Ponta inventează legi în interesul infractorilor

Prin intermediul Mediafax, premierul Victor Viorel Ponta ne dezvăluie din puțul gândirii sale anti-democratice. Cocoțat la conducerea României, la fel ca precedesorul său de tristă aminire – și mă refer inclusiv la mentorul său politic, deținutul eliberat condiționat Adrian Năstase -, Che Gargara începe să se creadă izvor de lege. Ultima bazaconie sună cam așa:

  • “Regula este următoarea: oricine dintre noi poate fi acuzat de ceva, unii suntem acuzaţi zi de zi de ceva. Inclusiv acuzarea de către procuror are aceeaşi valoare ca şi apărarea avocatului. N-o să mă iau acuma după avocaţi. În momentul în care apare o decizie a unui judecător, cum a apărut vineri în cazul domnului Fenechiu, chiar dacă nu e defintivă, evident că am ţinut cont; nu-i definitivă, dar am ţinut cont de condamnarea domnului Fenechiu şi exact în acelaşi moment a plecat. Asta e o regulă pe care mă gândesc să o punem şi în lege, foarte clar”
Prezumtiv nevinovat, sau greu de dovedit în viziunea Uniunii Stalinst Leniniste

Prezumtiv nevinovat, sau greu de dovedit în viziunea Uniunii Stalinst Leniniste

Adică prezumția de nevinovăție funcționează pe mai multe paliere în România: cetățeanul de rând, în dubă, politicianul agreat de putere, în funcții.

Și nimeni nu îl trage de mânecă pe marele absolvent de drept să-i spună că în practica instituţiilor publice tipic europene, inclusiv a ministerelor, dacă un ministru, în general un demnitar, este pus sub acuzare de procurori, conform unei legi nescrise care ţine de păstrarea integrităţii imaginii instituţiei pe care vremelnic o conduce, insul respectiv îşi prezintă demisia. Sau este demis. Ține de obraz, de bun simț, de educație – de tot ceea ce lipsește grupului infracțional organizat care s-a prăvălit peste România, ocupând-o ca pe o feudă încă de anul trecut.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ponta inventează legi în interesul infractorilor

  1. Pingback: Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIX) | A șaptea dimensiune

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.