Despre înfrângere (Frica vrea să-și facă Guvern)

Ești înfrânt doar când hotărăști singur că te afli într-o astfel de situație. Când te complaci. Celebră pentru starea de înfrângere este litania fricii din celebrul roman al lui Frank Herbert:

  • “Frica ucide mintea. Frica este moartea măruntă, purtătoarea desființării totale. Voi învinge frica. O voi lăsa să treacă peste mine, prin mine. Și după ce va fi trecut, îmi voi întoarce ochiul interior și voi privi în urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi rămâne doar eu.”

De câți ani trăiți în frică? Cred că de la răspunsul la această întrebare pornește orice discuție despre starea de înfrângere. Cine, când, cum, unde, de ce, a fost înfrânt la ultima moțiune de cenzură, cea în urmă căreia a căzut Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu și a fost desemnat să facă un nou guvern Victor Ponta?

A fost înfrânt Partidul Democrat Liberal? Traian Băsescu, Mihai Răzvan Ungureanu, oranjgutanii (șamd – completați voi cu toate invectivele pe care le-ați primit în ultimele 48 de ore pe mail, blog, sms etc)? Nimeni nu vrea să vadă (poate nici nu există această posibilitate: lipsa de înțelegere este echivalentă stării de orbire, iar înțelegerea nu poate să existe în afara respectului – ori, cine pe cine mai respectă, ce anume se mai respectă în această societate infestată de tembeliziuni?). Nimeni nu vrea să vadă că: în primul rând, toți cei despre care vorbim sunt reprezentanții noștri – de la președintele României și până la ultimul traseist din ultima primărie. Rezultă că (pe cale de consecință), cei înfrânți suntem noi. Noi cei care am votat. Înfrânți prima dată de către cei care nu au votat. Că nu au avut ofertă – ieftină scuză. Îmi permit să citez (aproximativ) dintr-un comentator: “nu există rău mai mare sau mai mic, există numai rău și bine”. Chiar așa, nu știu ce minte diabolică a deformat chiar liberul arbitru – nicăieri în lumea aceasta nu există alegerea între două rele, ci numai între Bine și Rău. Înseamnă că am fost pervertiți în asemenea hal încât nici nu mai putem discerne ceea ce este Bine de ceea ce este Rău, ne trebuie repere care nu sunt repere – adică nuanțe (diavolul se ascunde în detalii). De aceea sunt convins: a distruge este mai simplu decât a construi – un șut dat unui castel de nisip este mai economic, decât a încerca să construiești acel castel de nisip. Așa că oamenii își găsesc scuze să se lase înfrânți, să zacă și să-și plângă de milă.

Înfrânți, a doua oară, de oferta de cea mai slabă calitate umană pe care ne-au impus-o la vot partidele politice – oastea de strânsură capabilă doar să-și conserve propria identitate la nivel de individ, nu de formațiune politică și, în nici un caz, la nivel de reprezentare a nevoilor și dezideratelor unui popor. Aceștia (acum îi numim traseiști) sunt purtătorii înfrângerii pentru oricine se bazează pe victorie prin ei. Deci nici noi, votanții, nu trebuie (și nici măcar nu trebuia) să ne bazăm pe ei pentru a crea un viitor copiilor noștri.

Am fost înfrânți, a treia oară, de către asistați, nucleul dur al votanților? Este cea mai facilă scuză. Ei par mulți numai pentru că puțini votează. În termeni reali (matematici) ei nu sunt mai mult de 20-22%. Mai puțini, bănuiesc, decât gardienii unei închisori. Și, spre deosebire de acei ipotetici gardieni, sunt mai speriați decât noi – sunt speriați pentru că viitorul lor stă în litania: “nu am, îmi trebuie, dă-mi”. Stă într-un kilogram de zahăr și un litru de ulei azvârlit în dispreț de căre un deșeu uman gen Mazăre, odată la patru ani. De fapt, suntem înfrânți de 1% din populația României, rebuturi de educație precum Voiculescu, Patriciu (și care or mai fi fiind cei din umbră cu interese economice personale, că restul: Ponta, Șova, Antonescu, Fenechiu, Radu Rușanu, Mazăre șamd sunt biete slugi, extrem de bine plătite, dar tot slugi – slugi cu slugi la scară, gen Nistorescu, Roșc Stănescu, Chirieac, Hurezeanu șamd, dar tot slugi). Suntem înfrânți că nu știm, dar nici nu am încercat să facem nimic să știm, cum să-i scoatem pe cei 20-22% dintre asistați din prizonieratul acestor 1, hai 2 sau 3% adevărați prădători ai României.

Suntem neputincioși? Da, atâta vreme cât așteptăm să ne cadă soluții în cap. Da, atâta vreme cât stăm pe margine și numai chibițăm (alții, mai odioși, ne plâng de milă în mod perfid, anunțându-ne Apocalipsa viitoare, sădind sămânța îndoielii și a înfrângerii, demobilizându-ne).

Nu vă lăsați, viața are bunul obicei de a merge mai departe. Cu și fără noi. Pe spaima noastră cotidiană se bazează cei care vor să ne țină captivi prin intermediul unor “gardieni ai votului” (bieții asistați despre care se știe cum vor vota). Așa că spaima jos, debarasați-vă de ea ca de o haină puturoasă și amintiți-vă că aveți în mână nu numai ștampila de vot (prin care puteți transforma în iluștri necunoscuți indivizi ca Ponta, Antonescu șamd), dar și arma petițiilor, plângerilor, comitetelor de inițiativă. Putem să impunem să se îndeplinească ceea ce am hotărât, în mod suveran, să se îndeplinească. Este timpul să ne enervăm – cum și-au permis să treacă peste voința noastră (ce de la referendumurile din 2009)? Dacă îi lăsăm nepedepsiți, ne vor călca în picioare.

Aveți cunoscuți, rude, prieteni care nu votează? Un prim pas: aveți timp o lună să-i faceți să voteze la locale. De aici trebuie pornit, de la alegerile locale, de la a vota omul și o echipă căreia să le puteți spune (impune) voi ce să facă – nu sponsorii din umbră.

Acest articol a fost publicat în Teme de meditație și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

69 de răspunsuri la Despre înfrângere (Frica vrea să-și facă Guvern)

  1. baricada zice:

    Excelent, tizule!

  2. tirguketrii zice:

    Participarea masivă la vot înseamnă validarea fraudelor „clasei” politruce.
    Dovada: speriaţi de absenteismul înregistrat din 2006 încoace, minţi pe bigudiuri vor să legifereze obligativitatea votului. Şi-n acel caz, aş prefera pedeapsa, decît să devin o unitate din cifra votanţilor.
    Aş mai merge la vot, dacă – în cazul uninominalului – aş descoperi un ins demn de respect, de încredere. În nici un caz, nu voi vota partide, nici alianţe.
    Dacă măcar libertatea de a alege s-a cîştigat, după 1989, eu am ales: votez, numai dacă şi cît am sperat că o să ne fie mai bine. Tuturora, nu mereu ălora!

    • Sare'n Ochi zice:

      este imposibil s nu gasesti un om sa te reprezinte. este mai simplu sa te interesezi cine este si ce- poate pielea unui singur om. si sa te ostenesti sa-l cauti, sa vezi daca merita sa-i dai votul. votul nostru, exact ca si Cuvantul, are puterea de a crea si de a decrea. nu-l irosi 😀

  3. Mih. zice:

    Servus, Sare!
    De acord cu-a ta postare! 🙂
    Da, frica si deznadejdea au fost sadite, rasadite, plantate si replantate, sapate, udate, ingrijite cu mare zel si pricepere…
    Cum se face, cum nu, dar de ce om uita noi de reazamul si nepretuitul Cuvant? Sa ne aducem aminte, deci, ca „deznadejdea” este boala a sufletului si arma a Raului. Putem (si a putea inseamna a vrea) sa luptam impotriva ei. Si in lupta asta NICIODATA nu suntem singuri. Si NICIODATA, infranti!

  4. skorpion zice:

    citind postarea,
    intreb inca o data, oare chiar nu se pot desecretiza cele 100.000 de dosare clasificate pentru o mie de ani?

    • Sare'n Ochi zice:

      ar fi un pas spre normalitate.
      faptul ca traim intr-o permanenta dezinformare nu ne face bine. nu ne stim dusmanul.

    • DanSu zice:

      @Skorpi,
      Daca 2 milioane de dosare nu au schimbat nimic – vezi cazul Voiculescu-Felix – atunci ce astepti de la cele 100k?
      Nu cred ca ar avea nu stiu ce mare efect.
      Pe de alta parte, exact cele 2 mil dosare declasificate au starnit furia conjuratiei rinocerilor comunistofor(m)i . Condamnarea comunismului a dus la extrem lupta impotriva normalitatii si bunului simt, dar atacul a inceput cu declasificarea dosarelor.

  5. Victor, ai scris un articol excelent ! Pentru sufletul meu revoltat dar și pornit să lupte până la cap, cu puterile mele slabe, împotriva ”unui deșeu uman gen Mazăre ”, împotriva celor enumerați mai sus de tine ”Voiculescu, Patriciu (și care or mai fi fiind cei din umbră cu interese economice personale, că restul: Ponta, Șova, Antonescu, Fenechiu, Radu Rușanu, Mazăre șamd sunt biete slugi, extrem de bine plătite, dar tot slugi – slugi cu slugi la scară, gen Nistorescu, Roșc Stănescu, Chirieac, Hurezeanu șamd, dar tot slugi). ”
    Te rog , ajută-mă , cum ai făcut-o și altă dată , cu un link către înregistrarea emisiune de aseară de pe Antena 3.
    Să vadă toți ce ne pregătește de fapt Ponta.

    În locul salariilor reîntregite, pensiilor mărite și proprietăților retrocedate Ponta ne dă suspendarea președintelui Băsescu !

  6. Marius Bota zice:

    Mergem inainte, noi cei care nu vrem sa ne lasam infranti, si ii ajutam si pe cei cazuti, incercam sa ii ridicam , pe cei care nu mai pot, sau sunt satui. Frumoase imbarbatari!

  7. brindusa zice:

    Sunt de acord cu @Mih. – atat timp cat nu se revine la o stare de suveranitate mentala ( cu care am fost daruiti) si la capacitatea de a iesi din frica atent regizata si invartosat cuibarita in sanctitatea sa -sufletul omenesc – gastile de derbedei vor ranji in continuare. Si Sare, degeaba avem cuvant, daca lipsesc valorile, caracterele si intelegerea aproapelui!
    Atat de mult comert cu cuvinte si mult prea putine fapte-un Turn Babel al monologului incrancenat in vorbe!
    PS:Excelenta analiza ta si mobilizatoare!

    • Sare'n Ochi zice:

      eu zic ca exista suficienti oameni de valoare. dar se demobilizeaza cand vad ca lichelele sunt sprijinite, iar valorile sunt abandonate.
      multumesc pentru apreciere.

      • brindusa zice:

        „eu zic ca exista suficienti oameni de valoare” ai dreptate Sare, dar nu sunt vizibili si banuiesc ca nu exista o enclava a lor formata !

    • brindusa zice:

      Maine poimaine, il auzim pe Mecinposchi prieten de Ica cu Varanul ,ca piciocii amestecati cu barabule 🙂 sunt Smart Food Solutions cu painea Varanului -Savoria ( obtinuta cu truda din fonduri europene nerambursabile de la „dujmanii” de la PDL) ! He, he!!!

  8. ceaikovski zice:

    V-ati luat seminte? Floricele, cartofi prajiti ceva? Hai ca ne anunta cretien infantil guvernul penal, cel mai cinstit, cel mai curat, cel mai tanar si frumos…
    Mi-am pregatit cafeaua, tigara, m-am asezat in fata televizorului si deja am inceput sa-mi rod unghiile de nerabdare
    🙂 🙂

  9. ceaikovski zice:

    Auzi, cica guvernul actual va fi condus doar de la palatul Victoria! Asta e ala care are sediul la Grivco??
    EL Pontalache va CERE IMPERATIV aplicarea legii! Inseamna ca-l aresteaza pe Nastase!!!
    🙂 🙂

    • ceaikovski zice:

      Toelranta zero fata de coruptie, fata de clientelism… woooooow !!!
      Inseamna ca va fi impuscat in seara asta de catre Felix si „ala micu’ ” de la agricultura, pica 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    • Sare'n Ochi zice:

      s-a sumetit sa-i zica lui Basescu sa nu cumva sa respecte legea si sa se prezinte la sedintele guvernului – una dintre prerogativele prezidentiale?
      sau ne zice ca SPA-ul lui Voiculecu nu-i ca cel al lui Vantu?

    • brindusa zice:

      „Inseamna ca-l aresteaza pe Nastase!!!” Sa stii ca si mie mi-a filat lampa logicii in aceeasi maniera! 😛

      • ceaikovski zice:

        Lampa logicii noastre, o freaca Varanul 🙂
        N-are rost sa mai urmarim cum decurge procesul Nastase.
        O sa auzim insa de arestari in justitie, judecatorii care si-au permis, o sa fie vanati precum becatele, pt mita in desert, sau inotat fara chiloti de baie 🙂
        Imi pare rau pt bruma de curaj pe care incepusera s-o aiba, nici nu stiti… cat de rau imi pare…

  10. ceaikovski zice:

    Guvern facut pe baze de competente si mai ales experienta!!!
    La ce? La furat? Integritatea, corectitudinea, alte criterii.
    S-a sfatuit cu oameni apropiati din USL, cu lideri de opinie (pipilipidi?)

    Interne: ioan rus
    agric: danile cosntantin
    invatam: corina dumitrescu
    cultura: actorul
    turism: eduard helvig
    externe: andrei marga
    justitie: titus corlatean
    finante: florin georgescu
    economie: daniel chitoiu
    aparare: dobritoiu
    munca: campeanu
    transport :silaghi
    sanatate: cimpoi
    mediu: rovana plumb
    comunicatii: dan nica
    afaceri europene: leonard orban
    administratie: paul dobre
    4 ministri delegati Liviu marian pop, lucian isac, mircea dusa, victor alistar.

    punem cruce romaniei. adio si n-am cuvinte!

    • Sare'n Ochi zice:

      toti unul si unul, maai ales istericul de Ioan Rus – maximum de competenta. prin el intra si Ion Tiriac la guvernare.

      • ceaikovski zice:

        Inseamna ca vom fi ca in filmul „predator la vanatoare” la Balc
        Vai mama noastra!!!
        Auzi mai frate!! Titus corlatean la justitie!!! Sa vezi vanatoare de vrajitoare ce-o sa inceapaaaa…. Idiotul ala patologic de Corlatean .. n-am cuvinte. n-am cuvinte.
        sunt siderata!

        • Sare'n Ochi zice:

          de ce sa fii siderata? bizonul mioritic trebuie sa vada ceea ce alege. ca la piata-n galantar.
          astept reactia Europei 😀

          • ceaikovski zice:

            europa…
            pfff, cred ca vom astepta mult si bine. Au ei alte griji. Fiecare-n tara lui. Ii doare la basca de penalii lui cretien infantil.
            Noi insa, 7 luni, suntem condamnati.
            🙂 Sunt siderata pt ca n-a pus-p pe androneasca, fiica-mea abia astepta! Oricum, e bine. Se va linisti. La liceul unde e ea, se invata cam mult, acum o sa se relaxeze. Bac-ul se ia si fara prea multa carte. 🙂

            • Sare'n Ochi zice:

              mai bine 7 luni, decat 4 ani. o condamnare mai scurta.

              • ceaikovski zice:

                nu-i supoert nici la televizor, dara-mi-te 7 luni!!
                Poate insa ca nu de noi a fost vorba, cand Base s-a hotarat sa faca ce-a facut, ci de loganarii care stateau pe propria lor coada. Fir-ar sa fie, nu-mi mai place in democratie.

  11. ceaikovski zice:

    scuze: sanatate, vasile ce-poi

    Crizel il mistocareste pe cel de la EvZ, il intreba daca publicatia lor mai apare. Vor s-o inchida? Au facut deja demersurile?

  12. george zice:

    ,,, chiar va asteptati la ceva mai bun?!? …
    Atata timp cat de 22 de ani pe scena politica „danseaza” aceeasi interpreti din „CANTAREA ROMANIEI”…

  13. ceaikovski zice:

    Si uite ce mai gasii (nush cine-i asta, dar sa va uitati mai are un articol despre Felix care il vrea pe Blaga la sefia PDL):
    http://prisacariu.kamikazeonline.ro/2011/02/11/corina-dumitrescu-pupila-sinistrei-stanoiu-plateste-ministerul-justitiei-sa-intre-in-csm/

  14. ribelalu zice:

    Hai ma…fiti mai optimisti. Am rezistat noi sub Iliescu „sarac si cinstit”, sub Nastase „4 case”, cel care a transformat Guvernul in SRL-ul lui personal, rezistam noi si sub astia, ca doar nu or sta la putere ca in Japonia 60 si ceva de ani.

    • ribelalu zice:

      Au facut si ei eforturi sa scoata un Guvern accepatabil. Pai sa fim multumiti cu astia. Nu sunt decat jumatate cu pete mari. Va dati seama cum era daca ne trezeam cu Voicu, Dragnea, Draghici, Banicioiu, Sova, Stanoiu, Nastase, Negoita, Mazare, Oprisan, Nicolescu, Hrebenciuc, Severin, Antonescu, Nicolaescu, Frunzaverde, Ghise, Felix samd? De unde sa scoata si ei oameni imaculati?

      • Sare'n Ochi zice:

        mie imi ajung Ioan Rus, Corlatean si Marga – regii impertinentei si incompetentei cu morga.

        • Mih. zice:

          Plus madama de la Educatie, care e in proces cu ministerul pe care urmeaza sa-l pastoreasca, plus Voiculescu, prin „ala micu’ „…
          Ar putea fi facuta o lista a ministeriabililor cu toate bubele din capul lor…
          Asta asa, sa ne fie clara chestia cu „cel mai cinstit guvern”.

        • ceaikovski zice:

          Pe Marga l-au numit intentionat la externe, sa-l enerveze pe Basescu. O sa fie o jale…
          De unde se vede preocuparea lor de a duce Romania in prapastie. N-am vazut in viata mea, atata ura, impotriva nu a unui singur om, ci a 18 milioane de oameni. Astia l-au acuzat pe Ceausescu de genocid??

      • ceaikovski zice:

        Si Daniel Chitoiu? Finul omului cu una din cele mai mari averi, facuta pe furt? Ruseanu, trezorierul PSD si pNL, omul care a dat tara pe mana firmelor arabesti care au disparut? Cel care a cocolosit chiar diverse firme apartinand unor grupari teroriste Kurde… ala ce are? Nu va place?

    • Sare'n Ochi zice:

      😀 despre optimism incerc si eu sa fac vorbire.
      vai de tarisoara asta!

    • ceaikovski zice:

      Dpdv statistic, noi nici nu contam, loganarii si bizonii is mai multi, mult mai multi. O sa avem timp liber mai mult, in perioada asta n-o sa ma prea pot uita la TV.
      Pentru aia a facut Base toata chestia asta. Si daca romanul nu s-a dus cu pluta de tot, o sa avem prezenta la vot de 60%…

  15. observator zice:

    LA CRUCEA DE PIATRA A FOST MA| MULTA DECENTA DECAT IN OASTEA DE
    STRANSURA (A |NTREGII CLASE POLITICE) A CARUI SINGURA IDEOLOGIE E PALMAREA BANULUI PUBLIC. NICI UN PATRON DE BORDEL NU AR ANGAJA ASEMENEA SPECIMENE

  16. Pingback: O nouă măsurare cu cei care contează şi aşezarea lor în ordinea în care îi văd ;) « MANGALIA – POLITICA între realitate şi ipocrizie

  17. Dan Ghenea zice:

    Foarte bizara ideea ca au invins cei care nu au votat. Va reamintesc: PDL a pierdut in ultimul an cel putin o jumatate de milion de votanti reali (adica dintre cei care l-au adus la guvernare, nu dintre cei potentiali, care au stat acasa). In termeni de reprezentare, asta inseamna votantii a 3-4 senatori si a 10 deputati. Asadar, am pierdut intr-adevar noi cei care am votat. Am pierdut 3 ani pentru ca ma votat aiurea niste frunze-n vant.

    • Sare'n Ochi zice:

      ne-au invins cei care nu au votat – asa scrie in text. noi cei care am votat am fost invinsi, in buna masura, si de catre cei care nu au votat.
      iar ca PDL sa piarda voturile despre care vorbiti, ar fi trebuit ca ele sa se exercite. ori: 1. traseismul nu este exercitare de vot; 2. la alegerile partiale din Maramures si Neamt PDL a castigat un mandat in plus intr-un fief traditional al PSD. despre care pierdere de voturi faceti vorbire? repet, pentru a nu prelungi discutia inutil – TRASEISMUL nu insemna EXERCITAREA DREPTULUI DE VOT. ca un gunoi votat de mine pleaca dupa cum vrea interesul lui de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga, nu inseamna decat ca dreptul meu de recall nu exista. prin recall insemnand ca impreuna cu cei care am votat intr-o circumscriptie electorala sa pot face o petitie prin care sa-i retrag votul ipochimenului si sa-l aduc acasa cand vad ca nu ma mai reprezinta – exact cu numarul de semnaturi egal cu numarul de voturi prin care l-am trimis in Parlament (ori pentru asta trebuie ca un parlamentar sa aiba majoritate de voturi in circumscriptie, nu sa fie plantat de pe locul 2 sau 3 in Parlament).

      • Dan Ghenea zice:

        Cu ce masura masurati, cu aceea vi se va masura. Remember UNPR? Atunci nu traseismul a dast votul de investitura aceluiasi guvern care fusese demis prin motiune de cenzura in 2009? Fiecare pasare pe limba ei piere. Daca voiau sa afle direct parerea votantilor, de ce nu au mers la alegeri anticipate, barbateste?

        • Sare'n Ochi zice:

          cred ca va face placere sa va auto-cititoi si sa va dati dreptate. nimeni nu a aprobat traseismul, iar discutia era despre cu totul altceva. sunteti in afara problemei la modul complet, sau in mod voit? nu intelegeti sau doriti sa demonstrati ceva? cat despre alegerile anticipate, barbtesti, vorbiti cu amicii liberali ai lui Tradatoriceanu – de la care a pornit in 2007 actualul haloimas in care un turnator al fostei Securitati face agenda Romaniei. va regasiti?
          fiecare pasare pe limba ei piere… roata se invarte.

        • Sare'n Ochi zice:

          am inceput discutia de la ceva si am ajuns la altceva, unde aveti tupeul sa deveniti imperativ. regret ca am considerat ca ati devenit intre timp mai comestibil si v-am dat voie sa iesiti din spam.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.