În privința noilor Coduri, Victor Ponta s-a spălat din nou pe mâini (după care s-a grăbit să anunțe națiunea cum va da o fugă la Soci să se gudure pe lângă Putin)

de Acidutzu

Guvernul USL s-a prefăcut și miercuri că lucrează în interesul României. În fapt a lucrat în interesul grupului infracțional organizat impropriu numit guvernare și majoritate parlamentară care are tot interesul ca Justiția să fie blocată prin aplicarea otova a noilor Coduri.

Guvernul a aprobat șase acte normative necesare implementării noilor Coduri, însă modificările cerute de Consiliul Superior al Magistraturii și de Înalta Curte de Casație și Justiție nu au fost cuprinse în ordonanța de urgență adoptată, ci într-un proiect de lege ce va fi trimis Parlamentului. Victor Ponta s-a spălat din nou pe mâini și a pasat discuțiilor fără de sfârșit din Parlament toate modificările cerute de CSM și de ICCJ cu scopul clar de a trage de timp și a mai favoriza cumva niște interese din cadrul grupului infracțional organizat al căruie exponent este.

Au rămas la cheremul dezbaterilor din Parlament: clarificările privind interceptarea înaintea urmării penale a unei persoane, pentru că permitea începerea urmării penale in rem (pe infracțiune) chiar și când persoana era cunoscută și clarificarea aplicării principiului constituțional al legii celei mai favorabile – clarificare solicitată de CSM care spune că se aplică prevederea, articolul mai favorabil, nu legea (dacă Noul Cod Penal aplică o pedeapsă mai mică, un condamnat poate primi pedeapsa pe noua lege, intrată în vigoare la 1 februarie, dar poate beneficia de sporul pentru concursul de infracțiuni reglementat în vechiul Cod Penal – care lăsa la latitudinea judecătorilor acest spor. În Noul Cod Penal, sporul se stabilește la o treime din totalul totalul pedepselor pentru celelalte infracțiuni.

Ordonanța de Urgență adoptată miercuri în ședința Guvernului conține doar acele modiifcări pe care Ministerul Justiției le consideră urgente, adică, în primul rând,  probleme de salarizare.

Cam la atâta se reduce responsabilitatea iresponsabilului nostru premier: “Ceea ce este absolut urgent şi de «bucătărie internă» a sistemului de justiţie, sunt de acord şi vom adopta prin ordonanţă de urgenţă, pentru că e legat de bucătăria lor internă, cum îşi organizează anumite proceduri de funcţionare în cadrul sistemului de justiţiei”.

După care s-a grăbit să anunțe națiunea că va fi prezent la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci. Asta în timp ce directorul liceului românesc din Tiraspol a fost reținut de Securitatea transnistreană. N-am auzit nici un suspin din partea Guvernului României față de acest abuz făcut asupra unui vorbitor de limba română, chiar dacă cetățean al unui alt stat. Aceasta este atitudinea primului ministru al României față de abuzurile lui Vladimir Putin: fuga la festivități și gudurarea pentru o măslină, un pahar de șampanie, o atenție…

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la În privința noilor Coduri, Victor Ponta s-a spălat din nou pe mâini (după care s-a grăbit să anunțe națiunea cum va da o fugă la Soci să se gudure pe lângă Putin)

 1. markwilliams zice:

  Ponta are profilul unui prim secretar de judeteana comunista…Toata structura din judet se conforma instructiunilor acestuia.
  Si nimeni nu indraznea sa ii atraga atentia ca este ilogica gindirea sau asupritoare pina dincolo de suportabilitatea romanului.
  Ponta nu lucreaza pentru interesul national.Nu exercita atributii din fisa postului cu limite de cooperare institutionale.
  Ponta a fost si a ramas obedient in ideologie si fapte sistemului ticalosit instalat material si financiar ,prin metode neortodoxe de catre ILESCU. Cu cinism si sfidare ,Ponta a subordonat guvernul si organismele guvernamentale intr-un aparat de lucru obedient partidului si USL.

  In acest sens vedem un Ponta care dicteaza Parlamentului. si conduce impreuna cu Antonescu Parlamentul si activitatea sa,un Parlament la fel de haotic si la fel de slugarnic Puterii.
  Asistam la o inversare a valorilor,la o distrugere programatica a democratiei si regulilor dintr-un stat de drept.La nesocotinta Constitutiei sistematic..
  Este raspunzator de ce s-a petrecut la accidentul aviatic din Apuseni.Este PRIMUL VINOVAT.A dovedit ca nu este un bun organizator in propriul sau aparat de lucru,la guvern..a dovedit iresponsabilitate si inconstienta cind ,in loc sa intre in alerta,dupa o ora,dupa doua,dupa 3,dupa patru,dupa cinci ore ,dupa primul deces…a preferat sa stea intr-o crisma in loc sa mearga la guvern si sa organizeze ceeace ar fi trebuit sa existe si sa functioneze ireprosabil:UN COMANDAMENT.

  Daca nimeni nu vede paranoia,psihoza lui Victor Ponta,din PSD inseamna ca acesta dispune de FORTA unor PAPUSARI de rang inalt,invizibili ,aceia care l-au investit in functia de vicepresedinte al Internationalei Socialiste si care il sprijina ,totalmente,in plan intern si extern..sa duca Romania la pierzanie…spre China,spre Rusia,in afara relatiilor cu SUA…

  Cea mai vizibila vizibilitate a unui viitor programat al unei Europe socialiste a fost aparitia inexplicabila a miilor de militanti ecologisti,de aceeasi virsta,aceeasi educatie,aceeasi tinuta si acelasi comportament educational..Mie mi s-a parut a fi ,plastic vorbind”aratarea pisicii”…
  Citi revoltati ati vazut pina acum venind in FAMILIE,cu copii mici,in carucioare ,cu catei si trupe de dans si cintec in Piata universitatii,cu Jandarmeria prietenoasa,negociabila,si deschizatoare de drumuri???
  Procesiunea a avut trasee definite de plimbare pasnica…pentru ca mesajul lor era cel VIZUAL!
  O scena care implineste, doar vazind-o, toate criteriile VIITORULUI DE MAINE!

  Scenariul si piesa au fost regizate la COMANDA…
  Nu pot sa apara zeci de mii de oameni TINERI,in conditiile spuse mai sus,decit ORGANIZAT si PLANIFICAT.
  Si apoi sa DISPARA.Tot la COMANDA.
  Mii de oameni care NU au mai iesit ….desi motive mult mai grave impuneau proteste…
  Este foarte clar ca Ponta ,iresponsabilul ,lucreaza RESPONSABIL pentru o alta Romanie!
  de aceea a fost PUS sa lucreze pentru acest viitor ,alaturi de alte marionete din Europa,cu devierea itinerariului spre Eurasia…acest Gue Chevara ce doreste ca partidul sau sa devina un partid stat care sa se reintoarca la anii 1989 si sa reia teza draga lui Gorbaciov ,insusita de Iliescu,un socialism cu fata umana…un al treilea modus dupa esecul regimului comunist si al celui capitalist(spun ei)..
  Am aflat ca Gorbaciov este prieten la toarta cu SOROS care urmareste acelasi ideal si ca este Presedintele Asociatiei sau Organizatiei mondiale GREEN(ecologista)
  ONG-urile dar si educatia data de institute si scoli de profil si activitati sponsorizate ,infiintate imediat dupa 1990 au creiat structura noii orinduiri ,din ce in ce mai vizibila…si mai atasata politicilor socialiste,de stinga…A fost un experiment ecologist,de stinga in Bucuresti???

 2. observator 2 zice:

  Trei Victor democrati la curtea TARULUI PUTIN
  Victor Orban
  Victor IanuKovici
  Victor Ponta

 3. observator 2 zice:

  Stiri cenzurate in asa zisa presa independenta
  Bogdan Chiriac si Chiuariu au pierdut procesul in scandalul ERICSSON . Fara studii juridice
  Liviu Avram -nu a avut avocat si-a pledat singur cauza – a dat de pamant cu firma de avocatura a fostului MINISTRU al justitiei artizanul noii CONSTITUTII.si probabi contibutii in CP si CPP
  http://www.reportervirtual.ro/2014/01/bogdan-chirieac-sts-si-spaga-de-la-ericsson-ziarist-de-milioane.html
  Detalii suplimentare din relatarile lui Liviu Avram in videoclipul
  http://www.youtube.com/watch?v=LxOngPwXp-U ultimele 16 minute

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.