Legea e bună numai când îi zboară dinții din gură adversarului nostru. Despre teatru ieftin și isterie la Cluj-Napoca. Despre cum Emil Boc este principalul vinovat pentru teatrul ieftin de ieri

Am avut parte de teatru ieftin ieri la Cluj-Napoca – numai bun de generat discuții inutile pro și contra, numai bun de viralizat prostia și nemernicia ca locuri comune. Genul de teatru iefitin #SalivămRoșiaMontană pe care s-au cățărat monstrulețul apneic Goțiu și devoratorul de pufuleți din gunoaie Dohotaru direct în Șparlamentul României.

Ieri s-au manifestat în Piața Avram Iancu cam 50 de rromâni verrzi pro-familia tradițională (pe care încă nu am definit-o care ar fie: cea în care copilul și soția sunt abuzați cu pumnul, el și copii sunt abuzați cu cicăleala, polonicul și cu amenințarea că nu mai vede el născătoare câte zile mai are, sau cea în care ei trăiesc fericiți până când moartea îi va despărți urându-se profund pentru ceea ce au devenit după cea acea unică noapte magică în urma căreia au rămas cu un urmaș în brațe). Ei se manifestau chipurile în contra altor 200 sau 300 români (cifrele diferă de la relatare la relatare) care manifestau pe undeva printr-o margine a Clujului napoc pentru șansa de a face cine ce vrea în budoarul său fără a fi judecat și condamnat și trecut la categoria de sub-om.

La un oraș de 250 de mii de locuitori, cam care era rata de interes pentru ambele manifestații?

Către zero.

Așa că s-a trezit o tovarășă activistă să facă de asemenea manieră încât să nu cumva să treacă evenimentele neobservabile – așa cum ar fi meritat tot ceea ce ține de extreme. O actriță profesionistă s-a dus în mijlocul rromânilor verrzi și le-a vorbit chestii pe care ei nu doreau să le audă. Conform LEGII pe care, dacă nu convine, tot activistul #UnițiSalivămAcumȘiLGTB o neagă, organizatorii verrzi au cerut îndepărtarea activistei și nu au intervenit chiar ei, așa cum cred că s-a sperat. Se numește provocare, se numește premeditarea faptei, nu a fost ceva spontan.

Jandarmii au respectat legea:

“Art. 12. – (1) Organizatorii adunarilor publice sunt obligati:

h) sa ia masuri pentru indepartarea participantilor care, prin modul de manifestare, tulbura ordinea si linistea publica, iar cand acestia nu se supun, sa ii semnaleze organelor de politie;

Art. 13. – Participantii la adunarile publice sunt obligati:

a) sa respecte recomandarile facute de organizatorii adunarilor publice, imputernicitii acestora sau organele de ordine;

b) sa se abtina de la actiuni de natura a impiedica desfasurarea normala a adunarilor publice si sa nu incite la asemenea actiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;

d) sa paraseasca imediat adunarile publice sau locul unde acestea se desfasoara, cand au fost somati de catre organizatori, imputernicitii acestora sau organele de politie;

Art. 14. – Este interzis ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legatura cu adunarile publice organizate sa se infiltreze in randul demonstrantilor, cu scopul de a tulbura normala desfasurare a acestora.”

Acea lege care este extrem de rea și de opțională atunci când trebuie să ni se aplice, dar este extraordinar de bine venită și bine croită când li se aplică adversarilor.

Așa că gagica s-a trântit la pământ și a făcut teatrul ieftin pe care-l apreciază acum toți activiștii de conjuncturp ca fiind autentic și o dovadă în plus a îngustimii de minte a jandarmilor și al abuzului autorităților față de cetățeanul nevinovat care refuză să părăsească locul în care încalcă legea și refuză să se legitimeze și toate celelalte refuzuri de bine care dau bine atunci când Legea nu lucrează în favoarea noastră.

(deschid o paranteză pentru cei într-atât de slab mobilați educațional și moral încât să creadă că nu sunt adeptul protestului în fața abuzului Legii sau că nu mă revoltă și nu mă revolt atunci când Organul se crede izvoritor de Lege. Sunt pentru, asta nu înseamnă că nu voi zice ceea ce cred atunci când manipularea și provocarea sunt vizibile)

Și, ca să vezi: să nu cumva să rămână provocatoarea singură în demersul ei (poate de acolo i-a și venit ideea, vorba aia: dinte pentru dinte), trei hăndrălăi verrzi s-au dus la manifestația LGTB să facă deranj. Organizatorii le-au cerut jandarmilor să îi îndepărteze, aceștia s-au conformat. Numai că, ce să vezi: needucații și intoleranții s-au legitimat când le-au cerut-o jandarmii și s-au conformat cererilor acestora părăsind fără să producă incidente zona. Cum ar fi fost dacă și cei trei hăndrălăi s-ar fi dat cu curul de asfalt? Parcă și văd ce de aplauze ar fi prmit jandarmii dacă-I scoteau cu bocanci în gură din scenă… De ce? Pentr că “noi”, corecții politici avem voie să urâm ce este contrar nouă în numele iubirii și înțelegerii pe care o invocăm, alții nu. Pe “noi” ne-ar fi apărat jandarmii, altfel “ne” oprimează. Plus că ăia erau trei “pitecantropi” nu o donșoară silfidică scuturată de isteriile forțate ale plânsului teatral care a cuprins-o în momentul oportun. Cum scoți din scenă ceva revărsat care urlă și se zbuciumă pe caldarâm fără să te umpli de penibil?

Așa că întreb: cum ar fi ca decența să funcționeze egal, măsura aplicată să fie identică și la fel și judecata, dacă tot vrem să ne dăm obiectivi?

În rest, cum UDMR are nevoie de PRM și PRM de UDMR să-și justifice non-existența politică (iar despre Goțiu și Dohotarul nici nu s-ar fi vorbit fără Roșia Montană), așa și gagica asta a făcut niște teatru iefti cu și pentru niște proști. Apoi s-a viralizat totul. Că nu ar exista proști dacă nu s-ar potența unii pe ceilalți.

Revin și afirm: dacă se tăvăleau pe jos ăia trei extremiști ai noii drepte la manifestația LGTB și-i luau jandarmii pe sus, era ok, se aplauda în numele corectitudinii și al aplaudării bunătății legii. Dar ăia au plecat când le-au cerut jandarmii să plece. Ce-i greu de priceput din manipularea și din teatrul ieftin făcut de domnișorica activist?

Vinovatul principal pentru ziua de ieri este cel care a autorizat două manifestații aflate la extreme ca mesaj în aceeași zi. Adică Boc și echipa lui de inutili municipali. Mai vinovat este Boc care știe că are în primărie exact în biroul care autorizează chestiile acestea un înalt funcționar care este declarat activist al noii drepte (care dreaptă este de stânga, la fel ca și LGTBeii ăștia – și-o trage stânga cu stânga și noi trebuie să înghițim povestea că unii ar fi de „extremă” dreapta?)

Putea și Boc să citească legea, de exemplu:

“Legea 60 Art. 9: Sunt interzise adunările publice prin care se urmăreşte:

a) propagarea ideilor totalitare de natură fascistă, comunistă, rasistă, şovină (…) incitarea la discriminare, la violenţă publică.”

Numai că, în Republica Autonomă Cluj, legea este întotdeauna facultativă.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100%. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Legea e bună numai când îi zboară dinții din gură adversarului nostru. Despre teatru ieftin și isterie la Cluj-Napoca. Despre cum Emil Boc este principalul vinovat pentru teatrul ieftin de ieri

 1. fosile zice:

  Păcat că n-ai mai scris aici.Ajunge şi la alţii, din ţară, care n-au acces la ziar şi meriţi să fii citit, susţinut şi chiar urmat.
  Am aici un material pe care te rog să-l citeşti ( în caz că nu ştii de el)
  https://romaniabreakingnews.ro/robert-ficheux-omul-caruia-romania-ii-datoreaza-granitele-de-azi-cartile-lui-ficheux-le-dau-si-azi-dureri-de-cap-extremistilor-unguri/ şi poate, să găseşti o modalitate de a le arăta edililor din Cluj şi de altfel din toată Transilvania ce ar trebui să ţină minte, sau să nu uite.Nu de alta, dar văd că se umple Clujul de statui şi plăci comemorative ungureşti.
  Nu mă înţelege greşit.Nu-s mare naţionalist şi nici n-am treabă cu ungurii, din moment ce soţia mea este unguroaică, dar cumva ar trebui să păstrăm un echilibru măcar aici, în Cluj.
  N-am veleităţi de jurnalist, dar ştiu să văd şi de aceea te-am ales pe tine.Am constatat, citindu-te, că eşti suficient de incisiv, corect şi echidistant.
  Ar putea închina, zic eu, dl.Boc un monument închinat acestui mare om, în preajma centenarului.
  Mult bine!

 2. Mihail Lungu zice:

  Clujul avea 200.000 de locuitori pe vremea studenţiei mele, adică acu’ vreo 50 de anişori. Gurile rele spun că azi are peste 400.000 (https://vocea.biz/social/2016/sep/09/populatia-activa-municipiului-cluj-napoca-depasit-400-000-de-locuitori/).
  Dreapta? Stânga? Calificative absolut nepotrivite pentru situaţia politică din România actuală. Partidul Social Democrat este la fel de social şi democrat pe cât sunt eu chinez. Partidul Naţional Liberal este liberal doar când e vorba de ciordit. Iar alde ALDE sunt, în această privinţă, cu adevărat liberali! Aşa zisa „DREAPTĂ” (nu dau, din decenţă şi milă creştineasă, nume) oscilează între creştinopatie, islamofobie şi reacţionarism fascistoid.

 3. doru cu motoru zice:

  UN CRACIUN FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI !

  Cu amicitie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.