Pe Tiberiu Nițu l-a folosit Ponta pe post de Grăjdan (Ponta fiind Grăjdanul lui Dragnea)

FAPTELE:

 • Procurorul general Tiberiu Nițu tocmai ce apucase de îi delegase pe Lucian Papici și Mariana Alexandru pentru 6 luni în funcțiile de conducere din care i-a revocat ieri. Adevărul este că procurorului Lucian Papici i-au expirat cele două mandate de conducere de 3 ani – fusese numit cu decret în 2007- și, legal, nu mai putea fi investit ca șef de secție. Însă asta nu l-a împiedicat pe Tiberiu Nițu să îl delege pentru trei luni pe data de 23 septembrie.
 • “Procurorul General, Tiberiu Nitu, a primit din partea procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi cererea de delegare pe functie pentru trei luni pentru domnul Lucian Papici in functia de sef al sectiei I a DNA si pentru doamna Elena Matiesescu in functia de sef al sectiei judiciare din DNA incepand cu data de 23 septembrie. Cererile au fost aprobate, domnul Papici si doamna Matiesescu fiind delegati pe functie incepand cu data de 23 septembrie”.

CINE A APĂSAT PE TRĂGACI:

REZULTATUL:

 • Victor Ponta este un individ slab, fricos și lipsit de caracter – în pofida celor care-l văd mare om politic. Față de mentorul său, Adrian Năstase, mitomanul plagiator este preș la picioarele baronilor din PSD. Acesta este motivul pentru care a înțeles rapid mesajul de mazilire în cazul în care nu-l salvează pe teleormănean de dosarul “Referendumului”. Așa că i-a dat dispoziție Procurorului General Tiberiu Nițu care s-a conformat și a DECAPITAT conducerea Secției de Combatere a Corupției din DNA. Numai că, surprize-surprize: indivizii credeau că vor stopa dosarul la “sursă” (adică la Papici) și că îlvor tergiversa prin numirea unui alt procuror de caz. Dar dosarul tocmai ce fusese finalizat și trimis la Laura Codruța Kovesi, spre avizare și trimiterea în judecată a inculpatului Dragnea (mă rog, încă învinuit).
 • Deci, deocamdată, pisica este pe masa Laurei Codruța Kovesi – ea este cea care avizează, sau nu, și trimite la Tribunal, sau nu, dosarul Dragnea. Trimiterea în judecată a lui Dragnea depinde numai de ea. Papici și-a terminat munca și a semnat pentru trimitere în judecată. Imediat ce este trimis în judecată, președintele Traian Băsescu îl va suspenda pe Dragnea din funcția deținută în guvern. Jale mare! Mai ales că, grăjdanii Nuțu și Ponta au acționat tardiv. Dosarul în care Liviu Dragnea e învinuit de trucarea voturilor la referendum nu mai poate fi întors din drum – el a ajuns în mapa Laurei Koveşi pe 29 septembrie, dată la care Lucian Papici era încă şef de secţie. “Nu mai au cum să-l întoarcă”, a spus Papici, “Am înaintat un rechizitoriu prin care propun trimiterea în judecată a inculpatului Dragnea şi a altor cîteva zeci de învinuiţi”. Întrebat de Europa FM dacă e de părere că Laura Koveşi va trimite dosarul în instanţă, procurorul DNA a răspuns afirmativ. Lucian Papici a confirmat că premierul Ponta ceruse de două ori să fie audiat în dosarul referendumului. Solicitarea “a fost respinsă motivat” pentru că – “declaraţia sa nu ar fi fost utilă şi concludentă cauzei”.

DECI, CUI PRODEST TOATĂ MÂRLĂNIA:

 • Păi celui care a indicat ca prostul de ce anume s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Nici nu s-a răcit bine hârtia faxată prin care Papici a fost revocat din funcție că pe Che Gargara îl ia gura pe dinainte, nu se controlează și își manifestă public bucuria că Papici a fost înlăturat. Mai mult, dă din nou indicații prețioase funcționarilor din Justiție.

GURA BATE CURUL:

ÎNTREBAREA ESTE: CAT DE “ASCULTATOARE” VA FI KOVESI? (EU NU UIT CA EA ESTE FIICA LUI TAICA-SU, FOST CONSILIER AL LUI ION ILIESCU, SI CA A BLOCAT DOSARELE IN CARE ERA IMPLICAT ION ILIESCU CAT TIMP A FOST PROCUROR GENERAL – ACUM SE VA VEDEA CLAR DE CARE PARTE A LEGII VA STA):

 • Deocamdată Laura Codruța Kovesi a declarat că nu a fost consultată cu privire la revocarea celor doi procurori din subordine și a invocat Regulamentul de ordine interioară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aprobat prin Ordinul nr. 2184/C/2006 al Ministrului Justiției, publicat în Monitorul Oficial nr. 852 din 17 octombrie 2006.
 • În esență, ieri s-a afirmat și susținut faptul că încetarea delegării celor doi s-a datorat faptului că Ministrul Justiției a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de numire în funcţii de conducere la Direcţia Naţională Anticorupţie, după cum urmează: doamna Iuliana Bendeac în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei; domnul Viorel Cerbu în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei; doamna Elena Matieşescu în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciar penală; domnul Ion Alexandru în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.
 • Realitatea este însă alta – și demonstrează mânăria la care s-a pretat Nițu la ordinul lui Ponta: “Astăzi, 3.10.2013, a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii adresa prin care ministrul Justiţiei a transmis Secţiei pentru procurori, spre avizare, propunerile de numire în funcţiile de conducere la nivelul secţiilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”. Prin urmare, revocarea celor doi procurori nu a fost “ca urmare a transmiterii propunerilor” lui Cazanciuc către CSM, ci a fost premeditat precipitată ca urmare a amenințării directe făcute de Dragnea. PSD a vrut mereu șefia PG – iar azi avem dovada de ce.

ACESTEA SUNT DATELE PROBLEMEI. ESTE CLAR CĂ AVEM DE-A FACE CU O MĂGĂRIE POLITICĂ. ÎNSĂ, LA RECE, TREBUIE SĂ JUDECĂM AȘA (pledoaria Avocatului Diavolului):

 • Dacă tot se vorbește despre proceduri pe care trebuie să le respectăm (am început să vorbim despre “oportunitatea” aplicării legii), trebuie să avem în vedere faptul că procururului Papici i-a expirat pe data de 23 septembrie baza legală pentru a mai ocupa funcția de șef secție. A stat maximum de ani pe care îi permitea legea și toate procedurile. Ce s-ar vrea din partea puriștilor Justitiei “care moare sugrumată de către PSD”, ca mâine să instituim o delegare pentru președinte pe înca 6 luni că, vezi Doamne, nu suntem în stare ca popor să votăm cu responsabilitate pe altcineva? CAZ CONCRET DE VARZĂ PRIVIND CE ESTE DEMOCRAȚIA ȘI CU CE ANUME SE MĂNÂNCĂ EA: pleacă Moțoc la CEDO și puriștii Justiție se tăvălesc de durere că pică ultimul bastion al salvardării legii și legalității. În fapt, văd că EXISTĂ OAMENI CAPABILI SĂ LEGE UN OM DE SLUJBA LUI NUMAI CĂ LE-A CONVENIT CUM A RĂSPUNS ACESTA AȘTEPTĂRILOR LOR ÎN FUNCȚIE. ȘI OAMENII ACEȘTIA SE CRED ÎNDREPTĂȚIȚI SĂ SE NUMEASCĂ CORECȚI ȘI DEMOCRAȚI CU TOATE CĂ ÎI INTERZIC UNUI OM DREPTUL LA LIBERĂ CIRCULAȚIE, DREPTUL LA OPȚIUNE, LA CARIERĂ… Jalnic popor am ajuns dacă instituțiile statului stau/funcționeaza numai în prezenta unor anumiți oameni. Oamenilor acelora li se va interzice și dreptul la odihna veșnică – vor trebui să facă cerere scrisă puriștilor neamului, să-i întrebe daca nu cumva le întinează nobilele așteptări în caz că ei se duc să moară puțin? Jalnic mod de a gândi și bună implementare a nevoii de “tătuc” li s-a aplicat prin educație…

ÎN CONCLUZIE:

 • Încetarea bruscă a delegării lui Papici este o mârlănie făcută în interesul personal al lui Liviu Dragnea. Ponta a fost grăjdanul lui Dragnea și Nuțu al lui Ponta. Din punct de vedere legal puteau să facă acest lucru. Din punct de vedere etic și moral nu. Și chiar și legea a fost forțată. Pentru că Ministerul Justiției nu a avansat către Președinte propuneri de numire prin decret, și nici nu există vreun motiv real pentru a suspenda delegarea cuiva pe care tot tu l-ai pus acolo cu doar 10 zile înainte. Nițu a vrut, prin revocarea de urgență din funcție, să împiedice în ultima clipă trimiterea lui Dragnea în judecată. Fapt confirmat și de către Laura Codruța Kovesi care a declarat că nu a fost solicitată să își exprime părerea asupra încetării delegației lui Papici care s-a înfăptuit, prin fax, ieri la ora 17. Însă, cum am mai zis, s-au grăbit degeaba: “Nu mai au cum să-l întoarcă”, a spus Papici, “Am înaintat un rechizitoriu prin care propun trimiterea în judecată a inculpatului Dragnea şi a altor cîteva zeci de învinuiţi”.

Iar pentru forțarea legii și pentru cuvintele deversate de către Ponta pe gură, ar trebui ca CSM să se auto-sesizeze. Măcar Nuțu să se aleagă cu un dosar de grăjdan.

REFERINȚE:

Acest articol a fost publicat în Procurorul cu toporul și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Pe Tiberiu Nițu l-a folosit Ponta pe post de Grăjdan (Ponta fiind Grăjdanul lui Dragnea)

 1. unQjohn zice:

  In dosarul lui Dragnea apare sigur si primul ministru, este deci imperativ sa se stopeze prin orice mijloace acest dosar, care daca se judeca, apar toate minciunile spuse anul trecut, printre care si ca cei sapte milioane sunt de fapt doar vreo patru.
  Vom auzi de grozavii inimaginabile peste cateva zile – santaje si amenintari la sefa dna.

 2. Evanghelista zice:

  Falia se adânceşte între preşedintele Traian Băsescu şi nucleul dur antireformist din USL.
  Semnalul a fost dat de imixtiunea politicului în Justiţie, prin demiterea lui Lucian Papici de la DNA de către procurorul general Tiberiu Niţu, fost coleg de facultate şi prieten cu Victor Ponta, numit pe criterii politice de către acesta în fruntea magistraţilor români. El are în cariera sa scurtă de procuror general un NUP dat lui Adrian Năstase în dosarul deţinerii ilegale de muniţie şi unul în dosarul plagiatului premierului Ponta. Ambele date la puţin timp după ce a fost numit în funcţie.
  După demiterea lui Papici, Băsescu a anunţat joi, la B1 TV, în emisiunea EvZ, că va face o analiză a pactului de coabitare cu Victor Ponta, afirmând că se îndreaptă spre denunțarea acestuia, din cauza “intervenției brutale” în Justitie a premierului.
  “Iată că Ponta se dovedeşte mincinos până şi cu un document politic extrem de important, care l-a facut frecventabil în Europa”, a spus Traian Băsescu, continuând, conform trascriptului realizat de HotNews: “Eu trebuie să fac o analiză, ce a respectat (n.n.: premierul Victor Ponta) şi ce nu, şi să văd dacă are rost să-l mai menţinem. Pentru că el nu e în afara legii, legile ar trebui să substituie acest pact, problema e că el, fiind semnat cu preşedintele României, care are o credibilitate construită legată de statul de drept, de respectarea unor politici externe, i-am transferat practic o parte din credibilitatea mea. Acum va trebui să analizez, altfel se poate face confuzia că eu îl girez pe Ponta în ce face cu procurorul general. Cred că nici măcar nu au rost declaraţiile, dar mesajul pe care îl dau e că nu îl mai girez pe Ponta, pentru că a încălcat grav pactul şi în mod deosebit s-a băgat cu bocancii în Justitie. Multe i-am tolerat, şi pe politică externă, şi cu nerespectarea angajamentelor pe Legea Sănătăţii, Constituţia. Dar faptul că s-a băgat cu bocancii în Justiţie de dragul lui Dragnea… dacă nu are nici o problemă, du-te dom’ne în faţa Justiţiei. Eu, înainte să dau drumul pentru avizul pe Videanu, i-am spus: draga Videanu, principiul meu e să nu mă substituti Justiţiei. Mi-a spus: e o ocazie să clarific lucrurile în faţa judecătorului, vă mulţumesc“.

 3. moshu49 zice:

  Ponta despre pedelişti: „ăştia şi împuşcaţi ar fi prea puţin”.
  azi putem spune despre Ponta, acest viţel adult, că: „ăsta şi împuşcaţ ar fi prea puţin”.
  „Victore, lumea e rea, dar nu-ţi face sînge rău! Cum să aprecieze ea un cap de bou?”, cum bine zicea un blogger (minciuna pe față și fofilarea, neasumarea lucrurilor care s-ar putea să iasă prost, la care se adaugă aroganța și bădărănia fac parte din „garderoba” lui politică). 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.