DNA lucrează la comandă politică

Protest al Asociației "Victimele lui Băsescu"

Dan Diaconescu în Direct a fost arestat, împreună cu un colaborator de-al său, Doru Pârv, de către Bocșan Gheorghe, procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de Combatere a Corupţiei. Cei doi au primit mandatele de arest preventiv pentru 29 de zile, într-o dimineață a unei zile de miercuri a verii anului trecut. Verdictul magistraților Judecătoriei Sectorului 1 București: bulău preventiv pentru 29 de zile, fiind dat după o noapte întreagă de audieri. Acuzaţiile care li se aduceau (aduc, încă?) celor doi fiind de şantaj şi ameninţare. „Am avut la dispoziţie dosarul doar de la ora 20 la 21. Judecătoarea s-a pronunţat după ce a citit şapte volume într-o jumătate de oră”, a declarat Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu.

Firește, odiosul Traian Băsescu era și de această dată vinovat – dosarul fiind doar un scop/mijloc al acestuia de-a ajunge la adevărații moguli, sau de a arunca praf în ochii pensionarilor bla-bla-bla. O ipoteză absolut hilară venea de la cel alintat de TB cu apelativul “găozar”, Ovidiu Zară. Acesta susținea (încă mai susține?) că arestarea ar fi venit ca o încercare a PDL de a scăpa de plata facturii electorale către OTV. Cumva, cei care comentează pe bloguri au fost, la vremea respectivă, mai relaxați în aprecieri decât reprezentanții mass media și comentatorii de serviciu: „asistăm la un joc de societate din care părțile interesate ies egal mulțumite. Noi, căscăm gura ca la urs și oftăm doar că nu a curs sânge”. Și nici nu ni s-a dat bere Neumart cu gust pronunțat amar (ce te face să-ți dorești un frate la fel de tembel ca tine).

În ce-l privește pe DDD cred că-i venise sorocul să plătească pentru stilul în care și-a condus televiziunea – acuzațiile cele mai grave i le aduce Cristian Tudor Popescu – iar faptul că Traian Băsescu a fost acuzat că ar fi în spatele acestei arestări nu demonstrează decât ceea ce știam de mult și anume faptul că în campania pentru președinție din 2009, jurnaliștii și patronii de mass media s-au postat de-o parte sau de cealaltă a baricadei făcându-și calcule mai ales cu privire la avantajele oneroase care ar fi rezultat de pe urma poziționării: contracte cu statul, returnări ilegale de TVA, reșalonări și scutiri de taxe, protecție politică șamd, nu din considerente morale sau ideologice. Dacă DDD și-a făcut astfel de calcule, în momentul arestării i-a dat cu minus în mod clar. Ceilalți, cei care acum sunt cu portăreii la conturi, că au pierdut alegerile, s-au folosit de acest caz pentru a putea răcni ca din gură de șarpe preventiv și în ceea ce-i privește: “dosar politic”. Cum ar veni, măi dragă: polițiști, procurori, judecători, nu mai cercetați, arestați și judecați pe nimeni. Toți știm că ați făcut asta din ordinul lui Băsescu.

Oricum, după faza cu arestarea și circul mediatic din care a beneficiat din plin la audiență și la crearea și creșterea amețiotoare în sondaje a propriului său partid, Dan Diaconescu în Direct, ar cam trebui să-și reconsidere poziția în ce privește averea făcută pe spinarea “poporului”: 33 de milioane de euro (poate și “poporul” se mai deșteaptă, dar nu cred). Asta în timp ce OTV, postul său de televiziune, nu a avut nici un profit în cei aproximativ zece ani de existenţă, ci doar o cifră de afaceri totală de 5.110.804,1 lei şi un total al pierderilor de 985.243,2 lei. Diaconescu afirma, în 2008: „Eu făceam emisiuni împotriva corupției acum 5-6 ani, când acest gen era interesant și pentru telespectatori. Au trecut însă acele vremuri în care românii să-i mai hulească pe hoți și pe marii gangsteri. Astăzi au început, din păcate, să-i aprecieze”. Nu-mi fac griji că nu va avea parte de susținere și nu va câștiga măcar de-o imunitate parlamentară în 2012 – în fond este un personaj numai bun de rating. “Prostimea” – cea care a stat cu un deget în nas, ani de zile, privind ca adevăr-adevărat toate minciunile prezentate la OTV -, a franternizat cu el: “friDiDi!”.

Complicele, Doru Pârv, i-ar fi cerut primarului peste 100.000 de euro, în mai multe tranşe, prima fiind de 25.000 de euro, pentru a nu face publice, în cadrul emisiunii lui DDD la OTV, o serie de imagini şi informaţii compromiţătoare legate de afacerile pe care le-ar derula. Primarul nu i-ar fi dat clarvăzătorului niciun ban din cei ceruţi, în schimb a formulat un denunţ la DNA. Diaconescu a declarat, înainte de reținerea sa, că, potrivit clarvăzătorului, acesta l-a împrumutat pe primar cu bani, pentru că erau prieteni, însă Ioan Moţ nu a mai vrut să îi dea banii înapoi. O altă susținere a învinuitului este că banii ceruți primarului ar fi plata serviciilor sale ca și clarvăzător în campania de alegeri din 2008.

Denunțătorul, Florin Ioan Moţ, susține că a fost șantajat: „După ce suna Diaconescu, apărea Pârv. După ce-i dădeam banii, acesta suna la Diaconescu şi-i spunea că s-a rezolvat.” Numai că, în loc să-l audieze procurorii de caz, îi iau interviu cei de la presă. Care presă evită să consemneze faptul că el este membru al Partidului Conservator (azi USL-aș de bine) și este la al patrulea mandat de primar al comunei Zărand, judeţul Arad. Zice un cetățean pe bloguri: “serviciile lucrează, dar nu în favoarea lui Băsescu. Când am auzit de reclamația unui primar la adresa lui Diaconescu, am fost convins că e un primar psd-ist.  Surpriză: e de la PC… Și astfel Felix i-a tras-o lui Diaconescu și, mai tare, lui Băsescu și, implicit, PDL-ului. Până și Gigi Becali, invitat să-și dea cu presupusul, a fost de părere că nu Băsescu este la originea arestării lui DDD. De dimineață a declarat: “nu zic nimic, de ce să-mi complic eu viața? (că tocmai ce-i fusese într-atât de complicată de către o arestare în direct încât a ajuns parlamentar european!) Jurnaliștii din Arad, susțin că acest șantaj ar fi fost inițiat de fosta OTV-istă Mihaela Moise – care ar fi filmat materialul “incendiar” cu privire la averea imensă și ilicită a primarului din Zărand. Ea este acum angajata postului de televiziune Antena 1. La capitolul coincidențe trec și faptul că DDD a plecat, supărat, de la “Jurnalul Național” să facă Oglinda TV – mai întâi ziar, apoi televiziune. Iar mâna lungă a Securității nu uită…

Acuzatorul, Ghorghe Bocșan, are derapaje deontologice în practicarea meseriei echivalente celor cu care și-o practică pe a lui DDD. Modul în care a fost instrumentat dosarul, care se bazează strict pe denunțul scris al primarului din Zărand, indică o varză marca tele-justiție. Punctele slabe ale acestuia: primarul nu a fost audiat de către procurori niciodată până acum. „Teoretic, este posibil să nu-l audiezi pe cel care face plângerea. Dar asta se poate face doar atunci când denunţătorul îţi oferă probe suficiente şi de necontestat împotriva celor acuzaţi. Ori, când e vorba de şantaj şi de bani plătiţi, nu ştiu cât de suficiente sunt probele furnizate de primar”, a explicat un reputat profesor de Drept Penal; flagrantul – «mama probelor» nu s-a realizat; încadrarea lui Doru Pârv a fost schimbată de două ori. „Iniţial, Pârv a fost acuzat de şantaj, când a acceptat, probabil, să colaboreze cu anchetatorii şi să-l denunţe pe Diaconescu a fost acuzat de trafic de influenţă, pentru ca, în urma confruntării eşuate cu şeful său, să fie încadrat la complitate la şantaj şi să se aleagă şi el cu o ordonanţă de reţinere”.

Oricum, mai știe cineva cine mai stă prin beciuri, în ce stadiu este dosarul și care sunt șansele ca DDD să devină proprietar de partid parlamentar? România, te iubesc!

Acest articol a fost publicat în Procurorul cu toporul și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la DNA lucrează la comandă politică

  1. ela zice:

    La protestul asta l-au trimis doar pe nastase? Cati or fi in spatele lui ?… 🙂 🙂

    • Sare'n Ochi zice:

      🙂 este protestul sau personal. nu l-ai vazut cum se agita de cand il cheama saptamanal in fata judecatorilor?

    • nu zau?DNA lucreaza la comanda politica?dar pe nastase de ce nu il condamna,il aparabasescu?caci cam asa ceva s-ar intelege daca DNA ar lucra la comanda politica,of ca nu-i mai vede Dumnezeu pe ticalosii astia care se dau de ceasul mortii stiind ca daca mai ramane basescu,CHIAR le vine si lor randul.De-asta s-a creat aceasta odiaosa si comunista alainta ca nuca-n perete PSD PNL,e creata ca sa-l scape pe vantu de certificatele medicale de la ginecolog(astea le-au acceptat onor judecatorii ca sa-l mai amane cu puscaria)si pe Voiculescu de alte procese,mai e nastase si inca altii pe care-i stim.de-asta vor sa-l dea jos pe basescu si acum s-au aliat si Blaga si Berceanu si Videanu ,ce sa mai zicem ca daca si basescu pleaca putem sa ne luam adio si de la ulyima speranta ca se va mai face vreodata dreptate in aceasta tara>blestemata natie !cred ca avem tradarea in codul genetic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.