Mi-am luat pop-corn și bere. Mă uit pe Latrina 3. Frizura lui Antenescu rezistă?

femeie-cu-tigaieÎn timp ce Che Gargara se plimbă prin Asia cu fostul avion prezidențial (conform DiGi 24) (câtă ipocrizie!), Alianța de Centru Dreapta se destramă. A lui Căcărău și al Varanului și-au aruncat cuvinte grele. “Căsnicia din ACD s-a terminat” – a icnit brelocul pus de Varan ca ministru la Agricultură. “Drum bun, cale bătură” – i-a urat, sigur pe el Chiulangiul neamului.

Cred că, la fel ca și mine, și cititorii mei se întreabă cât de curajos mai rămâne Antenescu atunci când Antenele Varanului, din buzunarul căruia s-a născut Partidul Conservator, se vor răsti la el cu aceeași intensitate a isteriei după cum au făcut-o timp de șapte ani cu Traian Băsescu?

Având în vedere precedentul Becali și despărțirea în direct realizată de către Crizel exact înainte cu o lună ca oierul național să încaseze prima condamnare, eu cred că nici Varanul nu se simte prea bine. Cred că succesul acestei sfâșietoare despărțiri este asigurat de către Dosarul penal nr. 25497/3/2012 aflat pe rol la Tribunalul Municipiului București. Îmi permit să ciez din comunicatul DNA:

  • “Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 13 inculpaţi, în legătură cu privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (S.C. I.C.A. S.A.) din Bucureşti, în folosul lui Dan Voiculescu, preşedintele Partidului Conservator (fost Partidul Umanist Român), privatizarea realizată prin subevaluarea bunurilor Institutului cu suma de 7.796.198 euro. Astfel, au fost trimişi în judecată inculpaţii:
    VOICULESCU DAN, preşedintele fondator al Partidului Conservator (fost Partidul Umanist Român), acţionar majoritar al S.C. „Grupul Industrial Voiculescu şi Compania” (GRIVCO) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (A.G.A.) şi al Consiliului de Administraţie (C.A.) al Institutului de Chimie Alimentară (I.C.A.), membru al A.G.A şi director general al S.C. Bioprod S.A. Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată; (…)
    MENCINICOPSCHI GHEORGHE, membru P.U.R., director general şi membru al A.G.A. şi ulterior al C.A. la I.C.A. S.A. Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: complicitate la infracţiunea de stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în cadrul acţiunii de privatizare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; (…)”

PS: Azi oierul naționale a mai încasat 6 luni cu executare la contopirea pedepselor.

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Mi-am luat pop-corn și bere. Mă uit pe Latrina 3. Frizura lui Antenescu rezistă?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.