Năstase KAPUT!

by Snapshot

by Snapshot

Minciuna chiar că are picioare scurte (are să o afle în curând și candidoza candidatul USL la Primăria Cluj Marius Nicoară): astăzi am avut parte de o surpriză în dosarul Trofeul Calității. Procurorul de ședință l-a întreabat pe Adrian Năstase dacă a vorbit cu Adrian Balaban Grăjdan la ora cinci dimineața în 22 mai, chiar ziua în care ISC s-a retras din proces că a constatat individul că nu-i rost, chipurile, de nici un prejudiciu. Adică bănuiam (credeam că știm, era de bun simț) cu toții că cei care conduc Guvernul GRIVCO, pe motiv că ei sunt statul, au stabilit că în cazul Năstase-Trofeul Calității nu există nici un prejudiciu, motiv pentru care Nepotul Mătușii Tamara trebuia albit de acuzații, dar nu aveam nici o probă. Ori azi ni s-a adus și proba: procurorul de ședință în dosarul Trofeul Calității, care are un nou termen la Înalta Curte de Casație și Justiție, a adus probe azi că fostul premier, Adrian Năstase, a vorbit la ora cinci dimineața cu Adrian Balaban Grăjdan, fostul șef al ISC (cel pentru care Infantilul Confirmat a trecut instituția în propria subordine numai pentru a-l putea numi șef), pe data de 22 mai, adică exact în ziua în care instituția, prin voința și semnătura balabanului s-a retras din proces. Procurorul de ședință a întrebat, Adrian Năstase s-a blocat, iar avocații săi au sărit ca mușcați de fund, vociferând că s-a întrecut orice limită cu interceptările telefonice și cerând instanței să nu permită această întrebare, ceea ce instanța s-a conformat, admițând însă ca procurorul să depună acte la dosare. Totuși, Năstase a apucat să bâguie că a vorbit cu favorizatorul infractorului, numai că nu a discutat “nimic despre faptele de care sunt cercetat în cauză”. Or fi discutat despre Ioan Alexandru Cuza și suta și cinzeci de ani care se împlinea, taman în ziua respectivă, de la înființarea ISC? Cum o fi sunat convorbirea, ca cea dintre Sorin Ovidiu Vântu și Mircea Geoană în noaptea țopăielii democratice a celui din urmă: „Domnule preşedinte al Inspectoratului de Stat în Construcții, sunt primul care v-a spus astfel. V-aş ruga să mă notaţi în catastifele istoriei”…?

Odată Cutia Pandorei deschisă, pentru Năstase jalea abia începe. Este Ko oricum ar mai întoarce-o – și odată cu el întreaga gașcă de curați și cinstiți ai Guvernului Uniunii Suspine și Lamentații care au făcut tot posibilul să-i albească cazierul. Ceea ce este cert deocamdată este faptul că pe Năstase l-a sunat Grăjdan. Convorbirea a durat 49 de secunde, fiind urmată de un schimb de SMS-uri. Cu aceste noi probe, Adrian Năstase poate fi acuzat de către procurorii DNA de tentativă de preconstituire de probe pentru a scăpa de închisoare în dosarul „Trofeul Calităţii” – deoarece a ţinut legătura cu proaspătul şef al Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, Adrian Constantin Balaban-Grăjdan.

Adrian Năstase și compania de hoți sunt kaput: procurorii pot să ceară toate convorbirile lui Grăjdan – și cele cu Corlățean (pe care se zvonește că l-a informat despre intențiile sale de a-l favoriza pe infractorul Năsatse), și cele cu Dragnea (despre care se bănuiește că i l-ar fi recomandat pe Găjdan lui Ponta), chiar și cele cu Ponta (care a executat tot ceea ce i s-a ordonat) – să aflăm și noi despre complicitățile sistemului ticăloșit pe care USL vrea să-l restaureze.

COMPLETARE: Ora 18:15 Dupa 2 ore si jumatate Bogdan Popovici isi termina pledoaria. La final Bogdan Popovici adauga: “Sa stiti ca am facut si lista penitenciarelor unde putem ajungem”. Doamne ajută!

COMPLETARE: Uniunea Subminării Legii se pregătește de încarcerarea lui Adrian Năstase. Ministrul Justiției, Titus Corlățean, a decis azi demiterea din funcție a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Ioan Bala, și preluarea atribuțiilor de conducere de către comisar-șef de penitenciar Marian Stancovici, a anunțat Ministerul Justiției, citat de Agerpres. Adică l-au numit exact pe individul care a făcut parte din comisia Penitenciarului Mărgineni care a decis că Sile Cămătaru este un deţinut model şi merită să părăsească închisoarea înainte de termen. Și Năstase va fi un deținut model. Model de cât de rapid va ieși din pușcărie.

Bibliografie despre sfidarea justiției și încălecarea legii:

Acest articol a fost publicat în Procurorul cu toporul și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

111 răspunsuri la Năstase KAPUT!

 1. De fapt a fost ora 5.50 si ceva! De ce se exagereaza?

 2. bun, dar ce relevanță are acel telefon pentru acea speță?
  eu cred că este important doar pentru un eventual proces împotriva lui Grăjdan.

 3. Pentru ce a fost închis Cătălin Voicu ? Ca să nu încerce să ia legătură cu cei implicați în proces și să-i determine să-și schimbe depozițiile ! În acest caz, cred că este de bun simț, ca să fie considerată mult mai gravă acțiunea lui Grăjdan dar și a lui Năstase.

 4. Sare'n Ochi zice:

  sare Pontanacu sa se disculpe!
  Victor Ponta: Sa se verifice ca nu am vorbit niciodata cu Grajdan. Din partea mea n-a fost nimic intentionat
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12393255-victor-ponta-verifice-nu-vorbit-niciodata-grajdan-din-partea-mea-fost-nimic-intentionat.htm
  n-a fost nimic intentionat decat trecerea ISC in subordinea sa si numirea rapida a noului sef.

 5. Sare'n Ochi zice:

  Ora 20.50 Magistratii au amanat pentru 6 iunie o decizie in acest proces

 6. Horatiu zice:

  Pai, cum sa nu fiu mulțumit ca am mers in toți acești ani pe mâna lui Base si a echipei sale politice!?
  Cu toate gafele si bâlbâielile fostei guvernari, cele bune trag mai tare in balanță decât cele rele.

  Incepe sa miroase a stat de drept si in bătătura noastră ( si nu a stat de.. drepți – in fata cinurilor cu privilegii din cartierul Primaverii)

  • Sare'n Ochi zice:

   cu toate gafele, cu toate balbele, ei sunt un plus de valoare pentru Romania. USL este raul absolut.

   • Horatiu zice:

    subscriu !
    amărăciunea mea cea mare e ca majoritatea prietenilor mei s-au smintit in ultimii ani si nu mai pot „accesa” (vorba lui Abramburica) un adevar atat de simplu si de evident

   • ceaikovski zice:

    USL este o adunatura de infractori, deci nu are cum sa fie altceva decat RAUL ABSOLUT.
    Mafia.
    Asta am „ratat” cand l-am reales pe Base, asla e glontul care ne-a trecut pe la ureche. In cei 2-3 ani cu PDL la guvernare, trecusem la fineturi, criticam legi, erori minore, ce mai! Eram grozavi. Acum suntem nevoiti sa ne gasim pesteri, in care sa ne ascundem, sa nu ne ia astia pielea de pe noi… Sa ne dam mesaje pe net, sa facem schimb de carbuni pt foc, de unelte din piatra…

    • Sare'n Ochi zice:

     asa-i cand vrei fineturi – cand te dedulcesti la gurmandarii. am devenit niste cocalari ai criticii celor care ne-au salvat de USL – grae trezire!

    • Horatiu zice:

     Da, sub PDL am devenit belferi si bucheri ; moftangii..
     Unii, nu toti. Numai ca le va iesi cat de curand pe nas..

     • ceaikovski zice:

      Nu poti acuza pe cineva de asta. Nimeni nu si-a imaginat ca ne putem intoarce cu atata rapiditate si cu atata forta, la anii 90. Toti se linistisera, idealistii incercau sa corecteze ce mai era de corectat. Toti am crezut ca lucrurile s-au stabilizat. Asta-i.

      • Horatiu zice:

       Am totuși vaga impresie ca e doar un puseu de fesenism. Daca suntem lucizi si tari pe pozitie lucrurile nu se vor mai aseza asa cum le-a aranjat Iliescu in illo tempore.
       Status-quo-ul sau a primit deja putenice lovituri de berbece. Plus ca, fata de atunci, a mai aparut si internetul. Si iata-ne, ne putem „toarce lâna” in șezători pe sama lor (si mamii lor!)..

 7. Horatiu zice:

  Vorba lui maica-mea : acum, sa nu fi in coorul lui Bombonel ! .. (ca-i țâțâie rău)

 8. Sare'n Ochi zice:

  Bestial @Bleen pe Madame Blogary:
  22 mai, ora 05.53
  Riiiing riiing
  Năstase: Hristos am înviat?
  Grăjdan: Ă?
  Năstase: Hristos am înviat? Ai 49 de secunde să-mi spui.
  Grăjdan: Ce?
  Năstase: Zidul se suia/Şi mă cuprindea/Pîn’ la costişoare/Pîn’ la ţîţişoare/Pîn’ la buzişoare/Pîn’ la ochişori…you know….you know….
  Grăjdan: Ana?
  Năstase: Bă boule! Zidul rău mă strânge/Viaţa mi se stinge! Adevărat am înviat sau adevărat n-am înviat?
  Grăjdan: A, să trăiți. Adică adevărat ați înviat, happy valentine că vin acu cu hîrtia.

  • ceaikovski zice:

   Super! 🙂 🙂
   Abia astept transcriptul convorbirii de 49 de secunde.
   Si ce alifie ii recomanda Oparescu lui Nasty. Exista un gel de dus, cu scrub, pt senzatii tari 🙂

   • Sare'n Ochi zice:

    au primit o lovitura devastatoare de imagine, dar nu cred ca nu se vor zbate ca viermii sa scape. iar idiotii lor utili nu sunt deloc impresionati. i=am vazut ieri ca nici macar nu au reactionat – am intrat la ei in fief, le-am postat materiale cu jigodia de Nastase, au bagat ratul in pamant si si-au vazut de propriile discutii – marea crima era tatal lui Roberta care are salariu de 4000 de RON de la stat. niste spalati pe creier perfecti! nu trebuie sa ne lasam luati prizonieri de astia!

    • Pe frontul de Est, nimic nou zice:

     bomba de ieri cu Nastase a fost Non-subiectul principal principal pe masa de lucru si in sezatorile tembeliziunilor..

     e acalmie.. si ceata

  • Horatiu zice:

   Sau, ca la șah : prima mutare importanta a fost delegarea Nebunului in fatza pieselor negre. Apoi, Imaturul Desemnat a fost legat pe colț (sau pe dupa colț?) cu pionul de sacrificiu (mișcarea asta, care se mai numește si gambitul lui Cuza Voda, se joacă doar la ocazii comemorative si numai de catre cel ce mută cu piesele negre). Cu toate astea, se profilează sah-matul regelui negru in numele căruia s-a urnit gambitul cu `loialitățile` din dotare :
   „Situatie in cadrul unei partide de șah, in care regele uneia dintre părți nu-si poate părăsi locul fără a fi prins, determinându-se in felul acesta sfârșitul partidei in favoarea părții adverse” (conform definitiei NODEX 2000)

 9. ceaikovski zice:

  Cand pleaca ministrul justitiei Corlatean?
  Cand isi da Ponta demisia?

 10. ceaikovski zice:

  Ponta a dovedit deja ca este complice la infractiuni, paralel cu orice functie in stat si dobitoc.
  astazi mi-au auzit urechile ca vrea sa impoziteze salariile bugetarilor, si doar ale bugetarilor (interventie penelista, sa nu-si piarda putinii alegatori pe care-i mai au) care trec de 4500 lei cu inca 16% pt diferenta. Adica 16% pt 4500 lei, plus inca ceva procente, ajunge si la 20-32%. Pe ce considerente? Nu suntem toti egali in fata legii? Poti discrimina cetatenii? Ponta, rahatul care pune bot cand se scuza, nu stie ca incalca Constitutia?
  Dati-o dracu, bai nene, cat de cretin e asta???
  Tot azi, am mai auzit ca vrea sa schimbe si modalitatea de plata a contributiilor pt salariati, la jumatate, la firmele care angajeaza tineri, cu conditia sa nu fi facut restructurari d epersonal inainte si sa nu-i dea afara 3 ani, pe tinerii angajati. Asta inseamna modificarea codului muncii iar?
  Astia sunt absolut dementi! SPER sa nu se modifice nimic, sau, peneleu care si asa va avea probleme uriase cu uninominalul asta majoritar, va pieri definitiv, in istoria celor 20 de ani.
  Apropo, cat mai ia PNL cu uninominalul asta? O sa mai existe?
  Da, da, stiu, la urmatoarea luna plina, schimbam iar, la uninominal in doua tururi.
  Intre timp, raurile sunt revarsate, sate inundate, cetateni care au nevoie de lopeti, ligheane, unde e Ponta? Unde e Becali? Unde sunt toti urlatorii care chemau noaptea premierul, si il linsau mediatic?
  Ce face proasta aia reclamagioaica, Pumba Rovana, ca ministru cu pata de petrol care a ajuns in Olt? Tot ecosistemul va fi terminat! Alo, madam Rovana, nu mergi sa opresti tu personal, pata de petrol?

  Inchei, intreband din nou: CAND IL DEMITE PONTA PE CORLATEAN?
  CAND ISI DA PONTA DEMISIA?
  Si cu cine are de gand sa inlocuiasca toti functionarii pe care ii da afara din ministere?
  Domnu Rusanu, ati facut curat la ministerul finantelor? Ati repus la locul ei camarila de rambursari ilegale de TVA? Si de scutiri ilegale de TVA si de accize?
  Restaurati di sefia de la garda financiara? Inseamna ca goliti de functionari Curtea de Conturi, unde i-ati ascuns pe acolitii dvs? Dati iar ordine de rambursare, care nu vor fi niciodata publicate in MOf?

  • bidon113 zice:

   De ce să-şi dea, tovarăşe, ponta, demisia? De ce să-l demită pe căcatul ăla de corlăţean? Ha?!? Amice, tu eşti idiot?!? Chiar vrei să ratăm faza în care premierul desemnat (Hăhăhăhăhă 😉 ) va părăsi Palatul Victoria în cătuşe? Îmi pare rău, dar, dacă tu vrei să-şi dea demisia la timp, io nu vreau! Hai, forţa ponta! Hai, băiatu’, ştiu că poţi!

   • bidon113 zice:

    Ahhh, eşti femeie.. Ok, reformulez! 😛
    De ce să-şi dea, tovarăşă, ponta, demisia? De ce să-l demită pe căcatul ăla de corlăţean? Ha?!? Amico, tu eşti idioată?!? Chiar vrei să ratăm faza în care premierul desemnat (Hăhăhăhăhă 😉 ) va părăsi Palatul Victoria în cătuşe? Îmi pare rău, dar, dacă tu vrei să-şi dea demisia la timp, io nu vreau! Hai, forţa ponta! Hai, băiatu’, ştiu că poţi!

 11. ceaikovski zice:

  Numai prin faptul ca Nasty n-a iesit la inaintare, sa stea de vorba cu jurnalistii, cu tupeu, cum face de obicei, arata cat de nasoala e situatia.
  Va anunt in mod oficial, ca daca Nasty e achitat, eu singura, ies in strada, cu detergent la min de justitie.
  Cer si demisia lui Corlatean si a noului sef al penitenciarelor.
  poate il resusciteaza si pe medicul care i-a dat cancer lui Haissam, pt doua zile, pana s-a carabanit pe Dunare, cu ajutorul lui … sa-i dea lui Nasty borelioza pt cateva ore, pana se carabaneste si el…

 12. la niste Pensées cu Miron Costin.. zice:

  Hmm.. a fi Balaban in grajdurile lui Augias, sau a fi Grajdan in balabanurile lui Ponta .. Totuna.. Cine zicea ca nu nasc si la Moldova `oameni` (cu capu`nainte .. ca Hercule!)???

  Aud!?

 13. Mih. zice:

  Salut, la toata lumea!
  Se pare ca „spectacolul” are termen de prescriere anul viitor, nu acum in iunie.
  Eu m-as bucura sa se termine mai repede, dar mai bine o marja de timp de siguranta, decat o prescriere:
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-12393983-sefa-csm-tvr-info-dosarul-trofeul-calitatii-nu-poate-prescrie-10-iunie.htm

  • Sare'n Ochi zice:

   servus.
   @cetatean zice ca fata aia de la CSM nu prea stie ce zice. oricum, lovitura primita ieri de USLinosi a fost devastatoare. trebuie alimentata, sa nu o fasaie – ca de incercat sigur vor incerca.

   • Mih. zice:

    Am si eu o urma de temere in privinta subiectului cu prescrierea : Laura Stefan (tare-mi place!) spunea ca asa ar cam sta lucrurile (prescriere la anul), dar ar fi la latitudinea magistratilor ICCJ sa decida, in final daca e asa sau nu.

   • Mih. zice:

    Ehei, daca am fi fost o tara normala, ministrul De Corlate si PM ar fi trebuit sa-si dea demisa in secunda 1,5, hai sa zic, 2…
    Oricum, subscriu la ideea cu kaput.
    Sa-i kaputam pe uslinosi la vot!
    Pe ei, pe ei, pe mama lor!

   • Bute, inundatii, Pepe vs Zavoranca si `Pax Romana` pe tembeliziuni.. zice:

    de-aia l-au si chemat ieri pe Bute la IrealitateaTv ; sa mai umple golul de stiri..

 14. la niste Poante cu Victor Glumiță? zice:

  Nu mai merge cu treanca-fleanca !
  Victor Ponta are de dat niste explicatii serioase in cazul ISC-Grajdan-Nastase, nu glumite, pontutze si justificari de copil de patru ani, gen: `eram in Afghanistan cand a explodat bomba pe care am pus-o cu cateva zile inainte`

 15. ribelalu zice:

  Neatza Coane!
  Stii cum se spune la fotbal: „Esti sigur ca ai batut Germania, numai cand nemtii s-au urcat in autocar dupa terminarea meciului.”… A fost o mica victorie insa razboiul e departe de a fi castigat. La Felix e si mai grav…au inscris nemtii.

  • Sare'n Ochi zice:

   servus Coane,
   am vazut si am comentat despre FELIX pe Politeia: DUPA TELEFONUL DE LA ORA 5, AVEM SI EXPERTIZA DE LA ORA 5: Expertiza din dosarul privatizarii ICA, favorabila lui Voiculescu. S-a respectat legislatia in vigoare (HotNews)
   Expertiza contabila judiciara depusa la dosarul privatizarii ICA, in care Dan Voiculescu si alte persoane sunt judecate pentru modul de privatizare a institutului, arata ca legislatia existenta in 2003, la momentul privatizarii, permitea un raport simplificat de evaluare a actiunilor societatii, anunta Mediafax. Concret, concluzia generala a celor doua documente este ca valoarea actiunilor nu este egala cu cea a cladirilor si terenurilor, ceea ce reprezinta activele ICA, dar ca privatizarea raportata la modul de determinare a pretului de oferta al actiunilor ICA, respectiv pretul de pornire la care era scos la privatizare Institutul, a fost cel corect in raport cu legislatia in vigoare la momentul privatizarii, respectiv anul 2003.
   mi-a raspuns @intamplator: „@saren ochi
   asta e/nu intotdeauna valoarea contabila este egala cu valoarea de piata;
   teoretic ,ati cumpara oltchim-ul la valoarea contabila,stiind si datoriile pe care le are?
   sau mai aproape de dvs: ati fi cumparat nokia jucu la valoarea contabila? cele de mai sus nu inseamna ca il apar pe felix/cel mai probabil el a tras sforile sa nu fie licitatie pentru acel teren-ca in esenta de teren e vorba acolo-si el sa fie cel ales; aici este un exemplu clasic de ce spunea ieri @theophyle despre cupola”
   la care i-am zis: am inteles. informatia = putere. poate fi acuzat de abuz de informatie :D?
   la care mi-a raspuns: „@saren ochi inteleg ironia fina;nu e vorba de informatie;doar nu credeti ca numai voiculescu o avea;e vorba de un gen de trafic de influenta pe care probabil juridic nu il poti dovedi; e ca si cazul actiunilor rompetrol-daca va mai amintiti de el-e pina la urma combinatia informatie/pozitie/capacitate de influentare
   deci, concluzionez: avem de a face cu un foarte subtil trafic de influienta.

   • ceaikovski zice:

    Sare, ia zi-i tu lui @intamplator, ca legea aia care era in vigoare in 2003 dupa care s-au privatizat societatile, era legea IMM-urilor, lege data de Nastase. Sa nu ne dam dupa cires, uite cum sta treaba: in legeea respectiva, scria ca orice societate de stat, care are active nefolosite de un an, este OBLIGATA sa le vanda. Au intrat in kktul asta, chiar si societatile care aveau activele inchiriate, dar instantele judecatoresti NU AU LUAT IN SEAMA aceste chestii, au pretins ca inchirierea nu este face obiectul de activitate al societatii, veniturile acesteia se obtin din alte activitati, de unde reiesea, ca societatea NU LE FOLOSESTE si trebuia cf legii Nastase, sa le vanda. Au fost numiti de instante evaluatori, care au evaluat dupa criterii de ei stiute, dar evidente in favoarea cumparatorului. Asa s-a facut ca, cei care inchiriasera active, au inregistrat in contabilitate in loc de „consumabile” „investitii”. Adica, becurle si hartia igienica folosite, ca sa fiu explicita. La finalul evaluarii, de multe ori a reiesit ca „investitiile” facute de locator erau mai mari decat pretul evaluat, de piata, pt ca oricum ala din contabilitate era AMORTIZAT, societatile fiind de mult facute. Asta sa-i spui lui @intamplator.
    Ca Nastase a furat activele societatilor, cu ajutorul legii IMM-urilor, data de el, cu ajutorul evaluatorilor (speciali, ca Grajdan) si cu aj instantelor, care anu au tinut cont de niciun argument adus de societatile devalizate. Am o carte intreaga de spete, pe tema asta, daca le citesti, te sinucizi dupa aia. Deci sa nu ne imaginam, ca a fost ceva, ceva un cat de mic legal acolo.

   • ceaikovski zice:

    Mai zi-i lui @intamplator ca boul ala de voiculescu, a cumprat din cate stiu activele, care n-au nimic de-a face cu societatea in sine, deci cu datoriile acesteia, decat daca era stipulat in contract sa preia vreun impozit pe cladire/teren, neachitat de societate, ceea ce ma indoiesc ca a acceptat Voiculescu, ca nu era prost.
    Cand cumperi societatea, ii preiei si datoriile, dar el a cumparat pe bucati, active (teren).
    Probabil ca multe societati au ramas un singur birou, cu 2-3 angajati, si cu toate datoriile, iar activele au fost vandute.
    Eu dupa ce am citit carticica aia de spete, am realizat ca te pipi pe el de proces trofeul calitatii, Nastase e vinovat de chestii mult mai grave, cum ar fi sabotarea economiei nationale, tradare, etc.

    • ceaikovski zice:

     http://www.cnipmmr.ro/legislativ/legi/l_346_2004.htm

     In cazul contractelor de locatie de gestiune si asociere in participatiune, asociatul/locatarul, intreprindere mica sau mijlocie, poate solicita si incheierea unui contract de leasing imobiliar cu clauza irevocabila de vanzare, in aceleasi conditii. In cazul depunerii unei solicitari exprese privind cumpararea activului sau incheierea unui contract de leasing imobiliar cu clauza irevocabila de vanzare de catre beneficiarii prezentelor dispozitii, care utilizau activul in baza unui contract de inchiriere, cu cel putin 60 de zile inainte de expirarea contractului de inchiriere, locatorul nu va putea refuza prelungirea contractului de inchiriere cu o perioada considerata de parti suficienta pentru rezolvarea formalitatilor legate de incheierea contractului de vanzare-cumparare, respectiv leasing imobiliar cu clauza irevocabila de vanzare;
     d) intreprinderile mici si mijlocii au drept de preferinta la cumpararea activelor disponibile ale regiilor autonome, societatilor/companiilor nationale, precum si ale societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, aflate in vecinatatea imediata a activelor pe care le detin in proprietate.

     • ceaikovski zice:

      Aici sa te uiti cu atentie la litera d)
      Ca sa nu mai zic, ca peste tot pe unde te uiti, legea OBLIGA societatile de stat sa VANDA!

    • ceaikovski zice:

     (2) Regiile autonome, societatile/companiile nationale, precum si societatile comerciale cu capital majoritar de stat sunt obligate ca, in termen de 90 de zile de la data depunerii cererilor de catre intreprinderile mici si mijlocii, sa incheie contractele de vanzare-cumparare prevazute la alin. (1) lit. b) si d), contractele de leasing cu clauza irevocabila de vanzare prevazute la alin. (1) lit. b) si c) sau sa asigure accesul prioritar la inchirierea, concesionarea ori leasingul activelor disponibile, in conditiile alin. (1) lit. a).
     (3) Vanzarea de active, in conditiile alin. (1), se poate face si cu plata in rate esalonate pe o perioada de minimum 3 ani, cu un avans de maximum 20% .

     • ceaikovski zice:

      Deci, oricine depunea o cerere, societatea era OBLIGATA sa ii vanda, si cu plata esalonata pe MINIMUM 3 ani!!!!! cu avans MAXIMUM 20%…
      Pretul fiind facut de evaluatori. Pt ca in contabilitate, inca o data, majoritatea erau amortizate!

    • ceaikovski zice:

     si vestitul articol 13!!!!!!!!!!
     ART. 13
     (1) In contextul prezentei legi, prin active se intelege unitati de productie, subunitati, sectii, spatii comerciale, spatii de cazare ori alte bunuri de acelasi gen din patrimoniul unei regii autonome, societati/companii nationale, precum si al unei societati comerciale cu capital majoritar de stat, ce pot fi organizate sa functioneze independent.
     (2) In intelesul prezentei legi, se considera active disponibile activele care indeplinesc oricare dintre urmatoarele conditii:
     a) nu sunt utilizate de regiile autonome, societatile/companiile nationale sau de societatile comerciale cu capital majoritar de stat care le detin pentru o perioada de cel putin 3 luni;
     b) se afla in conservare pentru o perioada mai mare de un an;
     c) activele inchise operational, numai in cazul prevazut la art. 12 alin. (1) lit. e).

     • ceaikovski zice:

      La litera a) instantele nu au acceptat argumentele aduse de societati: dar le folosim! Le avem inchiriate!!
      Instantele au spus clar, ca acele active nu sunt folosite de societate pt obiectul ei d eactivitate, deci SA LE VANDA!
      Tu cum numesti astfel de interventie a unei instante? Cum poate o instanta sa hotarasca asa ceva? Ce eram in comunism? Fiecare societate avea un manager, care hotara ce face cu activele lui!!!!
      deci, despre ce draq vorbim, ca iar m-am enervat, vorbesc unii, fara sa aiba habar!

      • Horatiu zice:

       Asta a fot preocuparea lor constanta si nu reformele.
       Le-am mai zis si amicilor indusi in eroare :diferenta intre PDL si USL nu e coruptia, care e transpartinica, ci `raționalizarea ` ei la vârf in USL. Protectia ei politica. Asa ca sa nu ne mai vina cu brasoave tot felul de binevoitori, ca si cand PDL e totuna cu USL!

   • ceaikovski zice:

    Legea este 346/2004
    art 12: b) activele disponibile utilizate de intreprinderile mici si mijlocii in baza contractului de inchiriere, a contractului de locatie de gestiune sau a contractului de asociere in participatiune, incheiate cu regiile autonome, societatile/companiile nationale, precum si cu societatile comerciale cu capital majoritar de stat vor fi vandute, la solicitarea locatarului sau asociatului, la pretul negociat, stabilit pe baza raportului de evaluare intocmit de un expert acceptat de parti, dupa deducerea investitiilor efectuate in activ de catre locatar/asociat.

   • ceaikovski zice:

    In leg cu licitatia, nici macar nu era nevoie de licitatie, cel care avea inchiriat,sau sedea alaturi, putea depune o cerere de cumparare, iar societatea de stat ERA OBLIGATA IN 90 DE ZILE SA-I VANDA!!!!!

 16. ceaikovski zice:

  in tara asta, mai conduce cineva? Pt ca vad ca Ponta numeste-demite, numeste-demite… Nici nu se usuca bine cerneala pe numire, ca tre sa-ti faci bagajul!
  Ce dracu’ face cretinul ala? Nu poate sa-si asume chiar nimic? Cum zice unul ceva, PAC demitere! Pai nene, cand numesti, tre sa ti-l si asumi pe respectivul!
  Sau demiterile sunt in normalitatea guvernarii USL?

  PS: nu mi-ati raspuns, PNL mai ia ceva procente cu uninominalul asta? Eu am impresia ca e gata terminat, procentele le ia doar psd.

 17. ceaikovski zice:

  Oparescu la B1Tv, stai ca ne face educatie, ne zice ca suntem prosti, ca habar n-avem ce-i ala un primar si ce poate el sa faca. Hai Oprescuuu, ai dreptate, faptul ca ai iesit primar, dovedeste clar ca …

 18. doru cu motoru` zice:

  Va salut. `s tare trist. Pai sa nu-ti vie sa iei viteza si sa te opresti drept pe o plaja din Rio? http://www.nasul.tv/ ( din 30.05. min 129)

 19. ceaikovski zice:

  Violentele continua in Hulan, Siria.
  Tataie MARGA, i-ai dat o medalie aluia de la ambasada siriana, pe care l-ai chemat ieri la 5 o’clock?

   • bidon113 zice:

    Acum, hai cu toţii să răspândim vestea peste tot! Poate se vor trezi şi dobitoacele noastre adormite şi, unindu-ne, să-l dăm afară pe căcatul ăsta de ponta!

   • fanu zice:

    da, dar ziariştii au avut grijă să adauge că „Printre protestatari s-a numat si Sorin Balanescu, presedintele unei organizatii non-guvernamentale din Iasi, totodata candidat la Primaria Iasi din partea Partidului Social Democrat al Muncitorilor.”
    să distragă atenţia de la oameni. eu cred că dacă politicienii ies vreodată în grup la o manifestare toţi vor fi fluieraţi indiferent de ce culori poartă spre a ne amăgi privirea

 20. ceaikovski zice:

  Sare, subiectul in care te-ai bagat pe politeia, are ghiata subtire. Sunt multi, foarte multi, care au profitat de legea respectiva, si au devalizat societatile de stat, sau regiile. Ai grija, sa nu te „incontrezi” taman cu vreun „profitor” 🙂
  Si vezi ca le-ai pus cam aiurea, nu stiu daca vor intelege, dar daca cineva are minima decenta, ca sa mai discute acest subiect, musai tre s aciteasca legea, nu e mare.

 21. theo- nona zice:

  libidinosii astia, aveau alte pofte …………………..

  amandoi sunt dintr-un bordel de bi-

 22. theo- nona zice:

  RUSEANU, este un mafiot, are multe escrocherii si afaceri necurate la activ.

  nu intzeleg dece il ocoleste procuratura.

  de aia se luptä, sä-l dea jos pe morar si madam K:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.