Nu-i timp de hulubăit voios, mai trăncăvește Trăncăvici!

Trăncăniciada Fridei Papadache, este una dintre superbele poezii ale copilăriei mele. Ca întotdeauna rămâne întrebarea: “Și-ai omorît pe Trăncăvici?!” – că, la câtă resursă de gunoism bolșevic are Uniuea Stalinist Leninistă întrînsa, nu e timp pentru “Hulubăit vois”…

De cu de dimineață s-a smuls Mumia lui Lenin, Ion Ilici Iliescu, din geamul unde a fost pusă la păstrare pentru a mai primi nepoțeii ideologici “penzia” cu indicațiile prețioase de la Vocea Rusiei și-a început să grăiască grupului infracțional organizat despre cum să-i dea guie lui Mordon (scârba de imperialist american, cădea-i-ar bomba în Ocean!). După ce s-a săturat să verse rumeguș pe gură de la atâta deplâns “faptul regretabil” al “sosirii intempestive a subsecretarului de stat al SUA Phillip Gordon la Bucuresti, și a înfierat cu mânie proletară opiniile exprimate de acesta cu acest prilej – opinii, n-așa, măi, dragă animalule, influențate de campania de dezinformare reușită de către partizanii lui Traian Băsescu, îhâm-îhâm, n-așa, Ninocika, maia, liubli maia?! -, Ilici a început să traseze sarcini de partid (să nu uitați, când citiți, de bâțâitul din cap al șandramalei staliniste, chit că vorbim despre un moș care clămpăne taste în fața calculatorului):

Vorba unuia de a comentat la textul original de pe Hotnews – dar pe el “când îl audiază Ăl de Sus”? Că văd că procurorii au sfioșenii să-l întrebe despre morții de după 22 decembrie 1989 și cei de la mineriade…

Oricum, că tot se plictisea, și tastele „computadorului” CE FELIX 200 suportă multe, cârpa kaghebistă s-a apucat să traseze niște sarcini și corpului diplomatic (c-o fi fiind de competența lui):

Pardon, mă scuzați, asta cu corpul diplomatic care să-l ia în discuție tovărășească pe Phillip Gordon face parte din blogăreala de cu de dimineață:

  • „Sosirea intempestivă a subsecretarului de stat al SUA la București și opiniile exprimate cu acest prilej – vădit influențate de campania de dezinformare reușită de partizanii d-lui Băsescu (reflectate, de altfel, și în declarațiile d-lui Barroso) – constituie un fapt regretabil. Este, însă, surprinzător cu câtă ușurință unele cancelarii occidentale (și inclusiv reprezentanții lor la București) pot fi influențate de campania de intoxicare desfășurată de susținătorii d-lui Băsescu și câtă lipsă de sensibilitate și respect pot manifesta acestea față de un vot popular, exprimat la un Referendum organizat în mijlocul verii, în ciuda boicotului proclamat de d-l Băsescu și susținătorii săi”

Câtă poezie în final, măi, frate! În timp ce citeam fredonam: Kalin-ka-ka-lin, kaka-lin, kamaia (ce-o fi însemnând și asta?)… Sunt convins că această lipsă de sensibilitate a cancelariilor Occidentale nu s-ar fi produs în vara lui ’47 când “votați Soarele” băga de zor voturi în urnă și pe „boicotatori” în dubă!

BONUS:
Trăncăniciada

Era friglind, linsoase zăvi
Se tot gyrau, gimblau în ob;
Numai ninsoare-n borogăvi,
Cînd momii sor deşciob.

Păzea, vrag fiu, de Trăncăvici!
Fălci care-nhaţă, Gheară-Rea,
Hîdul Bolbor zboară spre-aici,
Frumoaznicu! Păzea!

El spada-o lua cît ai clipi –
Lung îl cătă pe scîrţălat,
Popas făcut la Dum-dum-tri,
Pe gînduri cufundat.

Si cît pe gînd el sta hătdus
Cu ochii-n flăcări, Trăncăvici,
Suflînd venea-n galop pe sus,
Volvor prin grosdesis¸

Un-doi! Un-doi! Ca-n oase moi
Graval tăiş străpunge: zgrunţ!
Mort îl lăsă şi tigva-i luă
Glapă’napoi zglobunţ.

Şi-ai omorît pe Trăncăvici?!
O, fătul meu gloluminos!
O, zi fruslavă! Ohei! Ohu!
Hulubăia voios.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Nu-i timp de hulubăit voios, mai trăncăvește Trăncăvici!

  1. Nae Camionagiul zice:

    Ambasada Marii Britanii la Bucuresti informeaza, marti, ca ministrul britanic de Externe, William Hague, a transmis o scrisoare omologului sau roman Titus Corlatean in care reaminteste angajamentul Londrei privind sprijinul acordat Romaniei in eforturile de reformare a sistemului de justitie, subliniind totodata „importanta pe care comunitatea internationala o acorda principiului conform caruia toti actorii politici din Romania trebuie sa respecte litera legii si independenta Curtii Constitutionale”.
    „Ministrul britanic de Externe, William Hague, i-a trimis domnului Titus Corlatean o scrisoare de felicitare pentru numirea sa ca ministru de Externe. In acest document, oficialul britanic a reamintit angajamentul Londrei in ceea ce priveste sprijinul acordat Romaniei in eforturile de reformare a sistemului de justitie si in lupta impotriva coruptiei, in interiorul Mecanismului de Cooperare si Verificare. William Hague a subliniat importanta pe care comunitatea internationala o acorda principiului conform caruia toti actorii politici din Romania trebuie sa respecte litera legii si independenta Curtii Constitutionale”, se arata in comunicatul remis, marti, HotNews.ro de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

  2. Evanghelista zice:

    Conform comunicatului, CCR NU DORESTE LISTELE, ci NUMARUL de persoane cu drept de vot conform listelor actualizate pana la 10 iulie 2012. Inclusiv Diaspora si cei care au implinit 18 ani pana la 29 iulie
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13020518-sedinta-ccr-incheiat-guvernul-are-termen-pana-21-august-transmita-curtii-listele-electorale-permanente.htm
    Puie Monta!

  3. ad.rian zice:

    Vremurile ticaloseniei chiar devin surse de inspiratie – de surprinzatoare calitate literara, pamfletara – pentru cei care stiu sa inainteze pe furtuna cu vantul din fata.
    Poate ca aceste randuri, cand nu vom mai avea voie decat sa aplaudam ca niste cambogieni fericiti sub noul Pol Pot de Tulcea si prim-ministrul sau infantil, cu mutra bonoma de Spargator de nuci, aceste randuri vor aminti de dulcea libertate de a scrie ca simtim.

  4. aronpetru zice:

    Nu pot sa-l uit pe plagiator in discytia cu Tapalaga. Ii tot arata cele doua adrese de la CCR desi orice om normal l-ar fi luat pe ultimul in seama dar pontanacul nu-i normal si mai are tupeul sa ne faca pe noi anormali ca nu pricem ceea ce el n-o sa proceapa niciodata, plagiatorul dracului.

  5. VORVOREANU zice:

    vorbesc unii despre alegerile din 47,data la care nu erau nascuti! ca unul ce a impartit buletine de vot/pe care cei mai dinainte habar nu au ce scria, si anume”:VOTATI SOARELE,”SI ERAU FRUMOS COLORATE ( CA LA JOCUL” monopoly”) le spun: habar nu aveti,decat din scris/citit! fiind copil de 9 ani,nu riscam sa fiu agresat! ce faceam ,habar nu aveam!!! ALEGERILE AU FOST CASTIGATE DE CATRE PARTIDELE ISTORICE( CU 80%) SI SUB PROTECTIA BAIONETELOR RUSESTI AU FOST ”CASTIGATE” DE PMR! AVIZ AMATORILOR.

    • Sare'n Ochi zice:

      exact asta am scris ca alegerile au fost castigate de catre partidele istorice. dar ca strmosul actualului USL a procedat la schimbarea urnelor si la masluirea alegerilor, exact cum actualul USL doreste sa faca acum cu Referendumul. ce este asa de greu de talmacit?

  6. Sare'n Ochi zice:

    COMUNICAT DE PRESĂ
    I. Plenul Curții Constituționale întrunit, în temeiul art.50-51 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcționarea Curții Constituționale, pentru a examina interpretările diferite date de autorități unor acte emise anterior de Curtea Constituțională a constatat următoarele:
    „În Hotărârea Curții Constituționale nr.3 din 2 august 2012 s-a omis a se preciza temeiul legal în baza căruia urma să fie stabilit numărul total al alegătorilor care trebuiau să-şi exprime opțiunea la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României.
    Judecătorul–raportor, sub îndrumarea căruia s-a redactat hotărârea, a procedat cu acordul majorității judecătorilor Curții la completarea considerentelor acesteia, precizând că, pentru stabilirea numărului total de cetățeni români care trebuiau să îşi exprime opțiunea, <>”.
    Prin urmare, cu majoritate de voturi, Plenul Curții Constituționale a decis:
    „1. Hotărârea nr.3 din 2 august 2012 a fost dată în materia soluționării contestațiilor introduse în legătură cu procedura referendumului şi nu în materia valabilității referendumului, asupra căruia Curtea urmează a se pronunța în baza art.47 alin.(1) din Legea nr.47/1992.
    2. Completarea operată de judecătorul-raportor nu influențează şi nu poate influența hotărârea pe care Curtea Constituțională urmează să o adopte conform art.47 alin.(1) din Legea nr.47/1992.”
    II. Plenul Curții Constituționale a luat în discuție cererea de preschimbare a termenului de judecată stabilit pentru examinarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului național din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României şi confirmarea rezultatelor acestuia, cerere formulată de preşedintele suspendat al României, domnul Traian Băsescu,
    În vederea asigurării soluționării, cu celeritate, a cauzei cu care a fost învestită Curtea Constituțională, pentru a evita prelungirea situației de instabilitate politică care se răsfrânge direct asupra economiei naționale,
    În temeiul art.3, art.14 şi art.50 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcționarea Curții Constituționale, precum şi al art.153 din Codul de procedură civilă, Plenul Curții Constituționale a dispus preschimbarea termenului de dezbateri acordat în cauză, de la data de 31 august 2012, la data de 21 august 2012.
    III. În continuare, Plenul Curții Constituționale întrunit, în temeiul art.50-51 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcționarea Curții Constituționale, pentru a examina Scrisoarea Primului-ministru al Guvernului României, a hotărât, cu majoritate de voturi:
    „Prin Adresa nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curții Constituționale a solicitat Guvernului să comunice numărul persoanelor înscrise în listele electoralepermanente, actualizate (până la data de 10 iulie 2012) conform dispozițiilor art.17 alin. (2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Listele electorale permanente sunt, potrivit art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.370/2004, „listele cuprinzând cetățenii români cu drept de vot care au împlinit 18 ani până la ziua alegerilor inclusiv.” Acolo unde această operațiune nu s-a executat, urmează a se realiza în termenul acordat de Curte.”
    Dezbaterile au avut loc la data de 14 august 2012 şi la acestea au participat: Augustin Zegrean, preşedinte, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Ion Predescu, Puskás Valentin Zoltán, Tudorel Toader, judecători.

    • bazel09 zice:

      Sunt puţin nemulţumit de conţinutul punctului 2 din unu roman ❗
      „hotărârea pe care Curtea Constituțională urmează să o adopte conform art.47 alin.(1) din Legea nr.47/1992” – adică 2/3. Mă aşteptam să se folosească de jurisprudenţa internaţională. În speţă cea a Germaniei, unde validarea se face cu 2/3, iar invalidarea cu majoritatea simplă. Ori au ei „as”-ul în mânecă ❗ ❗

      • Sare'n Ochi zice:

        unii cred ca au gasit al 6-lea vot. si cred ca este mai corect asa, sa nu se mai guite unii, altii ca nu-i legal. stii ca USLinoasa are sa grohaie la greu pe orice chichita. au nevoie sa traga de timp sa futa sistemul juridic romanesc.

  7. aronpetru zice:

    Ministrul aala, ca altfel nu pot sa-i spun, de la Administratie care a zis ca erata e falsa, ar trebui sa-si dea demisia

  8. Sare'n Ochi zice:

    Victor Ponta spune pentru The Guardian ca este dispus “sa coabiteze” cu Basescu daca acesta respecta Constitutia
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13021775-victor-ponta-spune-pentru-the-guardian-este-dispus-coabiteze-traian-basescu-daca-acesta-respecta-constitutia.htm
    venind de la un putoi care a calcat in picioare toate legile, mi se pare de-o obraznicie fara de seaman!

  9. observator zice:

    Agenturile straine se amesteca-n trebile interne
    Crin Antonescu îi atacă pe Barroso, Merkel și Gitenstein

    • bazel09 zice:

      Individul nu are minima decenţă a respecta pe cei cu care ai discutat, în cazul de faţă Gordon şi ambasadorul ! Sfătuitorul lui de taină, Teodorescu, se dovedeşte un taliban care trece peste cadavre doar doar şi-ar atinge scopul !

    • Sare'n Ochi zice:

      de prost ce este. cred ca i se zbat mintile prizoniere ale aceluiasi gand – cum sa fca sa ramana presedinte, sa doarma l Cotroceni.
      interventia mea de ieri de pe Politeia nu era pentru tine, ci pentru baiatul cel nou care se agita prea mult cu numaratoarea. si mai sunt cativa care se agita prea tare pe acolo – dar au tacut chitic.
      imi pare rau si-mi cer scuze daca te-ai simtit vizat.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.