Adevărata față a oierului din Pipera: meschin, hain și deosebit de zgârcit (cei care-i cer eliberarea sunt cel puțin cretini)

de Ștefan Ciocan

Adevărata faţă a lui Gigi Becali nu este cea zugrăvită de presa dâmboviţeană. Oierul din Pipera este un personaj meschin, hain şi deosebit de zgârcit, chiar dacă pozează în filantropul neamului. În momentul în care se închid camerele de luat vederi sau când a ieşit presa din palat, Becali îşi îmbracă blana de lup şi devine un veros om de afaceri, capabil de orice ca  să-şi atingă scopurile. Procurorii au demonstrat că este capabil şi de fapte penale pentru asta.Becali-fura de la morti

În anul 2005 am făcut cunoştinţă cu adevărata faţă a lui Gigi Becali şi a locotenenţilor săi, şeful acestora fiind Teia Sponte. Am scris despre afacerile cu terenuri ale lui Gigi Becali, inclusiv despre schimburile cu armata, pentru care a fost condamnat recent la trei ani de închisoare. În urma articolelor publicate în „Evenimentul Zilei”, am atras fără să vreau atenţia tuturor persoanelor pe care oierul îmbogăţit din Pipera le-a umilit sau le-a „ţepuit”. Am primit într-o zi la redacţie vizita unor oameni amărâţi din Mogoşoaia. Erau în cea mai mare parte vârstnici sau şomeri. Fuseseră muncitori la IAS Mogoşoaia, firmă agricolă condusă pe vremea lui Ceauşescu de Teia Sponte. Acelaşi locotenent al lui Becali a privatizat firma prin celebra metodă MEBO, prin care angajaţii Întreprinderii Agricole au devenit acţionari. Oamenii puşi imediat pe drumuri de Teia Sponte au devenit atât de săraci încât în mai puţin de trei luni şi-au vândut acţiunile de la IAS Mogoşoaia la un preţ de nimic. Cumpărătorul a fost bineînţeles Gigi Becali care împreună cu Teia Sponte au devenit în scurt timp unici proprietari ai fostei întreprinderi agricole. În această calitate au cerut să cumpere terenurile agricole care au aparţinut IAS. Şi Ministerul Agriculturii prin Administraţia Domeniilor Statului i-au vândut lui Becali 76 de hectare de teren în nordul Bucureştiului care pe piaţa liberă valorau între 150 şi 200 de dolari metrul pătrat cu 0.3 dolari. Oamenii amărâţi care m-au căutat la redacţie erau foşti angajaţi şi acţionari ai IAS Mogoşoaia care locuiau în trei blocuri ale fostei întreprinderi pe care Becali a hotărât să le demoleze ca să parceleze terenul şi să dezvolte în zonă un cartier de lux. Fără nicio alternativă le-a dat 24 de ore familiilor din cele trei blocuri să elibereze apartamentele. Pentru că nu aveau unde să se mute, oamenii au încercat să lungească termenul. După două zile s-au trezit cu buldozerele şi excavatoarele în faţa blocurilor. O parte dintre ei nici măcar nu au apucat să-şi ia mobila sărăcăcioasă din case pentru că oamenii lui Becali au trecut urgent la demolarea blocurilor. O altă faţă a lui Gigi, oierul din Pipera, au văzut-o şi ţăranii din Vadu Roşca, celebrul sat în care Becali le-a făcut case oamenilor sinistraţi în urma inundaţiilor. Presa a prezentat doar faţa frumoasă a lucrurilor. Într-adevăr Becali le-a făcut case acelor oameni, dar cu condiţia ca aceştia să-i dea lui toate terenurile pe care le aveau în proprietate. Astfel că Becali s-a ales în Vadu Roşca cu 52 de hectare de teren agricol. Pe o parte din acest teren şi-a construit sere şi solarii, iar oamenii care şi-au dat pământul pentru o cocioabă cu două camere şi bucătărie muncesc pe salarii de nimic pe moşia „binefăcătorului” lor. Cei care se grăbesc să ceară eliberarea „martirului” Gigi Becali ar trebui să cunoască şi această faţă a oierului din Pipera.

Acest articol a fost publicat în Lecturi necesare și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Adevărata față a oierului din Pipera: meschin, hain și deosebit de zgârcit (cei care-i cer eliberarea sunt cel puțin cretini)

  1. Pingback: amintirile mele cu Jiji | Laurailica's Blog

  2. nodulgordian zice:

    cand scara valorilor a fost data peste cap, hotii sunt considerati nevinovati. se pare ca oamenii nu au nici cea mai mica idee ce ar trebui sa conteze pentru ei. dezinformarea, arma celui de-al 3-lea razboi mondial

  3. raduprajan zice:

    Tin un blog de retardati (scuzati pleonasmul, va rog) care i-o sug cu furie cacaraului providential si fufei lui plagiatoare de cand ne-am saturat sa-l pupam in cur pe Bombonel si pe Varanul. Eu personal sunt de o imbecilitate perfecta si delicioasa. Sunt prostia in stare pura. Un adevarat festin intelectual, pentru cei care studiaza cretinismul semenilor lor. Ma gasiti la adresa de retardat: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/ Dar intrati pe riscul dumneavoastra – sunt dovada vie a faptului ca mama prostilor umbla mereu gravida.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.