NU fi complice, respectă Constituția și legile țării!

Cluj-Napoca, într-o zi de marți:
Porunca 1: Respectă Constituția și legile țării!
Porunca 2: NU îți face chip cioplit la Moscova!
Porunca 3: NU fura!
Porunca 4: NU minți!
Porunca 5: NU râvni la bunurile altuia!
Porunca 6: NU chiuli!
Porunca 7: NU ne fura viitorul copiilor!
Porunca 8: NU ne alunga din Europa!
Porunca 9: NU fi cu hoții și mincinoșii!
Porunca 10: NU fi complice! Spune NU la Referendum!

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

41 de răspunsuri la NU fi complice, respectă Constituția și legile țării!

 1. la 1 ar trebui tot ceva cu „NU”.
  NU încălca Constituția și legile țării.
  NU-ți bate joc de…

 2. observator zice:

  Elitele iau atitudine
  „Nu e de competența poporului român să decidă dacă Parlamentul este unicameral sau bicameral. Românii nu pot decide o chestiune atât de tehnică, este o chestiune a unui Parlament, a unor oameni care știu despre ce e vorba.E o chestiune a elitei. În marile societăți nu mai există alegerea președintelui așa la îndemnâna unui popor, ci la îndemâna Parlamentului. La noi e semi-prezidențial”, a mai spus Socaciu.
  Adica pulimea nu e capabila sa-si aleaga conducatorul ,ei i se cere in numele democratiei sa-l demita pentru legitimarea mineriadei delicventilor din parlament ( atunci e competenta)

 3. observator zice:

  Recunoasterea internationala a lui ponta si antonescu
  Mie îmi place Ponta, mie îmi place Crin Antonescu, iaca persoanele astea îmi plac foarte mult. De ce: pentru că ei tot cum au procedat până astăzi și au făcut până astăzi au făcut strict în conformitate cu constituția statului român, a României, nu au încălcat nimic.”

 4. observator zice:

  Avem un nou ministru al economiei – Baiat destept nu a depus juramantul de investitura e de legat
  Deaconu e imputernicit prin Ordinul 1312 din 12.07.2012 sa indeplineasca “atributiile ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri pentru semnarea documentelor si a corespondentei, inclusiv actele administrative si proiectele de acte normative“. Inclusiv sa transeze discutiile cu baietii destepti din energie, as adauga eu. Inclusiv sa decida ce se intimpla cu Hidroelectrica, as plusa! Deaconu are un avantaj enorm: nu l-a pus nimeni sa jure ca va respecta legile tarii, ca va ajuta la propasirea ei materiala si spirituala etc. Dar azi e ministru. Sa ne traiasca, zic!
  http://www.turcescu.ro – pe site e actul de delegare nu e de gluma e in joc perla coroanei HIDROELECTRICA

 5. Foarte bun articol ! Simplu și eficient ! Penetrant !

 6. gioana vesela zice:

  Poate cineva sa ma lamureasca de ce Bogdan Ficeag este atit de ticalos ? Pare inteligent si sincer nu-i inteleg atitudinea?

 7. dadatroll zice:

  NU am nimica de spus DA las comenturi.

 8. Lupuș zice:

  PORUNCA 11
  Feriti-vă de cei care măsoară cu ETALONUL BOC!!!!!

  • Sare'n Ochi zice:

   ce-am mai râs, băi, Lupuș, văd că în Vâlcea umblă veșnic gravide doar mamele proștilor, hoților, mincinoșilor, chiulangiilor și asistaților mintali.
   știi etalonul cu care vă măsurăm noi este LUPU. LU’ PULA MEA ÎI PLACE DE GURA VOASTRĂ (a celor de mai sus). explică-mi și mie cum naiba Râmnici cu Vâlceaua dintre cei doi ochi, căreia îi zic cap, asemenea expresii tari și epitete – v-a făcut turnătorul FELIX vocabular? sau v-a scris pe mileurile de pe televizoarele date numai pe Antene ce și cum să vorbiți hoțul și mincinosul de Tonta? hai să-ți măsor gura cu LUPU, că tare ești tu deștept, corect și chiar harnic (deci meriți).
   cine mai dorește, poate să-i scrie prostanului pă blogul de prost plano10.com (dar nu intrați acolo că dați peste o doză absolut letală de tembelism – fiți atent titlu: „Ponta a trecut-o pe Merkel in randul celor pacaliti de Basescu” – cât de tâmpit trebuie să fii să tragi o astfel de concluzie? :D), sau la IP-ul 86.126.100.222
   spuneti-ii vacii ăleia de Roxana Iordache că i-am găsit copilul/soțul/peștele pe care-l credea pierdut.

 9. Lupuș zice:

  Băi, cap de BOC, orbit cu sare-n ochi!
  Carul cu proști din Vâlcea s-a răsturnat în Partidul lui Diaconescu din Caracăl și in pedeleprele care au trecut Carpații ca să ocupe funcții la Cluj.

  Sunteți de râsul României, aveți țîment în loc de creier, dacă după ce v-ați reales un imbecil ca primar doriți să continuați maneaua de Base! :):)
  Citește presa maghiară ca să vezi că și ungurii s-au prins că Băse a mințit-o pe Merkel! Doar pe acest blog mai are base cîțiva retardați!
  Să-l ciuruim bine pe Base!!!!

  Merci pentru publicitate!
  Nu era cazul! Blogul este destul de cunoscut!

  • Sare'n Ochi zice:

   bai, LU’ PULA mea-i place de gura ta (asa, mi-am propus in Plano, cam de 10 ori la rand). la cat de prost esti te-ai semnat in original si pe fatadebuci – de unde am aflat ca esti coleg de tampenie cu Plagiatorul Ponta (si tu un aspirant de procurarasul cel viteaz si posibil iute in plagiat – ca deh, prost la prost se place). daca tot te prefaci ca studiezi in drept juridic, cum poate abisul acela dintre urechile tale sa conceapa sa valideze o lovitura de stat? vai si amar de justitia din tara asta cand intunecati mintal ca si tine vor ajunge sa o populeze.
   o sa-l ciuruiesti bine pe Base cu buzitele tugui 😀
   noi de rasul Romaniei, voi de al Europei si lumii civilizate.
   haznaua aia in care scrijelesti cu des’tu-nmuiat in cur zici ca este cunoscuta? pana sa nu-ti lasi balele mintale pe aici, habar nu am avut de existenta ei.

 10. Lupuș zice:

  Vocabular tipic pentru un manelist băsist impuțit! Asta, ca sa nu zic că glăsuiești ca la ușa cortului!

  Noaptea minții este în capul vostru!
  Vai mama voastră! Pentru voi Băsescu este statul!
  De 2 săptămani, românii si-au recuperat statul din ghiarele mafiei băsiste.

  • Sare'n Ochi zice:

   pentru tine Basescu este totul – de aceea si reduci discutia la el, intunericit mintal de fundul Valcii.
   altfel nu aveam aceast schimb de amabilitati. pentru mine institutiile statului conteaza, abisule dintre cele doua urechi ce-l crezi creier. numai un individ spalat pe haznaua ai care-i zice creier poate sa afirme ca lovitura de stat data de niste infractori si golani impotriva institutiilor statului (sub pretextul Basescu) inseamna ca „romanii si-au recuperat bla-bla-bla”. vai de ma-ta aia care te-a facut prin diviziune socialista a muncii pesemne! mai jos bagai, in civilitatea ta de unealta sovietica chestii despre unguri si alte cele… iti repet, nu esti decat un individ care cred ca acopiat din greu la BAC si acum se taraie printr-o facultate particulara visan sa fie intr-o zi procurors…

  • Evanghelista zice:

   Pașol na turbinca, băi, slugă!

 11. Lupuș zice:

  Tocmai asta nu realizezi, om fără educație civică!
  Instituțiile statului nu sunt persoane; nici Băsescu, nici Ponta, nici Antonescu și nici Boc nu sunt instituții!
  Băsescu și-a băgat picioarele-i murdare în Parlament, Guvern, Ministeruil Public, Justiție etc.
  In Băsescu mai cred doar cei care n-au încredere în Democrație.
  Du-te la vot și votează negura din capul tău!
  După 29 iulie poate că lumină va strabate și pojghița de sare care-ți acoperă vederea.

  • Sare'n Ochi zice:

   ce prost esti! ca orice USLinos vorbesti doar USLameza. eu iti zic ca tu, orbit de ura fata de Basescu, esti capabil sa spui tampenia cu recuperatul Romaniei de catre romani (care romani – FELIX, NUȘ, PORUMBACU, catalin voicu?), si ai tupeul sa-mi afirmi ca eu sunt cel care confunda institutiile statului cu persoana… asa-i la borfasi, o intorc sa le vina lor bine. baiete, lovitura de stat data de catre borfasii din USL s-a dat impotriva institutiilor statului de drept sub pretextul urii unor intunericiti mintali ca tine fata de Basescu? Capisci, Dottore? si mia sus ai folosit doar nume de persoane si ai oaracait obsesiv-compulsiv Basescu, Basescu, Basescu… QED!

 12. Lupuș zice:

  Pai, cam ce-aș mai putea discuta cu tine dacă tu consideri că suspendarea constituțională, de către Parlament, a infractorului Băsescu, ajuns întîmplător pres, este lovitură de stat?
  Pentru tine si pentru încă un sfert dintre români nu există democrație fără Băsescu!
  O să muriți tînjind după cultul personalității unor surogate de personaje care se cred Ceaușescu.
  Somn ușor, neadaptatule!

  • în 36 de ore au fost înlocuiți primii 3 oameni în stat.
   asta este lovitură de stat, prin definiție.

   apoi, cum au fost înlocuiți, este o altă discuție.
   mai multe, de fapt.
   președinții celor două camere au fost înlocuiți ilegal.
   președintele statului a fost înlocuit pe baza înlocuirii președinților camerelor, în consecință tot ilegal.

   Monitorul Oficial a fost adus în subordinea guvernului.
   este un atac direct în inima conceptului de separație a puterilor în stat.
   degeaba spun Parlamentul și CCR ceva, că dacă guvernului nu-i convine, nu publică în MO și legea/hotărârea nu intră în vigoare.

   atribuțiile CCR au fost restrânse, prin acest lucru dispărând echilibrul puterilor în stat, specificat în Constituție și fiind unul dintre pilonii democrației.

   și așa mai departe.

   precum vedeți, nu am pomenit absolut niciun nume de persoană.
   am vorbit doar de instituții.
   cine a făcut aceste fărădelegi a dărâmat ceea ce s-a obținut în 23 de ani de construcție a democrației.
   iar cine îi susține pe aceștia este fie un ignorant total, fie un gunoi.
   din respect pentru domnia voastră, nu vă consider un ignorant total.

   • Lupuș zice:

    Toate cele enumerate sunt proceduri constituționale sau legale care au funcționat în România în cei 22 de ani, unele pînă acum două luni, cea cu referendumul fără prag, si nimeni nu le-a catalogat lovituri de stat. Le consideră așa doar cei speriați că-și pierd privilegile și sursele de finanțare de la banul public… dacă pleacă Băsescu.Cei cu site-urile băsiste mai au de tras 2 săptămîni, cînd mai pot cîștiga ceva mmarunțiș. După aceea înțarcă bălaia! 🙂

    • aducerea MO în subordinea guvernului este o procedură constituțională care a funcționat în România în cei 22 de ani?!
     restrângerea drepturilor CCR este o procedură constituțională care a funcționat în România în cei 22 de ani?!

     aveți o lipsă de logică uluitoare.

     • Lupuș zice:

      Da, @de-a dura, CCR nu a avut în atribuțiile sale, pînă în 2010, examinarea constituționalității hotărîrilor celor doua Camere ale Parlamentului.
      Pînă în 2010 n-a spus nimeni ca CCR ar fi avut atribuții restrînse!

      Dar de modificarea Legii referendumului în aprilie anul acesta, așa încît Băsescu să nu mai poată fi demis, in logica d-voastră credeți că a fost normal?

      • este irelevant că CCR avea sau nu avea acele atribuții până în 2010.
       contează că este nevoie ca CCR să le aibă, fiindcă așa funcționează statul de drept.

       rolul CCR este de a asigura echilibrul puterilor în stat.
       iar acest echilibru este distrus vădit atunci când parlamentul poate lua hotărâri neconstituționale.
       de aceea este nevoie ca această CCR să poată examina și, eventual, respinge, orice acte adoptate de către parlament, fie ele și hotărâri.
       ba chiar mai ales dacă sunt hotărâri, pentru că hotărârile nu au mecanismul de fundamentare al legilor.

       în privința legii referendumului:
       probabil n-ați aflat, dar și referendumul din 2007, privind demiterea președintelui ales, a fost invalidat din cauza faptului că participarea la vot a fost de sub 50%+1 dintre cei cu drept de vot.
       din acest motiv actualul USL a modificat legea, să-l poată demite pe Băsescu.
       în aprilie anul acesta doar s-a refăcut legislația anterioară.
       un demers perfect normal.

       și, din nou:
       nu faptul că cineva a schimbat legea are relevanță, ci cum a schimbat-o.
       adică cum este legea respectivă.
       în cazul acestei chestiuni, nu este normal ca un președinte de stat să poată fi demis dacă se prezintă la vot un singur om, așa cum dorește USL.
       un mandat de președinte este de 5 ani, indiferent de evoluția popularității persoanei respective pe parcursul acelui interval.
       și indiferent de mișcările de trupe din parlament.
       nu este permisă, din perspectiva democrației și statului de drept, schimbarea foarte ușoară a președintelui.

       • Lupuș zice:

        Nu domnule, @de-a dura!
        Regret că discutați lăutărește.
        In 2007 a fost referendum fără prag de participare pe care, atunci, CCR l-a considerat constituțional. Băsescu a cîștigat atunci pe bune cu aprox 75% la 25%.
        Atunci avea încredere în români.
        -Europenii sunt nebuni dacă au referendumuri fară prag de participare?
        -Comisia de la Veneția este nebună cînd spune că referendumul cu prag de participare înseamnă o nesocotire a voinței exprimate de cei care s-au prezentat la referendum.
        Potrivit Constituției Romaniei presedintele poate fi nu numai suspendat și demis dar și pus sub acuzare pentru infracțiunea de inaltă trădare.

        • de ce nu vă informați înainte să scrieți tot felul de inepții?

         vă lua 5 minute să căutați cu Google și să găsiți că referendumul din 2007 nu a fost validat.
         luați de aici: http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/rezultate-finale-ale-unui-referendum-esuat-112477.html

         și vă lua alte 5 minute să căutați cu Google și să găsiți că pragul de 50%+1 este stabilit prin Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.
         2000, nu 2010.

         în privința europenilor, sunteți chiar ilar.
         când toată Europa se manifestă împotriva faptelor USL din ultimele 3 săptămâni, incluzând referendumul pentru demiterea președintelui, dumneavoastră aduceți tocmai Europa ca argument pro-USL?

         ce doriți să spuneți prin ultima frază, cea cu punerea sub acuzare pentru înaltă trădare?
         chiar nu înțeleg care e legătura cu ceea ce discutăm.

         • Sare'n Ochi zice:

          legatura este intunericul dintre cele doua urechi ale sale.

         • Lupuș zice:

          Pai, bine maistre, noi vorbim de referendumul de demitere a lui Băsea din 2007 și mă trimiți să citesc referendumul pus de-a-nboulea de Băse în 2009.
          Legea 3/2000 a fost modificată în 2007, cind a fost scos pragul de 50%+1 doar pentru referendumul de demitere a presedintelui.Si a mai fost modificată de Base in aprilie a.c. ca să nu mai poată fi demis.:)
          Europa a țipat pentru ca a fost mințită, cum că procedurile aplicate lui Base n-ar fi prevăzute în Constituție.
          Acum înțelegeți care e legătura cu acuzarea de înaltă trădare?

 13. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

 14. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de lovitură de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

 15. Pingback: Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXXV) | A șaptea dimensiune

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.