Scandalurile pe post de bancuri politice

de Ștefan Ciocan

România se adânceşte într-un nou scandal pe care presa îl va duriga ca purceaua curcubăta, până apare un altul. Deocamdată televiziunile de ştiri şi mediul online este suprasaturat de ruperea „coabitării” dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta. Românii au din nou ce să discute în loc să se plângă de majorările de taxe, impozite, amenzi sau preţuri. În perioada comunistă o întreagă direcţie a Securităţii lucra să arunce pe piaţă bancuri care spuse în mare taină pe la colţuri îi răcoreau psihic pe românii încinşi de atâtea lipsuri. Acum la modă sunt scandalurile.

Ponta a gafat impardonabil pentru un lider de partid şi un premier „desăvârşit” care se crede „micul Titulescu”. Aroganţa Premierului s-ar putea să coste destul de mult România, o ţară percepută din nou ca fiind la limita democraţiei atâta timp cât politicul îşi bagă „picioarele” în justiţie şi şeful executivului îşi dă cu părerea despre schimbarea magistraţilor.

Pentru politicienii care conduc România de 23 de ani încoace, interesele personale primează în faţa celor naţionale. Dacă Dragnea trebuie sacrificat pentru intrarea României în Schengen, atunci sacrificaţi baronul pe altarul interesului naţional!

Ponta şi restul baronilor din PSD nu pot însă să-l lase pe Dragnea la cheremul legii şi al unor magistraţi înrolaţi într-un sistem judiciar care a început să funcţioneze. Respectarea legii în România este echivalentă pentru Ponta cu băsismul. Dacă şeful guvernului nu se apuca să comenteze pe tema schimbării procurorului Lucian Papici catalogându-l pe acesta, fără nicio dovadă, că a instrumentat dosare politice, Ponta putea să iasă cu capul sus din această poveste. Dar şeful PSD trebuia să arate cine-i şeful în ţara asta. Trebuia să tremure toţi baronii în faţa lui, a celui care schimbă procurori, îşi protejează clica de infractori şi se bate cu „căpcăunul” Băsescu. În această „poveste” Antonescu va încerca să-și tragă spuza pe turta lui de candidat la Cotroceni, se va situa de partea “oprimaților” de procurori – de parcă nu el răcnea de curând, cu ocazia fiecărui dosar penal la dresa unui fruntaș liberal: “dosar politic!”… –, apoi va sta cuminte lăsându-l pe Ponta să se afunde şi mai tare în mocirlă.

Problema este că România, criticată de statele europene tocmai pentru problemele amestecului politic în justiţie, mai primeşte o lovitură de imagine din interior. O lovitură dată cu puţin timp înainte de elaborarea MCV, de care se leagă inclusiv acceptarea ţării noastre în spaţiul Schengen. Personal Ponta a reuşit să arate, ca un puştan teribilist, că el este cel mai tare în cartier. I-a arătat până şi lui Voiculescu acest lucru în momentul în care în locul procurorului care l-a anchetat pe Dragnea a adus magistratul care îl anchetează pe Varan. Dar România a pierdut din nou foarte mult. Şi-a pierdut până şi bruma de credibilitate externă recâştigată prin încheierea pactului de coabitare dintre Băsescu şi şeful PSD.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Scandalurile pe post de bancuri politice

  1. „ Prostul ( mă refer la plagiatorul de renume mondial) dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul ! ”

  2. Alma zice:

    Da, numai ca scandalurile astea nu ar trebui sa distreze pe nimeni. Efectele se vad deja, din pacate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.