Păcat, păcat, de domnul Calfat! (bonus: domnuleprimar.ro s-a transformat în tovarășulvasiledâncu.usl)

După scandalul grețos de ieri seară din piața Universității, când activiștii înfierbântați ai USL, în cârdășie cu huliganii profesioniști din sport, cu “luptătorii” de profesie “revoluționari” ai lui Ion Ilici Iliescu și niște domnișoare “fesibusite” (indiferent de sex) au reușit să se mânjească toate simbolurile revoluției din Decembrie 1989 (de la steagul găurit, până la sloganul “fără violență”), Victor Ponta, presedinte PSD și copreședinte USL, a remis presei un comunicat de presă în care îi felicită pe „românii care au ieșit in stradă pentru a-și apăra drepturile în fața abuzurilor unui regim politic nedemocratic”. Apoi, după ce o țară întreagă a văzut huliganismul acestor “apărători ai drepturilor în fața abuzurilor unui regim politic nedemocratic”, post capete sparte cum s-ar zice, are tupeul să le ceară acestora „să respingă total orice gest de violență”. Cu alte cuvinte îi incită să mai iasă în stradă, să mai facă circ, doar-doar ceea ce nu a reușit prin bot (să ajungă la putere) va reuși prin datul la bot.
Îndeamnă, cu tupeu, procurorașul cel viteaz, din spatele românilor echipați ca pentru cafteală pe stadion: „În stradă în mod pașnic, așa românii își vor lua țara înapoi”! Ponta este primul care știe că „românii nu-și vor lua țara înapoi” decât la paștele cailor (și numai după ce – Doamne ferește! -, or să o abuzeze din nou și fomiștii USL). Dar din păcate în țară încă mai circulă cu drept de vot turme de bizoni și bancuri de guvizi electorali care habar n-au cum funcționează un stat și cine ce responsabilități are. Ca la orice turmă și orice banc de pește, cu cât adunătura este mai mare, creierul este mai puțin. Este suficient cel mai mic zgomot ca să pui în debandadă turma, sau să dai forma pe care o dorești bancului de guvizi. E suficient un turnător cu portavoce (Felix și Antenele sale, de exemplu, sau Vântu și Ghiță cu iRealitățile lor) pentru a mâna turma unde dorești și-apoi să te miri unde s-a ajuns. “Boborul” USL s-a cam tâmpit de la televizor și-a început să se manifeste și să vorbească în numele poporului. Iar „boborul” PDL stă ca iepurele între farurile tractorului pe câmp și nu știe încotro să o apuce. Din 2004 liderii PDL nu au învățat lecția că nu ai cum să câștigi încrederea oamenilor cât timp există o campanie continuă de dezinformare și întărâtare dusă cu “adevăruri” „simple și clare” de la tembelizor. Cei de la PDL au să o ia în barbă de la gloată chiar dacă printre bâlbe, șovăieli și ciordeli au făcut considerabil mai multe chestii bune decât politicienii de dinainte. Din păcate “democrația” în ziua de azi este considerată de către co-pilotul Ponta ca o cursă în care câștigă cel care prostește mai bine „boborul” să se creadă popor. Când, de fapt, totul este despre jaf și despre cum să se facă în așa fel încât poporul să nu știe cine îl fură și cine îi vrea binele.

Referințe:

 • Ia să rememorăm cine a fost aseară în stradă “în mod pașnic”, reprezentând “românii care-și iau țara înapoi”: activiști PSD și PNL, împreuna cu huligani profesioniști din sport și falși revolutionari. Adică: reprezentanți de la: PNL Sector 6; PSD București și Ilfov; Galeriei Peluza-SUD (Steaua); Mișcarea Verzilor; Noua Dreaptă; Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Retragere și în Rezevă. Partidului Poporului – Dan Diaconescu; Occupy Bucharest; Organizații ale revoluționarilor; Mișcarea Violet (mai cunoscută drept NoBasescuDay) – aceea a domnișoarelor “feisbusiste” indiferent de sex (nu intrați pe link decât pe riscul dumneavoastră – doza de tâmpenie on-line vă poate fi fatală); Rareș Mănescu PNL Sect. 6; Alexandru Marin PNL Sect 3; Dan Diaconescu – președinte PP-DD; Alexandru Năstase – Noua Dreaptă; Oana Florea- director executiv al Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului(FACIAS) – patronată de Dan Voiculescu; Bogdan Chițu “Bughi”, Ion Pavelescu (galeria Peluza SUD); (Gigi Becali: Ce proteste, sunt oameni din galeria Stelei care ma injurau pe mine la Peluza Sud, o sa ma duc la Jandarmerie sa le spun cine sunt. Mi-e scarba de romanii care au iesit in strada sa-i ia apararea unui arab)
 • Interviu memorabil:
  Reporter: De ce sunteți aici?
  Manifestant: Să îl susțin pe domnul Calafat!
  Reporter: Pe cine !?!
  Manifestant: … pe domnul Calafat…
  Reporter: Cine e domnul Calafat?
  Manifestant: NU ȘTIU
 • Scandalul izbucnit în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti se înscrie în linia aceasta de icneli ale unui părţi din acest popor care nu înţelege mare lucru din răul pe care îl apără cu preţul sănătăţii lor corporale. Acest protest are la bază o cauză absolut stupidă: să apere un monopol de stat. Sunt convins că aceşti oameni au aceeaşi atitudine şi dacă mâine i-am chema în Piaţa Revoluţiei să protesteze împotriva monopolurilor private pe care ar trebui să le desfinţăm (şi, eventual, să le facem apoi de stat). Argumentele pe care le-ar striga ar fi contra-argumente la cele folosite în manifestarea de astăzi. Acei oameni nu înţeleg de ce un monopol de stat al salvărilor este rău şi trebuie desfinţat din prima clipă, după cum nu înţeleg de ce un supermarket este bun şi ar trebui apărat cu toată puterea. Înţeleg, pe de altă parte, şi faptul că cei care au propus privatizarea legii sănătăţii nu sunt în măsură să apere şi să promoveze ei înşişi cu curaj şi tărie o astfel de lege.
 • Furie, petarde si violenţǎ in prime-time: Cui prodest? Urmaresc de departe, dar cat pot de atent, ce se intampla in tara in utimele zile. Mai ales protestele de la Bucuresti care azi (14 ianuarie) au atins cote paroxistice. Manifestatii, lozinci rimate si ritmate (nu mai conteaza cat sunt de stridente, de absurde si de vulgare), vehementa, violenta, petarde, pietre, sticle, pubele, gaze lacrimogene, jandarmi raniti, protestatari la randul lor loviti, chipuri acoperite de o maniera zapatista de fulare, cagule si glugi, panica indusa prin televiziuni, afirmatii grabite de genul “Basescu primeste ceea ce merita” ori “cine seamana vant, culege furtuna”, un lider al USL, presedinte de partid care se viseaza presedinte de tara, cerand ca presedintele tarii sa fie suspendat prin presiunea strazii, incantatii electrizante imprumutate din alte timpuri gen “Noi suntem poporul/Jos cu dictatorul”, de-ai crede ca Romania a dat faliment precum Grecia ori ca se afla pe marginea prapastiei, ajunsa intr-o stare de quasi-razboi civil precum Chile in 1973. Dictatura in Romania? Sunt interzise ziare ori posturi de televiziune, oricat de dure ar fi ele in raport cu seful statului ori cu guvernul? Sunt concediati peste noapte sute de judecatori? Este amenintata Curtea Constitutionala? Exista detinuti politici? Sunt agresate ori sufocate partidele de opozitiei? Sunt impiedicati liderii lor sa-si vada de treburi dupa cum considera de cuviinta? Vor sda tina discursuri dinamitarde, o fac. Vor sa mearga la raliuri, nimeni nu obiecteaza. Vor sa elimine un fost candidat prezidential si pana nu demult lider al principalului partid de opozitie ca pe o masea stricata? O fac fara probleme. Exista cenzura? Se atenteaza la independenta Bancii Nationale? Vreti exemple de propensiuni dictatoriale, priviti spre Venezuela, Ecuador, si, din nefericire, Ungaria. Vreti exemple de dictaturi, priviti spre Belarus si Cuba.
 • Anunţ (decisiv) Crin Antonescu: “Luam in calcul sa iesim in strada” … Şi replica: “Toata tevatura asta e facuta de uslasi. Ea nu are NICIO LEGATURA cu legea sanatatii si cu Arafat ci cu suspendarea lui Basescu si cu alegerile pe care si le doresc anticipate. Uslasilor le e teama ca fara astfel de reactii ale celor spalati pe creier, pana in ziua votului nu vor mai avea nici 40%. Aceste miscari sunt de muuulta vreme puse la punct, acum au gasit doar pretextul necesar. Sunt cel putin doi ani de cand Ponta si Antonescu prin trusturile de presa ale caror patroni tremura de frica DNA-ului, instiga lumea la razmerita, si chiar la crima.”
 • Că Antonescu nu este prost destul până nu e și fudul, ne face o demonstrașie excelentă Alexa Ionescu. Oricum văd că „revoluția” continuă – iar s-au adunat 200 de inși la Universitate.
 • Cei 6 care au blocat cea mai necesară lege a momentului. Şi Legea Sănătăţii opoziţiei. Drama unei noi Legi a Sănătăţii este că absolut nimeni nu o vrea, decât dacă îi iese ceva (de fapt, cât mai mult) din ea. O lege cerută de toată lumea – reclamată de însăşi funcţionalitatea societăţii româneşti. Care trebuia să schimbe actuala lege – atât de strâmbă încât sistemul se goleşte de exasperaţii care fug din ţară. O lege din care ar fi trebuit să aibă de câştigat toată lumea. (…) Cuplul Victor Ponta & Crin Antonescu sunt cel de-al şaselea vinovat în această poveste: ca şi la Codul Muncii, Legea Pensiilor, Legea Educaţiei şi celelalte „asumări de răspundere” ale echipei Boc, au un singur argument, pe care îl poate inventa, rosti şi asuma orice prost de pe stradă: „Jos Băsescu”. Măcar că, în vreme ce guvernul mergea pe sârmă în criză, ar fi avut vreme să facă 10 programe de guvernare / toate numai detalii şi nuanţe. Unde e Legea Sănătăţii opoziţiei?
 • Un film făcut aseară în Piața Universității, de  Vlad Petri, în care eu nu reușesc să văd nici protestul, nici dictatura din țărișoară. Dar poate îi lipsește unghiul corect. E un jandarm care vorbește neobosit la megafon: „Vă rugăm să părăsiți piața, ceea ce faceți este împotriva legii. Vom folosi forța!”. Iar din public i se răspunde batjocoritor de câteva ori: „Care forță, băăă?!”. Pe la minutul 5 jandarmul ajunge în fața Pasajului Universității: „Vă rugăm să părăsiți piața!”. O doamnă cu glugă cu blăniță și ochelari întreabă isteric: „Da de ce? Da de ce?”. Jandarmul intră în dialog: „Haideți că e târziu, suntem toți obosiți, plecați acasă și veniți mâine iar!”. Doamna cu blănița râde superior: „Ia te uită, ne face program de odihnă!” Cineva din mulțime zice că toată ziua stă acasă, e sătul de stat acasă…Pe la minutul 11 vine un moșulică în fața camerei, cu un ochi vânăt, și se bagă în seamă: „vedeți, vedeți cum m-au bătut? Ei m-au bătut!”. De ce?, îl întreabă Vlad. „Sunteți de la Antena 3 sau nu?” întreabă moșul.Puțin mai târziu e băgat în dubă un tânăr pe care îl întreabă înfierbântată și pătrunsă de importanță o transmițătoare de OTV: „Dar ce ai făcut?” Nimic, treceam strada, domnule!, zice tipul urcând calm în dubă. Transmițătoarea conchide la telefon: Deci l-au băgat în dubă, domnule Diaconescu și jandarmii ne-au înjurat!.
 • De la SMURD, la smardoială. Cât au fost de „spontane” demonstraţiile puteţi afla pe Facebook, dacă se întâmplă să aveţi în lista de prieteni vreun ultras, vreun câine sau vreun june liberal. Dar nu spontaneitatea e problema mitingului de ieri, ci legitimitatea lui. Dacă ieri ar fi ieşit în stradă oamenii care cu adevărat îl apreciază pe Arafat, spre a-şi dovedi paşnic solidaritatea cu acesta, cum s-a întâmplat la Târgu-Mureş, mitingul ar fi fost legitim, chiar dacă n-ar fi fost şi autorizat. Dar aseară, în Piaţa Universităţii, pe lângă câţiva oameni de bună-credinţă, eterna masă de manevră electorală din toate timpurile, s-au aflat şi oameni pe care îi durea la başcheţii Puma de Arafat. Ceea ce voiau ei era să provoace haos, violenţe, ca la meci. Cum era şi de aşteptat, moguliziunile au speculat din plin dorinţa de smardoială a tinerilor ultraşi, însuşi Mircea Badea, smardoi fruntaş, declarând că jandarmii sunt de vină, fiindcă i-au provocat pe demonstranţi, nelăsându-i să ocupe Piaţa. Ca să vezi nesimţire, măi, Mirci, jandarmii ăia sunt plătiţi din banii tăi (mă rog, ai lui Voiculescu), şi când le ceri şi tu ceva, ei fac taman pe dos! În rest, atmosfera, la televizor, a fost cu totul alta decât cea din stradă. În stradă erau câţiva derbedei care dădeau cu pietre în jandarmi. Pe ecran, Dana Grecu urla isteric că jandarmii au intrat în manifestanţi, că oamenii leşină pe capete, că se fac arestări, că forţe masive de securitate se îndreaptă spre centrul oraşului, că pe străzile adiacente au fost organizate filtre şi toţi cei care trec prin ele sunt băgaţi la dube. Când un jurnalist de la Antena 3 a fost lovit cu un pietroi în cap, madam Grecu n-a spus că un derbedeu de manifestant îl lovise, ci că „un coleg de-ai noştri a fost rănit în tulburările din piaţă”. Asta aşa, că poate or băga botul măcar doi-trei bizoni să creadă că, de fapt, jandarmii l-au luat pe amărât la pulane. Şi, ca tacâmul să fie complet, cu o voce de melodramă, madama asta căreia văd că nu se îndură nimeni să-i mai reducă din hormoni, îi cerea purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei: „Promiteţi-mi că nu veţi trage în oameni! Vă rog, daţi-mi asigurări că nu veţi trage!”. Comentariile, faţă de această demonstraţie clară de prostit poporul cu televizorul, sunt de prisos.
Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul!, Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

115 răspunsuri la Păcat, păcat, de domnul Calfat! (bonus: domnuleprimar.ro s-a transformat în tovarășulvasiledâncu.usl)

 1. Ies la iveala mizeriile si USLinosii vor sa le acopere cu proteste. Nimeni nu discuta despre gaze, Ioan Niculae, Hrebe si cum incercau sa mituiasca inclusiv la Bruxelles pentru a-si impune „politicile”.
  Dupa ce s-au folosit de galeriile de fotbal (huligani profesionisti):
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11225734-florin-hulea-daca-mai-incerca-blocarea-unor-drumuri-jandarmeria-interveni-pentru-respectarea-drepturilor-celorlalti-cetateni-circula.htm
  USLinoasa incearca din nou sa profite
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11226260-usl-cere-convocarea-unei-sesiuni-parlamentare-extraordinare.htm
  Ilici este cautat in fund (colon), e ocupat nitel – ar putea sa-i mai invete pe flacai cum este cu adusul minerilor „exponentii de baza ai democratiei”, plantatorii de panselute cu tarnacopul in tampla intelectualilor.

  • Bolsevismul vrea sa revina in Romania?
   Ma-ntreb daca se vor intalni si azi pe intuneric ca borfasii sa dea cu pietre.
   Iliescu va ramane in istorie cu crimele din Decembrie 1989 si cu Mineriadele. Iar PNL va ramane cu aceste miscari de strada facute cu ajutorul gaeleriilor de fotbal. Daca la asta s-a redus bazinul electoral al liberalilor, mai bine sa-si ceara soarta PNTCD: extinctia. De fapt, din pacate asta se va intampla de cand interesele personale ale sponsorilor PNL i-au manat sa faca lipeala cu PSD.

  • ceaikovski zice:

   Nea Niculae pune si el mana in manifestatii, si Hrebe la fel, nu crezi?

 2. nelucraciun zice:

  Se intampla, la scara muuult mai mica, ceea ce s-a intamplat in decembrie ’89 cand efemera revolutie a fost invinsa de monstruoasa coalitie a contrarevolutiei: linia doi, rezerva de cadre + golanimea fanariotarda.
  Nu vi se pare?

  • Sare'n Ochi zice:

   in 89, ca sa ne invinga Revolutia cu contrarevolutia lor, au ucis cu ajutorul tembeliziunii romane „libere, cu adevarat libere” si al radioului public peste 1000 de romani si alte aproape 3000 le-au schilodit. nimeni nu plateste acele crime facut de catre „teroristii” lui Iliescu.
   acum avem de a face cu incercari de manipulare de aceeasi factura prin intermediul Antenelor si iRealitatilor. ca norocul ca multi nu le mai consuma laturile.
   alt noroc pe care-l avem este integrarea in NATO si UE si mai ales multitudinea de romani care au fost pe afara si au inteles care este fata USLinoasa a lui Tonta si Antenescu. ma mai bazez pe faptul ca baietii cu „scutul antiracheta” si Merchelita stiu exact ce hram poarta kaghebistii din USL si au sa le arate degetul mijlociu ridicat in sus.

 3. ribelalu zice:

  Eu nu cred ca toti cei care au iesit in strada sunt manipulati. Foarte multi dintre ei au iesit cu un motiv bine intemeiat chiar daca cei mai multi dintre ei nu sunt in stare sa-l pronunte. Au iesit, ca milioane de alti protestatari din Europa si din lume, sa protesteze IMPOTRIVA AUSTERITATII.
  Numai ca in spatele lor s-au grupat fortele politice din opozitie care incearca (pentru a nu stiu cata oara) sa speculeze la maxim, in beneficiul lor, nemultumirea oamenilor. Daca ar fi numai partea cu speculatul ar fi de inteles si asta. E politica. Problema cea mai mare este ca agitatorii profesionisti, cei care incearca amplificarea protestului si instaurarea unui haos, pun in pericol demonstrantii de buna credinta, satui pana in gat de viata pe care o duc si care, fara sa gandeasca prea mult, au identificat „dusmanul” in persoana Presedintelui cand de fapt ar trebui sa se uite in spatele lor la cei care imping babutele in cordoanele de jandarmi de lesina saracele pe-acolo.

  • Sare'n Ochi zice:

   Coane, astia-s departe de o miscare autentica gen „Occupy”. majoritatea nu reusesc sa-si ocupe capul cu vreo idee coerenta…
   bun, „luptatorii” lui Ilici iesc ca li s-a taiat indemnizatia. pensionarii ca li s-a zis ca li se ia ambulanta si asa stiu de la tembelizor ca li s-a taiat „penzia”. „feisbusistele” indiferent de sex, ca-i kool si vor sa dea cate un „like” in moaca de jandarm (adrenalina, frate!). galeria Steaua ca-i rost de caft pe gratis (sunt in cantonament, cum s-ar zice, se antreneaza pentru viitorul campionat). asistatii ca li s-au taiat ajutoarele. tiganii ca-i cauta la turnulete. nu l-am vazut pe Nastase, inseamna ca stie ca nu va mai fi cautat la oua. ne-bacalaureatii, ca li s-a luat dreptul la copiuat. „sanitasii” pentru ca o fi fiind mai rentabila co-plata cu spaga. politicienii stim de ce…
   dar sprijinitorii lui „Calafat”, aia de ce naiba au iesit?
   iti reamintesc teoria lui Cuculetz:
   http://www.blogary.ro/2011/04/prostie-iresponsabilitate-stangism-teoria-lui-cuculetz/
   atunci se dezbatea proiectul legii asistentei sociale, acum e vorba despre cel al sanatatii. nu contează ce se dezbate, de fapt, Cuculetzul nu numai ca e acelaşi, dar si reactioneaza în acelasi mod. e setat pe gandirea asta si nu poate fi clintit cu binisorul, cu vorbe frumoase. lui ori ii dai, ori iese-n strada!

  • ceaikovski zice:

   BEBE IVANOVICI sta cu drapelul in mana in Piata Univ!!!!
   Asta e cetatean cu probleme mari, trebuie sa recunoastem!
   N-a mai fost demult in America, si nici in insule.

  • nelucraciun zice:

   „Eu nu cred ca toti cei care au iesit in strada sunt manipulati. Foarte multi dintre ei au iesit cu un motiv bine intemeiat chiar daca cei mai multi dintre ei nu sunt in stare sa-l pronunte.”

   Asa este, o buna parte au iesit din motive bine intemeiate. Dar sunt acolo oameni din linia doi a partidelor si mai ales sunt cei cu samanta de galceava in sange.

   Azi e duminica, maine trebuie sa mearga la munca.
   Raman vagabeii. Nu cred ca au curaj singuri.

   • Acidutzu zice:

    Pai, maine pe la ora 16,30 – dupa somnul de frumusete si ora de coafor, are sa li se alture, plin de pofta de munca, Crin Antonescu.

   • ceaikovski zice:

    Stii ce ma intreb eu?
    Acu’ i-a apucat? Ca nu s-a intamplat nimic memorabil, n-a crescut nici un impozit, nu s-a taiat din pensie…
    Iti dai seama, ca nu pot sa cred ca le-a trebuit un an sa se prinda, ca e criza iar…
    Or fi suparati ca a crescut Ungaria TVA-ul, mai stii? 🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   Coane 😀
   l-am gasit si pe carcalacul ala de Domnisoru de pe Vax Publica printre manifestanti:
   „Eram într-un grup în piață cînd a apărut un tip care scrie pe Voxpublica, Ciprian Domnișoru. Era excitat de ce se întîmpla. A zis ceva de genul: „M-am uitat pe TVR Info, nu dau nimic sau încearcă să minimalizeze”. Mi-a venit să rîd. Omul trăia în dictatura cealaltă. Eu văd Antena 3, Realitatea și RTV-ul, posturi cu audiență mare, posturile care dau tonul, posturile isterice. Omul se raporta la TVR Info, un post care nu există și pentru el asta era marea dovadă a ipocriziei și fricii regimului Băsescu, că nu se dă la TVR Info nu știu ce.”
   http://www.kamikazeonline.ro/2012/01/rizind-de-durerea-adinca-a-oamenilor/

 4. ery zice:

  ola, dupa mine CNA, AR TREBUI SA SE AUTOSESIZEZE VIZAVI DE telv antene si irealitati, care incita poporul roman la atacuri si dezinformari, de asemenea PDL, sa studierze CONSTITUTIA daca este prevazut ca opozitia la fel incita poporul la golaneala, ca mitingii au fost anuntati prin facebok este o mega minciuna, asta ca sa poata iesi in strada eara aprobare mitingeala, si faptul ca stau noaptea pina tirziu este o dactica de derutare a romanului, nu li se vad fetele la infractori si nu se stie care de unde este venit,in rest cine face mitig pasnic este treaba lui,imi estte scirba de felul grosolan de manipulare a romanilor, cred ca ilici s-a bucurat prea tare de mitingii si-a adus aminte de tinerete si i-a crapat matul.

  • Sare'n Ochi zice:

   ola!
   CNA este impotent.
   legea pentru a fi aplicata trebuie sprijinita.
   cine sa o sprijine?
   pedelistii zac in letragie – majoritatea sunt de-o gandire cu cei din strada (nu ajungi de „dreapta” dupa ce ani de zile ai comis-o cu stanga), restul stau pititi ca strutul si spera sa nu-i remarce nimeni.
   in locul lui Basescu eu as fi satul de atata liniste venita dinspre PDL. acuma-i momentul de deschis gura si de spus raspicat care sunt solutiile pe Legea sanatatii si alte legi. de arata ce hoti si devalizatori sunt cei care de 22 de ani spoliaza tara – Ioan Niculae, gaze, Hrebenciuc, Patriciu, petrol, Vantu, jocuri piramidale, Voiculescu, devalizare samd.

  • ribelalu zice:

   http://www.facebook.com/events/220829988001304/

   uite un exemplu cum e folosit facebook-ul: >22.000 de invitati, 1800 spun ca vor fi prezenti. O sa trec sa ma uit sa vad cati vor fi cu adevarat.

 5. vericu zice:

  Să vezi demonstraţie la Timişoara dacă ai explorer ai şi sunrt intră aici
  http://www.banaterra.eu/romana/webcam/index_b.html

 6. dan ielciu zice:

  😀 ala mic si ala chior si-au batut joc de popor

 7. ceaikovski zice:

  In PU este acum si BEBE IVANOVICI!!!
  Asta e CULMEA NESIMTIRII, CULMEA TUPEULUI ORDINAR!!!!!!!
  El vorbeste in numele multimii si zice ca vrea REVENIREA LA NORMALITATE!!
  Stiu eu la care normalitate se refera! La aia cand fura cu mana pana la gat, si nu-l intreba nimeni nimic!

 8. Pingback: Talcioc « Politeía

 9. Dan Ielciu zice:

  Daca mai tineti minte anul 1999 – la fel au incercat bolsevicii si atunci sa darame printr-o mineriada puterea legitima.

  • Sare'n Ochi zice:

   Anger on the streets of Bucharest. Thousands of Romanians staged a third straight day of protests on Saturday (January 14). What began as an opposition to a bill on healthcare reform widened to a condemnation of the government’s austerity measures. Police fired tear gas to disperse the protesters. Several people were injured and taken to the hospital. Some protesters scuffled with police. An officer suffered a head injury after demonstrators pelted him with stones. The protests broke out after the deputy health minister resigned, objecting to health reforms proposed by the government. Critics of the bill argue that it favored private health care practitioners. Facing mounting pressure, President Traian Basescu scrapped the bill, saying he realised that it lacked support. (SOUNDBITE) (Romanian) PRESIDENT OF ROMANIA, TRAIAN BASESCU, SAYING: „Nobody from the system wants changes. Or very few want it – maybe young and middle age doctors. Hospitals do not want changes, family doctors do not want it, the system itself doesn’t want it.” The move did not pacify the protesters. They called for Basescu’s resignation and early elections. (SOUNDBITE) (Romanian) PROTESTER, SAYING: „Thieves, bandits, people have nothing to live with! Resign! Resign! Resign!” The protests come in the wake of unpopular austerity measures taken by the government, such as cutting public sector salaries. The measures followed an aid deal signed with the IMF two years ago, intended to shore up the country’s finances. Michaela Cabrera, Reuters.
   http://www.reuters.com/video/2012/01/15/clashes-in-bucharest-anti-austerity-prot?videoId=228595720&videoChannel=75
   deci Pontanacul si Antenescu nu prostesc pe nimeni.

 10. snapshot zice:

  hai ca vin si eu cu feisbuchistul (macar de l-as putea numi feisbuchinist!) dezinformator.
  odata „golan”, acum catavenc cu ochiul la gologan.
  https://lh6.googleusercontent.com/-SPxENonqZ1g/TxLw0gg9QlI/AAAAAAAABF0/MD-IZXzDPnU/s758/feisbuchistul%252520Iaru.JPGdezinformator

 11. ceaikovski zice:

  Am auzit ca operatia lui Iliescu s-a finalizat cu succes!
  Medicii au extirpat din colonul descendent o formatiune ciudata, numita in latineste „pontem victorus crini antonaescus” 🙂

 12. Radu zice:

  Eu sunt pentru privatizare integrala in sanatate, industrie, servicii, transporturi, comunicatii etc… Numai competitia creeaza evolutie , un cost mai mic , eficienta si crestere economica!
  Modernizarea Romaniei creaza opozitie foarte puternica se pare in randul celor care conduc sistemul in acest moment… dar ascest lucru trebuie sa se intample deoarece altfel vom disparea efectiv in fata globalizarii! mai devreme sau mai tarziu se v-a ajunge si la asta … dar cu cat facem schimbarile mai repede cu atat mai bine pentru noi, pentru viata noastra, pentru viitorul nostru!
  De aceea nu sunt de acord cu anarhia creata in strada in Romania de azi , nu pot fi de acord ci opozitia care distruge in acest moment cresterea economica a Romaniei de anul trecut si anuleaza in acest moment prin aceasta atitudine micul progres al tarii si imaginea buna care s-a creat in exterior in urma reusitelor economice din ultima vreme. Sa ne uitam la ideile populiste de azi ale USL… sunt exact copie la indigo cu cele pe care le afisau si in Ungaria anul trecut, si in Grecia anul trecut …si unde au ajuns aceste tari cu astfel de atitudini? e o rusine pentru PSD si PNL ca instiga la violenta si la faptul ca creeaza anarhie… o sa vedem in curand pretul platit prin cursul de schimb care v-a fi afectat de pe urma evenimentelor de strada, vom vedea un pret la benzina asa cum nu ati mai vazut !

 13. Marean zice:

  Imaginea mitingului anti-Basescu de la Constanţa: Tânărul care îl acuza pe IPS că l-a abuzat sexual
  http://www.replicaonline.ro/data/59001_60000/59330%20dsc_0012.jpgpoponar
  http://www.replicaonline.ro/imaginea-mitingului-de-la-constanta-tanarul-care-il-acuza-pe-ips-ca-l-a-abuzat-sexual-47989/imagini/
  Traiasca revolutia „bunului simt”!

 14. Iubesc democrația și libertatea de exprimare dar mă îngrozesc când văd că niște televiziuni incită la destabilizarea țării iar cei care vor drepturi, legale de fapt, le confundă cu cele politice.

 15. ceaikovski zice:

  Nu meritam noi soarta asta, dar pe cuvant daca as fi Basescu mi-as da demisia, l-as chema (pe la ora 14,00) pe Antonescu la Controceni, i-as da cheile si le-as zice oamenilor: gata fratilor, de maine vi se maresc pensiile, salariile, aveti 100.000 de noi locuri de munca si investitorii care tocmai au primit unda verde de intrat la granita, vor fi maine dimin aici. Nu mai platiti nici o taxa, nici un impozit, dimpotriva statul are sa va dea inapoi impozitele pe cati ani vreti voi, fara cerere scrisa, doar verbal, direct la ghiseu.
  Tot ce v-au promis domnii Ponta si Antonescu se va intampla de maine dimineata, ca la un semn!

  Atata prostie e in tara asta, atata lipsa de demnitate… Cei cu adevarat saraci, nu ies in strada.
  Iata aici: Incasarile filmelor au fost calculate la cursul mediu BNR dintre 19-30 decembrie 2011 de 4,3029 lei/euro. http://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/114562/top-10-filme-pentru-care-romanii-au-dat-cei-mai-multi-bani-de-sarbatori.html

  Aproape 20 de milioane de euro, cam atat au cheltuit romanii pentru vacantele de Revelion. Suma e mai mica fata de anul trecut, pentru ca multi au renuntat sa mai plece de Anul Nou sau si-au redus bugetele de calatorie. http://www.incont.ro/turism-intern/20-de-milioane-de-euro-atat-au-dat-romanii-pe-vacantele-de-revelion-cat-cheltuiesc-cei-care-si-au-programat.html

  55 de milioane de euro au cheltuit romanii, anul trecut, pe whiskey, din care un sfert in perioada Sarbatorilor de iarna, declara principalii importatori.
  http://www.ziare.com/preturi/bauturi/romanii-au-cumparat-un-milion-de-litri-de-whiskey-de-sarbatori-1144617

  Fara comentarii….

 16. Amarastenii de la Realitatea lui Vantu, degeaba muncesc cu Elan zilele acestea sa faca „rebeliune” – in final 150 dintre ei vor fi concediati!
  Lovitura pentru angajatii postului tv Realitatea. Lichidatorul judiciar al Realitatea Media, Rovigo, impune disponibilizarea personalului, incepand de luni. Initial s-a discutat despre 200 de oameni, pentru a se ajunge, in cele din urma, la 150 de disponibilizari. Deocamdata nu se stie care vor fi cele mai afectate departamente, informeaza impactnews.ro Reamintim ca Realitatea Media se afla in insolventa, iar firma care se ocupa de aceasta procedura este, din vara 2011, Rovigo. Cand a cumparat Elan Schwartzenberg postul Realitatea, procedura de insolventa debutase deja si se spera ca acesta va investi bani pentru a salva Realitatea. Schwartzenberg a anuntat, la preluare, ca are un grup de investitori in spate si va face din Realitatea Media o afacere profitabila.Ulterior Realitatea s-a rupt in doua, o parte din angajati infiintand Romania tv, o alta ramanand la Realitatea. In prezent Realitatea are circa 500 de angajati.
  Cine-i mai angajeaza pe amaratii acestia vuvuzelizati?

 17. Yeba zice:

  Aia cu Calafat ar trebui cautata si inregistrata, sa ramana in istorie.
  Are Caragiale o schita „Cum devine cineva revolutionar si om politic”.
  Astia par mai dezorientati (aia care nu-s orientati gata) decat Occupistii, nu-si pot ocupa neuronii cu vreo idee coerenta, corect! De ce sa vrea daramarea sistemului IN AN ELECTORAL? Ca de criza economica, de euro, alea, alea n-au auzit, dar chiar ele insele Antenele si El Insusi Mircea Badea, au spus ca asta e an electoral. Candideaza DD, li se deschid toate orizonturile. Pe Antene a evoluat vineri seara un d-ala orientat-gata, genul USL Ilfov, ca la 45 de ani, burtica, barbierit fresh, geaca, si spunea: de 3 luni caut serviciu, murim in casa de foame! Ii tremurau obrajorii si barbia dubla, super haios.
  Legea sanatatii ar trebui sa inceapa cu verificarea cantitatii de iod din apa si cu legalizarea prostitutiei, sa mai fluidizeze circulatia…

  • ceaikovski zice:

   Pai asta e poanta… Sa nu pricepi nimic… Desi TOTUL E CLAR!
   Cum zicea un coleg mai sus, de ce sa urce Romanica o treapta mai sus? Ia stai, s-o aducem noi la loc, chiar cu 20 de ani in urma…
   Plus de asta, e neste dosare care e pe vine… E interese mari aici, e oameni grei cu bube la cap…

   Stii vorba aia cu „ocupati garileeee”….

 18. georgy zice:

  sa traiasca dl calafat… e o totala dezamagire ca usl s-a pretat la un astfel de truc, si sunt ferm convinsa ca nu huliganii din galerii sunt cei care ne reprezinta cel mai bine interesele, sa fim seriosi…e un proiect inconstient al celor din usl, care din pacate cred ca va face victime colaterale, care nu merita…

 19. Victor D zice:

  Băi nene… Citesc aici exact opusul la ce citesc pe hotnews şi pe facebook.
  Apropo de ultraşi şi uslaşi. Oamneii care susţin protestele din lista mea:
  Prof universitar şi patron de firmă
  Instructor de Dezbateri şi director de organizaţie regională de dezbateri
  studenţi în UK
  jurişti
  – alte categorii de golani manipulaţi şi spălaţi pe creier. Unde am mai auzit discursul ăsta? Ghici ghicitoarea mea?…
  Nu mă refer la idei factuale ci la
  „ba ăia sunt proşti” – chiar nu vă daţi seama că nu aduceţi nimic în plus la discuţie în afară de jigniri. Dacă mă opun legii ăsteia sunt USLINOS? Nu vedeţi că nu e logic. După voi ţara se împarte în omeni inteligenţi care îl susţin pe Băsescu şi oameni cretini şi manipulaţi care i se opun. La nivelul ăsta nici ce faceţi voi nu este argumentare ci atac la persoană în forme creative.
  În ce priveşte legea… Fără să intru în detaliile ei, pot să spun că nu a fost supusă nici unei dezbateri publice. A apărut, a fost scandal şi a fost retrasă. Dacă nu era scandal era trecută ca şi alte legi repede şi fără prea multe discuţii. Eu înţeleg că trebuie să ne mişcăm repede, dar în US legea sănătăţii s-a discutat 6 luni. Este foarte probabil să fi ieşit ceva mai bun din asta. În orice caz a ieşit ceva mai legitim.
  Vă întreb:
  Este normal cum trece guvernul ăsta legi?
  Este informată opinia publică despre legi? Şi dacă nu, atunci a cui este vina, în afară de televiziuni, moguli, manipulatori şi cam tot restul lumii în afară de guvern care este mic şi asuprit…

  • Sare'n Ochi zice:

   categoria „fesibuc”, nu?
   deci toate link-urile si marturiile directe sunt dezinformare 😀
   adevarul si numai adevarul este in „like”-uri si „unlike”-uri.
   iar a va compara cu ceu care au fost in 90 batuti de mineri, iar pe Basescu cu Iliescu este o marlanie nu prea suportabila. poate lista aia de care ziceti o fi fiind reala, dar eu nu cred in ea.
   in ceea ce priveste legea – care lege? pentru cine ati iestit in strada domnule? pentru legea Sanatatii, pentru domnul „calafat”?
   nu este normal cum se trec legile – dar se trec legi normale, legi care cu USLinosii pe care-i sustinet (na ca iar jignesc neconstructiv) nu ar fi trecut veci pururi. ceva constructiv pentru tara facut de catre PNL in timpul in care a domnit sprijinit de interesele PSD? altceva decat cota de 16% care azi o renega Antenescu?
   ia-n priviti aici cam cate s-au schimbat în ultimii 8 ani (2004-2012), in timpul presedintiei lui Basescu si guvernelor Tariceanu (DA-UDMR-PC, PNL-UDMR) si Boc (PDL-PSD-PC, PDL-UDMR-UNPR):
   1. Sistemul fiscal (cota unică – guvernul Tăriceanu, ministrul Ionuţ Popescu)
   2. Codul Muncii (în guvernul Boc, ministrul Ioan Botiş)
   3. Sistemul de educaţie (în guvernul Boc, ministrul Funeriu)
   4. Sistemul de pensii (în guvernul Boc, ministrul de dinainte de Botiş, nu-mi vine în cap numele lui)
   5.Sistemul de asistenţă socială (în guvernul Boc, miniştrii Botiş, Lăzăroiu şi Sulfina Barbu)
   6. Codurile penale (în guvernul Boc, ministrul Predoiu)
   7. Codul civil (în guvernul Boc, ministrul Predoiu)
   8. Mica reformă din justiţie (în guvernul Boc, ministrul Predoiu)
   9. Salarizarea din sistemul public (în guvernul Boc, acelaşi ministru de dinaintea lui Botiş)
   10. Sistemul de sănătate? (în guvernul Boc, miniştrii UDMR, Ritli şi Cseke) asta nu ca l-au omorat aia din „grupul” dvs
   de „discutii” – cu bolovanul smuls din caldaram in cap!
   in plus, taras=grapis si cu multa prudenta asa cum s-a facut austeritatea de catre Boc – dar cel putin nu suntem in falimentul in care se zbat alte tari ce se dadeau ocose.
   deci? de ce sa intorc eu celalalt obraz grupului dvs de „discutii”? sa ma trezesc cu un cataroi in cap?

  • Si cam cretini, dar si extrem de manipulati. Aveti dreptate domnule Victor D. Ati facut corect imparteala.

  • Evanghelista zice:

   Noul sistem de sănătate, ăla pe care poporul de pe Facebook, cu Arafat în frunte, l-a învins astăzi, pe înţelesul boilor (se ştiu ei): îţi alegi un asigurător privat (să zicem ING sau AIG sau Ţiriac sau cine o fi), după care te duci unde vrei tu, la orice clinică sau spital (de stat, Medicover, Medlife, Regina Maria etc) şi asigurătorul îţi decontează serviciile medicale integral sau parţial (dacă are semnat acord cu respectivul furnizor de servicii). Astfel, o parte din servicii îţi erau plătite din banii pe care oricum acum îi plăteşti la stat, aiurea şi obligatoriu. Conform legii, 93% din banii din contribuţii mergeau la asigurătorii privaţi, pe care fiecare dintre noi îi alegea, 7% mergeau pentru fondul de rezervă (pentru neasiguraţi) şi pentru cheltuielile de administrare a CNAS (sediu, chirie, salarii, întreţinere, benzină, pixuri etc). Deci, toţi boii de pe Facebook, aţi înţeles, dobitocilor, împotriva a ce aţi dat like?
   În sistemul de acum, cel pentru care răsuflaţi uşuraţi că n-a fost ucis de chiorul de la Cotroceni, de agaricii din Comisia prezidenţială şi de privaţii răi care vrea profit şi crimă (şi de la care majoritatea dintre voi, dobitocilor, vă luaţi salariile), toţi banii din contribuţiile pe care le plătiţi lunar rămîn la stat. Iar dacă vreţi să vă duceţi să vă consultaţi sau operaţi la privat trebuie să plătiţi integral, în plus de banii pe care deja îi plătiţi la stat. Asta în condiţiile în care sistemul privat din sănătate mai rezistă mult aşa, doar cu plata jos şi asigurări suplimentare.
   Ştiu, e vinovat Băsescu fiindcă nu ştiţi sau vă e lene să citiţi, că de înţeles nu poate fi vorba.

  • ribelalu zice:

   Nu spune nimeni ca Guvernul, coalitia din Parlament si Basescu sunt sfinti. Suntem cu totii de acord ca majoritatea protestatarilor au motive intemeiate de nemultumire. Suntem de acord ca si elite intelectuale sunt in piata. Vremea unanimitatii a trecut de mult. Dar nu ne luati de prosti si sa ne spuneti ca asta e realitatea 100%.
   In spatele acestor oameni s-au infiltrat agitatori si provocatori experimentati si direct interesati si niciun agitator nu a cerut voie nemultumitilor adevarat sa participe la protest. Motivul e clar. USL e in cadere in sondaje si risca sa nu castige alegerile. Asta e ultima lor sansa sa provoace alegeri. In vara nu mai au niciun rost.
   Insa stati linistiti, noi adepti nu vor castiga, as putea spune ca din contra. Din partea mea pot fi alegeri anticipate si maine. Alea 50% din sondaje se vor transforma in 40% la vot. Nu ca se fura, asa a patit PSD si aliatii lui de fiecare data in ultimii 20 de ani. Verificati sondajele si rezultatele vremii. Stiti de ce? Pentru ca adeptii PSD-USL sunt talibanizati si abia asteapta sa-si declare sprijinul pe cand ceilalti sunt adeptii proverbului „Mutul f.te pamantul” si ii doare in cot de sondaje.

   • ceaikovski zice:

    Si pana atunci, sa aducem minerii sa puna floricele in locul pavajului smuls…
    Sa faca ei curat in orasul devastat…
    Sa spuna ei strainilor ca ceea ce s-a vazut la tv a fost o iluzie…

   • carat zice:

    Nu sunt de acord cu parerea dv. ca majoritatea protestatarilor au iesit in strada pentru ca ar avea motive de nemultumire. Intr-adevar exista si motive de nemultumire in Romania, dar, aduceti-va aminte care a fost motivul pentru cate au iesit in strada acesti oameni: CALAFAT !
    Nu am absolut nimic cu dl, Arafat, parerea mea despre el pana acum cateva zile era una excelenta. Nici astazi nu ma pot pronunta impotriva competentelor domniei sale. Si totusi, cum se face ca protestatarii de astazi au iesit *spontan* in numar destul de mare nu numai in Bucuresti ci si in alte orase ale tarii sa-l apere pe sirianul Arafat dar n-au avut nici urma de nemultumire atunci cand romani erau ucisi in Italia, Franta, Spania, sau eram jigniti noi, intregul popor roman, in ziarele din Europa? Chiar asa ? Romanii nu ies sa protesteze pentru romani dar ies in sprijinul d-lu Arafat ? Manipularea esteEVIDENTA.

    • ribelalu zice:

     Este un punct de vedere pe care il respect. Se poate sa aveti dreptate insa…este cert ca foarte multa lume este nemultumita. Eu nu zic ca nemultumirea lor este 100% indreptatita, insa datorita faptului ca i-au omorat ratele la apartamente care vor costa 300.000 de euro si care valoreaza doar 50.000, datorita faptului ca au cheltuit banii obtinuti din vanzarea unui pamant, datorita faptului ca au rate de la creditele cu buletinul, datorita faptului ca cei din strainatae nu mai trimit bani in tara etc au gasit un singur vinovat: „Basescu”. Vinovatii principali sunt chiar ei, cei care, la fel ca grecii, si-au creat un nivel de trai artificial. Insa acum sa nu avem pretentia ca ei sa inteleaga toate aceste lucruri.Ei stiu un singur lucru: acum cativa ani o duceau bine (pe datorie), acum o duc prost.

  • Radu zice:

   Mai nene, ce se vede acum e un atac grosolan din partea unor derbedei politici la adresa statului de drept.miza lor imediata este sa scape de dosarele penale aflate in curs.iar dupa ei potopul( oricum au milioane de euro). Sunt atat cinici incat nu le pasa ca mai fac si jocul alora care pescuiesc in ape tulburi. Vad declaratiile iresponsabile ale idiotilor care se vor presedinte si premier la adresa jandarmerie si a structurilor de siguranta ale statului.oare acesti debili nu realizeaza ca daca – sa presupunem prin absurd – vor ajunge sa conduca tara asta vor trebuie sa se bazeze pe aceeasi jandarmi care astazi sunt umiliti si de vagabonzi si de politicieni?

 20. Yeba zice:

  Victor D, zici ca ai o lista in care figureaza un instructor de dezbateri. Ia legatura cu el. Poate te invata cum sa te adresezi pe bloguri, desi daca ia parte la forme de-astea de protest fara obiect, „ne-am saturat de viata grea”, ma indoiesc ca stie el insusi mateira. Intamplarea face sa stiu cum e faza cu ong-urile de dezbateri :). Din pacate nimic nu se mai intelege de la sine in ziua de azi, proful univ poa sa fie vreun contabil de primarie mai rasarit care da ore la univ privata din faurei, studentii din UK sunt printre sutele de erasmisti etc.

  Dar altceva voiam sa zic si anume ca nu toti cei care se opun lui Base sunt cretini si manipulati, nu stiu de ce crezi ca sustinem asta pe aici. Multi sunt interesati direct si destui i se opun cu argumente valide. Astia din urma nu sunt vizibili pe televiziunile de audienta fiindca, fiind inteligenti si onesti, 1) nu i se opun TOT timpul; 2) au un limbaj ponderat; 3) exprima idei complexe, care scapa Danei Grecu, Oanei Zavoranu, lui Mircea Badea si golanimii in general, devenind plictisitori.

  Esti tu insuti foarte obosit, daca nu observi ca legea A FOST supusa dezbaterii, dezbaterea n-a mai avut loc FIINDCA A FOST CREAT un scandal mediatic. Daca nu esti, sa zicem, cretin manipulat, vei fi stiind ca S-A SPUS de la inceput ca legea trebuie adoptata CU dezbatere in Parlament.
  Vad ca iei peste picior ideea televiziunilor manipulatoare. Ele sunt obiective si asigura spatiu decent de schimb de idei, ele nu pun titluri de tipul „basescu a fost scos din bucuresti” si, in general, se ocupa cu informarea corecta.
  Daca te opui legii, e fb cata vreme ai argumente. Dar te opui si basta, e ca la vot. Probleme apar cand te opui de-amboulea, te opui din interes (tempereaza libera circulatie a spagii in natura si te incurca, de ex.) sau incepi sa te tavalesti pe jos ca, desi tu te opui, este posibil ca legea sa treaca. Ma rog, sa fi trecut, deocamdata ne trece noua viata cu mana pe plic.

 21. Yeba zice:

  Sunt moderata, eu, o faptura pasionala!

 22. Victor D zice:

  La ce te referi când spui că nu m-am adresat corect pe acest blog. Adresarea mea nu conţine nici un atac la persoană spre deosebire de
  „Poate te invata cum sa te adresezi pe bloguri”
  Care poate fi categorisit uşor drept atac la persoană şi hering roşu.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Red_herring
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
  Nu mă cunoşti şi nu ai dreptul să mi te adresezi aşa. Nu şti ce educaţie am şi nici aria mea de competenţă. Şi chiar dacă ai şti, nu ar fi relevant. Discuţiile publice nu sunt despre eu am 2 licenţe, sunt specialist în x şi tu eşti un nimeni deci nu ai dreptate. Eu să spunem că sunt un nimeni (spălat pe creier) şi dumneata eşti un mare intelectual. Unu nu ai nici un drept să mi te adresezi de sus. Doi: faci o mare prostie: eu, prostul mă simt jignit şi mă duc şi votez cu ăia care vorbesc pe limba mea – populiştii; ca mine sunt milioane. Felicitări, ţi-ai făcut viaţa mai grea pentru că îţi place să vorbeşti de sus.
  Întâmplător sunt împotriva populismului, dar raţionamentul de mai sus rămâne valabil.
  În al doilea rând, ai spus că ştii câte ceva despre ONG-urile de dezbateri. Sunt curios să aflu ce şti. Câte ONG-uri de dezbateri sunt în România? Câţi membri au? Cine este preşedintele lor? Ce activitate au? Care este relaţia lor cu MEC? De unde obţin finanţare? Care este programul lor?
  În ce priveşte realizările acestui guvern, şi eu mă bucur că s-a adoptat un nou cod civil. M-au durut ochii citindu-l pe cel vechi, dar o să ne doară şi mai rău ochii când cel nou o să fie modificat de o mie de ori. Asta este problema pe care o semnalez. Prefer să dureze un an să adopte o lege, dar să fie adoptată cu 75% şi să nu fie modificată la următoarea guvernare. Legea educaţiei este un exemplu trist în acest sens. Credeţi că ce a reuşit să facă Funeriu (lucruri cu care sunt de acord) în aceşti 2 ani o să reziste când se schimbă guvernul? Ghici ghicitoarea mea. Într-o ţară în care ne contrăm toţi şi încercăm să trecem repede legi nimic nu o să reziste mai mult de 4 ani.
  Apropo de dezbatere, legea educaţiei s-a dezbătut 30 de zile. Durează mai mult să pregăteşti un referat decent. Cât urma să se dezbată legea sănătăţii?
  PS: Pe penal sunt încă în vigoare codurile vechi.

  • Sare'n Ochi zice:

   😀 ati devenit cam inchizitorial pentru un comunicator.
   acum, dupa ce am avut si spectacolul de azi noapte – si stim exact ca „manifestatii” de „nemultumire” au avut loc NUMAI in orasele care au echipe de fotbal de divizia A si galerii ultras (ce-am mai ras la Cluj-Napoca unde galeria U si galeria CFR – care se urasac de moarte, au „protestat” cot la cot in piata), va mai identificati cu lista de „protestatari”?

  • ribelalu zice:

   Stimate domn, nu va mai agitati atat. Sunt de acord ca sunt destule persoane cu IQ peste medie care nu sunt de acord cu fostul proiect de lege pentru reforma in sanatate. Despre domnul Calafat se pot spune multe numai ca este un dobitoc nu se poate spune. La fel ca dumnealui sunt extrem de multe persoane. Daca ne citeati mai des ati fi observat ca si aici, pe acest blog, multi comentatori au criticat prevederile legii (ex: de ce sa stranga statul taxele sa beneficieze privatul de ele, coplata samd). Insa nu deturnati disacutia. Protestele din weekend (cu exceptia Tg Mures sa zicem) nu au avut nicio legatura cu Arafat, SMURD sau legea sanatatii. Miscarea originala a fost deturnata, in spate sunt oameni din linia a doua sau a treia a partidelor, mai putin vizibili, au aparut tot felul de persoane dubioase la mitinguri gen: Dide, Bebe Ivanovici, Cernea, Irinel Columbeanu, DD iar asocierea dintre persoanele mentionate de dumneavoastra cu huliganii va face cinste.

 23. BM zice:

  domnilor eu scriu despre fotbal, la asta cred ca am ceva talent. pe mysport am avut vreo 5 invitatii sa ies in strada, si i-am intrebat pe toti daca stiu ce inseamna SMURD-ului si de cine apartine aceasta institutie a statului. in loc de raspuns am primit injuraturi ca la usa cortului.

 24. ceaikovski zice:

  Saracii aia din centru, le-au facut masinile varza…
  Banci cu geamuri sparte, magazine, Piedone aproape plangea la tv ca i-au devastat zona Budapesta, au rupt pomi, banci, cosuri de gunoi…
  Eu sunt cu o soseta pusa si una in pregatire, daca mai vin mult incoace, iau masina si ma carabanesc. Sunt la 2 pasi de mine… dementii

 25. Pingback: Furie, petarde si violenţǎ: Marea alianta uslaşo-ultraşǎ « Memorie, libertate, moderaţie

 26. Yeba zice:

  @VIctor D, „Băi nene…” nu face parte din formulele cu care mi se pare recomandabil să te adresezi pe bloguri, dacă nu vrei în mod special să iriţi. Mai depinde şi de blog, să zicem dară că pe un blog ca ăsta, unde nu se fac greşeli de ortografie. Nici dezbaterile care încep cu această formulă nu cred că produc mari rezultate. Pe alt palier, nici „După voi ţara se împarte în omeni inteligenţi care îl susţin pe Băsescu şi oameni cretini şi manipulaţi care i se opun” nu sună cine ştie ce user friendly.
  Chestionarul pe care mi-l adresezi în legătură cu ONG-urile de dezbateri este, din perspectiva mea, atât de lipsit de umor încât nici nu-l comentez, mă fac că nu l-am observat.
  Si eu vreau sa nu se schimbe legile adoptate, dar cel mai tare mi-as dori sa fie măcar adoptate odată, pe principiul ca mai moare măgarul, mai pierde samarul, adică poate n-or tăbărî să le schimbe cu totul. Eu pe ăştia cu reforma i-am votat, aşa că şi dacă legile vor fi schimbate, tot îmi rămâne mângâierea că am votat corect şi n-am avut noroc.

  • Victor D zice:

   Băi nene! este blând față de limbajul folosit aici.
   Băi nene! este nu implică vorbit de sus.
   Chestia cu manipulare apare pe blog de câteva ori. Nu am inventat-o eu. Tonul blogului este mai agresiv decât al meu. Poate numai o anumită parte are voie să aibă un ton agresiv… că atunci înțeleg.
   Răspunsul dumneavoastră nu răspunde decât la un punct.

   La celelalte două, conform regulilor dezbaterilor, o să consider că ați acceptat sau că nu puteți da un răspuns. Dacă faceți o aserțiune, ar trebui să o susțineți cu raționamente și exemple nu cu ”este lipsit de umor”. Deci știți ceva despre ONG-urile de dezbateri sau doar ați bravat sperând că nu o să își dea seama nimeni?

   Adoptarea legilor oricum numai să se facă. Dacă vă mulțumiți cu a legi care expiră în 4 ani rămânem așa. Dacă vrem să ne dezvoltăm ca țară trebuie să înțelegem că dezbaterile publice mai lungi de 30 de zile nu sunt ”un moft”. Reformele dure nelegitimate de dezbatere publică și neexplicate prostimii sunt doar castele de nisip. O să vă simțiți în continuare bine că ați votat ”corect” dar veți fi într-o minoritate.

 27. mihaisecula zice:

  Carevasăzică totul este o manipulare a USL… Da domnule aşa se explică multe. Ca să citez o reclamă celebră „..şi uite marmota aşa învelea ciocolata”.
  Păi cum Doamne iartă-mă să fie altfel că doar poporul plesneşte de fericire, doar e evident… Problema clar sunt televiziunile care dezinformează.
  Deci dacă nu mă mai uit la Antena3 ci la Moraru şi Turcescu, mi se majorează leafa la loc şi se indexează pensia lu’ maică-mea?? O sa încerc zău… Tot în ideea asta, „investiţiile” coanei Nuţi sunt tot dezinformări.. Posibil… Vorba aceea, să vezi cu ochii tăi şi să nu crezi nu altceva… să vezi pixelu’ albastru la asta mă refeream.
  Acum îmi dau eu seama că sintagma „aici sunt banii dumneavoastră” nu se referea la drumuri… De ce nu postaţi totuşi şi dvs un banner cu inscripţia mai sus citată ca să ştim dracu o treabă.

  • Sare'n Ochi zice:

   😀 Mihaita de la TirguJii, esti mai spalat pe creier decat banuiesti. adica peste tot in strada sunt membri PSD-PNL_PC in cardasie cu Noua Dreapta si ultrasii stadioanelor, dar nu-i manipulare USLinoasa! sa-ti traduc: peste tot in strada fura numai membri USL, membri USL fura (esti obisnuit cu termenul „fura”, nu?) si tu-mi ziasei ca eu nu vad, muica. Muica, eu nu vad? Vezi ca se futu logica!
   „boborul” plezneste exact de fericirea pe care si-a ales-o. era misto pe vremea lui credit doar cu buletinul?
   in rest, toti impotentii cu scula cat creierul de mica se leaga numai de „coana Nuti”. zi ca ti-e ciuda si ca te-ai plictisit de mana stanga cu care tot aplici la dragostea zilnica, si te cred ca esti altceva decat un bou sinistru – un papagal impotent si-atat.

   • mihaisecula zice:

    Ba da domnule e evident.. Eu ce drak am zis… Da parcă, creditul cu buletinul nu se dădea şi pe vremea „marinelului”.
    Da zău aşa nu te enerva, să nu-ţi cauzeze la sănătate.
    Şi apoi ce am zis eu de coana Nuţi că nu e bună de material de labă. Nu!!! Şi zău că sunt invidios că nu beneficiez şi eu de ceva „investiţii” precum matale de la divă.. Să-i cheltui sănătos, da vezi că la un moment dat toate, da absolut toate se decontează, atât de către stăpânii metale cât şi de pinguinii lăbari care-i slujesc… Om trăi şi om vedea..

    • Sare'n Ochi zice:

     „Marinelul” era cel care aproba creditul doar cu buletinul?
     😀 sunteti perfect debusolat domnul meu (sau doamna mea)! Marinelul era cel care angaja pe rupte in sectorul bugetar? sau care dadea primne si sporuri intr-o sfanta veselie?
     iar despre matetialul de laba – la mama dvs. v-ati uitat? sau la prietena dvs., sau sotia dvs., sau, poate fiica dvs.? misoginismul dvs. exprima clare carente de sex (posibil si ca frecventa, nu numai ca marime – in schimb, cu grosolania stati bine).

   • ceaikovski zice:

    Stai ca ii scoate Crin la lumina, daca tot se stie, macar sa fie pe fata. Chemarea lui la proteste (pasnice) pentru azi si zilele urmatoare, plus cererea de sesiune parlamentara exceptionala, seamana cu „chemarea strabunilor”. S-o intoarce cu ceva pui de lup de prin salbaticie? 🙂
    Sau mai bine zis: daca tot o facem si ne-au vazut cu totii, sa luam perdeaua de la geam…

  • ribelalu zice:

   Coane, da` daca tot esti mata` din zona de ce nu te legasi si de contractele lu` Sova @ asociatu` Ponta cu mastodontii aia energetici de acolosha? Hotii striga hotii.
   Acu` gandeste si matale cu mintea matale nu cu ce zice Ciuvica, Turcescu, Dana Grecu sau Cristoiu. Daca astia, acum in opozitie, va fura acolo asa, cand or fi la putere nu o sa va ia si chilotii din cur?

   • mihaisecula zice:

    Ai de mine… ma tot uit pe posturi și nu văd unde MAMA DRACU’ meu am zis eu de Ponta că ar fi călugăr budist sau ceva domnișoară de pension și zău că nu văd. Recunosc și regret că l-am votat pe jegosul de la Cotroceni ca reacție la sistemul clientelar organizat de PSD. M-a făcut pe plic, asta e..
    Oricum „… ba pe-a mătii” nu e un argument.
    Atunci hai sa nu mai facem alegeri dle.. Zău… instalăm Băselu pe viață și am rezolvat problema că doar „toți e la fel”.
    Din păcate oriunde în lumea asta politicienii ciupesc de la stat, e un inconvenint al sistemului democratic pe care îl accepți sau nu, dar de aici și până la jaful nesimțit executat de stăpânii voștrii este MARE, MARE, MARE DIFERENȚĂ.
    Oricum văd că toți internauții băsiști au în comun căcatul pe care-l scuipă pe gură către oricine îndrăznește să nu pupe Băsul… Prost eu că mă bag în vălau cu porcii… ce mă aștept să se întâmple….

    • Sare'n Ochi zice:

     ba sa facem alegeri musiu. dar nu sub presiunea strazii. sub presiunea strazii fac numai bolsevicii.
     era sa-l instalam pe viata pe nen’tu ilici – mi-a fost de ajuns!
     oricum observ ca toti internautii spalati pe creier de tembeliziunile turnatorilor la securitate au in cap numai basini.

    • ceaikovski zice:

     Eu chiar nu inteleg daca voi pricepeti ca presedintele nu poate sa demisioneze, sau doar va faceti.
     Cine e ALES nu poate demisiona. Doar cine e NUMIT poate.
     Cel ales poate fi SUSPENDAT DE PARLAMENT SI APOI REFERENDUM unde tot alegatorul zice daca ramane ales sau nu. Unde e actul DEMISIEI in povestea asta?
     Deci: care e scopul manifestatiilor antibasesciene, ca nu pricep. Daca ati cere demisia lui boc, as intelege. Sau daca ati cere ministrilor sa faca una-alta, as intelege. Dar sa cereti demisia lui Basescu mi se pare doar o manipulare proasta, de OTV, pentru privitorii unor televiziuni… si atat.
     Sa ceri in strada sa-ti mareasca pensia, cand situatia e cum e, e o tampenie. Cere-i ministrului X sa prezinte cifre, contracte, firme, etc, nu ma complic in enumerari, ca sa stii UNDE E RESTUL PENSIEI TALE si sa-i iei gatul aluia.
     Cand in Constitutie puterea unui presedinte e mai mult de ornament, voi, cu sindromul TATUCULUI continuati de-an proasta, sa-i cereti presedintelui sa va dea, sa va faca, etc.

     • mihaisecula zice:

      E săracu… cum să nu poată.
      Da poate e dezinformat de B1 și TVR drept pentru care citez din Constituția României:
      „Vacanța funcției art. 97 – Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României intervine în caz de demisie, de demitere din funcţie, de imposibilitate definitivă a exercitării atribuţiilor sau de deces.” Dați-i vestea cea bună că nu e obligat să împută locu….
      Ete și linku’ http://www.ccr.ro/default.aspx?page=laws/constitution
      Sau nu poate omu’ la modul principial.. Nu-l lasă inima să ne părăsească… Oare Nixon cum o fi reușit…

     • Victor D zice:

      Articolul 97 Vacanta functiei
      (1) Vacanta functiei de Presedinte al Romaniei intervine in caz de demisie, de demitere din functie, de imposibilitate definitiva a exercitarii atributiilor sau de deces.
      (2) In termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanta functiei de Presedinte al Romaniei, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Presedinte.
      Din Constituţia României.
      http://www.dreptonline.ro/legislatie/constitutia_romaniei.php
      Poate vacanţa se referă la concediu sau ceva de genu şi eu nu pricep constituţia.
      Deci care este impedimentul legal pentru a obţine o demisie? Nu şi-a mai dat demisia un preşedinte până acum? Richard Nixon ce este? Delfin?
      http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Nixon#Resignation
      Deci cred că suntem chiar bătuţi în cap că nu pricepem că preşedintele nu poate să demisioneze. Îl împiedică citirea cu rea-credinţă a Constituţiei sau ignorarea ei în întregime.
      În altă ordine de idei, dacă nu ar fi fost scris în Constituţie nu ar fi putut să demisioneze? huh? unde este logica. Cum ar putea cineva să fie obligat să fie preşedinte?

      • Sare'n Ochi zice:

       simplu. faptul ca 8700 de indivizi la nivel national, dintre care jumatate sunt ultrasi de galerie de fotbal, iar restul membri USL nu reprezinta nici catimea necesara unei fractii subzecimale fata de cele cateva milioane de romani care l-au votat. matematica, ca de bun simt nu poate fi vorba pe la voi aia care credeti ca zbieretele tin loc de democratie.

      • Sare'n Ochi zice:

       in plus jumatatea aia de ultrasi au declarat clar ca nu au treaba cu Basescu ci cu legea aia care nu-i lasa sa dea cu petarde pe stadion. iar din jumatatea ramasa unii vor medicamente, altii au treaba cu Rosia Montana samd. mai numarati-va, apoi veniti cu pretentia sa vorbiti in numele poporului. deocamdata vorbiti in numele „poporului Antenescu – Tonta”. 😀 sa topaiti bine!

       • mihaisecula zice:

        Alo domnuuuu… Păi subiectu’ în discuție era legal și nu moral, știm că de alea nu posedă marinelu’. Citez lacheul matale de mai sus „Cine e ALES nu poate demisiona. Doar cine e NUMIT poate.Cel ales poate fi SUSPENDAT DE PARLAMENT SI APOI REFERENDUM unde tot alegatorul zice daca ramane ales sau nu. Unde e actul DEMISIEI in povestea asta?”
        Da zicea o femeie din piață că se poate rezolva și cu număratul… poate numără Roberta mânca-i-aș gurița ei de fotomodelă, prezidentă și ‘telectuală.

        • Sare'n Ochi zice:

         domnuuuu, mai schimba placa, pune si altceva. devii extrem de plictisitor. si iar dovedesti ca o ai mica (alege tu: inteligenta, organul bunului simt, celalat organ cu care zici ca gandesti) – cu misoginisme de-astea du-te la muierile tale din familie, mananca-le lor gurita de fotomodele si ‘telectuale (data viitoare nu te mai avertizez cu privire la misoginism, te bag direct in spam). si vezi ca deocamdata a sarit Tontanacu-ti sa va numere si i-a dat zeci de mii de protestatari cand s-a miorlait la Coana Evropa. io zic sa va numarati din 2 in 2 poate va da mai mult de-o simpla demitere. si tu esti prezent la numaratoare de la Jii in Piata Universitatii? 😀

      • ceaikovski zice:

       Iar o luam de la capat? In ce situatii poate fi demis?
       Constitutia asta e atat de … incat doar ideea ca un OM ALES POATE SA-SI DEA DEMISIA cand vrea muschii lui, e o aberatie. L-am ales, sta pana-l dau jos, sau pana isi termina mandatul.
       Voi dati citate din Constitutia pe care n-o respectati, care a permis PUR-ului sa se transforme in PC si sa se alieze cu X sau Y partid, DESI ALEGATORUL votase altceva.
       Nu-mi mai dati citate din Constitutie, o am si eu. Merci.

       • mihaisecula zice:

        I. Demisia este un act juridic unilateral prin care salariatul, funcționarul public, funcționarul cu statut special sau demnitarul înțelege să părăsească această funcție din proprie inițiativă.
        Act juridic unilateral este acea specie a actului juridic care se caracterizează prin faptul că își produce efecte prin unica manifestarea de voință a titularului ei, fără a fi necesară intervenția altei perosoane sau încuviințarea sa.
        Demisia Președintelui nu derogă în nici un fel de la dreptul comun, nici prin reglementare legală (am citat textul) și nici prin prisma funcției exercitate.
        II. Da oare UNPR-ul ce-o fi…

        • Sare'n Ochi zice:

         de aceea s-a scanda ieri printre molotoave „Arafat sa fie invitat”? ca-i unilateral si vroiau „protestatrii” sa-si gaseasca motiv de protest ca de ce nu-l invita guvernul pe demisonar inapoi? acum unii vor sa-l faca ministru cu forta. in plus l-au reactivat pe revolutionarul bunului simt Iohannis. asta spune multe despre „spontaneitatea” protestelor. numai bolsevicii s-au impus prin miscari de strada. ce-ar fi sa mai asteptati pana la scrutin si-atunci sa ne numaram?

        • ceaikovski zice:

         Merci, chiar nu stiam ce e demisia… 😉
         Ne incurcam in termeni juridici, desi totul e atat de simplu.
         Basescu nu poate sa demisioneze, pentru ca e ales de mai mult de jumate de romani!
         Demiterea are loc doar in anumite conditii.
         Convingeti-l voi sa-si dea demisia, impotriva voturilor romanilor care l-au ales. Ce dracu vorbim aici?
         UNPR intreaba-l personal ce e, pe mine chiar nu ma intereseaza.

       • Victor D zice:

        Aha. Ca să ştim despre ce vrobim. Deci nu există de fapt nici o lege pentru dumneavoastră.
        Eram doar curios pe ce vă bazaţi când spuneaţi că dacă l-aţi votat nu îşi poate da demisia. Pe de altă parte spuneaţi că poate fi suspendat. Atunci pe ce vă bazaţi pentru că pe Constituţie în mod clar nu. Deci preşedintele poate pleca de la putere nu în condiţiile stabilite de Constituţie (proastă cum e ea), ci în condiţii speciale stabilite de o
        o parte privilegiată a populaţiei.
        Şi cine sunem „noi”? Ca să ştiu şi eu de unde îmi ridic salariul. Să spunem că sunt sclavul lui Ponta şi o reîncarnare a lui Iliescu şi că mă plătesc toţi mogulii. Asta face argumentele mele invalide? Nu vă grăbiţi să răspundeţi da. Poate dumneavoastră puteţi să vedeţi dincolo de parşivenia mea interesată, dar argumentele mele veninoase vor otrăvi minţile oamenilor care se lasă manipulaţi de tembeliziuni.
        Ca să nu se poarte discuţii stupide ca cele de mai sus, referirile la persoană sunt interzise în dezbateri. Mai pe româneşte: criticăm ideea şi nu persoana. Dacă sunt un PSD-ist împuţit şi mă plăteşte PNL, nu o să mă combaţi doar spunându-mi pe nume, trebuie să îmi adresezi şi argumentele. Nu există o categorie de oameni care din start nu au dreptate. Din acelaşi motiv nu contează dacă ăia care protestează sunt ultimii oameni, dacă sunt cetăţeni români au dreptul să o facă.
        Şi nu prin denigrarea lor o să mă convingeţi să nu protestez. A încercat şi Iliescu cu golani. Acum se încearcă cu huligani. Succesuri!

        • Sare'n Ochi zice:

         sa protesteze, dar fara sa distruga si fara sa minta, sa joace teatrul democratiei. ce-ar fi daca s-ar apela la onestitate, nu la isterie si la rostogolirea sapimei pe tembeliziuni si in anumite comentarii?
         unii protesteaza pentru ca nu mai sunt lasati sa arunce cu petarde pe stadioane. ei dau foc si pe fundalul cu foc si distrugeri PNL-PSD urla „jos Basescu” si mananca rahatul cu lipsa de democratie si altele.
         altii protesteaza pentru lipsa de medicamente compensate, altii ca nu mai primesc tainul de „luptator cu merite deosebite in revolutie”, altii ca „n-au locuri in camine si ca nu-i mai pot tine parintii in facultate” (asta-i o obligatie a statului, sa-i ajute pe parinti sa-si tina copiii in facultate?). altii ca „au datorii” – i-a pus cineva sa faca datorii, sa-si ia credit doar cu buletinul? si urla „libertate”, manjind scandarile din 89. habar nu au ce inseamna lipsa de libertate!
         de aceea sustin ca se profita de catre niste prefacuti de spaatii pe creier pentru a ni se promite o alternativa falsa – USL este alternativa? daca sustineti ca adevaratii devalizatori ai economiei Romaniei, cei datorita carora am ajuns in situatia de azi dupa 22 de ani de furturi, in care 20 tocmai „mieluseii” de azi au jefuit si impilat cel mai tare (ei fiind adevaratii urmasi ai politrucilor PCR) sunt „alternativa”, ma faceti sa rad si sa reiterez tot ceea ce am scris mai sus!

        • ceaikovski zice:

         Vedeti ca scrie in Constitutie cum poate fi demis. Daca nu gasiti, faceti un exercitiu de imaginatie…
         Purtam aceeasi discutie care imi intareste convingerea ca de fapt asta doriti dvs si cativa adepti ai USL (opozitie nu o pot numi, cu REGRET spun asta): plecarea lui Basescu de la conducerea tarii.
         Restul argumentelor dvs ma fac doar sa ma intreb: de ce nu mergeti in PU sa-l sprijiniti pe cel pe care il doriti dvs?

         N-ati citit ce am scris referitor la protestele cetatenilor (nu aceia cu cutite si cataroaie).

  • Iata inca unu care ne plange cu „penzia” lui ma-sa-n mana!
   Observ ca, in conceptia dvs., elementele importante sunt scaderea pensiilor, jignirea bugetarilor, etc. La dvs. austeritatea pare sa se reduca la reduceri de sume primite de la buget. Vad ca nu suflati un cuvant despre cei care tin tot sistemul in spate, adica mediul privat, de la care luati toti pensii, salarii si contracte cu statul. Nici prin piata nu se protesteaza pentru reducerea impozitelor sau privatizare, ci din contra: pentru mariri de pensii, mariri de salarii salarii si pastrarea monopolului de stat. Privatul e rau, statul e bun, pentru ca ia de la privat de-l cocosaza si va da voua. Va surprinde oare ca nu se raliaza niste oameni cu scaun la cap la astfel de cereri pentru prelungirea pomenii care ne-a adus in halul acesta? Tara arde, dar nu in strada, ci arde sub povara sufocanta a taxelor si impozitelor (inclusiv cele pentru sanatate), dar pe dvs. va deranjaza ca va pierdeti salariile si privilegiile. Pai sa vi le pierdeti. Daca nu va convine cat jupuiti 7 piei de pe sectorul privat, nu vreti oare voi sa traiti intr-o tara unde sunteti numai voi, bugetarii, pensionarii si statul? Sa va jupuiti voi intre voi, fara “particularii hoti”? Cred ca se numea RSR tara la care visati.

   • mihaisecula zice:

    În principiu e corect ce spui dumneata și .. by the way… io nu lucrez la stat, nu am lucrat niciodată. Am zis că nu mi se majorează leafa pentru că angajatorul nu își mai permite din motivele pe care le-ai expus mai sus, corecte de altfel.
    Pe de altă parte, muma ca să ia pensie a cotizat toată viața din salariul ei, DECI PENSIIA NU E UN PRIVILEGIU CI UN DREPT, pe care guvernantu, oricare ar fi el trebuie să îl asigure și nu se plătește din impozitu pe matale. Te superi pe maică-mea că își vrea banii înapoi.
    Hai să punem problema altfel, dacă porcii ăștia ar fura la jumătate din cât o fac acuma nu te-ai mai simți împovărat de impozite, DE AIA PLĂTEȘTI METALE MULT, MULT, MULT și știi unde se duc banii??? Păi printre alții la aparatul de propagandă electronică pe care noi facem trafic ca fraierii acuma.

    • Esti in eroare cu „mama a platit o viata intreaga” – nu a platit un drept, ci o asigurare. Exact cum platesti si tu, daca platesti, un RCA sau o asigurare pe casa. In caz de ceva primesti pentru ceea ce ai platit. Ia intreaba-l pe nen’tu Hrebenciuc cum sta treaba cu pensiile – ca el a fost cel care a luat fondul de pesnii si cel de asigurari de unde statea el stingher si l-a varat in buzunarul hulpav al statului de unde a si disparut in gaurile negrea ale regimului Nastase. Iar la faza cu pensia nu este un privilegiu, este un drept – da o cautare pe Google – sunt altii mai rabdatori care sa-ti explice pana unde merge acest drept.

     • mihaisecula zice:

      Păi se pare că până la inexistența lui…. Și da dle a plătit o asigurare, riscul asigurat fiind diminuarea capacității de muncă datorită vârstei, lucru care s-a întâmplat dând naștere la un drept…

    • ceaikovski zice:

     Mamei dumitale ii platesc pensia salariatii de azi, nu aia de ieri.
     mama matale a cotizat la pensie si le-a platit pensia celor care erau pensionari atunci cand era dansa salariata.

   • ceaikovski zice:

    Lasa Nae, ca se rezolva, nu-ti face griji!
    Acu apare o noua modificare a Codului fiscal cu mariri de taxe si impozite.
    Ia fii atent, ca s-ar putea sa ne-o traga meserias, am o banuiala in sange, cu CASS-ul…

  • Sare'n Ochi zice:

   mai pielea de sub saua maghiarului, acum esti multumit ca din cauza cretinismului tau UDMR iti va infige steagul secuisec in la ma-ta?

 28. [ADMIN zice: da, mai, sunteti niste borfasi – este un adevarat amalgam in capul tau de ultras de Bucale]

 29. ribelalu zice:

  @ mihai secula:
  Esti invitatul meu maine aici pe blog. Ti-am pregatit un raspuns detaliat la postarea dumitale:

  „Oricum văd că toți internauții băsiști au în comun căcatul pe care-l scuipă pe gură către oricine îndrăznește să nu pupe Băsul… Prost eu că mă bag în vălau cu porcii… ce mă aștept să se întâmple….”

 30. theo- nona zice:

  bunä,

  citeam cum fiecare isi revendicä drepturile,
  dupä cum il duce capul.

  dar nu se judecä asa. cat a cotizat, catzi ani, cu cat.
  dece nu-si dau seama, cä au fost invätzatzi la troc.
  cä au fost tzinutzi asa, ca sä poatä sä-i manipuleze.

  dece nu s-au revoltat la iliescu,täriceanu,etc,

  cä i-au ademenit, cu banii din buget. iar acum sacul gol

  ar trebuii umplut, dela täriceanu si vosganian.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.