Cluj-Napoca intră în competiţie cu Turda pe partea de saline. Emil Boc: „Nu mai facem podul de pe Porţelanului, nu are rost. Accesăm fonduri europene şi facem salină”

În fond ce este un pod? Ai o jumătate bine proiectată şi doar o translatezi în oglindă peste celălalt mal şi ai un pod întreg. Acum a fost simplu ghinion, ca să-l citez pe preşedintele nostru Klaus Iohannis, că nu am nimerit malul care trebuie şi ne-am trezit dincolo cu ditamai muntele de sare.

Avem şi ghinionul pentru proiectul cu podul, dar şi şansa pentru proiectul cu salina, că Transilvania s-a dezvoltat din Pleistocenul Târziu pe un fund de mare care s-a evaporat şi a lăsat în urmă cantităţi apreciabile de sare. Am zis să nu ne lăsăm doborâţi şi să fructificăm această moştenire. Aşa că vom face o salină modernă, cu lift, hoteluri, aerodrom particular şi sală de concerte. Rezolvăm mai multe obiective: aeroport modern, clădire pentru Filarmonică şi staţie modernă de metrou. Mă gândesc la o soluţie modernă şi, dacă zăcământul de sare este mare şi se întinde cu filoane pe sub Cluj-Napoca, să profităm de situaţie şi să dizolvăm sarea şi să facem galerii de metrou. Va fi ca şi celebrul Drum al Mătăsii, un Metrou pe Drumul Sării.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.