Protest util nu se face cu idioți utili

Golden_BoyLa ce sunt buni eco-idioții utili care se agită “uniți” prin piețe cu credința că „meritul Roșiei Montane este că are niște oameni la Roșia Montană”? La ascuns mizeria sub preș de către așa-zisa guvernare a grupului infracțional organizat Ponta-Antonescu. Exact ca și în ianuarie-februarie 2012, “dialogul” și manifestările sunt de nivel de galerii de fotbal ce-și urlă mărețele idealuri de la tribună la tribună exact ca ciobanii peste șapte munți și-o vale-adâncă. Lipsesc numai pulanele jandarmilor pe spatele eco-hipsterilor care au impresia că vor fi buricul revoluției. Și asta deși ei se străduiesc să încalce legea, să protesteze fără autorizație, să blocheze circulația. Și nimeni nu se lasă provocat, nimeni nu-i ia să-i încarce în dube, să-i facă eco-martiri. Asta deoarece Puterii îi convine ca eco-turma să stea în stradă. Sub discuțiile polarizate steril se acoperă toate deșeurile toxice ale guvernării, toate cianurile Ordonanțelor de Urgență date pe furiș, ca la hoți, noaptea, toate atentatele la buzunarul celor care nu muncesc.

În timp ce eco-idioții utili se “eliberadio” que-ghevaristic pe ulițe de „frica” „înghițirii” unui proiect, Che Gargara modifică Codul fiscal pe furiș, introducând o nouă taxă prin impozitarea contribuției de sănătate pe chirii și pe veniturile persoanelor care realizează venituri din arendare. Aceasta este o măsură mai nocivă decât cianurile eco-idioților utili – practic românii vor plăti şi de două ori contribuţia de sănătate. Încă un abuz al guvernului infracțional. O taxă care-i va afecat indirect și pe “eliberații” din stradă măcar prin creșterea chiriilor. Și sper să stea cu toții în chirie (chiar și cei care stau cu părinții), să simtă cum este să fii cu adevărat furat.

Eco-hipsterii sunt speriați de faptul că s-ar putea ajunge la “fracturarea hidraulică” a gazelor de șist, dar nu se sperie de faptul că o companiă rusă, Lukoil, gestionezează realizarea centrului de date cu informații secrete al Agenției Naționale de Resurse Miniere care administrarează toate resursele naturale ale României. Că protestul lor care se extinde haotic și împotriva gazelor de șist îngenunchează România în fața intereselor Ruse. De fapt, ei habar nu au ce-i aia “fracturare hidraulică”, că termenul este tradus greșit din limba engleză. Probabil intenționat. “Fracturare”, citesc, isteric reacționeză – de parcă le-ar fractura cineva logica.

Când zic “ei” mă refer la cei care au răsărit mediatic ca așa-zisele “voci” ale pieței. Cei care-i plimbă pe protestatari peste tot, aiurea, numai prin fața geamurilor lui Che Gargara și Dormeo nu. Sunt convins că există și mulți oameni de bun simț la proteste în piețe, numai că exact pe bunul lor simț se mizează pentru a nu ieși în față, pentru a lăsa “protestele” să decurgă în beneficiul USL. Care USL își face mendrele inclusiv cu proiectul RMGC pe care-l vor vota în Parlament mizând pe lehamite și uitare.

Vom ști când cei cu bun simț îi vor alunga din piețe pe oportuniști în ziua în care jandarmii au să-nceapă să-i încarce pe protestatari în dube. Vom ști când USL nu va mai avea nevoie de ei pe străzi în ziua în care se va suna demobilizarea. Deocamdată suntem în faza cu “agenturili” lui Calimente și a “fasciștilor” lui Tata Socru.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Protest util nu se face cu idioți utili

  1. Sare'n Ochi zice:

    Imi scriu cenaclistele pe blog, ma desfiinteaza din punct de vedere sintactic si sintaxic, ma decosntruiesc gramatical samd. Am devenit o loaza la care se rasteste orice mucea eco-idiot util care inca mai silabiseste Ortografia.
    Dar fiti atenti care este fraza desfiintata, cea cu care i-am izbit la plexul moale cu care judeca ei lucrurile: „Să-l iei pe Dancu și să spui că mulți (bănuiesc că asta voiai să exprimi, dar era foarte greu de găsit cuvântul potrivit) îi mai țin părinții sau că n-au muncit nimic mi se pare de un penibil specific oamenilor fără scrupule din România de azi” (ma rog, tovarasei cenacliste Catalina George ii lipseste un „pe” in fraza – dar asa-i la manie si cand omul se grabeste sa-si etaleze vastele si superioarele cunostinte).
    Se revine si se insita: „în mare parte pe unii îi mai țin părinții, alții, ditamai parlamentarii, stau cu părinții și mulți n-au muncit concret nimic până la vârsta majoratului târziu sărbătorit în jurul vârstei de 40 de ani”. Ea fraza in sine „faulteaza grav limba romana”. Daca o „faulteaza” adevarul continut in ea nu exista. Deci problema este la constructie, nu la continut. In rest e doar o problema despre modul in care acesti insi judeca si ne judeca: cine nu-i cu noi, este impotriva noastra. Dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine…
    De fapt, ei chiar au aceasta problema: „pe unii îi mai țin părinții”, „stau cu părinții” și „n-au muncit concret nimic până la vârsta majoratului târziu sărbătorit în jurul vârstei de 40 de ani”. Este bine de stiut ca macar ii deranjeaza. Inseamna ca pe undeva, candva, ei chiar pot fi educati, recuperati pentru societate.

  2. ceaikovski zice:

    Teama mi-e ca aceasta manifestatie FARA interventia jandarmilor, este de fapt intretinuta (nu neaparat si regizata) de Mitoman, ca o supapa de refulare a nemultumirilor.
    In alta ordine de idei, piata e inca foarte eterogena. Se duc acolo oameni de buna credinta, altii nemultumiti de guvernarea Ponta, altii dezamagiti de USL, altii nationalisti, altii care abia acum au observat ca PSD a vandut tot din tara, tara insasi, in 23 de ani, altii de curiozitate, altii cu prietenii, etc.
    Atunci cand se va coagula ceva in piata, abia atunci va deveni interesant/primejdios/important.
    O simpla multime care nu acuza DIRECT puterea USLista pt lega imebcila, neconstitutionala pe care cu maxima lasitate a aruncat-o in parlament, adica tot in bratele poporului, nu conteaza decat ca subiect emotional, mediatic.

    • Sare'n Ochi zice:

      si eu sunt convins ca este in mare parte regia lui Che Gargara. sper din tot sufletul sa-i scape de sub control si sa si-o ia in bot. cred ca deja se cam intampla scapatul de sub control. numai asa imi explic de ce s-a apucat tata socru sa vada „fascisti” iar Caliniente in cap Mihaita sa ne zica pe viu despre manipulari.
      iar eu as muta discutia din piata pe incapacitatea guvernului de a fi onest, pe infantilismul acestuia de a gestiona o afacere si pe reaua credinta manageriala in proiect. pentru ca ticalosii uslamisti au sa faca proiectul, dar nu avem nici o granatie ca vor fi de buna credinta in gestionarea si verificarea acestuia. aici este adevarata problema. restul sunt povesti pentru hipsterii exaltati.

      • ceaikovski zice:

        Ce nu intelege inca Ponta, e ca si sustinatorii USL sunt PENTRU proiectul RM, dar NU in aceasta forma. Ma refer la talibanii USL. Lasa-l sa mearga inainte, o sa-si franga gatul.
        Cei din piata nu cred ca au fost vreodata la vot (marea majoritate, nu toti) si si-au gasit in sfarsit un scop in viata. Nu e rau. Sa faca antrenament, sa vada cu okii lor ce se intampla, cine-i ia in seama, sa se informeze, sa socializeze, ca si-asa stau toata ziua cu okii in computere.
        Nu stiu daca sunt chiar ecologisti sadea, sau hipsteri, au cam fost educati in scoli pro mediul inconjurator, li s-au pus filme, li se tin discursuri, etc. De altfel stii ca in scoala este si o materie care se numeste „ecologie”.
        Pt ei este inceputul manifestarii etice.
        Despre incapacitatea guvernului de a lua hotarari si de a fi onest, degeaba bati moneda, la niste indivizi care asa au trait toata viata: fara responsabilitate.
        Cum ai vrea sa te inteleaga? Alte vorbe le trebuie alora…

        • Sare'n Ochi zice:

          abia astept sa-si franga gatul.

        • Sare'n Ochi zice:

          uite aici un text interbelic pe tema:
          …Datele noastre sunt asadar, cu precadere, dobândite prin metoda comparativå.
          Incepem cu acelea care se impun de la prima privire. Intre acestea: individualismul sufletului românesc fata de individualismul popoarelor culte apusene.
          Despre individualismul românesc s-a vorbit adeseori. Unii au fåcut dintr-însul principala tråsåturå caracteristicå a românului. Românului nu-i place tovåråsia. El vrea så fie de capul lui. Ståpân absolut la el în caså.
          Cu o pårticicå de proprietate cât de micå, dar care så fie a lui. Din aceastå cauzå el înclinå putin spre anarhie. Acest individualism românesc înså nu implicå spiritul de initiativå în viata economicå si prea putin spiritul de independentå în viata politicå si socialå, cele douå însusiri prin care se caracterizeazå individualismul popoarelor culte apusene si care constituie sufletul burghez.
          Marea majoritate a populatiei satelor românesti n-are într-însa nici o asemånare cu sufletul burghez. Din mijlocul ei nu ies indivizi întreprinzåtori, care så-si riste odihna si avutul pentru a se îmbogåti prin mijloace neîncercate. Popula¡ia satelor românesti, dimpotrivå, stå sub traditia muncii colective. Fiecare såtean face ceea ce crede cå va face toatå lumea. N-are curajul så înceapå o muncå, decât la termenele fixate prin obicei. A iesi din rândul lumii este, pentru såteanul român, nu un simplu risc, ci o nebunie. De aceea slabele rezultate date de scolile primare rurale la noi. Copilul de såtean învatå în scoalå så fie cu initiativå, fiindcå scoala noastrå este croitå pe modelul scolilor burgheze apusene, dar cu toate sfaturile primite, copilul de såtean când iese din scoalå se supune traditiei colective: el munceste cum a pomenit la el în sat, din mosi stråmosi.
          Aceastå traditie de muncå colectivå, de altminteri, i-a fost de ajutor popula¡iei noastre såtesti, odinioarå, în timpul secolelor de urgie. Prin aceastå traditie de muncå colectivå, satele românesti au durat. Când urgia le izbea, ele nu se risipeau, ci se mutau, ca un singur om, de la ses la munte, dintr-un cap la altul al tårii. In Apus, în tårile locuite mai ales de anglo-saxoni, colonizårile s-au fåcut prin împråstierea indivizilor; în tårile locuite de români prin împråstierea colectivitåtilor såtesti. Individualismul românesc este, prin urmare, de altå naturå de cum este acela cunoscut în Apusul european. In Apusul european individualismul se manifestå pe planul vie¡ii sociale si economice, este creator de institutii, pe când individualismul românesc este o simplå reactie subiectivå, un egocentrism, sub influenta factorului biologic ereditar. Dacå, cu vremea, acest individualism românesc poate fi educat si transformat într-un individualism creator de institutii, este o altå chestiune. Educatia si transformarea nu se pot opera decât sub influen¡a factorului spiritual. Trebuie mai întâi realizatå o vointå unitarå a sufletului românesc, care så-si facå un ideal din sufletul burghez, si sub conducerea cåreia så se facå educatia si transformarea individualismului subiectiv într-un individualism institutional. Nimeni nu poate prevedea dacå aceastå vointå se va realiza prea curând; ceva mai mult: dacå se va realiza vreodatå. Cåci nu este numaidecât un postulat al istoriei omenesti ca toate popoarele de pe påmânt så ajungå la individualism comercial burghez. Pot fi si alte idealuri…
          CONSTANTIN RÅDULESCU-MOTRU, PSIHOLOGIA POPORULUI ROMAN

  3. ceaikovski zice:

    Sa asteptam sa-l vedem acolo pe Vadim, asa cum a promis, se va duce in PU ca sa zbiere contra CCR cu maidanezii.
    Devine interesant zic eu, abia acum 😀

  4. lawr01 zice:

    urâta atitudine poți sa ai față de o țara care a devenit peste noapte plină de experți in exploatarea de merale rare, si a reușit să descopere anticipat dezastrele explatării gazelor de șist

  5. ceaikovski zice:

    Ai vazut ca Vadim nu s-a dus in nici un PU, asa cum zbiera azi ca turbat?
    Na, pierduram ocaziunea.
    Poate totusi, duminica… speranta moare ultima 😀

  6. ceaikovski zice:

    E foarte interesant insa, cum se impaca „individualismul” despre care vorbeste C.R.Motru si spiritul de turma, pe care tot el il descrie la fel de bine.
    Cu riscul ca voi fi injurat, continui sa cred ca religia poarta o mare parte de vina.

  7. taiss zice:

    SUPER ARTICOLUL, manifestantii sint dupa chipul si asemanarea lui MINCINOSULPONTA SI CACARAU.-pontanacul odata vrea exploatare o data nu, iar CACARAUMARIASA nu vrea -adica avem bobor pro si contra, numai neamurile si clientii si membrii comunistilor psd umple pietele de greve,asa ca numai speram in MIRACOLE, restul romanilor sint ocupati.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.