Acțiunile populiste ale USL desființate de CEDO

Anul trecut, cei doi papagali politici care se joacă de-a Opoziția prin România, Chiulancrinul și Pontănacul (din care ultimul afirmă că ar avea și studii juridice), anunțau cu emfaza populistă caracteristică că îi vor sprijini, prin acordarea de consultanță juridica gratuită, pe cetățenii care vor să atace la CEDO legile austerității. Dar să vedeți ce mare fâs au produs și cu această manevră: prin decizia de inadmisibilitate pronunțată la data de 6 decembrie 2011 în cauzele Felicia Mihăieș împotriva României și Adrian Gavril Sentes împotriva României , Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat neîncălcarea de către Statul român a dispozițiilor articolului 1 din Protocolul Adițional nr. 1 la Convenție, sub aspectul reducerii cu 25% a salariilor (informeaza site-ul Hotararicedo.ro). Potrivit sursei citate, soluția Curții, extrem de importantă pentru instanțele interne, este de natură sa pună capăt controversei legate de respectarea drepturilor fundamentale ale omului în contextul reducerii cu 25% a salariilor, ca urmare a aplicării Legii nr. 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

PS: Acest material vine în sprijinul și susținerea USL în lumina (eh, sper să nu sune prea persiflant) îndemnului din materialul „De ce ar trebui să facem campanie pentru USL”. Iaca: nu sunt taliban oranjgutan drept pentru care vă arăt încă un motiv pentru care ar fi indicat să facem campanie pentru USL, dar cu materialul lor (AVERTISMENT: activând link-ul indicat veți fi supuși unei doze inadmisibile de demență – o faceți pe riscul dumneavoastră!)

PS2: Sunt total de acord cu colegul de blogosfera Theophyle si cu ce anume a postat pe blogul Politeia – motiv pentru care citez:

  • Justitia in Romania democratica isi are radacinile intr-o justitie dictatoriala, de sorginte  comunista, in care cetateanul era chemat sa-si dovedeasca nevinovatia si nu invers, cum trebuie sa fie intr-o tara normala. Farsele judiciare in Romania comunista sunt deja obiect de studiu istoric, din nefericire justitia comunista a fost transferata “in corpore” cel putin din punct de vedere al personalului principal in noua justitie a Romaniei democratice. Aceasta trecere cu “arme si bagaje” a unei mari majoritati s-a facut in cel mai dezastruos mod posibil, eliminand numai cazurile flagrante de judecatori si procurori criminali, adica numai ce s-a vazut clar ca varful unui iceberg. Majoritatea cadrelor comuniste au ramas in sistem, servind cu prisosinta clientela colegiala din “epoca de aur”. Tari fost comuniste, ca Germania (de est), Cehia si Polonia, si-au rezolvat rapid si transant problema justitiei; in Ungaria, judecatorii comunisti au facut un pas inapoi, fiind pensionati sau iesiti din justitie aproape “benevol”. La noi lucrurile s-au tergiversat ani de zile din cauza cripto-comunismului iliescian; de facto justitia a avut un rol important in creerea legitimitatii politice, sociale si economice pentru fosta nomenclatura comunista.”

Numai eu stiu cat mi-am racit gura si tocit tastele computerului in decursul anilor afirmand aceleasi lucruri!

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Acțiunile populiste ale USL desființate de CEDO

  1. Evanghelista zice:

    Nu este prima data cand Justitia face politica si incalca separatia puterilor in stat, desi urla pe toate drumurile ca “politicul le afecteaza independenta”.
    http://www.contributors.ro/administratie/cand-tribunalul-valcea-se-viseaza-cedo/

  2. Never More zice:

    Misto copita in fata USLinoasa a celor doi loleci si bouleci!
    “Prin decizia de inadmisibilitate pronuntata, Curtea [CEDO] a reamintit ca dispozitiile Conventiei nu confera un drept de a primi un salariu intr-un anumit cuantum“.
    Dar ce se intampla cu cei din asa zisa justitie romana care si-au dat ministerul in judecata, s-au auto judecat si si-au „recastigat” „drepturile” in instanta? De aceea este bine sa existe o lege a responsabilizarii magistratilor. Sa-i iei si sa-i dai de pamant atunci cxand isi bat joc si abuzeaza de legea pe care sunt pusi s-o serveasca.

    • Sare'n Ochi zice:

      Danilet, marele „reformator” intr-o polemica cu @Cetatean pe blogul Politeia:
      Danilet: “Problema pe care eu o sublinez si vad ca se trece cu usurinta peste ea (si aici cred ca e singurul aspect serios in care ma contrazic cu @cetatean), este ca uneori legislatia UE contrazice legislatia Romaniei. Atunci Constitutia tarii – art 148 alin.2 – spune ca trebuie sa aplic direct legislatia UE“.
      Cetatean: Am vazut cum e cu aplicarea “directa” a legislatiei UE pe care o vor sandeii:
      1. Si-au acordat singuri sporuri salariale argumentind ca aplica “direct” legislatia UE impotriva discriminarii la care erau supusi magistratii.
      2. Instantele din tara anulau legea de taiere a salariilor si deciziile CCR pe motiv ca ele aplica “direct” jurisprudenta europeana. de fapt, Justitia facea politica [dintr-o anumita orientare politica], sa o spunem raspicat si fara sa ne ascundem.

  3. Never More zice:

    USL a mintit populatia cu privire la jurisprudenta CEDO in materia reducerii salariilor bugetarilor

    PORCU-I ANIMAL GUSTOS, DAR MAI ÎI ŞI GLORIOS

  4. Never More zice:

    Ne amintim ca USL, prin reprezentanti ca Nastase sau Athanasiu, afirma in 2010 ca aceste reduceri incalca drepturile omului si ameninta cu sesizarea CEDO
    http://www.ziare.com/adrian-nastase/psd/nastase-psd-ar-putea-sesiza-cedo-in-legatura-cu-taierea-salariilor-1024264
    Prin nestiinta sau minciuna, acesti politicieni au creat, in mod iresponsabil, sperante false romanilor si i-au provocat intr-un context sensibil care presupune masuri dureroase, insa necesare.
    Din nestiinta pe dracu’! De gunoaie ce sunt! Cum sa faci campanie electorala acestor jigodii?!
    De fapt stiu – facandu-le publica nimicnicia, nemernicia si minciunile!

  5. Luminita zice:

    Astept sa vad care (cate) dintre canalele mass-media va considera aceasta decizie CEDO un breaking news si va comenta /explica ce anume implicatii are nu doar in jurisprudenta romaneasca dar si in actiunile administrativo-economice ale guvernului.

  6. Twisted zice:

    Sunt sigur ca Ponta sau Antonescu vor gasi „argumente” (amintiti-va de „cazul Ciolos”) si veti vedea apoi canalele mass-media amplificand acele aberatii, pe care bizonu’ de rand le va rumega tacticos, ca vorba aia: daca e la TV, musai sa fie adevarat.

  7. Danaluas zice:

    Beavo, loviti in opozitie. Are pielea tabacita de cate lovituri primeste de la stapanire. Loviti in cei slabi ca astfel va demonstrati barbatia si va demonstrati spiritul democratic. O ce tares eu!
    La multi ani si la multa sare in ochi. A cui ochi? A cui sare?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.