Minciunile lui Che Gargara şi Crizel Antenescu ne ţin în Spaţiul Şmengen (Ponto, guvernezi şi matale ceva?)

Să începem cu nişte amintiri din anul de graţie current, nu mai departe decât luna martie, să le mai punem o dată diagnosticul celor din Uniunea Soluţii Lipsă că dacă nu ar minţi, ar uita să respire şi ar muri sufocaţi. Ca de obicei, discutăm despre limbajul dublu în care au fost ei educaţi (Orwell, iaca nou-limbajul îşi are vorbitorii săi în viaţa reală!). Corlăţeanul de serviciu al Uniunii Stalinist Leninste, ne guiţa atunci:

 • „Asistăm la un eşec politic major, reconfirmat, al preşedintelui Băsescu şi al Guvernului, în condiţiile în care Guvernul anterior îşi propusese, prin programul de guvernare, ca aderarea la Spaţiul Schengen să aibă loc în martie 2011, perioadă asupra căreia se dăduseră asigurări ferme de către guvernanţi. Iată, însă, că suntem în martie 2012 şi sunt din nou amânaţi. Este un gust amar, care dincolo de politica internă, pune în lumină vulnerabilităţi serioase legate de modul în care cei care conduc astăzi România înţeleg să promoveze interesele statului român în relaţiile sale externe.” Întrebat ce anume ar trebui să facă autorităţile pentru a demonstra Olandei că România este pregătite să adere la Spaţiul Schengen, Titus Corlăţean a corlăţenit că „ar trebui să evite retorica politică războinică prin intermediul mass-media, să continue demersurile bilaterale la nivel înalt şi să ofere Olandei rezultate concrete.”

Zău? Ce frumosc le corlăţenesc ei pe uslameză atunci când este vorba despre propriul lor interes… Când este vorba despre interesul Patriei, însă, tocmai ce am aflat că balamucul iscat de către Uniunea Stalinist Leninistă şi minciunile Prim-Plagiatorului şi ale Chiulangiului vârât de către pucişti în aşternuturile de la Cotroceni ne mai intarzie cu vreo 3-4 ani intrarea în mult de-plânsul Spaţiu Schengen. Hoţii, mincinoşii, devalizatorii, puciştii, puşcăriabilii, plagiatorii, devalizatorii, turnătorii se mulţumesc cu propriul lor Spaţiu Şmengen…

Şi să continuăm cu Victor Viorel Ponta, cunoscut peste hotare drept Prim-Plagiatorul României. Infantilul confirmat Premier a crezut că temele pe care i le-a dat Europa poate să le trateze ca şi cum i le-ar fi mâncat pisica. Motiv pentru care a jucat alba-neagra cu uite tema, nu e tema, am răspuns, ba, n-am răspuns, până când, datorită infantilismului său, România a primit confirmarea că are să aibă un Raport pe Justiţie de au să i se întoarcă acasă toţi copiii plecaţi să muncească peste hotare, 1 Euro se va face şasă lei frumoşi (de-au să ajungă vrăjitoarele să le ghicească amărăştenilor care le va mai fi rata la bancă), iar pentru banii de pensii şi salarii va trebui trebui rugat Ion Ilici Iliescu să reactiveze tiparniţele alea găsite în subsol la sediile PNŢ şi PNL în timpul mineriadelor din 13-15 iunie 1990. Întrebat, în cadrul conferinţei de presă comună cu premierul moldovean Vlad Filat (că e-n Moldova, nu la Paris şi Berlin cum ne-a promis, să explice ce şi cum, cât de nevinovat ca un Crin este cu privire la lovitura de stat pe care tocmai a păstorit-o), despre cum ne-o vom lua ca popor în freză deoarece este el un mincinos cronic, Prim-Plagiatorul Che Gargara a dat-o pe obişnuitele-i glumiţe infantile:

 • „Recunosc că nu citesc site-urile bulgăreşti (informaţia iniţială a fost dată publicităţii de către publicaţia bulgară Trud, citată de agenţia Focus News şi preluată de Mediafax – n.m.). Raportul va fi discutat mâine, am răspuns la toate întrebările şi justiţia este una, total indepedentă, iar bătălia politică este alta. Dacă cineva face confuzii, în niciun caz nu cred ca este România sau CE. Din punctul nostru de vedere, o continuare a monitorizării pentru a se dezvolta un sistem judiciar indepdent şi eficient este bine venită. Eu însă cred că justiţia din România trebuie să îndeplinească aşteptările CE, dar la fel de important este să răspunda aşteptărilor cetăţenilor români. Bătălii politice au fost, o să mai fie, şi cu cât este ţinută mai departe bătălia politică cu atât mai bine.”

Băi, Viorele, mai guvernezi şi mătăluţă ceva, sau o ţii numai în gargare televizate? Parcă până acum Justiţia asta era total aservită lui Băsescu, acum este total independent…?! Plus: la care care cetăţeni se referă Che Gargara (să fie mulţumiţi de către Justiţie), la cei care au făcut sau urmează să facă puşcărie, sau la cei care nu au făcut şi nici nu urmează să facă, că-şi văd de treabă? La cei care încalcă frecvent legea, sau la cei care preferă să o respecte?

Luni afost zi de protest în ploaie (doar prima parte)

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

62 de răspunsuri la Minciunile lui Che Gargara şi Crizel Antenescu ne ţin în Spaţiul Şmengen (Ponto, guvernezi şi matale ceva?)

 1. ceaikovski zice:

  Diferente si asemanari intre Ponta si Iliescu:
  ambii rad ca prostii, raa fals
  ambii vorbesc tampenii
  ambii au scos unul minerii, altul dogarii
  ambii au mintit
  ambii au facut lovitura de stat
  ambii au fost subjugati d emafie
  ambii au cocolosit mafia

  iliescu e mai batran
  iliescu e si kgebist
  ponta e doar fesebist
  iliescu are o nevasta mai isteata, ponta are una …
  iliescu e mai bolnav
  iliescu e mai sarac

 2. ceaikovski zice:

  si la final, ambii vorbesc pe alaturi de subiect; ambii au limba de lemn.

 3. ceaikovski zice:

  ce dreaq fac stia cu OUG de restrangere a atributiilor CCR si cu OUG cu referendumul in parlament? Ce mananca Zgonea, ca n-am inteles nimic.

 4. ceaikovski zice:

  USL prin Grebla si Ghise, cer anularea pragului electoral, pt orice fel de referendum si referendum pe doua zile.

  Adica o chestie importanta ca modif Constitutiei, se poate face cu 2 cetateni? Si desi presedintele e ales in 2 tururi de scrutin, poate fi demis de 2 cetateni???????

 5. Optimus Prime zice:

  curat-murdar coane Fanica, exact ca in 1984: nou-limba sau non-limba, dubla-gandire, dublul-standard, dublul-inteles, Janus bifrons, alba-neagra, etc. Traiasca schzofrenia!

  chestia asta cu MCV-ul e identica cu povestea ratiei de ciocolata din 1984.
  Ministerul Adevarului: multumim partidului si Big Brother ca a crescut ratia de ciocolata de la 30 de grame la 25 de grame. Multumim ca in loc sa finalizati MCV-ul si sa ne primiti in Schengen il prelungiti pe termen nedefint.

 6. Horatiu zice:

  „Zău? Ce frumos le corlăţenesc ei pe uslameză..” . Hi,hi.. chiar ca le.. corlăţenesc

 7. gioana vesela zice:

  Monica Macovei, europarlamentar PDl şi fost ministru al Justiţiei, a declarat pentru România liberă că „criticile din proiectul de raportde tara din cadrul MCV atrag consecinţe grave pentru evoluţia României.” În opinia europarlamentarului, „românii vor trebui să le mulţumească
  politicienilor USL pentru asta, să le mujlţumească lui Victor Ponta, lui Antonescu, lui Cătălin Voicu pentru scăderea nivelului de trai, pentru chinul crescut al plăţii ratelor la credite. Românii trebuie să le mai mulţumească lor pentru că au făcut de râs România, pentru că ne-au făcut pe toţi de râs ȋn Europa şi ȋn ȋntreaga lume, ei au rănit demnitatea naţională. USL, Victor Ponta, Crin Antonescu, Dan Voliculescu, Catălin Voicu au distrus ȋn câteva zile ce s-a construit ȋn 7 ani. Totate acestea le-au facut doar cu un singur scop: să ȋşi scape penalii şi să pună Justiţia sub lacătul USL”. link : http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/macovei-romanii-trebuie-sa-le-multumeasca-lui-ponta-antonescu-voiculescu-voicu-pentu-scaderea-nivelului-de-trai-si-pentru-ca-au-facut-de-ras-romania-270707.html

 8. Sare'n Ochi zice:

  Și totuși, în țara asta mai există și oameni cu mintea vie și coloana dreaptă. Azi, Comisia de Etică a Universității București a stabilit că Victor Ponta a plagiat. Este a doua comisie care ajunge la această concluzie, după CNATDCU. Deocamdată, scorul la comisii e 2-0 pentru plagiat (ieri, la repezeală, o comisie tehnică a ajuns la concluzia că Ponta nu a plagiat – însă decizia nu poate fi luată în serios atîta timp cît nu se cunosc membrii comisiei – componența e secretizată – și decizia nu e semnată – cel mai probabil, comisia de ieri s-a grăbit să-l spele pe Ponta, știindu-se că zilele acestea Universitatea București va anunța decizia finală.)
  http://www.blogary.ro/2012/07/lovitura-de-stat-a-stins-flacara-democratiei-zimbiti-va-rog/

 9. brindusa zice:

  De ce ar trebui? Ce a facut PDL -ul sa contracareze aceste atacuri? Au convocat sesiunea extraordinara din iunie! Si mai mult decat atat, unii se pare ca au votat (fara bile la vedere) pentru suspendarea Presedintelui!
  Altii hotaresc, prostimea plateste! Sa-i ia naiba de ageamii!

  • Sare'n Ochi zice:

   conform legii nu aveau cum refuza respectiva sesiune. sesiunea a fost convocata pentru un comunicat al Prim Plagiatorului. apoi au dat o lovitura de stat incalcand orice lege si Constitutia. iar de la PDL nimeni nu a votat pentru demiterea presedintelui – asta este o minciuna, te rog sa ma scuzi.

   • brindusa zice:

    Sare, fii atent la nuante! Am spus „se pare” in baza declaratiilor unor sharlamentari! Eu nu am cum sa infirm sau sa afirm. Eu nu dau cu jula , doar citez din „cinstita” media! 😦
    Sper sa intelegi conotatia „se pare” !
    „Opt deputaţi PDL au votat în favoarea proiectului de lege privind modificarea Legii referendumului, prin care şeful statului poate fi demis cu jumătate plus unu din numărul voturilor valabil exprimate. Potrivit votului electronic de pe site-ul Camerei Deputaţilor, opt parlamentari ai PDL au votat alături de USL modificările la legea referendumului: Constantin Chirilă, Mihai Doru Opriscan, Lucian Bode, Adrian Rădulescu, Mihaela Sandru, Toader Stroian, Carmen Axenie, Gheorghe Albu. Informaţia a apărut prima oară pe contul de Facebook al jurnalistului Dan Tapalagă. Contactaţi de Hotnews.ro, Gheorghe Albu şi Lucian Bode au declarat că votul pentru modificarea legii referendumului a fost o eroare tehnică, notează Hotnews.ro. Tot din greşeală spun că au votat şi deputaţii Mihai Doru Oprişcan şi Toader Stroian În schimb, Mihaela Şandru a declarat că este de acord cu prevederile legii. Cu 187 de voturi pentru, 56 împotrivă, a fost adoptată iniţiativa USL care prevede ca referendumul pentru suspendarea preşedintelui să fie validat în urma votului majorităţii cetăţenilor prezenţi la urne.” ( sursa: Replica online)
    http://www.ziare.com/basescu/suspendare-basescu/ludovic-orban-nu-vreau-sa-dau-foc-la-pdl-dar-si-ei-au-votat-suspendarea-lui-basescu-1177774

  • Roxana Iordacheleapulii zice:

   vam traso basisti
   intai am inlocuit avocatu poporului ca sa nu mai poate nimen sa mearga la CCR sa reclame scimbarea lu presedintii de la parlament
   apoi am convocat camerele reunite pentru un komunikat al dragului nostru premier
   si cand a venit parlamentarii am scimbat ordinea de zii sa fie numa scimbarea lu presedintele la senat si camera
   muuu muuu muuu

   vedeti voi maine cum vo mai tragem odata si cu pragu electrolal
   facem iar sedinta comuna la parlament si fa facem o surpriza mare ca somnu lu crin
   muuu la constitutie si la ieuropa
   muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

 10. observator zice:

  România şi riscul expulzării
  Traian Băsescu ar fi vrut crearea Statelor Unite ale Europei. Dar acţiunile adversarilor săi ar putea ajunge să scoată România din aceste „State”.
  E vorba de faptul că România sporeşte masiv problemele politice de la periferia Uniunii Europene, adăugând noi şi serioase dureri de cap celor iscate Bătrânului Continent de ungurii, grecii şi slovacii din interior şi de ucrainenii situaţi la răsărit de graniţele comunitare.
  În aceste condiţii n-ar fi cu totul improbabil ca unele state cheie ale Europei să ia în considerare crearea unei noi Comunităţi, în care aceste ţări problemă să nu mai fie incluse. Uniunea Europeană ar putea fi lăsată să moară paşnic, fără mari convulsii. Şi s-ar putea crea o nouă Uniune, din care ţări ca România să nu mai facă parte. Depinde acum nu în ultimul rând de alegătorii români ca acest risc mortal să fie înlăturat
  http://www.dw.de/dw/article/0,,16096085,00.html

 11. Evanghelista zice:

  S-a publicat Legea de modificare a legii referendumului (mof 489 de azi), deci intra in vigoare vineri, 20.07. Inseamna ca, de vineri, legea va arata asa:
  art. 5.2. Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
  art. 10. Demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă, în urma desfăşurării referendumului, propunerea a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate.

  • Sare'n Ochi zice:

   mai intelegi ceva din ceea ce se intampla cu parlamentarii? isi baga picioarele in nervii cetatenilor!
   anyway, Crizel iar vorbeste alambicat cu curul: „”Cu siguranta. O data pentru ca daca domnul Traian Basescu isi inchipuie ca este calificat in a da norme despre cum trebuie sa se comporte in materie de implicare in campanie presedintii, se insala. Daca isi inchipuie, in al doilea rand, ca are a-mi spune mie ce sa fac, se insala si mai rau. In al treilea rand, pentru ca socotesc ca nu incalc nu doar vreo lege, nici macar o regula nescrisa a statutului fie si al unui presedinte interimar – atata vreme cat ma pronunt, fie si in cadrul unui miting, pentru participarea cetatenilor la referendum. Daca voi dori, ma voi duce, daca nu, nu. Dar ma voi mai duce fara niciun fel de indoiala la unul sau doua mitinguri”, a declarat Antonescu, la RRA, intrebat daca va mai participa la alte mitinguri, in perioada in care asigura interimatul Presedintiei.”
   http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12818187-crin-antonescu-voi-mai-participa-mitinguri-basescu-nu-calificat-norme-despre-implicarea-presedintilor-campanie.htm

 12. Sare'n Ochi zice:

  he, he, @Snapshot, pornind de aici:
  http://www.contributors.ro/editorial/domnul-ponta-este-victima-desenelor-animate/
  ce caricatur poti trage cu Iliescu jucand pe Joistick SecondLife cu personajul Tonta… iar lnga el Voiculescu, cu personajul Crizel.

 13. Daniel Neciu zice:

  Verdictul Universitati Bucuresti – Ponta a plagiat ….Concluzia, asteptam demisia
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/plagiat-ponta-universitatea-bucuresti-premierul-a-plagiat-270711.html

 14. brindusa zice:

  „Modul în care ne-am comportat în 20 de ani, cu mineriade, cu bâlbâieli, cu toate porcăriile, modul în care România a fost prezentată în aceşti 20 de ani ne-a arătat că nu suntem o ţară care să aibă prea mulţi prieteni în UE. La ora actuală, îmi pun problema dacă şi Marea Neagră ne mai este prieten sau nu. Nu preşedintele e important, din punctul meu de vedere. (…) Important e felul în care este văzută România, că acolo nu se discută ce politician a făcut ceva sau nu. Se pune problema pe România şi orice sancţiune pentru România este total inacceptabilă la ce parcurs puteam avea: intrarea în Schengen, lipsa de monitorizare, raportul pe justiţie, care putea fi privit deja cu încredere”,

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dorin-florea-nu-suntem-o-tara-cu-prea-multi-prieteni-in-ue-vom-fi-sanctionati-suta-n-suta_969279.html#ixzz20tArlwG6

 15. brindusa zice:

  Deja au aparut puncte…de vedere, ca la astea se pricepe oricine!Cu faptele stam prost! 😦

 16. Sare'n Ochi zice:

  Traian Basescu: Fac un apel la cei care azi conduc tara: Opriti-va din incalcarea regulilor de convietuire democratica a statelor in interiorul UE
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12819169-traian-basescu-declaratie-presa-ora-18-00.htm

 17. observator zice:

  Cine e, de fapt, Ministrul Economiei? Un baiat destept…
  Posted on July 17, 2012 by Robert Turcescu

  Daca va intreb repede cine e Ministrul Economiei in cabinetul Ponta probabil ca nu stiti. Daca va ginditi un pic o sa va aduceti aminte de numitul Daniel Chitoiu. Poate l-ati si vazut la tv, macar in ziua in care a depus juramintul la Cotroceni. De fapt, Chitoiu nu mai e ministru al Economiei din 12.07.2012, zi in care, printr-un Ordin de Ministru, a inteles sa-si delege toate atributiile de titular al portofoliului Economiei catre un secretar de stat. Si nu catre unul oarecare, ci catre numitul Gelu Stefan Deaconu. Daca numele va suna cunoscut e firesc: Deaconu a fost seful Vamilor in guvernarea Tariceanu, fiind la acea vreme, pentru un timp, in directa subordonare a lui… Chitoiu care a ocupat si portofoliul de Ministru al Finantelor! Intre timp, Chitoiu face putina politica fiind lasat de Crin Antonescu la conducerea interimara a PNL cita vreme el e ocupat putin sa fie interimar la Cotroceni!
  Dupa cum se vede in documentul atasat acestui text, Deaconu e imputernicit prin Ordinul 1312 din 12.07.2012 sa indeplineasca “atributiile ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri pentru semnarea documentelor si a corespondentei, inclusiv actele administrative si proiectele de acte normative“. Inclusiv sa transeze discutiile cu baietii destepti din energie, as adauga eu. Inclusiv sa decida ce se intimpla cu Hidroelectrica, as plusa! Deaconu are un avantaj enorm: nu l-a pus nimeni sa jure ca va respecta legile tarii, ca va ajuta la propasirea ei materiala si spirituala etc. Dar azi e ministru. Sa ne traiasca, zic!

 18. observator zice:

  http://www.turcescu.ro/wp-content/uploads/2012/07/Ordin-Chitoiu-0011.jpg
  Deaconu are un avantaj enorm: nu l-a pus nimeni sa jure ca va respecta legile tarii, ca va ajuta la propasirea ei materiala si spirituala etc. Dar azi e ministru. Sa ne traiasca, zic!

 19. snapshot zice:

  railor ! crin a primit si laude laolalta cu ogotai. de bucurie crin a intinerit brusc:

 20. Pingback: Totul depinde de rezistenţa instituţiilor statului « POLITICA între realitate şi ipocrizie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.