Ponta, alături de Sebastian Ghiță, să nu te băgăm în mă-ta?*

Dovadă a independenței Justiției din România de care incompetenții de la Bruxelles nu vor să țină cont.

Dovadă a independenței Justiției din România de care incompetenții de la Bruxelles nu vor să țină cont.

Raportul pe Justiție are două cerințe de bun simț: incompatibilii din Parlament (pușcăriabilii) sa demisioneze, iar procurorii șefi (al DNA și Procurorul General) să fie aleși cu avizul conform, nu consultative, al CSM. Din păcate, bunul simț se adresează unor indivizi cu un șorici atât de tăbăcit în lupta contra intereselor României (confundate cu cele personale) încât teamă îmi este că s-a aruncat din nou sămânță pe ogor sterp.
Raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) publicat azi arată că România a îndeplinit pe ici, pe colo o parte dintre recomandările CE, dar nu toate și nu în părțile esențiale. Comisia Europeană a remarcat că există, pe față, la ore de maximă audiență, intimidări și hărțuiri la adresa unor persoane din instituțiile statului – că stau gealații lui Dan FELIX Voiculescu cu microfonul ca și bandiții cu parul la drumul mare să dea în cap celor care le deranjează stăpânul.

  • „Mai mulți jurnaliști și-au exprimat îngrijorarea față de situația din România. Am avut mai multe cazuri în care judecătorii și procurorii au fost atacați, hărțuiți prin intermediul presei. Nu doar CE a ridicat acestă problemă. Temeri similare au fost exprimate de Consiliul Europei și de către Comisia de la Veneția. Am primit reclamații de la CCR și de la Curtea Supremă. De aceea am ridicat acestă problemă. În mai multe cazuri am văzut că au fost depășite limitele. Sunt două chestiuni distincte: libertatea presei și atacurile la adresa justiției prin media”, a declarat Mark Gray.

Care a ținut să-și întărească declarația:

  • „Vreau să subliniez din nou cele două dimensiuni ale acestei probleme: jurnaliștii care se plâng de presiunile la care sunt supuși și campaniile media împotriva membrilor ale sistemului judiciar. În raport, însă, nu veți vedea referințe specifice către acei jurnaliști care hărțuiesc anumiți reprezentanți ai sistemului judiciar.”

Asta deoarece o matracucă de-a lui Voiculescu aflată în sală guița întrebări cu privire la “sursele” Comisiei, nu cumva acestea au fost “Monica Macovei” și numai această trădătoare de neam și țară?

În ceea ce privește independența justiției, aceasta nu există cu desăvârșire – aceasta este concluzia MCV. Până acum ar fi trebuit să existe un procuror general și un șef al DNA – numai că cei care erau pe placul Muonei Pivniceru’ Justiției și a stăpânului său Varanul, nu îndeplineau criteriul eligibil al lipsei de slugărnicie față de sistemul ticăloșit. Iar modul în care s-a ajuns la nominalizarea lor a fost atât de transparent încât toată lumea a realizat faptul că nu se dorește decât încălecarea Justiției în interesul grupului infracțional organizat impropriu numit Guvern și majoritate parlamentară.

  • Nominalizările au fost respinse de președintele Băsescu. E important să fie numeroși candidați competenți, într-un proces liber, transparent, pentru a se oferi conducerea potrivită, cu încrederea publicului. Este important ca acest număr de candidați să fie prezentați și pe cât posibil să fie confirmați de CSM„, a subliniat Grey.

Iar cireașa de pe tortul Raportului MCV o reprezintă cererea Comisiei Europeane ca parlamentarii incompatibili să demisioneze, iar celor care sunt anchetați penal sa le fie ridicată imunitatea.

* Să nu existe discuții cu privire la titlu, dau sursa băgării în mama Prim Plagiatorului Mitoman al României: Sebastian Ghita: „I-am zis lu’ Ponta “ba, o fut pe ma-ta, fac 1.2 rating, te duci la televizor!” S-a dus, saracul. Mi-a zis: “ma duc, ma, in pula mea, fac, zic, dau breaking news, fac ce vreti voi, na, vin eu la televizor”.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Ponta, alături de Sebastian Ghiță, să nu te băgăm în mă-ta?*

  1. Sare'n Ochi zice:

    zice purtatorul de necuvant al PSD ca raportul MCV este nedemocratic. sa rad sau sa le ofer medicamente?

  2. Muona Pi zice:

    Mai frati, da’ nu mai poati sa faca Andrei un ban cinstit din taximetrii, c-atz sha sarit totz cu gura pi mini. Da’ las’ ca incepand din 15 februarii luna aceasta intra in vigoari nou’ cod di bari, nenorocitzalor! Nu va punitz cu mini, ca nu va mergi! Ca doar nu-s colonii!

  3. ceaikovski zice:

    Predoiu la Turcescu „Sub semnul intrebarii” B1Tv: „Acest raport e un raport preaderare. Dupa aderare, am avut doar rapoarte TEHNICE nu si politice. Ori acest raport pune sub semnul intrebarii Criteriile de la Copenhaga”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.