sunteti iar cei care va impartasesc convingerile va vor sta alaturi. Pana la urma nici n-ar fi in regula sa fie „unanimitate” de idei.”Modul” in care sunteti „combatut” demonstreaza ca adversarii sunt invidosi pe ceea Dvs aveti,iar ei nu au avut si nici nu vor avea,deci nici nu stiu ce inseamna LIBERTATEA.Oricat se vor stradui,la un moment dat vor trebui sa recunoasca ca „imparatul este gol”,iar EI vor ramane ceea ce sunt : RAME !
   Ca roman impartial,sunt si eu un piculetz invidios pe Domnia Voastra,cu referire la una din fotografiile de pe blog.Va las placerea sa ghiciti la care ma refer 😀
   All the best !

 5. Evanghelista zice:

  Poate şi nu poate fi o plagiere propiu-zisă pentru că autorii au menţionat în text sursa. Apoi la câteva randuri distanţă au realizat o enumerare folosind exact aceleaşi cuvinte ca şi sursa fără a pune ghilimele. Nu este un plagiat clasic şi restul studiului pare a fi ok deci nu cred că sunt suficiente dovezi concludente.
  În textul 3 (091) am căutat îndelung surse de plagiere dar nu am gasit nimic.
  În textul 4 (360) asemenea. Există o diferenţă. Deşi nu am descoperit un loc de unde autorii se puteau inspira, luând în calcul referinţele citate în general precum şi structura extrem de unitară a textului bănuiala mea este că lucrarea a fost redactată doar de Adela Deaconu. Aceasta se citează în mod constant pe parcursul studiului care în sine nu dă dovadă de diferenţe stilistice majore. Este desigur doar o ipoteză care nu ştiu dacă vă este de folos însă este singura observaţie pe care o pot face.

 6. Liana zice:

  Felicitari pentru investigatie. Inteleg ca sunteti legati de Cluj, dar sunt convinsa ca, daca dati cu nasul, veti gasi personaje cel putin la fel de „interesante” si prin alte judete.

 7. Tatiana zice:

  Textul este un plagiat clar, formula Mang & Ponta. Nu este normal?! Fac parte din acelasi partid! Cat despre problema morala a domnului Irimie…este arhicunoscuta in UBB doar ca acum a devenit publica prin candidatura acestui ipochimen.

 8. Nae Camionagiul zice:

  Ce-mi plac mie astia care incep sa se priceapa la de toate de cum ii numeste partidul sa candideze in functii de unde sa ne proasteasca! Cica: „Eu sunt convins că la Cluj ar fi util să fie înfiinţate mai multe spitale, chiar dacă mai mici”, a declarat Irimie Popa.
  Romania nu poate sa intretina ceea ce are, sa dea bani in sistemul sanitar incat sa avem o medicina decenta si niste medici respectati, iar flacaul vrea chestii mici, ca doar suporta buzunarul fraierului de contribuabil multe chestii mici sa se umfle buzunarele mari! Transmiteti-i insului ca cel mai bun lucru pentru medicina din Romania ar fi sa se privatizeze, ca banul sa urmeze pacientul, nu contabilii incuiati la cap si nitei cam lacomi asa ca el – care ar fi dispusi sa-si insuseasca banul. Asa cum inteleg ca l-a jecmnit si din fondurile europene pe care cica vi le-a adus voua comunitatii clujene.

 9. Nae Camionagiul zice:

  Dar Ioan Aurel Pop stie cine-i candideaza in sector, sau se bucura ca scapa de prost?
  Unul dintre candidaţii la funcţia de decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Irimie Popa, îl acuză pe rectorul Ioan Aurel Pop că a refuzat candidaturile din cauza unor interese personale.
  http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/candidat-la-sefia-fsega-au-fost-niste-presiuni-fantastice-video–89585.html

 10. Cap in Cap zice:

  Cîtamai șpanul!
  9 octombrie 2012, 11:00
  FACULTATEA Științe Economice și Gestiunea Afacerilor
  LOCUL SUSȚINERII Sala 118
  AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT
  ŞPAN Georgeta – Ancuţa
  TITLUL TEZEI DE DOCTORAT
  Fundamentarea raţionamentului profesional în auditul statutar
  DOMENIUL DE DOCTORAT Contabilitate
  COMISIA DE DOCTORAT
  Președinte: Prof. univ. dr. MATIŞ Dumitru (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca)
  Conducător/Conducători de doctorat: Prof. univ. dr. TIRON – TUDOR Adriana (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca)
  Referenți: Prof. univ. dr. NEAMŢU Horia
  (Academia de Studii Economice, București)
  Prof. univ. dr. ŢURLEA Eugeniu
  (Academia de Studii Economice, București)
  Conf. univ. dr. POPA Irimie Emil
  (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca)
  TEZA ESTE DEPUSĂ LA Biblioteca de Ştiinţe Economice

 11. Pingback: Spune-mi ce porc ești, să vedem de ce te înghite și electoratul | Sare'n Ochi

 12. Pingback: Contemporan cu nevinovații neamului | Sare'n Ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.