Mătușa Tamara se poate odihni în pace (un prea cuvios RIP din partea magistraților români)!

Putem adresa felicitări magistraților români pentru înca o „victorie” asupra imaginii Justiției pe care se prefac că o servesc. Am, cum s-ar spune în orice banc (chiar dacă atunci când vorbim despre caricaturile de indivizi care se joacă de-a justiția în România nu-i nici un banc), două vești: una bună, alta proastă. Vestea proastă este că acum chiar există motive serioase pentru ca politicienii olandezi să ne arate cu degetul care se arată între șoferi cum este cu intrarea în Spațiul Schengen. Iar vestea bună ar fi că Antonescu și Ponta (mai ales el, după sugestia de autosuspendare pe care i-a avansat-o lui Năstase acum o săptămână în caz de condamnare) s-au procopsit acum cu un adversar din interior. Nu știu care dintre ei își va lua adio de la functiile visate căci cumătrul vulpoi nu va sta în mod sigur pe margine.

Și-acum să vă explic de ce cred eu că magistrații se joacă de-a justiția în România (lăsând de-o parte ceea ce deja am mai spus cum că ei sunt niște insule de putere absolută aflate în afara unui control autentic): conform TVR Info, magistrații Curții Supreme au anunțat că Andrian Năstase a fost achitat în baza articolului 10, litera a) din Codul de Procedură Penală, ceea ce înseamnă că instanța a constatat că fapta de care acesta a fost acuzat nu există. Fie magistrații promovați de către PSD și PNL la Înalta Curte de Casație și Justiție nu și-au făcut decât “datoria” conform directivelor primite din timp de la senatorul PSD ținut un an pe „tubulatură” Cătălin Voicu, veriga dintre mafia politică și cea din așa-zisa justiție română (și chiar dacă se va face un recurs la completul de 5 al ÎCCJ, rezultatul va fi identic, în fond și acolo se va găsi vreun dușman declarat de-al lui Traian Băsescu, printre „săndeii” promovați de către alianța PSD-PNL), fie procurorii care s-au ocupat de caz au „frecat menta”, timp de șapte ani, ori pe baza unor dovezi slabe, ori pe baza faptului că au avut ei înșiși grijă să facă în așa fel încât sentința să nu poată fi alta decât „achitare”. Din mecanismul devoalat în stenogramele dosarului Cătălin Voicu rezultă că orice este posibil. Orice este posibil până când nu intră în vigoare noua lege privind responsabilizarea magistraților – motivul de ură al acestora față de Traian Băsescu și PDL. Până atunci, aceștia vor lua salarii nemeritat de mari pentru halul în care arată încrederea în justiție și dreptate în România, și se vor apăra de orice reformă. Sorin Apostu a fost încarcerat pentru o presupusă mită de 75 de mii de euro (într-un dosar ce începe să arate de toată jena, altfel nu văd de ce s-ar agita lichelele presei locale să facă atmosferă în favoarea anchetatorilor), în timp ce Sorin Ovidiu Vântu e liber pentru că a furat 200 de milioane de euro. Nu mai zic nimic despre Patriciu și alții ale căror dosare prea prost întocmite zac prin instanțe cu miile de zile. Mie îmi este deja din ce în ce mai clar că o bună parte dintre magistrați sunt de partea mafiei PSD-PNL, nu de partea Justiției și Adevărului. În fond, împreună au hotărât că Legea răspunderii magistratului încalcă nici mai mult nici mai puțin decât Constituția!

Bonus: Ținta Tișe

Constat, în ultima perioadă, că am devenit o ţintă. Sunt ţinta unora care vor Clujul fără luptă. Sunt un obstacol în calea unora care doresc să pună mâna pe Cluj fără competiţie. Care vehiculează şi instrumentează zi de zi, scenarii care mă vizează. Oameni care mă doresc anchetat fie de DNA,  fie de DIICOT, fie de oricine mi-ar ştirbi din imagine în faţa clujenilor. Sunt indivizi care se ocupă exclusiv de mizerii; care se ocupă de delaţiuni şi care, prin acţiunile lor, au distrus viaţa şi cariera multor oameni (profesori, medici, magistraţi, persoane publice, ziarişti etc). Aceeaşi care afirmă peste tot că următoarea ţintă e Tişe. Pentru că asta şi-ar dori ei. Personaje care au prădat acest oraş şi judeţ ,care fac scenarii şi dictează acum campanii împotriva mea. Oameni care, direct sau prin intermediari, au pus mâna pe afaceri grase cu administraţiile din toate timpurile şi care, apoi, folosesc bani inclusiv în mass media şi implicit în viitoare campanii de denigrare. Oare ce bani sunt acestia şi de unde? Oare cum au pus mâna pe aceste afaceri? Oare cu câţi bani şi de unde sunt plătiţi aceşti delaţionişti şi şantajişti ? Sigur, răspunsurile la toate astea vor veni la timpul lor… Ştiu că incercaţi din răsputeri să-mi blocaţi proiectele. Ce nu intelegeţi voi e că acestea nu sunt ale mele , ci sunt ale clujenilor. Am înţeles şi că vă stau în cale în dorinţa de a prelua frâiele Clujului fără luptă. Pentru că în luptă puteţi pierde. Doriţi să mă compromiteţi. Ştiu că mă vreţi anchetat. Vreţi să mă scoateţi din joc fără să vă luptaţi în mod direct, iar apoi să beţi şampania “învingătorilor”.Am înteles şi ameninţările făcute . Ştiu şi de campania media pe care o pregătiţi la sindrofii, petreceri, întâlniri de taină, la grătare sau aripioare prăjite! Voi sunteţi curaţi, oare…? Vă atenţionez că şantajul vostru nu va da roade. Îmi place să cred că mai există autorităţi în acest stat de drept. Îmi urmăriţi casele, bunurile, prietenii, familia… Îmi  fotografiaţi casa, familia şi o expuneţi hoţilor. Staţi liniştiţi! Cu toate eventualele greşeli din viaţa asta de om, am plătit pentru tot ce am dobândit, din munca cinstită a familiei mele. Am achitat orice serviciu şi orice lucrare, indiferent cu cine a fost făcută. Nu mi-a fost frică să apelez la oricine, atâta timp cât plătesc pentru asta. Şi pentru că am un copil de trei luni pe care trebuie să-l cresc, vă atenţionez că nimic nu mă va opri în a acţiona şi a face orice, dar orice, pentru securitatea familiei mele. Chiar şi cu indivizi fără caracter, care până mai ieri se gudurau pe lângă cei pe care azi îi denigrează. Unii dintre voi vă folosiţi de oameni şi apoi îi abandonaţi. Ipocriţilor şi escrocilor! Nu sunt un laş şi nu voi ceda şantajului vostru pentru ca în viaţta asta mi-e frică doar de bunul Dumnezeu! Iar Dumnezeu ne ajută în viaţă după sufletul fiecăruia dintre noi.

COMPLETARE: comentariul lui @Cetatean pe Politeia:

  • Baieti, decizia este atacabila la completul de 5.
    Completul este format din Ana Hermina Iancu, Alexandri Vasile si Sandel Lucian Macavei.
    1. Vasile Alixandri: “Vasile Alecsandri a fost ales membru CSM în 2002 [cind CSM-ul era votat de Parlament], de către procurorii de pe raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, probabil ca rasplată pentru sprijinul dat PDSR (acum PSD) în campania electorală din anul 2000, după cum apare într-o scrisoare redactată de trezorierul PSD Bacău, Ionel Creţu. În anul 2004, Alecsandri a fost promovat ca judecător la ICCJ (deşi nu avea evaluare pentru activitatea ca judecător în sala de judecată). Imediat după numirea la ICCJ nu mai avea dreptul să activeze la CSM, pentru că a fost trimis acolo să reprezinte interesele procurori­lor, nu pe cele ale judecătorilor. Cu toate acestea, Vasile Alecsandri a activat la CSM. Mai mult, el s-a ocupat de avizarea candidaturilor la CSM pentru ultimele alegeri. Vorbind în termeni juridici, aceste avizări sunt nule de drept, ceea ce ar trebui să atragă după sine nulitatea tuturor hotărârilor CSM adoptate în ultimii şase ani, dacă ar fi să respectăm legea cu stricteţe. Vasile Alecsandri a fost judecător la ICCJ, de unde s-a pensionat. Pensia lui este de 80% din ultimul salariu, care poate fi de circa 150 milioane lei vechi”. Ia fiti atenti: “Surpriza mare joi, la judecarea unui nou termen dintr-un dosar in care fostul premier Adrian Nastase este judecat pentru luare de mita alaturi de fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Jianu. Fara explicatii, completul de judecata a fost schimbat, iar in dosar a intrat si judecatorul suprem Vasile Alixandri, fost procuror general la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau”. Cine l-a schimbat? Antoooooon Paaaandreaa, fost coleg de facultate cu nevasta lui Nastase, judecator iliescian rosu, despre care Nastase scria anul asta: ”Cel care reprezenta garantia de impartialitate a ICCJ impotriva abuzurilor politice, cel care personifica inamovibilitatea judecatoreasca bazata pe profesionalism si integritate morala, cel impotriva caruia nu existau motive de santaj bazate pe trecut a fost fortat, cu brutalitate, sa iasa la pensie”.
    2. Sandel Macavei, 2009: “Promovarea la ICCJ a judecătorului Săndel Macavei poate defini exact criteriile în baza cărora CSM face promovările. Săndel Macavei s-a înscris la două concursuri de promovare la ICCJ anunţate de CSM. Interviurile pentru ambele concursuri au avut loc în aceeaşi zi. Dimineaţa, Macavei nu a ştiut răspunsurile la întrebările puse de membrii CSM. După-amiaza însă, a fost excepţional şi a fost admis. Parcursul judecătorului Macavei a rămas şi acum un mister pentru magistraţii protestatari.
    Ce scriam eu in serial, episodul XI, dezvoltind cele spuse de Mister B in Sandei?
    – ” Insa nu Miron Cozma era problema, ci alta, mai profunda si cu bataie mai lunga : cum sa fie evitata reproducerea in viitor a acestei situatii nedorite si neplanificate in care niste judecatori (in special de la Curtea Suprema) chiar ajung sa isi exercite functia in mod independent si decid sa condamne definitiv si irevocabil oameni de nadejde care au pus umarul la eforturile lui Ion Iliescu de « modernizare » a Romaniei in anii « luminosi » ai « tranzitiei » spre nicaieri?
    – sa fie adusi la Curtea Suprema judecatori obedienti, in stare sa raspunda la comanda politica a Ministrului Justitiei (Rodica Stanoiu) si a Presedintelui Romaniei (Ion Iliescu). Numesc la intimplare citiva astfel de judecatori mai cunoscuti: Florin Costiniu (prietenul lui Catalin Voicu), Lidia Barbulescu (acolita Rodicai Stanoiu), Anton Pandrea (coleg de facultate cu sotia lui Adrian Nastase si fiul unui tata care a fost facut de comunisti judecator in anii ’50 desi nu avea studii juridice), Nicolae Popa (consilierul lui Ion Iliescu, fost profesor de marxism-leninism, niciodata judecator de cariera)”.
    In fine, un citat din Rodica Stanoiu. Inlocuiti ” Curte de Apel” cu ICCJ si vedeti cit de actual este el si cit de copil de mingi sunt unii membriu CSM, ca Danilet, care habar nu au in ce s-au bagat: « Odată ce ne-am pus peste tot oamenii noştri în fruntea curţilor de apel, nu-i mai sunaţi toată ziua, că, unu la mână, ştiu ei ce au de făcut şi, doi la mână, au şi ei demnitatea lor ».
    Constitutia poporului suveran, episodul XIII:
    “Dar, mare atentie ! Aceasta inamovibilitate pe viata nu trebuia conferita tuturor judecatorilor, caci nu acesta era scopul cuplului Iliescu-Stanoiu. Scopul lor era acela de a tria cu grija judecatorii de casa care urmau sa fie facuti inamovibili « pe viata » si care urmau sa fie plasati in virful Justitiei pentru a apara in viitor spatele pesedistilor si pentru a asigura perpetuarea mostenirii iliesciene, adica uzurparea, cu ajutorul Justitiei, a suveranitatii poporului roman”.
  • Conform Evenimentului Zilei, Completul de judecată care a luat decizia în dosarul „Matuşa Tamara” este format din judecătoarele Luminiţa Zglimbea, Sofica Dumitraşcu şi Angela Dragne. Şeful de complet, Zglimbea, s-a făcut remarcată prin mai multe decizii prin care a dispus reţinerea sau arestarea unor personaje ”celebre”. Astfel, ea este cea care a hotărât, în aprilie 2010, că senatorul Cătălin Voicu trebuie să rămână în arest preventiv la prima cerere de eliberare sub control judiciar. Tot Zglimbea a făcut parte din completul de judecată care a confirmat arestarea preventivă a lotului ”Mironescu” în dosarul percheziţiilor din ”Portul Constanţa”. Judecătoarea activează la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) din 2005 şi a ajuns acolo în urma unui interviu susţinut în faţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Un alt dosar important judecat de Zglimbea este cel al examenului trucat de la INM, dosar în care este trimis în judecată fostul procuror general adjunct al României, Gabriela Ghiţă. Presa noteaza ca, in 2007, Livia Luminita Zglimbea a facut parte din Biroul Electoral Central pentru referendumul privind suspendarea presedintelui. Cât despre Sofica Dumitrașcu, ea s-a remarcat prin eliberarea lui Omar Hayssam.
  • Au inceput sa apara “rezultatele muncii” desfasurate de cele trei judecatoare:
    Sofica Dumitrascu a facut parte din completul care a decis achitarea definitiva a lui Costel Iancu, zis “Dom Costel”, fost director general al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) din cadrul Ministerului Agriculturii.
    Angela Dragne este judecator la Curtea Sprema sectia penala din anul 2006. A facut parte din completul de 9 judecatori care a decis eliberarea lui Marius Locic si Florin Costiniu invinuiti in dosarul de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu.
  • Legea raspunderii magistratilor a trecut de Senat.
    USL anunta ca o va contesta la CCR.
    Trei lucruri trebuie avute in vedere:
    – a fost votata cu 75 de voturi pentru, in conditiile in care Puterea nu are mai mult de 71 de voturi. 4 membru USL au votat o lege care a stirnit si va stirni valuri.
    – la CCR va fi analizata si acolo vom vedea cu adevarat care este opinie judecatorilor si mai ales distributia voturilor in chestiile care ii privesc pe Sandei. Ne vom putea da seama cam cum bate vintul in problema “independentei Justitiei”.
    – de urmarit si reactia lui Danilet and Co., pe legea asta si pe legea asumata a concursului pentru promovare la ICCJ. Reactia a aparut deja: legea încalcă Constitutia… QED: mafia din justitie si-a dat mana cu mafia PSD-PNL!
Acest articol a fost publicat în Procurorul cu toporul și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Mătușa Tamara se poate odihni în pace (un prea cuvios RIP din partea magistraților români)!

  1. Sare'n Ochi zice:

    Din nou pe „surse apropiate anchetei” dosarul lui Apostu „se ingroasa”. Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că:
    http://www.adevarul.ro/actualitate/Dosarul_Apostu_se_tot_-ingrasa_0_608939599.html#
    „La probele acuzării împotriva primarului suspendat, cercetat pentru luare de mită, se adaugă mai multe denunţuri din partea unor firme care ar fi „cotizat“ la edil pentru obţinerea unor avize. Unul dintre denunţuri aparţine Carrefour, conform unor surse din apropierea anchetei.”

  2. BM zice:

    o rusine nationala. vedeti de ce v-am spus pe 1 decembrie ca nu-mi iubesc tara?

  3. Prin batista zice:

    Abia astept „motivarea”:

  4. nikuelektriku zice:

    nasol de tot (in privintza lu’ dom’ tise nu ma exprim ca n’am „date”!)!

  5. Nu mă așteptam să-l condamne și ca urmare pentru mine nu-i o surpriză. Mă întreb doar cât din casa mătușii Tamara se găsește la cei care-au făcut parte din completul de judecată ? Pentru că să știți , nimic nu-i gratuit pe lumea aceasta.

  6. Sare'n Ochi zice:

    😀 Ce mai vuiet, ce mai jale! Ce-are sa mai urle „sandeii”: Senatul a aprobat proiectul de lege prin care ministerul justitiei poate porni actiuni disciplinare impotriva judecatorilor si procurorilor. Predoiu: Proiectul este de o capitala importanta.
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10951017-senatul-aprobat-proiectul-lege-prin-care-ministerul-justitiei-poate-porni-actiuni-disciplinare-impotriva-judecatorilor-procurorilor-predoiu-proiectul-este-capitala-importanta-vezi-text-pericolele-semn.htm
    Senatul e camera decizionala astfel ca proiectul va merge la promulgare. Proiectul a fost puternic criticat de catre asociatiile de magistrati si de catre presedintele CSM, Horatius Dumbrava, pe motiv ca „incalca principiul separarii puterilor in stat”, lasand posibilitatea sicanarii magistratilor.
    Acuma sa-i vad pe magistrati batandu-si joc de oameni cu aceeasi lejeritate ca pana acum!

  7. Sare'n Ochi zice:

    un material de bun simt la acest subiect pe blogul Monicai Macovei:

    Graphic2


    „Opinia publica ramane cu cel putin doua necunoscute legate de acest dosar si poate ca Adrian Nastase se hotareste sa ne spuna:
    1. cum e cu mostenirea de aproape 1 milion de euro despre care presa scria ca a trecut-o in declaratia de avere la sfarsitul anului 2005. Cum se justifica suma de 400.000 de dolari depusa de sotia sa intr-un cont bancar.
    2. Unde si cum a disparut dosarul de la Oficiul de Spalare a Banilor.
    Un fost prim-ministru care participa activ la viata politica a tarii trebuie sa dea explicatii opiniei publice.”

  8. Sare'n Ochi zice:

    “Potrivit unor surse dintre cele mai credibile, la întâlnirea pe care au avut-o cu juriştii europeni aflaţi la Bucureşti pentru a evalua starea reformei Justiţiei, judecătorii Înaltei Curţi au recunoscut că nu îl vor condamna niciodată pe Năstase. Scurt, brutal, fără ruşine şi atât de cinic încât bieţii europeni au rămas cu gurile căscate.”
    citatul este de aici:
    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cum-a-ucis-nastase-justitia-247802.html

    • Never More zice:

      Exact ce ai scris si tu de mult prea multe ori. Iar Apostu si Bica nu fac parte din acest sistem: „Dar ce anume îi poate determina pe reprezentanţii celei mai importante instituţii a sistemului de justiţie din România să recunoască deschis şi fără complexe că nu dau doi bani pe propria misiune, pe propria integritate, pe propria onoare şi pe interesele fundamentale ale României? Pe scurt, impunitatea. Şi aici nu este vorba de inamovibilitatea judecătorilor ci de apartenenţa acestora la reţeaua subterană din care fac parte judecătorii de la Curtea Supremă, politicieni, generali de poliţie şi ai fostelor şi actualelor servicii secrete care parazitează ţara ca un cancer ce nu poate fi extirpat. Este reţeaua care îl plasează pe Ion Iliescu la palatul Cotroceni, pe Cătălin Voicu în funcţia de consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu, pe Adrian Năstase în funcţia de prim-ministru şi pe soţii Costiniu la Curtea Supremă. Deîndată ce devii membru al reţelei, eşti un om făcut pentru că ai câştigat cel mai valoros lucru: Impunitatea. Reţeaua va avea grijă ca niciun om de-al ei să nu păţească nimic. Mecanismul nu este complicat. L-a descris acelaşi Voicu, un om care pare să ştie totul despre reţele şi gherila urbană. În cazul „Mătuşa Tamara‘‘ faptele erau relativ clare: Doamna Dana Năstase s-a dus cu un geamantan de bani cash – 400.000 de dolari – la o bancă unde a spus că suma reprezintă valorificarea bunurilor moştenite de la celebra mătuşă matusalemică. În 1999, Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor a făcut un document legat de toată afacerea asta iar în 2000, când a devenit prim-ministru, chiar la prima şedinţă a proaspătului guvern Năstase, l-a numit pe Ion Melinescu în fruntea OPCSB. La scurtă vreme documentul cu pricina a dispărut. Avem aici de toate: evaziune, spălare de bani dare şi luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu.”
      De aceea au si fost arestati si sunt prada unor sacali gen Soica.

  9. ribelalu zice:

    Mătușa Tamara se poate odihni în pace…Amin!

  10. noradamian zice:

    Seara bună 🙂 Au câstigat o bătălie (odihnească-se mătusa…) nu si războiul 🙄 Bine, măcar, că exact azi a apărut proiectul de lege a lui Predoiu. Ceva se va schimba, oricum…

  11. Pingback: Karadeniz:opinion « MANGALIA – POLITICA între realitate şi ipocrizie

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.