S-au negocit portofelele ministeriale

Uniunea Soluții Lipsă ne propune un guvern de suspine și lamentații. USL pune problema în termeni de supraviețuire. Nu ai cu cine, dom’le, nu ai cu ce… Să o luăm cu începutul.

Adică cu Victor Ponta. Che Gargara nu se dezminte, vorbește gura fără de el. După “mașina lor de furat a mers mai bine”, adică ne-a confirmat că are PSD mașină de furat (de la banii publici, la voturi); după “să ne prefacem mai socialiști”, adică recunoaște că PSD mimează socialismul (normal, când râgâi caviar, cobărând din chiușasă, te cam doare-n Rollexul de aur de populime); după “când ne trăgea în țeapă în 2004″, o recunoaștere a faptului că sunt corupții și cumătrocrații mafiei românești, urmează: “De acum încolo trebuie să fiu serios în tot ceea ce declar”, adică o recunoaștere publică a propriului infantilism, a faptului că până acum a bătut câmpii cu minciuni gogonate. Ce guvern putea să propună acesta în 30 de secunde galactice, am avut ocazia să vedem aseară – toți niște săraci, dar mai ales niște cinstiți.

Deci, avem așa: Prim ministru: Victor Ponta; Finanțe și viceprim ministru: Florin Georgescu; Externe: Andrei Marga; Justiție: Titus Corlățean; Economie: Daniel Chițoiu; Interne: Ioan Rus; Apărare: Corneliu Dobrițoiu; Agricultură: Daniel Constantin; Muncă: Mariana Cîmpeanu; Educație: Corina Dumitrescu; Transporturi: Ovidiu Silaghi; Sănătate: Vasile Cepoi; Dezvoltare și turism: Eduard Hellvig; Cultură: Mircea Diaconu; Turism: Alin Burcea; Industrie: Iulian Iancu; Mediu: Rovana Plumb; Comunicații: Dan Nica; Afaceri Europene: Leonard Orban; Administrație: Victor Paul Dobre; Dialog Social: Liviu Marian Pop; Mediu de afaceri: Lucian Isar; Relația cu Parlamentul: Mircea Dușa; Strategii guvernamentale: Victor Alistar.

Așa, la o primă citire, pot să constat doar că Ponta a clocit pe genunchi o guvernare pe burtă. Corlățean la Justiție, Marga la Externe, Dobrițoiu la Apărare, Moș Ranchiună Ioan Rus la Interne și patronul falimentului Bancorex, Florin Georgescu, la Finante. Despre Florin Georgescu devine clar că a fost impus de către Năstase și Iliescu, doar face parte din vechea gardă a PDSR. Însă Victor Alistar este bomboana prefraudată de pe coliva acestui guvern de chichi și un leu ridichi. Civilul acesta societar este, după știința mea, posesorul unei decizii definitive de incompatibilitate din luna august 2009, decizie care se dă pentru 3 ani. Deci, până în august 2012, nu are voie să ocupe nici o funcție publică. Asta ne arată din start (dinainte de guvernarea propriu-zisă) două lucruri: o dată cât de slab jurist este Che Gargara,  doua cât preț pune pe legile în vigoare Uniunea Suspine și Lamentații.

Așa deci: cam în aceeași situație cu alistarul societății civile (he-he!), se află și nominalizatul Mircea Diaconu care a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate și care a pierdut procesul la Curtea de Apel. Acum se judecă la ICCJ. Deocamdată, recursul supendă hotărârea Curții de Apel. Mai are o șansă, cum s-ar zice.

Și numai la o privire superficială asupra guvernului Ponta și este suficient pentru a zice că a înțărcat dracul bălaia. Florin Georgescu face parte din vechea gardă și a lăsat praf finanțele în 1996 (am înțeles că și cei de la BNR l-au suspectat de atac asupra monedei naționale atunci când l-au ejectat din sistem). Andrei Marga care a transformat Universitatea Babeș-Bolyai în sereleul său personal nu are nici o treabă cu Externele. În schimb, are un conflict major cu Traian Băsescu pe care îl bănuiește că s-a opus nominalizării sale ca și ministru al Învățământului în 2005. Ceea ce în traducere, din lipsă de colaborare, va reprezenta pentru România un adevărat dezastru pe un portofoliu de reprezentare. Titus Corlățean a fost consilierul lui Adrian Năstase. Punerea lui la Justiție reprezintă un conflict de interese major.  Daniel Chițoiu este finul lui Dan radu Rușanu, baronul PNL de Hunedoara, implicat până în gât în privatizări dubioase. Despre Ioan Rus am să mai am ocazia să scriu, el crede că sincopele cu Toma Zaharia și parcurile industrile din Cluj chiar au fost uitate. Soția lui Corneliu Dobrițoiu a realizaat din afaceri cu statul doar “suma mică”  de numai 10 mil de euro – deci nu poate vedea Victor Ponta nici o incompatibilitate în asta. Despre acela micu’ al Varanului turnător la securitate, Daniel Constantin și firma Logicons specilizată pe chestiuni agricole a lui domn’ profesor de turnătorie ce să mai zic? Nici un fel de conflict de interese, nu – doar o miză de 60 de milioane de-euro, numai buni pentru a fi mătrășiți de către Dan FELIX Voiculescu!? Corina Dumitrescu este rector la Universitatea de diplome pe bandă rulantă Dimitrie Cantemir. În plus cică este în plin proces cu propriul său minister. Ce să zic? Ura, au să-și ia loazele din nou BAC-ul și doctoratul în aceeași zi! Nici aici nu se vede nici un conflict de interese. În fond doar se va rezolva problema universităților private amarnic lovite la portofel de către Daniel Funeriu și Cătălin Baba. Ovidiu Silaghi – ?… ; Vasile Cepoi – ?… ; Eduard Hellvig este mâna dreaptă a lui Crizel Antenescu. Liviu Marian Pop… un sindicalist din învățământ. Sindicatele vor fi liniștite și ele. Lucian Isar a fost ejectat din sistemul bancar de către Isărescu pentru o mică problemă de trădare. Paul Dobre a fost ministrul Transporturilor care i-a transportat pe mineri spre Capitală în iunie 1990. Un alt pedelist care s-a transferat la USL când a auzit chemarea fesenistă a sângelui.

Iată, avem în sfârșit parte de tovarăși cu o solidă pregătire politico-ideologică – unii cu solide cariere politice și securistice de dinainte de 89 (Rus, Dobre, Georgescu), oameni serioși, cu o medie de vârstă (stricată de ăla micu și de alistarul societății civile cu epoleți) de peste 60 de ani. De aceea s-a mărit vârsta de pensionare, ca unii ca ăștia să pară tinerei și zglobii – mai ales Coana Mare de la muncă. Oameni de viitor, ce mai!

După un astfel de guvern nominlizat, care sunt certitudinile? Luate din declarațiile liderilor zilei, ele sună numai bune pentru a ne căuta de lucru prin alte țări. Bugetarii trebuie să ia o pauză cu salariile – vor fi mărite mai spre iarnă. Pentru pensionari, să vedem, ceva-ceva găsim noi… luăm banii de investiții și-i facem praf pe pensii. CAS micsorat? Nu, poate la anul, sau în următorii 4 ani, dacă ne votați. TVA stă pe loc. Alea 5 miliarde de euro si 7 miliarde de ron de la Finanțe sunt obligatii. Adică, în traducere corectă, obligațiile sunt foamea din gâtul lor, nu salariile reîntregite și alte bazaconii (vrăjeala era pentru a putea da jos guvernul MRU, sau pentru  vă scoate în stradă împotriva Dictatchiorului).

Dar ce-mi place cel mai mult (intens aș zice) este faptul că Varanul FELIX Voiculescu a declarat că (citez): Raed Arafat nu are calități manageriale să conducă Ministerul Sănătății. Pai, degeaba și-a vărsat poporul mucii în stradă pentru domnul Calafat?

Semne că are să fie bine (ca pe vremea lui Adrian Năstase și Ion Iliescu):

  • Si, mai suiera reptila turnatoare la Securitate: Dan Voiculescu: daca nu-si da demisia in 30 de zile, Traian Basescu va fi suspendat. Vom avea alegeri prezidenţiale odată cu cele parlamentare. Romania a devenit mosia lui ma-sa!
  • O analiza la obiect: Cei mai cinstiti ministri din guvernul Ponta.
  • 2.000 de oameni tropăie să ocupe posturi de miniştri, consilieri şi directori în noul guvern. Şi toţi se înghesuie la un salariu de maxim 1.000 de euro/lună. 20 de miniştri, 200 de consilieri de miniştri, 360 de secretari de stat şi consilierii lor, 1.500 de şefi de “deconcentrate” în judeţe – o armată care caută avantajele funcţiei. Peste 2.000 de consilieri, secretari de stat şi şefi ai instituţiilor deconcentrate din subordinea ministerelor urmează să fie înlocuiţi în noul guvern condus de Victor Ponta, iar miza pentru o funcţie în înalta administraţie publică nu o reprezintă salariile, care nu depăşesc 1.000 de euro pe lună, ci posibilitatea afacerilor colaterale care vin odată cu poziţia. Nu prea văd să se înghesuie specialişti care să ocupe prin concurs posturile de management din administraţie pentru câteva luni, majoritatea aşteptând să facă acest lucru după alegeri. Probabil că există o «clientelă» a fostului executiv care va pleca şi care va fi înlocuită de o «clientelă» a noului guvern, oameni care, din experienţa mea, nu prea sunt dispuşi să muncească”, a spus profesorul Dumitru Miron de la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice. Una dintre cele 15 măsuri economice pe care Victor Ponta a promis că le va introduce în următoarele şase luni se referă la depolitizarea structurilor deconcentrate din subordinea ministerelor, susţinând că de la secretar de stat în jos, fiecare post trebuie ocupat prin concurs. O analiză a ZF arată că în cele 42 de judeţe există un număr de aproape 1.500 de unităţi ale serviciilor publice deconcentrate din subordinea ministerelor – altele decât agenţiile guvernamentale – care întregesc tabloul unei administraţii sufocate de birocraţie şi imposibil de profesionalizat din cauza controlului politic. mpărţirea funcţiilor în deconcentrate a fost în ultimii ani principala miză politică în teritoriu, dar şi cauza supradimensionării sistemului. Primul pas pe care ar trebui să-l facă noul guvern, pentru că tot a clamat transparentizarea şi depolitizarea la nivelul structurilor din administraţie, este înfiinţarea unui portal sau a unei secţiuni pe site-ul Guvernului prin care cetăţenii să vadă, în timp real, ce posturi de conducere sunt disponibile şi dacă pot să aplice pentru acestea, dar şi cine a câştigat concursurile de angajare, cu nume şi date din CV-urile fiecăruia. Integral in Ziarul Financiar.
Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

84 de răspunsuri la S-au negocit portofelele ministeriale

  1. tirguketrii zice:

    Mi-e teamă să nu-şi umple iştia buzunarele proprii din „portofelele” date pe-a lor labă (că minte, de unde, la slugi politicice comanditate): în 6 luni, cît alţii nici în 16 ani.

  2. ribelalu zice:

    Buna dimineata!
    Eu nu as dori nimanui sa fie in locul lui Ponta. Toata viata lui nu a fost decat un personaj de rangul 2.
    Acasa, sotia si tata socru sunt jupanii.
    In masina, Edwin Keleti era cel care conducea.
    In partid este la mana „veteranilor” lui Ilici si a baronilor locali.
    La Guvern Felix a numit pe cine a vrut. Iar liberalii, desi sunt la sfertul PSD ca putere si intentie de vot au locuri mai multe (aproape) decat pe vremea lui Tariceanu.
    Si de unde sa scoata Ponta din joben oameni curati in USL? Ii numeri pe degete. Voi ati uitat ca pe vremea cand PSD si PNL au fost la putere au devalizat in favoarea lor tara? 99% din cei de rang 1, 2, 3 si 4 din partide nu isi pot justifica averea. Si doar daca sufli putin praful observi o increngatura politico-mafiota de te doare capul.

  3. Evanghelista zice:

    Lucian Isar, desemnat ministru delegat pentru mediul de afaceri, este printre află printre bancherii acuzaţi de BNR că au profitat de atacului speculativ asupra leului în 2008 (nu ăla care a pus pe butuci Bancorex)
    http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/guvernul-ponta-premierul-desemnat-a-inceput-cu-stangul-a-numit-in-posturi-de-ministri-doi-incompatibili-vezi-de-ce-l-a-acuzat-bnr-pe-un-al-treilea-262595.html

  4. Evanghelista zice:

    Mircea Diaconu, urmarit penal ptr. conflict de interese. Nu este ANI este Parchetul
    http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/mircea-diaconu-este-urmarit-penal-pentru-conflict-de-interese-262618.html

    • ceaikovski zice:

      Da… dar cine era langa Kaghebilici la Livolutie? Cine a luat cuvantul la adunatura aia din iarna a USeLe, langa alti oameni de mare cultura? 🙂 🙂

    • Evanghelista zice:

      Ba, pardon :D, la Iulian Iancu raspunsurile le gasesti in stenogramele Wikileaks .”Omul Gazprom”, precum spunea despre Iancu un coleg de partid.

  5. ribelalu zice:

    Coane, ai uitat sa spui ceva de liderul ala de sindicat „independent” din invatamant propus ministru cu un singur scop: voturile cadrelor didactice. La schimb Guvernul va oferi (probabil) colectarea cu „japca”, (din nou si gratuit) a cotizatiilor pentru sindicat.
    Cred ca ar trebui si in politica sa se adopte regula „profesionismului” din sport: o data ce ai jucat ca profesionist nu mai poti fi considerat sportiv amator niciodata.
    Uitati-va la asazisa „societate civila” si la „sindicatele independente”: sunt doar niste anexe ale PSD si sunt la guvernare acum.

  6. ceaikovski zice:

    Sare super documentat articolul!
    Felicitari!!

    Si uite, deja toata presa romana stie : http://www.realitatea.net/guvernul-ponta-daniel-chitoiu-finul-lui-dan-rusanu-preia-un-minister-de-forta_938211.html

    • brindusa zice:

      Finul domn D . Chitoiu – e un membru de nadejde al gruparilor si al NASULUI sau ! 🙂
      „acest sistem de taxare parafiscală s-a dezvoltat mai mult sau mai puţin haotic, la presiunea unor grupuri politice sau unor grupuri de lobby” (citeste mai mult in Saptamana Financiara: http://www.sfin.ro/articol_13823/romania_sub_ocupatia_gruparilor_parafiscale.html#ixzz1thjbzPhc);

      • Sare'n Ochi zice:

        excelent si lamuritor material. FINe observatii ca s spun asa…

      • ceaikovski zice:

        Care nas a fost ani de zile presedintele Camerei Auditorilor Financiari din Romania (CAFR), hi hi hi, iar el a fost presedintele Camerei Consultantilor Fiscali…
        Au vrut la un mom dat sa impuna firmelor (prin lege) sa dea cateva sute de euro pe o stampila aplicata bilantului de catre un consultant fiscal. Adica, acel consultant poarta raspunderea asupra intocmirii si realitatii bilantului. Ceea ce este fals, sitit bine. Un director economic, sau un contabil sef, ce raspundere are? Nu tot aia? De a semna si mai ales de a raspunde pt situatiile financiare intocmite?
        Desigur veti spune. Dar clientii lui Ruseanu, nu trebuie si ei sa traiasca? Si pe spinarea cui, daca nu a firmelor private??
        🙂

  7. ceaikovski zice:

    Cel mai mult imi place Rovana Plumb… Rar intalnesti atata prostie adunata intr-un singur creier.
    Dar cum face cu 2 joburi, europarlamentar si ministru in acelasi timp? Ma rog, nu ca ar fi facut vreodata treaba pe unde a fost, merge, la noi merge si-asa.
    In leg cu demersurile facute in sensul sanctionarii Romaniei prin taierea fondurilor europene, ca europarlamentar, oare ce-o sa faca acum ca ministru, cand avem de judecat drept chestiuni importante legate de Rosia Montana, Cuprumin, etc? Cu ce va cere duoamna sa fim sanctionati?
    Ponta, legat de Mircea Diaconu, urmatir penal si in stare de incompatibilitate: „este totusi un simbol al revolutiei, trebuie sa-i acordam o sansa”.
    Sa vb cu Oprescu sa-i faca statuie daca e simbol… Si daca e simbol, atunci… da, n-avem argumente…

    Doamne-ajuta-ne, sa nu ne imbolnavim de nervi, ficat, sau psoriazis!!

  8. valabill zice:

    Bine ati venit in minunata tara de basm care este Romania. Ma intreb ce o face celalalt personaj de poveste, candidatul desemnat Fat Frumos cu perna-n mana?

    • Sare'n Ochi zice:

      are sa-l puna pe nen’su Varanu sa faca circ sa i se vacanteze locul, sa plece Basescu, sa se poata catara el. are impresia ca va fi numit de catre Parlament, sau cam asa ceva.

      • ceaikovski zice:

        Ponta a declarat ca vor sa schimbe legeera referendumului.
        Sare, ziceai ca n-o sa-l poata suspenda pe Base. S-ar putea sa poata.

        PS: cu referendumul nostru cu parlam unicam si 300 de parlam ce se mai aude?
        Sau e la sertar impreuna cu condamnarile penalilor USL?

        • Sare'n Ochi zice:

          tipul mananca cacat. Curtea Constitutionala s- pronuntat pe legea referendumului si o lege nu poate fi schimbata cand vor muschii lor – decat daca vor sa dea o lovitura de stat. sa o faca si vor pati ce au patit si in 2007. le urez succes!
          cat despre referendumurile din 2009, cu ele se sterg la fund. alea nu conteaza, conteaza vointa unor cretini (234 la numar acum – cei cre au dat jos guvernul; dupa cum vezi, nici macar nu mai sunt 322 sa poata initia rahatul pe care-l mesteca Ponta).
          sa faca circ, e misto – afla lumea cat ii duce capul. poate se destepta cei care stau acasa si nu voteaza.

          • ceaikovski zice:

            Nu le mai ura succes nici in gluma…
            Lovituri de stat au mai incercat de nenumarate ori, in iarna, ce-a fost?
            Nimic nu ma mira de la astia.
            Ceea ce este ingrozitor de nociv in mom asta, este devalorizarea leului, care NU ARE LEGATURA cu schimbarea guvernului, dupa cum v-am demosntrat, la celelate schimbari Boc2, Boc3 MRU NU s-a intamplat asta. In 14 octombrie 2009 cand a cazut un guvern Boc, leul s-a devalorizat cu un ban, dar era octombrie, cand intotdeauna euro creste, pt ca se stabilesc accizele anului viitor, nici macar nu poti sa spui ca a avut leg cu caderea guv.
            Uite, daca-mi dai si alte date, cand a cazut guv Boc, caut in arhiva si va spun concret.

  9. brindusa zice:

    Astea au fost propunerile ” in drum spre Brasov” cu „elicoprapterul!” 🙂
    Hilara, daca nu ar fi bizara”alegatia” domnului Ponta:
    „Sunt convins că Guvernul pe care îl voi propune va fi un guvern bun şi care va pune în aplicare ce aşteaptă oamenii de la noi. AM VERIFICAT (???) toate numele pentru a nu fi probleme”
    Nu a precizat ce tip de probleme ar fi putut fi invocate si de catre cine? S-au negociat au ba?
    Zilele acestea se vor lamuri atat co-preseDINTELE si co-Pilot-ul Ponta cat si etern iritatul (la neuroni) domn Antenescu, daca sunt probleme ( deja s-au itit …! :)) .

  10. ceaikovski zice:

    Maxim istoric al leului: 1 EURO = 4.4168 RON
    http://www.cursbnr.ro/

  11. ceaikovski zice:

    Daca va uitati in istoricul cursului leu/euro, la nicio cadere a vreunui guvern Boc leul nu s-a devalorizat mai mult cu un ban. La caderea guvernului Boc ultimul, adica la instalarea guvernului MRU, leul nu s-a miscat deloc.
    Declaratiile cretine ale astora, duc tara in haos, cadearea leului nu va putea acoperi nici macar cresterea facturilor, dara-mi-te cresterea nivelului de trai.
    In plus, madam Campeanu Cretinescu a declarat ca doreste ca in cursul acestui an sa creasca salariul minim la 850 ron.

    Las prima cadere a leului, interventia BNR nu a fost de ajuns: http://www.finantistii.ro/bnr/cursul-oficial-la-un-nou-maxim-istoric-44045-lei-euro-interventia-bnr-n-a-fost-suficienta-72160/

    • Sare'n Ochi zice:

      sa mai dea niste declaratii cretine pe acompaniament de Jos Basescu (sa guite Varanul faza cu suspendarea), ca io am niste euro in banca si-as fi amabil sa am mai multi lei 😀
      idiotii nici nu au remarcat ca Boc s-a dus in State sa primeasca un titlu de Honoris Causa – oare cu cine s-o mai fi intalnind el acolo si ce-o mai discuta?
      ei sunt preocupati sa se numeasca in ministere si agentii – e un freamat in fiecare judet de te doare capul!

      • ceaikovski zice:

        Din cate observ eu, declaratiile referitoare la cresterea salariului, a pensiei si aia cu CASS-ul au avut impact negativ major in caderea leului.
        Imi vine sa vomit, n-au fost nici validati, n-au stat la guvernare nici o clipa, n-au facut inca nimic, si viata noastra s-a scumpit.
        Exemplu: pers fizica – toate produsele de import, benzina, facturi, credite la banci.
        Pers juridica – leasinguri, credite la banci, accesare fonduri europene, pt care majoritatea firmelor faceau credite. Urmeaza: cheltuieli mai mari (dintre care amintim salariul, consumabile, combustibil, mai ales la transportatori) si deci, profit mai mic. Intr-o declaratie, nu mai stiu unde naiba am gasit-o, azi, Ponta a declarat ca firmele daca au profituri, se le imparta cu salariatii, ce mama naibii. Boul asta cu pene, UITA sau e cretin si nu stie, CA TOATA LUMEA E IN CRIZA si firmele au profituri din ce in ce mai mici. Dupa exemplul Greciei, dupa prima runda de „masuri anticriza” s-au inchis peste 400.000 de firme. Sa faca si la noi la fel, ca tot se lauda cretinul ca vrea sa creasca numarul de locuri de munca cu 100.000, in timp ce in europa s-au micsorat cu 86.000 si s-au infiintat doar 62.000, la NIVEL EUROPEAN, el vrea sa le creasca cu 100.000 in Romania!!!

  12. ceaikovski zice:

    12. Creşterea salariului minim la 850 de lei – aceasta înseamnă venituri suplimentare la bugetul asigurărilor; de asemenea, avem nevoie de modificare a Codului Muncii.
    http://www.zf.ro/politica/salarii-mai-mari-si-scaderi-de-taxe-top-15-masuri-economice-propuse-de-noul-guvern-9580452

  13. Valentin zice:

    Acum vor avea ocazia sa vada toti natangii ce inseamna uninominal pur. Si de prostia asta se face vinovat si basescu.Ah, inca un amanunt, am spus ca prima masura electorala a USL va fi adoptarea uninominal pur, cea mai aberanta forma de vot. Efectul va fi devastator, USL va lua un minim de 70% din locuri, dar probabil ca mai degraba vreo 80%.
    Protocolul semnat de Victor Ponta și Gabriel Oprea are cinci puncte. Este vorba despre votul UNPR pentru învestirea Guvernului Ponta şi de colaborare între grupurile parlamentare ale PSD şi UNPR. Celelalte puncte ale protocolului prevăd: instituirea taxei de solidaritate pe averile foarte mari în actuala sesiune legslativă, adoptarea legii electorale cu vot uninominal pur şi asigurarea unei majorităţi confortabile la măsurile Guvernului Ponta privind creşterea salariilor, a pensiilor şi ridicarea nivelului de trai.

  14. gioana vesela zice:

    Ma doare inima de nervi…. 🙂 numai puscariabili si incompetenti.

  15. Sare'n Ochi zice:

    Le-a fost frica de MRU si l-au dat jos. Ponta porneste la drum cu minciuni
    Sa fim bine intelesi: trio-ul Voiculescu – Ponta – Antonescu l-a dat jos pe MRU prin cumparare/racolare de parlamentari pentru ca acesta pregatea cresterea salariilor pentru bugetari si, mai ales, pentru ca fostul premier crestea in sondaje. Le-a fost frica de MRU si l-au inlaturat. Asta nu se numeste democratie.
    Ponta a mintit cand a declarat ca prioritatea zero a Guvernului pe care îl propune este respectarea legii, fara exceptii, fara derogari si fara scuze.
    http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1165

  16. Sare'n Ochi zice:

    Povestea „atacului speculativ asupra leului” din 2008: șefii trezoreriilor bancare, printre care și Lucian Isar, nominalizat acum ca ministru delegat în Guvernul Ponta, au mizat pe deprecierea leului. Mugur Isărescu despre acel moment: „Era ca iepurașul din desene animate, care merge pe o crenguță până se termină crenguța și mai face apoi vreo 10 pași”
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-l-a-vanat-mugur-isarescu-pe-lucian-isar-era-ca-iepurasul-din-desene-animate-care-me-979462.html

    • ceaikovski zice:

      Nu te intrebi, cum de vicepresedintele BNR a contribuit si el la devoalarea scandalului si a persoanelor vinovate, inclusiv Isar, si acum accepta sa fie coleg de guvern cu el?
      Cine este Florin Georgescu?
      Hai sa vedem: http://ro.wikipedia.org/wiki/Florin_Georgescu „În paralel cu activitatea de deputat, în anul 2000, Florin Georgescu a fost membru în Consiliul de Administrație al Băncii de Investiții și Dezvoltare (BIB), instituție controlata de controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, precum și președinte al Camerei Auditorilor Financiari din România.”
      Daca afla Ponta ce vorbea Georgescu la Forum Invest 2011, ii da un sut in fund:

  17. Sare'n Ochi zice:

    bine am revenit in guvernarea Nastase! din ciclul nu cred in arestarile de vineri noaptea, Victor Ponta: Nu cred ca justitia va confirma decizia ANI in cazul lui Mircea Diaconu, ma pricep la drept (doar se pricepe, Panait depune marturie).
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12148577-victor-ponta-nu-cred-justitia-confirma-decizia-ani-cazul-lui-mircea-diaconu-pricep-drept.htm

    • ceaikovski zice:

      In cazul Mircea Diaconu am inteles ca nu el este vinovat ca e in incompatibilitate, ci senatul, ca l-a numit.
      Vorbesc serios, instanta i-a dat o hartie in acest sens… In care de fapt un tert este vinovat.

      Sa rad, sa plang, sa ma spanzur?

  18. Arizonianul zice:

    Dragii mei,
    sunt scârbit. Dacă Thneophile a lăsat blogul, poate este o reacţie la exact acelaşi fel de scârbă…
    Noi, ăştia de pe malul vestic al Atlanticului, poate avem necazurile voastre, dar – cel puţin eu –
    sufăr nespus de mult când văd năpasta roşie punând stăpânire pe ţară. Jigodiile astea vor veni ca lăcustele înfometate şi nu le va fi milă de nimic şi de nimeni.
    Nu le va păsa că primejduiesc, peste poate, aderarea la spaţiul Schengen. Poate nici nu vor: au de salvat o grămadă de criminali din rândurile lor, nu?
    Mă gândesc la Marga, jivina care trebuie să găsească grabnic „diplomaţii” care în vest, să potolească zelul anti-usl, anticomunist al românilor din străinătate. Asta ca să nu aibe „surprize” useliştii de acasă…
    Prigoana celor care trăiesc prin pana lor a şi început deja (vezi TVR).
    Poate vor găsi şi o soluţie ca să amuţească blogurile. Totul este posibil, pentru că lor, nimic nu li se pare imposibil.
    Dragii mei, vă doresc multă-multă răbdare şi mult-mult noroc.
    Dumnezeu să vă binecuvânteze.
    Mai revin după ce mai elimin fierea din mine…

  19. ceaikovski zice:

    Victor Ponta dupa sedinta de guvern de la sediul USL: „am cerut cabinetului Ungureanu sa nu dea astazi bani in teritoriu clientelei PDL si inteleg ca m-au ascultat. Oricum mi-am luat masuri de siguranta si am cerut miisterului de finante sa nu dea drumul la bani, sub nici o forma”
    ????
    Emoticon uluit si zapacit de cap

    In ce calitate i-a cerut el cabinetului Ungureanu si Min de finante???????

  20. Valentin zice:

    revin la problema cu uninominalul pur. Marea majoritate a oamenilor nu au inteles absolut nimic si precum stiti si PDLul e plin de nauci. Nu ar fi de mirare ca si PDL sa sustina ineptia asta. La o adica au vocatia autodistrugerii. problema e mult mai grava insa, arunca in aer insasi notiunea de democratia aceasta imbecilitate cu VU pur intr-un singur tur fara compensare. nici dracu nu mai intra in parlament, o sa avem partid unic.

    • Sare'n Ochi zice:

      cand am sa o vad, am sa o cred.

    • ceaikovski zice:

      Si asa, sa intre unul de pe locul 3 e bine?

      • Valentin zice:

        zau ca m-am saturat de tampenii de genul daca nu ai acvariu inseamna ca esti homosexual.
        o lege care are si prevederi proaste si care produce erori gen locul 3 nu trebuie inlocuita cu una care are doar efecte catastrofale.Se pot corecta intr-o mie de feluri, nu trebuie distrusa notiunea de democratie ptr asta.
        continua cu asta si o sa ai mari succesuri. o sa avem de fapt, pentru ca se pare ca nu intelegem nimic. Bucura-te cu Ponta, EBA, Vadim si Becali.
        Oamenii ca tine ne-au adus in starea asta. Nu ascultati, nu discutati, nu analizati. Aveti doar convingeri si aveti intotdeauna dreptate, atat. Argumentele si logica si aritmetica elementara va lasa reci.

        • Sare'n Ochi zice:

          esti prea vehement. te rog sa te abtii. vehementa asta nu convinge pe nimeni. doar irita. multumesc.

        • ceaikovski zice:

          Bro, eu ca cetatean care are alta pregatire, in nici un caz politica (de asta m-am apucat in timpul liber) stiu ca au ajuns in parlament o gramada de ilustri necunoscuti cum e Crin antonescu, de pe locul 3. Si pe langa Eba si Becali, ma „bucur” Crizel. De asemenea Tariceanu si altii.
          Simt prin tot ce ai scris ca ai vrut sa ma jignesti, dar n-ai avut succes.
          Ti-am semnalat o slabiciune a sistemului actual, care nu-mi convine, exact din cauza erorilor pe care le recunosti. Probabil ca asteptai ca cineva sa-ti de acest argument, sa sari la gatul lui. Daca esti atat de bine informat, de ce nu scrii un subiect cu argumente pro si contra, sa ne informezi si pe noi astia, despre care zici tu ca nu discutam, nu analizam, avem doar convingeri. Presupunerile tale.
          Simpla mea intrebare a declansat in tine o intreaga pleiada de presupuneri…

          • ceaikovski zice:

            PS: ma duc un pic sa-mi bag mintile-n cap, si sa-mi fac mea culpa, pt ca deja simt povara intregii responsabilitati: aceea de a va fi adus pe toti in situatia asta.
            Stii cumva, cand am votat eu sa fie uninominal pur? Ca nu-mi amintesc…

  21. ribelalu zice:

    Sa faca si uninominal pur. Va dati seama? Daca astia sunt oamenii curati ai USL cu ce vor iesi pe piata la alegeri?

  22. Bună ! Alistar din partea cui e ? Dar sindicalistul Pop ?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.