„Of, presa mea!”

de Victor Popa

Ce ţi-e domnule şi cu presa asta (atunci cînd decide că vrea să-și facă corect datoria)! Cînd ţi-e lumea mai dragă, se trezescă ăştia, care cu pixuri, care cu reportofoane, microfoane şi camere de luat vederi, şi se bagă, numai aşa, în trebile celor pe care poporul i-a delegat prin vot pentru a-i gestiona problemele. Adică, ce-i interesează pe ziarişti cum merg chestiunile prin fruntea naţiei? Să stea ei acolo, în redacţii, şi să mai iasă prin oraş doar aşa, cînd se mai naşte vreun pui cu trei picioare, sau cînd sînt invitaţi pe undeva pentru a scrie de bine de realizările mai marilor zilei. Cam asta ar fi spiritul sărbătorilor, care bîntuie mai dihai ca şi crivăţul, pe culuoarele puterii, dar şi a unei părţi a opoziţiei.

Ieşirile de o „democraţie” pură a unora dintre aleşii noştri, care se apucă să catalogheze presa drept un factor perturbator al „muncii” lor, nu reprezintă în fapt altceva decît o stare a neputinţei. Cînd nu reuşeşti să faci ceva ca lumea, cineva trebuie să fie de vină. Ori, în condiţiile în care X este validat acolo de un anume număr de voturi, nu o fi chiar el ăla cu problema. Că doar nu o fi să jignim atîta amar de alegători, cum că nu au ştiut să pună ştampila aia la vot. Nu, de vină trebuie să fie musai altcineva. Şi cine, mă rog? Păi gazetarii, că ei fac atmosferă nesănătoasă, de nu mai pot aleşii noştri să-şi facă treaba liniştiţi. Nu mai pot merge care pe unde prin lumea mare, înconjuraţi de suite care le fac să pălească pe cele ale vechilor sultani care mergeau în hagialîc la Mecca. Başca, nici odihna de week-end nu mai e odihnă, în vilele ălea cu termopane care costă singure cît un apartament al vreunui amărăştean de votant. Că vin ăştia şi îi dau acolo, la gazetă, la radio sau televizor, de le piere cheful să mai lucreze ceva.

De la această atitudine, care prinde tot mai tare contur, asociată cu necesitatea liniştii şi păcii necesare rezolvării unor comandamente fundamentale, pînă la afirmarea faptului că presa reprezintă un rău naţional nu e decît un pas. Cît e şi între dictatură şi democraţie.

Acest articol a fost publicat în Țara lu' 1001 de nopți și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

48 de răspunsuri la „Of, presa mea!”

  1. ceaikovski zice:

    Dulaul in zeghe este presa? Sau e una din javrele din imaginea de ieri?
    🙂
    Domnule Popa, presa e atacata acum, ca sa i se dea o noua tema: autoapararea. Prea si-o luase in cap si scormonea prin guvernul Ponta. Ia sa-i dam noi o alta treaba, sa fie ocupati cu altceva, sa ne lease dreaq in pace, sa ne vedem de furt, furt si furt.

  2. EuCuMine zice:

    Salut.

    A se vedea eliminarea emisiunii „In foc incrucisat” de la TVR Info.

    • ceaikovski zice:

      Sper sa-si gaseasca loc la televiziunea lui Nasu’.
      I-a zburatacit pe toti, mai intai de la B1: pe Moraru, pe tipa aia de la evz, blonda, pe astia doi. Nasu si-a facut televiziune, ailalti si-au gasit loc la o televiziune de stiri, ok dupa parerea mea, TVRinfo.
      S-au pus cu tunurile pe ei, pt ca TVRinfo e preluat in buna masura si de TVR1, sau invers, si afla toata tara adevarurile care ii transforma din salvatori in penali, si care nu le priesc in campanie si la inceput de drum in continuarea furatului tarii de sub picioarele romanilor.
      Trebuie starpita orice urma a vreunui personaj care nu le canta in struna.

    • observator zice:

      In curand va fi si emisiunea maestrului Cristoiu de la B1 Tv amintire
      Ion Cristoiu, limbaj de maidan:
      Şobolănimea uselistă, guvern bălegos, ciocoi penali și nomenclaturiști
      Că țipă nu-i de mirare – omul ăsta știe, asta face, problema e că a trecut la categoria țipături ca pe maidan! După ce – săptămâna trecută – încă înainte de trecerea de votul din Parlament al noului guvern, Cristoiu i-a catalogat ca penali pe miniștrii desemnați, sâmbătă, inventatorul găinii născătoare de pui vii a început să îi măscărească pe membrii cabinetului Ponta mai abitir ca o chivuță despletită. Neuitând firește să își exprime profunda admirație pentru idolul său Traian Băsescu, pe care îl compară cu primul-ministru D.A. Sturdza!
      http://www.cotidianul.ro/sobolanimea-uselista-guvern-balegos-ciocoi-penali-si-nomenclaturisti-182468/
      Deranj mare pentru unii

  3. fanu zice:

    http://www.mesagerulhunedorean.ro/centrala-termica-noua-la-spitalul-din-hateg

    acest articol de presă este grăitor… mie nu-mi prea vine să râd citind astfel de laude.citiţi vă rog cu atenţie

    • ceaikovski zice:

      Fanu, noi din Bucale nu stim care e realitatea acolo. Stim doar ca in Hunedoara parlamentar e Rusanu si asta pune tot ce aflam despre judet, sub semnul intrebarii. Adica sub semn penal, ca sa fiu mai explicita.

      • fanu zice:

        Nu-i bai vă informez eu. Şi apăi credeţi voi că Ruşanu ăla este mai bun decât restul?

        • ceaikovski zice:

          Cred ca m-am exprimat gresit. Am vrut sa spun, ca indiferent cat de frumoase sunt vorbele sai scrierile din/despre judetul Hunedoara, nu credem, pt ca stim cine e parlamentarul care taie si spanzura acolo.

          • fanu zice:

            aşa deci el taie şi spânzură în judeţ. atunci să înţeleg că penal la penal nu îşi scoate ochiu, mă refer la primarul ex. liberal şi acum PSD din Haţeg Nicolae Timiş care are dosar penal pentru abuz în serviciu şi procesul a fost strămutat deja în Haţeg şi are mai multe dosare dar care se laudă că are toate uşile deschise… să aibe oare prietenie cu acest parlamentar care ziceţi că taie şi spânzură?

      • fanu zice:

        Indiferent de unde suntem important este că suntem români şi avem o ţară România. Din păcate ăştia ne fură ţara din 4 în 4 ani şi îşi bat joc de noi.

        • ceaikovski zice:

          rusanu? poate m-am exprimat gresit, ala e cel mai penal dintre penelei 🙂
          Nu din 4 in 4 ani, ci in mod continuu si apasat!

          • fanu zice:

            apăi dacă el este cel mai penal dintre penelei înseamnă că între penelei şi pesedei nu prea sunt mari diferenţe la nivel penal 🙂

            • ceaikovski zice:

              nu. pe timpul CDR, PNT era doar de forma, in fapt, in teritoriu, conduceau liberalii in stransa legatura cu PSD. De fapt, PSD a fost permanent la conducere, in afara ultimilor doi-trei ani, de guvernare Boc.
              CDR a functionat cu PNL in alianta dar sprijinit de PSD in teritoriu, guvernul Tariceanu, a fost sprijinit de PSD, guvernul BOc in alianta la guvernare cu PSD.
              PSD nu este obisnuit cu opozitia, acesti 2-3 ani, i-au terminat psihic.
              De asemenea, PNL sau aripa securista a PSD, a fost permanent asociat la furt, cu PSD. Pe fata, sau din umbra. Alianta USL este de fapt o realitate veche, din 1990 incoace, numai ca nu era la „vedere”. USL nu a facut decat sa oficializeze ceea ce se intampla pe ascuns.

  4. ribelalu zice:

    Ponta cica a fost la Bruxelles. Cu cine s-a intalnit? La fel ca in America cu portarii si cu secretarele secretarilor. Singura intalnire mai acatarii a fost cu Presedintele Parlamentului European care l-a primit din obligatie ca sef al unui partid din Internationala Socialista.
    MRU, la prima vizita la Bruxelles a fost primit de absolut toata conducerea europeana.
    Acum Ponta vrea sa fie bagat in seama si pretinde sa reprezinte el tara la intrunirile sefilor de stat si de guvern din UE. O sa i-o traga Basescu peste bot de nu se vede. Reprezentarea externa a tarii este atributul exclusiv al presedintelui nu al premierului.

  5. ceaikovski zice:

    ia uitati „tupeu nesimtit” aici: http://www.dcnews.ro/2012/05/ioan-mang-nu-ma-gandesc-sa-demisionez/

    Care esti bucurestean pe-aici? Hai ca deja mi s-a luat, de guvern, de declaratii desantate (zilele trecute ponta a declarat ca abroga retroactiv – dracu a mai pomenit asa ceva – legea care prevedea plata TVA pe drepturi de autor, peste 35000 euro) ale papagalului ponta si maritii infractori de drept comun, plus aripa kaghebista din Ro.

    Ii transmit lui Ponta: esti un dobitoc mai descreieratule, cum vrei sa abrogi retroactiv o lege?
    Ne zici si noua ma, cum abrogi tu retroactiv??
    Care lege o abrogi tu mai desteptule, aia de aprobare a Codului Fiscal? Vrei sa abrogi intregul Cod Fiscal? Sau poate vrei sa abrogi cateva articole, toasu, cap ai, minte ce-ti mai trebuie, ce esti.
    Articolele alea din Codul Fiscal sunt facute de ma-ta Nastase, nu de guvernele PDL, ma-ta punea pumnul in gura presei, ma, pe timpul lui Basescu ati injurat cat ati vrut si voi si tonomatele voastre, asa zisii ziaristi, formatori de opinie, adica pe scurt, mancatori de zoaie.
    Si cum ai facut tu ma calculelelelellee cu ala, neinsuratul de zgarcit ce e, cu bani prin banci straine, nici o gura de copil nu e in stare sa hraneasca de zgarcit ce e?
    De unde dai tu banii inapoi ziaristilor care au platit deja TVA-ul la drepturile de autor?
    A?
    De declaratii cretine, stiu ca esti in stare, da „esplicatii” la lumea asta care a muncit, nu a mancat kkt ca ziaristii vostri, stii sa dai?

  6. observator zice:

    Pasiunea pentru posturile de control
    Zilele acestea am avut o revelatie. In Romania, posturile cele mai dorite, in acest moment, sunt posturile de control. Am vorbit cu multa lume in aceste zile. interesant mi s-a parut ca cei mai multi dintre ei isi doreau sa lucreze, in viitor, in posturi de control – la ANAF, la Garda financiara, la control la agricultura, la corpul de control al PM, la control economic la politie, la control la serviciile de informatii, la Garda de mediu, la calitatea in constructii, la controlul vamal, la controlul medicamentelor, la protectia consumatorului, la RAR, la politia de frontiera, la cadastru etc.

    Se pare ca putini vor sa munceasca, pur si simplu. Multi vor sa vada cum muncesc altii. De ce oare?

    Pasiunea pentru posturile de control


    PS. Eu m-as multumii sa fi fost in locul ui Remus, sa fiu propritarul paradisului de pe malul lacului Snagov

  7. macgregornews zice:

    sare, acuma vad ca sunt la tine in blogroll, cu siteul cel nou. Danke, man!

  8. macgregornews zice:

    Acuma ramane sa vedem ce facem cu site-ul in sine… 🙂

  9. ceaikovski zice:

    Dragilor, am fost la teatru. Am vazut piesa SINUCIGASUL cu Dan Puric, Adela Marculescu, Marius Manole, Silviu Biris, Costel Constantin si altii.
    Piesa este scrisa in 1925, de Nikolai Erdman.
    Teatreul National, sala Amfiteatru.
    O piesa excelenta, cum rar mi-a fost dat sa vad, pot numara pe degete piesele care m-au impresionat atat de mult.
    Puric, joaca extraordinar, are un rol complex. Piesa poate fi o comedie suculenta, dar in fapt este o tragedie, a unui om simplu, folosit de toti: moartea poate sa-ti aduca faima, viu esti neinteresant.
    O satira care demasca si condamna societatea anilor 1920, care se potriveste cu a noastra…
    „Bea tovarase! Nu beau pt ca ma obisnuiesc cu bautura si in socialism nu mai este bautura. Bea tovarase, pentru femei! Nu, pt ca in socialism nu mai sunt femei! Bea tovarase, pentru oameni! Nu, pt ca in socialism, nu mai sunt nici oameni! Dar ce mai e in socialism? Nu mai sunt nici oameni? Nu, in socialism, sunt doar mase…”
    Vedeti cate intelesuri?
    Sau: „Va implor, dati-ne voie sa spunem cat de greu o ducem. Macar asa, in soapta: „ce greu o ducem… Tovarasi, va implor, in numele a milioane de oameni, dati-ne dreptul a soapta. Ne vom trai intreaga viata in soapta.”

    Piesa trebuie vazuta!

    • brindusa zice:

      „România n-a fost niciodată redusă la tăcere. României i s-a luat dreptul legitim de a vorbi cu voce tare. A făcut-o însă şoptind de două ori mai mult. Cu mult chin, dar şi cu mult umor. Paradoxal, cu cât ţara a fost mai chinuită cu atât a fost mai mare starea umorist-masochistă a acestei naţii”, a spus Horaţiu Mălăele într-un interviu legat de , filmul „România n-a fost niciodată redusă la tăcere. României i s-a luat dreptul legitim de a vorbi cu voce tare. A făcut-o însă şoptind de două ori mai mult. Cu mult chin, dar şi cu mult umor. Paradoxal, cu cât ţara a fost mai chinuită cu atât a fost mai mare starea umorist-masochistă a acestei naţii”, (Horaţiu Mălăele -interviul sau legat de de debutul sau regizoral cu „Nunta muta”).

  10. Pingback: Născase şi “revelaţia” « MANGALIA – POLITICA între realitate şi ipocrizie

  11. observator zice:

    Romani au talent eliminat de cenzura oare ajungea in finala sau in duba politiei ????
    Pentru o destindere acesati videoclipul httpbaricada.wordpress.com20100707cainele-anti-victor-ponta.flv. sau mai bine cauati pe youtube cainele-anti-victor-ponta; inteligent cainet nu accepta cadouri toxice
    ADMIN zice: acesta-i videoclipul

  12. doru cu motoru` zice:

    Buna ziua,dragi si stimati! 🙂 vineri seara la b1 tv,invitat la emisiunea lui Barbu,Iliescu a dat o lovitura perversa, prin metoda „bate ministrul sa priceapa varanul„indemnandu-l pe „ala micu„ sa se lepede de „satana„. 😀 Deci 1 0 pentru kgb isti ! Jignit in decizia cu patalama de turnator al secu, varanul apeleaza la o „arma universitara„,ca tot se poarta 😀 ,dandu-i ordinul de riposta unui universitar, Valeriu Stan. Si ce face VS?? Face o emisiune – merita urmarita emisiunea- http://inregistrari.antena3.ro/view-11_May-2012-Conexiuni_cu_Valentin_Stan-22.html,pentru cei cu stomac rezistent, si numai pentru critica dusa la perfectiune,de fapt un KO politic extrem de reusit; facut ,repet doar ca riposta la atacul carpei kgb iste. Altfel,pupaturi pe gingii! Desfiinteaza pe ponta ,marga si xerox ul de la edu! 😀
    „Bucurati-va „ ca PM fericeste tara cu un deficit „garantat„ de maxim 3%,adica un mizilic in plus de zero virgula si ceva in plus deficit fata decat se stabilise cu delegatia FMI. WTF?, pentru locuri de munca? ntz! investitii? ntz! sa nu va mai perpelesc : pentru reintregiri.. De unde se iau banutii?Cum de unde ? Simplu. Din imprumuturi!
    Nu vreau sa va mai dau pilde de „viitor „.
    Va doresc o dupa masa relaxanta. Zambiti, maine va fi mai……

  13. pawnee zice:

    Guvernul asta e un guvern „second-hand”.
    In nici doua saptamani, Che Gargara a reusit sa ‘vacanteze’ ministerul educatiei – prin lipsa de.. `catindati`.
    Dupa pățania Corinei Dumitrescu si a lui Mang( afaua) de la Oradea nimeni din rezerva de cadre a PSD nu mai vrea sa prezante CV-ul la control. Mai bine sa ramana ministerul vacant decat sa se vada la gazeta de perete
    Numai Abramburica inca nu banuieste de ce.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.