Castrare in integrum

Când vi se spune că o propunere de lege a fost adoptată tacit în Șparlamentul României, trebuie să știți că această procedură (fără dezbatere şi vot) ascunde fie lenea aleșilor, fie ignoranța, fie (cel mai des) o mânărie în interes personal – dar de care s-ar dezice de ochii lumii de genul “nici cu polonicul cel mare n-au mâncat, nici gura nu le pute”. Așa a fost, de exemplu, când și-au acordat pensii nesimțit de nesimțite – ups, le-a scăpat legea printre degete, n-au mai apucat să o discute, aveau chestii mai importante de făcut pentru Țară…

Ca de-o pildă să adopte tacit, cum au făcu în iulie anul trecut, propunerea legislativă privind castrarea chimică, inițiată de către întâia reproducătoare a țării Gabriela Vrânceanu Firea Pandele și alți trei senatori. Firea s-a lăudat la momentul depunerii legii că toți violatorii vor fi castrați. Lăudabilă inițiativă, numai că nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește.

Că, prea ocupată cu diverse ovulații, comitete și comiții, senatoarea pamperșilor a cerut castrare in integrum “pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute la art. 198 alin. (1) și alin. (2), indiferent de pedeapsa principală aplicată”.

Care articol din Codul Penal se referă la “încăierare”. Deci, după mintea multă a candidatului PSD la Primăria Generală a Capitalei, sunt pasibile de castrare chimică acele persoane care participă la “o încăierare între mai multe persoane” (care înainte riscau maxim o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la un an, sau o amendă). De asemenea vor fi castrați chimic toți participanții la încăierare dacă în cursul acesteia “s-a cauzat o vătămare corporală uneia sau mai multor persoane şi nu se cunoaşte care dintre participanţi a produs urmările”. Iar victimei de la aliniatul 2 din articolul 198 CP (rămasă lată pe caldarâm, cu madibula dislocată, șuriul în burtă șamd), căreia înainte i se aplicau prevederile de la aliniatul 1 (adică amendă, sau închisoare de până la un an), i se va da bonus și o castrare – că-i ultra-ofertă.

Iar legea s-a dus la Camera Deputaților, ca și cameră decizițională, la sculerul-matrițer Zgonea. Care sunt convins că o va citi cu atenție, împreună cu colegul său Mihai Viteazul. Un băiat cam zurbagiu cunoscut că se încăiera cam des cu turcii. Despre care turci, am învățat de la Președintele Klaus Iohannis, că au avut relații extraordinare și multimilenar de pașnice cu noi, românii. Motiv pentru care le-am dat voie să-și construiască o moschee în București.

Revenid la candidatura Gabrielei lui Pandele la Primăria Generală a Capitalei, în caz de succes, teamă îmi este că orice autorizație se va obține numai în urma unei castrări. Iar la cum le e firea celor din PSD, în primul rând va fi castrat portofelul solicitantului.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul!, Ghinion 100% și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Castrare in integrum

  1. calinakimu zice:

    Asememea legi, ca de altfel tot ce se petrece în politikia noastră, se adresează unui popor deja…eviscerat. Ce mai contează o castrare?!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.