Învățământul păcălit de vulpe

cuib de vulpeToată lumea râde de ministrul Pricopie, cu vulpea lui:

«Reporter: În ce oraş s-au născut Romulus şi Remus?
Pricopie: Nu ştiu dacă s-au născut într-un oraş anume, pentru că ei au fost găsiţi de cineva în pădure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetăţean….»

(sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Educatie/TEST+DE+SINCERITATE+Remus+Pricopie+despre+nasterea+lui+Romulus+s)

OK, e jenant ca un intelectual român să nu știe că a fost vorba de o lupoaică.
Mai ales că este ministrul Educației, nu al Internelor sau mai-știu-eu-cărui alt domeniu.

Totuși, mie altceva mi se pare mai grav decât această scăpare.
MULT MAI GRAV.
Și anume (!) lipsa totală de logică.

Ce legătură logică este între cele 3 afirmații care compun argumentația sa?
(1) nu s-au născut într-un oraș;
(2) au fost găsiți de o vulpe, în pădure;
(3) vulpea nu era cetățean.

Afirmația (3) nu are nici cea mai mică legătură cu celelalte (și cu nimic altceva), este un truism absolut inutil.
Iar afirmația (2) nu conduce la (1), cum ar putea crede cineva grăbit, ci este un sofism copilăresc – dacă ai fost găsit în pădure, nu înseamnă că te-ai născut în pădure, poate că te-ai născut într-un oraș și ai fost dus apoi în pădure.
Este straniu ca un ditamai ministru al Educației, profesor universitar, să argumenteze în maniera „vulpea nu era cetățean, deci faptul că gemenii au fost găsiți de ea în pădure arată că nu se născuseră într-un oraș”.

Și de parcă n-ar fi fost de ajuns non-sensul de mai sus, ministrul a mai trântit o monstruozitate: acel „anume”, pus acolo în cel mai imbecil mod.
Cum adică „nu s-au născut într-un oraș ANUME”?
Se puteau naște într-un oraș, dar nu într-unul anume?
Altceva este când vorbești de mai mulți oameni, născuți în orașe diferite – într-adevăr, aceia nu s-au născut într-un oraș anume, ci la oraș.
La fel, altceva este când spui „mi-ar plăcea să locuiesc într-un oraș, dar nu într-unul anume”.
Nașterea unui ins (mă rog, a doi gemeni) nu se poate realiza, însă, decât într-un loc bine definit; iar dacă e vorba de un oraș, atunci automat este „un oraș anume”.
Auzi, „nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume”…

Cu toată seriozitatea, cât de mare poate fi IQ-ul acestei persoane?
Cum e posibil ca o persoană cu acest mod de a raționa să ajungă să predea în învățământul superior?
Cum e posibil să lași învățământul unei țări din Europa anului 2014 în mâinile unui decident atât de lipsit de logică?

Bine, acum se zice că nu domnul Pricopie conduce destinele învățământului, ci doamna Andronescu.
Cea care spunea ieri că nu-i bai că nu sunt manuale, doar dascălii buni nu au nevoie de manuale – după atâția ani în care a batjoc… ăăă… condus învățământul românesc, domnia sa încă n-a aflat că de manuale au nevoie elevii, nu dascălii.
Un lup paralogismofil și o vulpe cinică, asta avem în vârful lanțului (catas)trofic al educației noastre.

Acest articol a fost publicat în Postul cititorului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Învățământul păcălit de vulpe

  1. observator 2 zice:

    In PSD decenta inlocuitoa de opulenta. Un nimeni din Camera Deputaţilor are o avere fabuloasă/În conturile lui mişună milioane de euro şi are aproape 100 de case şi terenuri

    Dacă-i întreabă cineva pe cretinii care au votat USL în decembrie 2012, şi se înghesuie acum să-şi împlânte votul în urne pentru a-i legitima orbeşte pe Ponta şi Tăriceanu, dacă au auzit măcar de un anume Stanciu Zisu vor ridica din umeri. http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=341&cam=2

  2. doru cu motoru` zice:

    Buna dimineata 🙂
    D-l acesta cu vulpea ,este omul potrivit la locul potrivit.Poate ii face Ponta ( Andronescu) un minister mai mic ,pentru studentii de la facultatile unde se intra fara bac si pentru elevii si studentii dovediti ca au copiat. Pana la urma il putem acorda circumstante atenuante si prim plagiatorului ; are nevoie de imbecili cat mai multi prin preajma sa ,ca sa nu se observe uriasa sa imbecilitate.Daca ar coopta oameni inteligenti si integri in guvern ,nici nu s-ar putea intelege cu ei ; cred ca ar avea nevoie de translator 😀
    Ponta este omul nou,perfect , pentru a realiza visul lui Iliescu : socialism cu fata umana; ceva de genul Belarus sau mai bine zis Kirghizstan. Asa ca o previzibila indepartare de axa occidentala, in urmatorii ani de domnie Ponta ,sa nu ne surprinda.Cei mai in varsta se resemneaza ,zicand ca nu s-a murit de foame;cei mai tineri nu stiu ce-i asteapta.Iar zambetul tamp a lui Ponta incepe sa semene tot mai mult cu zambetul lui Iliescu.Cred ca cacarau ( asta da cacofonie ) a renuntat ,dupa ce si-a dat seama ca va fi un presedinte neacceptat de occidentali , datorita actiunilor sale antidemocratice. Pentru a nu i se imputa in permanenta apucaturile antidemocratice tot mai evidente ,Ponta ,fuge efectiv de intalnirile cu reprezentantii lumii civilizate,sperand ca o data ajuns presedinte va totusi fi acceptat , aidoma dictatorilor din Asia Centrala…
    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-18110319-confiscarea-mitului-fondator-romaniei-ponta-doua-mare-unire.htm

  3. doru cu motoru` zice:

    Pana la urma cu greu ,trebuie sa recunoastem, Ponta este „bagat” in seama 😀 😀 http://www.evz.ro/rusia-reactioneaza-la-declaratiile-lui-victor-ponta-despre-a-doua-mare-unire-din-2018.html

    • managrement zice:

      Ponta n-a mai făcut niciodată declarații unioniste, ori măcar împotriva intereselor Rusiei.
      Interesant că le-a făcut exact acum, când (1) se vorbește despre „omuleții verzi”, oameni ai rușilor, și (2) se vorbește despre un candidat la prezidențiale care ar fi ofițer acoperit, probabil al FSB (KGB).
      Prea ostentativ, prea auto-acuzator, prea ca la țară rusească 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.