Când fură sunt extrem de vioi. Când îi prinzi, salvarea le vine cu Ambulanța

de Ștefan Ciocan

Partidele din România sunt pline de oameni bolnavi. Liderilor care trec fără emoţii prin lupte electorale sau scandaluri politice le cedează inima imediat cum ajung în faţa procurorilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a intrat dezinvolt în sediul DNA. A glumit relaxat cu jurnaliştii şi a recitat aceleaşi poveşti inepte pe care le-a învăţat de la specialiştii în comunicare ai PSD.

  • „Sunt cercetat pentru că am votat la referendum împreună cu 7,5 milioane de români. Procurorii intimidează angajaţii CJ Argeş care nu vor mai putea munci în folosul oamenilor. Dosarul instrumentat de procurori este unul politic”.

Aceleaşi lozinci pe care le repetă aproape toţi politicienii ajunşi în faţa legii. La niciun sfert de oră, „viteazul” baron de Argeş ieşea culcat pe targă şi era introdus în Ambulanţa chemată la Parchet. I-a cedat din nou inima, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu aproape un an când procurorii au cerut arestarea lui. N-aş vrea să vorbesc cu păcat! Poate că preşedintele CJ Argeş chiar are probleme cu inima, dar este straniu cum crizele cardiace sunt declanşate doar la contactul cu legea penală. Un bolnav grav de inimă, care rezistă unor campanii electorale dar cedează imediat când vede un procuror, ar trebui să se retragă din viaţa publică. Să-şi vadă de sănătate, liniştit ronţăind ceea ce a agonisit – spun procurorii: nu tocmai prin metode ortodoxe.

Alte personaje din prim planul vieţii politice au probleme serioase în cutia cu neuroni. Unul dintre aceştia este senatorul Ioan Ghişe, care s-a îmbrăcat în sandvici şi a protestat împotriva deciziei Curţii Constituţionale de a invalida referendumul şi a creat astfel premisele întoarcerii lui Traian Băsescu la Cotroceni. Împreună cu prietenul său Jan Ciochină, Ghişe a debitat tot felul de interpretări ciudate ale Constituţiei, în așa fel încât să inventeze argumente prin care să demonstreze ilegalitatea deciziei Curţii Constituţionale.

Ieri plenul Parlamentului a decis să-i scape de cercetare penală pe foștii miniștri Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely. Unde sunt Ghișe şi Ciochină să citească din Constituţie? De această dată nici măcar nu mai trebuie să interpreteze, ci doar să reproducă cuvânt cu cuvânt Articolul 16 aliniatele unu şi doi care spun că: „Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”, respectiv: „Nimeni nu este mai presus de lege”. Tare mi-ar place să-i văd pe cei doi apărători ai literei Constituţiei protestând cu cartoane pe foale şi pe spinare faţă de atitudinea Parlamentului de a-i ascunde din faţa legii pe aleşii poporului. Pentru că în România parlamentarii sunt mai presus de lege şi mai egali în faţa ei decât oamenii de rând. Iar politicienii care nu se pot ascunde de lege în spatele Parlamentului devin brusc cardiaci, claustrofobi sau sinucigaşi. În timp ce nebunii protestează doar pentru ce le cade bine lor, tratând Constituţia ca pe o carte de colorat pentru copii oligofreni.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Când fură sunt extrem de vioi. Când îi prinzi, salvarea le vine cu Ambulanța

  1. doru cu motoru` zice:

    `neata! Am incercat sa citesc in diferite moduri Constitutia. Am vrut sa realizez cum reusesc anumiti politicieni sa o interpreteze in studiourle ( ;D ) televiziunilor „populare”. Am incercat de la stanga la dreapta,din doua-n doua cuvinte ,apoi din trei. N-a tinut.Cred ca politicienii cu probleme „cardiace” o citesc folosind deplasarea nebunului de la sah! Cred ca-si vor incadra locul de motaiala si furtisaguri din parlament ,la cea mai periculoasa categorie de munca. Mama lor de nesimtiti !

  2. observator zice:

    Targa va fi noul simbol electoral al PSD

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.