O lume ciudată

de Victor Popa

Cu ceva zile în urmă, mai la ceas de seară, mi-a fost dat să stau la o masă ceva mai retrasă, într-unul din restaurantele clujene. La o întîlnire cu niscaiva prieteni. Aşteptîndu-i pe aceştia, mi-a fost imposibil să nu înregistrez, mea culpa, discuția care se purta la una din mesele alăturate. Cum că jurnaliştii sînt aşa şi pe dincolo, că toţi sînt cumpărați, că, în proporţie de 90% tot ceea ce scriu este la comandă politică, sau la cea a banului. Mai mult, subiectele abordate de jurnalişti sînt facile, de senzaţie, crime, violuri, ciudăţenii şi alte celea de acest gen.

Mi-am dat seama că cei care discutau erau din zona magistraturii. Mi-am adus aminte atunci cît de greu poţi obţine o informaţie din acea zonă. Lucruri care, într-adevăr ar putea interesa pe mulţi dintre consumatorii de presă. Mi-am adus aminte de toate cîte le-am îndurat pe holurile şi sălile instanţelor de judecată. Cum am fost tratat, ca un infractor – prin însăşi calitatea de inculpat. Cum am fost hărţuit de procurori de şedinţe şi cum preşedinţii aceloraşi instanţe au luat hotărîri împotriva mea, deşi cu greu mi-aş fi găsit eu însumi culpa.

Am încercat să nu mai ascult tot ce vorbeau şi să mă concentrez la bucuria întîlnirii cu prietenii care, parcă făcîndu-mi în ciudă, întîrziau. Tot trăgînd cu ochiul spre uşă mi-am zis, aşa sîntem văzuţi noi ziariştii de către mulţi, de ce să-mi fac sînge rău. La un moment dat însă m-a frapat liniştea. Contrariat mi-am îndreptat privirea spre locul de unde auzisem atîtea pînă atunci. Am văzut un confrate de breaslă îndreptîndu-se spre acea masă. În continuare, la masă s-a discutat cu totul altceva. Pe un alt ton.

Ciudată şi lumea asta, nu-i aşa?

PS: De la o vreme ne tot bântuie cu comentarii pe blog una Roxana Iordache (o expirată din categoria Martorii lui Crizel Antenescu și Che Gargara – nu citiți link-ul veți da peste o supradoză de prostie combinată cu ticăloșenie) căreia îi dedic atât fotomontajul colegului Snapshot, cât si comentariul colegului de-a Dura Lex:

„Roxana Iordache este reprezentativă pentru starea de debilitate în care este acum conștiința civică românească.
pentru a descrie mentalitatea mioritică, Caragiale a avut nevoie de câteva piese de teatru, alții de sute de pagini de roman, alții de lucrări peste lucrări.
Iordache reușește să înmagazineze în câteva rânduri, în mod direct, întregul mix de tupeu, patetism, superficialitate, ofensă, ridicol ș.a.m.d. pe care cei de mai sus s-au străduit să-l redea prin intermediul unor personaje de beletristică și/sau al unor populații studiate științific.

Acest articol a fost publicat în Țara lu' 1001 de nopți și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la O lume ciudată

 1. Radu zice:

  :)) O stim pe Roxana de vreo 5 ani, e un caz patologic! :)))

 2. ribelalu zice:

  Recent CSM-ul a propus o serie de masuri care sa impiedice accesul liber al presei la dosarele in curs de judecata.
  Cat despre cucoana aia ce sa spun…”fericiti cei saraci cu duhul, pentru ca a lor va fi Imparatia Cerurilor”

  • ribelalu zice:

   Aia e atat de proasta incat ia cu copy-paste toate aberatiile Antenelor:
   „Interesant e că a vrut să-l ia avocat pe partenerul lui de afaceri imobiliare, Valeriu Stoica, dar Sssstoica nu s-a băgat.”
   Fa proasto (pentru ca stiu ca o sa citeasca) singurul avocat parlamentar tampit care a incalcat legea si a aparat un inculpat intr-un proces de coruptie e un idiot de-al vostru: Sergiu Andon.
   In alta ordine de idei ai vazut fa declaratiile de avere si de interese ale lui Voicu din ultimii ani? Nu apare nimic acolo. Ala in afara de doua masini e „aurolac”: n-are casa (el si cu Cernea ce mai stau cu parintii), n-are bani, nu face consultanta, nu are bijuterii, nu are tablouri. De ce nu a declarat consultanta? Si tot asa si cu imprumutul de la Cosuneanu… Unde l-a trecut in declaratii?

 3. skorpion zice:

  asta-i luluța de pe vremuri?
  :mrgreen:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.