Guvernul Ponta ne buzunărește pe față și se mai și laudă cu asta!

USL fura de la tineSe laudă Minciunelia Cristea (ministrul delegat pentru Dialog Social) că Guvernul a plătit despăgubiri de 900.000.000 de lei celor nedreptățiți de tăierile de salarii. Din banii cui, ai lui măs-a și-ai lui tac-su, sau dintr-ai mei și ai celorlalți pe care-i fură Ponta în scop pur electoral?

Amnistia fiscală pe înțelesul tuturor, inclusiv al parlamentarilor populiști care se laudă că mi-au băgat mâna în buzunar ca să nu le bage funcționarilor incompetenți.

Și nu numai mie mi-au băgat mâna în buzunar, ci și tuturor românilor care muncesc cinstit, corect, plătesc taxe și impozite și nu așteaptă pomeni de la nimeni. Fiecare candidat ar trebui să-și susțină campania electorală din propriul buzunar, nu din cel al contribuabililor. Dacă Ponta vrea voturile bugetarilor și al altor categorii sociale care au beneficiat de amnistia fiscală, ar fi fost bine să le plătească datoriile la stat din bănișorii adunați în pușculița proprie sau primiți zestre de Daciana de la tata Sârbu. Ca să înțeleagă și parlamentarii ce se vor un fel de haiduci moderni, care iau de la statul bogat ca să dea la săraci, voi încerca să traduc cât se poate de simplu, accesibil și pentru un copil de cinci ani. Deci și la nivelul intelectual al parlamentarilor, cum e treaba cu amnistia fiscală. Un funcționar, fie el simplu angajat la stat sau primar, a dispus efectuarea ilegală a unor plăți către diverse categorii sociale, funcționari, profesori, pensionari etc. Plățile au fost făcute din bugetul public.

Adică din banii pe care fiecare contribuabil îi plătește statului ori administrației publice locale sub formă de taxe și impozite. Toți cetățenii statului ar trebui să beneficieze de banii adunați în bugetele locale sau cel de stat, prin îmbunătățirea serviciilor oferite de instituțiile publice, prin creșterea confortului vieții, asigurarea salariilor bugetarilor și a pensiilor etc. La un moment dat, Curtea de Conturi constată că anumite persoane au primit ilegal, deci necuvenit, o sumă mai mare sau mai mică de bani. Există în această situație două posibilități. Parlamentarii au găsit-o pe a treia și cea mai proastă. O primă variantă ar fi fost ca sumele primite necuvenit să fie returnate de către beneficiari. Ar fi ca și cum cineva vede în fața lui o persoană care pierde un portofel doldora de bani pe stradă și în loc să il înapoieze, îl păstrează. Apoi statul vine și îi returnează păgubitului banii pierduți. Probabil că parlamentarii care se laudă cu isprava amnistiei, nu ar înapoia nici în ruptul capului portofelul. A doua variantă ar fi fost tragerea la răspundere a funcționarului care a greșit și imputarea acestuia a sumelor plătite ilegal. Dacă tot plâng de mila săracilor care au primit niște bani necuveniți, era un gest drept ca cei care au aprobat plățile ilegale să fie trași la răspundere, iar paguba pricinuită bugetului public să fie acoperită de la aceștia. Nici aici socoteala nu iese prea bine pentru parlamentarii puterii. În cea mai mare parte, funcționarii sau edilii care au greșit sunt angrenați politic fiind membri, de multe ori influenți ai partidului de guvernământ susținut de majoritatea parlamentară care a votat amnistia. Culmea demagogiei este că parlamentarii arcului guvernamental se și laudă cu un act de injustiție socială, ca și cum ar fi făcut o faptă demnă de admirație. Și pot să facă asta într-o țară în care populația nu are conștiința banului public. Nu le cere socoteală guvernanților cum cheltuiesc fondurile adunate din taxe și impozite, dându-le posibilitatea să-și arate mărinimia și generozitatea pe banii noștri ai tuturor. (Ștefan Ciocan)

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Guvernul Ponta ne buzunărește pe față și se mai și laudă cu asta!

 1. doru cu motoru zice:

  Aceasta „amistie fiscala” este doar momeala pentru guvizi ,amnistia fiscala adevarata poate va fi ,aceea la care s-a referit bombonel la iesirea de la „facultate”. Super bogatii ,care nu pot justifica marile averi pe care le detin asteapta amnistia fiscala si gratierile ca ploaia; deocamdata Ponta le promite orice ca sa se securizeze.Si-a luat „antrenor de vorbe si imagine ” pe unul foarte bun,ce l-a consiliat si pe Obama.Asta ce insemna ? ca intre un plagiator si un democratul Obama ar fi vre-o chimie ?…. deloc !! Este vorba de o suma pe care o intuiesc ca fiind foarte consistenta,pe care americanul i-a cerut-o lui Ponta,”lipeala” i-a facut-o ,mai mult ca sigur Blair, de cand cu „sueta” din Africa de Sud cu Obama,realizata tot pe bani.Chiar asa,daca am fi in democratie ,suma ar putea fi publica ,nu-i asa?Dar ce ziceti ca pentru prima data membrii ai guvernului se intalnesc cu creditorii externi la Bruxelles ! Delegatia FMI a plecat in vara, nemultumita de programul nerealist al guvernului,inclusiv de lipsa unui raspuns convigator pe tema CAS.Deocamdata CAS este in stand by ; poate gresesc,dar cred ca se doreste ruperea protocolului cu FMI ,pentru a nu se face public neincadrarea in deficitele convenite,si a dezastrului financiar ce se prefigureaza. In varianta neagra,Ponta presedinte,s-ar putea ca el sa fie primul presedinte suspendat de propriul partid. Pe motiv de justitie. Nu va face ce vrea .Sunt prea multi ochi pe el.De luni DNA intra in forta in „noul an”. BAFTA !

  • Sare'n Ochi zice:

   da, da, exact o muie cum au primit rezidentii aia 500 de euro.
   doar vorbe.

  • Sare'n Ochi zice:

   Prim Plagiatorul Mitoman Victor Ponta le-a promis rezidenților că vor primi vor primi o bursă lunară de circa 150 euro. Circa și ceva era în 9 sau 10 noiembrie 2013. În 6 martie 2014 rezidenții erau în stradă să- amintească deșeului cu față umană despre promisiunea f ăcută și neonorată (nu că ar fi fost prima, sau ultima).
   Știe careva ceva, există vreo informație că ar exista, vreun pui de rizident care să ne de declare cu mâna pe portofel că a primit vreun ban din cei promiși de către Victor Viorel Ponta?
   NU.
   Și-atunci ce face împuțitania, deformatorul de realitate? Vine și promite aștceva, pentru un viitor care va să vie cândva: acum cadrele didactice vor primi câte 150 de euro pentru dezvoltare profesională.
   Are ăsta ceva cu suma asta – probabil cu atâta se trezește de cu de dimineață pe noptieră după ce-l abuzează ăia de-l păpușează.

 2. doru cu motoru` zice:

  O mica smecherie, pe bani multi,pe care fostul consilier a lui Obama a realizat-o. O stire a agentiei AP ,cam trasa de par ,este preluata de The Washington Post .In mediile proponta deja incep lesinurile , ca iata ce personaj urias se va lupta pentru „unitatea” Romaniei..Articolul este unul doar constatator,informativ si a aparut pe 12 septembrie.Daca obletii sau mai bine zis orbetii pesedeului erau mai atenti ,tot in acelasi ziar,dar pe 08 septembrie , este prezentata pozitia critica a administratiei americane,prin vocea adj. asistentului secretarului de stat Hoyt Yee ,fata de guvernarea prin OU …
  Chestiunile acestea tin in Burkina Faso si probabil in cateva judete din sud….
  Asa ca mai incercati tovarasilor , ca banii sigur nu-i da tata socru..( sfat ;trebuia sa restrictionati accesul la internet ,ca altfel nu tine…)

 3. doru cu motoru` zice:

  Vesti bune de la DNA.
  DNA ul se intareste in cinstea alegerilor ! 😀 Cel putin pentru 3 ani sigur si poate chiar 6 ani ,modificari in organigrama DNA nu se vor putea face . Bine,se vor putea face „miscari”la o adica ,dar cu consecinte imprevizibile . Si iata cum prinde contur ,ceea ce aparea ca o „soparla” ca Ponta s-a angajat sa nu ” deranjeze” justitia,in general si DNA in special. Asa de ochii „soacrei’ mai „latra”,dar atat. Kovesi isi intareste oastea cu politisti judiciari si procurori de nivel superior;operatiune ce se va declansa pe 29 ale lunii ,atat pentru structurile teritoriale ( pesedeii cu probleme pot sa ofteze) ,iar Mazare sa ” decaloteze” fasolea” 😀 si sa-si cumpere bilet de croaziera pe ruta Poarta Alba – Jilava ,via DNA Bucuresti.Asa ca pesedeii care cred inca sau credeau ca eventualul presedinte cu numele de Ponta, va dirija si spala dosarele lor trebuie sa inteleaga ca PONTA NU VA PUTEA SA-SI BAGE DEGETELE PRIN DOSARELE AFLATE IN DIFERITE STADII DE LUCRU .

  FELICITARI D-NA KOVESI !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.