În nemernicia sa, Victor Ponta încalcă din nou Constituția pe care a jurat să o apere la investirea în funcție

de Acidutzu

Che Gargara și Căcărău vor neaparat să-și valideze Constituția Borfașilor prin reducerea prin mârlănie tipică pentru ei a numărului de români din Lista Electorală Permanentă. Nici o Ordonanță de Urgență a acestor violatori în serie a Legilor României, nu poate lua dreptul de vot al nici unui cetățean român. Curtea Constituțională, se-aude?

Guvernul intenționează să modifice legea alegerilor, astfel românii din străinătate vor fi obligați să se înscrie în ambasade cu o lună înainte de vot. Victor Ponta decretează azi că trebuie să te “înregistrezi” ca să votezi. Mâine vine și spune că au drept de vot numai membri PSD! Tendințele dictatoriale ale acestui impostor sunt tot mai evidente și românii vor trebui să ia atitudine. Violarea cu bună știință a legilor României trebuie să înceteze!

Limitarea exercitiului votului printr-o procedura administrativa numita “inregistrare” echivaleaza cu privarea cetateanului de dreptul de vot!

În Constituție scrie clar cine are și cine nu are drept de vot: „Art. 36: 1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv. (2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.” Nicăieri nu scrie că cei fără “înregistrare” nu au drept de vot. În plus, citim în aceeași Constituție pe care Victor Ponta și miniștri săi au jurat să o respecte și aplice la investirea în funcții: „Art. 115: 6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.”

Asistăm la un nou abuz al acestui regim cu tendințe dictatoriale: cetățeanul român care se duce cu buletinul la Ambasadă în ziua votului (nici nu mai contează că poate este doar de câteva zile în străinătate: în concediu, sau cu afaceri), nu mai are dreptul să voteze conform Constituției, că nu este “înregistrat” conform poftelor lui Victor Ponta. I-a anulat Mitomanul, prin Ordonanță de Urgență, un drept constituțional!

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la În nemernicia sa, Victor Ponta încalcă din nou Constituția pe care a jurat să o apere la investirea în funcție

 1. Sare'n Ochi zice:

  Elenina Nicut: „modificarile vizeaza excluderea romanilor cu drept de vot, cu domiciliul/resedinta in strainatate si care nu solicita inregistrarea in registrul electoral, din listele electorale permanente (pot vota, insa pe listele suplimentare) si prin aceasta scaderea bazei de calcul a cvorumului.
  un mic exemplu, definitia registrului electoral:
  in prezent = „registrul electoral – o bază de date centralizată în care sunt înscrişi toţi cetăţenii români, inclusiv cei cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care au împlinit vârsta de 18 ani, cu drept de vot”
  in viitoarea reglementare = registrul electoral – sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare.”

  Dă clic pentru a accesa OUG-RE-Directiva-tehnic-30-ian.pdf

 2. Sare'n Ochi zice:

  Sebastian Lazaroiu: „Dar oare e bine sa modifici legislatia electorala cu 4 luni inainte de alegeri/ referendum. Si prin OUG. CCR zice ca nu. Oare ce zice Av Poporului? Contesta la CCR? Da, asa e, care Av Poporului?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.