Reacții la cald privind demiterea lui Lăzăroiu (unii au confundat-o cu moartea domnului Lăzărescu)

Pentru că electoratul liberal, dezamăgit, în egală măsură, de PDL și PNL, avea nevoie de un martir. Avea nevoie de cineva care să reprezinte nu doar interesele celor însetați de țuică, ci și pe ale celor dornici să se adape la izvorul dreptății. Toți sunt de acord că, în comparație cu păcătoșii care umplu scena politică autohtonă, Lăzăroiu este un sfânt. (...) De aceea e timpul ca martiriul sfântului Sebastian să înceapă, acum, până ce pe ilustrul personaj nu-l acoperă colbul uitării.

Încep prin a-l parafraza pe ex-prim-ministrul Adrian Năstase, ieșit transpirat pe posturile de televiziune pentru a-l apăra pe fiul prefectului PSD de Bihor (Tărău) de procurorul Lele – Însuși El, prim-ministrul, nu credea în arestările de vineri seara. La fel, nici eu nu cred în demiterile de vineri seara.

Premierul Emil Boc a înaintat ieri președintelui Traian Băsescu cererea de revocare a lui Sebastian Lăzăroiu din funcția de ministru al Muncii, precum și propunerea de numire a Sulfinei Barbu în acest post (Mediafax: Premierul Emil Boc a înaintat, vineri, preşedintelui Traian Băsescu cererea de revocare a lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii, precum şi propunerea de numire a Sulfinei Barbu în acest post. Decretele au fost semnate de preşedintele Traian Băsescu). Motivația? „Guvernul are nevoie de un ministru cu normă întreagă la Ministerul Muncii, care este un minister extrem de greu, iar pe de altă parte PDL are nevoie de un ministru care să nu încerce să îşi facă imagine în detrimentul partidului care îl susţine, pentru că, în ultimă instanţă, orice ministru are o susţinere politică a partidului de guvernământ sau a partidelor care compun coaliţia”, a spus Emil Boc. Asta după ce, cu de dimineață fesenenistul (în atitudine, nesimțire și lipsă de gândire) Ioan Oltean, secretarul general al PDL, a anunțat, că Biroul Permanent al partidului va analiza, luni, afirmațiile lui Sebastian Lăzăroiu despre formațiunea politică (făcute într-un interviu pentru „Gândul”), adăugând că acesta nu a ajuns ministru „în temeiul calităților sale excepționale”, ci pentru că l-a propus PDL. Oltean a mai apreciat că Lăzăroiu „recidivează într-un mod nepermis”. Se impun două corecții. Trebuie să fii prost grămadă să arunci pe piață chestia cu numirea lui Lăzăroiu și “calitățile” acestuia, când numirea a venit de la Traian Băsescu, iar propriile tale calități nu prea te recomandă. Consecința imediată a acestei iresponsabile declarații s-a văzut în reacțiile la fel de infantile ale celor de la USL (precum și a presei anti-PDL, care și-a dat măsura frustrării) cu privire la seriozitatea numirilor în funcții în partidul în care Ion Olteanu se joacă de-a secretarul general.

Pentru a doua corecție, am să pornesc de la ce anume a declarat Sebastian Lăzăroiu în Gândul (neuronului singuratic): „Am ezitat întotdeauna să mă înscriu într-un partid politic, să mă înregimentez politic. Acum aș face-o, dar aș face-o dacă ar fi vorba nu de PDL, așa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (…) Sunt interesat să mă implic în asemenea mișcare, în asemenea platformă (poate Mișcarea Populară). (…) PDL poate câștiga chiar și așa alegerile din 2012, problema e că le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problemă. PDL trebuie să construiasca din 2011, 2012, acel proiect și să-i convingă pe români că e un proiect viabil, pe 10 ani de acum înainte. Daca reușește să formuleze acest proiect, să construiască acest vehicul care să capteze centrul-dreapta va câștiga și în 2012, va câștiga și în 2014, ceea ce va însemna încă un ciclu de guvernare”. Bun: unde-i nepermisa “recidivă”? La mine în arhive sunt câteva declarații de-a dreptul jignitoare la adresa lui Emil Boc făcute de către Cezar Preda (membru de vază al PDL), de către Sorin Frunzăverde (membru de vază al PDL) plus alți câțiva mai anonimi, precum și nenumărate derapaje scrise pe blogurile personale ale lui Cristian Preda și Sever Voinescu:

 • Cezar Preda: Unul care spunea „pleacă, piticule, de aici” e în primii zece pe moțiunea lui Boc. Cezar Preda declara că un lider județean ce i-a spus lui Boc „pleacă, piticule, de aici, lasă-ne dracului în pace” era apoi între primii zece semnatari ai moțiunii acestuia și a criticat prestația lui Emil Boc ca șef al Guvernului, care nu are curaj să ia singur decizii. „Una este să vezi un șef de organizație care spune, când am fost toți la Vila Lac: „Pleacă, piticule, de aici, lasă-ne dracului în pace” și pe urma să-l văd în primele zece semnături în susținerea lui Emil Boc, pe considerentul „domn’e, nu vreau să mă cert cu președintele”, a spus vicepresedintele PDL Cezar Preda vorbind despre situația din partid. El consideră că nu se va schimba nimic dacă Emil Boc va rămâne președinte al PDL și dupa Convenția Națională din 14 mai și a apreciat că partidul ar avea nevoie de un om care să judece cu mintea lui, scrie Gandul.
 • Cristian Preda (pe Antena 3): Emil Boc ar trebui să îşi găsească alt job. Premierul Emi Boc e trimis să-şi caute altă slujbă, chiar de un subaltern din PDL, europarlamentarul Cristian Preda. Acesta spune că nici în prezent nu s-a convins că prim-ministrul aduce capital electoral partidului.
 • Sever Voinescu (pe Realitatea.net), despre eventuala demisie din PDL: Nu ştiu, mă gândesc. Preşedintele Traian Băsescu a lansat, miercuri, un atac violent la adresa intelectualilor din PDL. Trei nume i-au căzut cu tronc şefului statului: Cristian Preda, Sever Voinescu şi Radu F. Alexandru. Delimitarea preşedintelui de acest grup nu putea trece, însă, neobservată: „Mă gândesc dacă să-mi dau demisia sau nu din partid”, a spus Sever Voinescu, la Realitatea TV. „Da, aşa ar fi fost”, a spus Sever Voinescu, întrebat dacă afirmaţiile preşedintelui potrivit cărora Voinescu, Preda şi Radu F. Alexandru nu ar mai fi făcut parte din PDL dacă el se afla în fruntea partidului sunt probabile. Sever Voinescu a subliniat că îşi menţine afirmaţiile privind oportunitatea schimbării premierului Emil Boc din fruntea Guvernului.
 • PD-L, atacat din interior: Frunzaverde critica masurile luate de Guvern. Seful Guvernului este atacat chiar din interiorul partidului in privinta reducerilor salariale si a pensiilor: vicepresedintele PD-L, Sorin Frunzaverde, sustine ca „Nu trebuia sa ne atingem de pensii sub nicio forma. Salariile nu trebuiau reduse”.

Deci: la capitolul “recidive”, este plin PDL de membri care recidivează în mod nepermis la fiecare acțiune a Guvernului. Se pune întrebarea: ceea ce este permis membrilor ca insulte (nu critici) la adresa șefului lor de partid și a propriului guvern, nu i se permite ca și critică (nu insultă) unui ne-membru? Asistăm și la o discriminare (împărțirea românilor în membri și ne-membri ai unui partid – derapaje comunistoide ale tuturor partidelor politice din România – deh, originea comună a politrucilor acestor partide!) și la devoalarea unor practici de nepermis în exercițiul democratic: “ciocul mic, nu ești de-al nostru”!

Pentru a trece mai departe trebuie să amintesc faptul că, inclusiv cu ajutorul de neprecupețit al senatorilor PDL (prin chiul sau prin vot, tot-una), senatorii aprobaseră, miercuri, scoaterea punctului referitor la legea asistenţei sociale de pe ordinea de zi a plenului Senatului. Propunerea de modificare a ordinii de zi a plenului a venit din partea secretarului social-democrat al Senatului, Adrian Ţuţuianu, şi a fost aprobată de senatori cu 48 de voturi pentru şi 43 de voturi împotrivă. Solicitarea lui Ţuţuianu a fost întărită şi de cea a vicepreşedintelui Senatului Ioan Chelaru (PSD) care a explicat că amendamentele aduse legii şi aprobate, marţi, în Comisia pentru muncă din Senat au fost transmise senatorilor într-un termen prea scurt, astfel că nu au putut fi studiate. Ceea ce amâna, cu cel puțin 60 de zile, orice discuție pe marginea tăierii de ajutoare pentru nucleul dur al celor care mai votează în România: asistații și pensionarii (deh, restul purtătorilor de drept de vot au alte preocupări în ziua votului și-apoi se miră de ce aleg alții în locul lor o clasă politică ce-ncepe să semene din ce în ce mai mult cu votanții săi – pensionari și asistați). Demiterea lui Lăzăroiu și numirea Sulfinei Barbu amână această lege cel puțin până la trecerea iernii și încolțirea primilor ghiocei.

Și-atunci avem ipoteza unu de lucru: la presiunea primarilor din PDL (și acest partid este un partid al primarilor), s-au luat măsurile necesare pentru a se trece iarna fără a se pierde, prin lipsuri și frig, nici un votant din categoria dură a celor care se prezintă la vot.

Dar, din experiența alegerilor de completare a Parlamentului din Maramureș și Neamț, am învățat că o mobilizare masivă la vot poate da peste cap USL. La Neamț au votat 56% dintre cei cu drept de vot față de doar 28% câți au votat în Maramureș. În județul Neamț PDL a câștigat detașat, în județul Maramureș a pierdut la o diferență de o mie și ceva de voturi (și cu ajutorul unui “verde” mascat ecologist de către USL – este posibilă pierderea unor voturi și pe confuzia creată prin schimbarea de culoare. În Neamț s-a schimbat culoarea de campanie în verde, nu știu dacaă și în Maramureș). Așa că trebuie gândită o strategie de a mobiliza și pe alții la vot, chiar dacă nu în favoarea PDL. Și-atunci avem ipoteza doi de lucru: martirizarea lui Lăzăroiu și nașterea Albei ca Zăpada (din șutul-în-dos, un-pas-înainte dat de către pitic). Că lucrurile pot sta și așa, stă mărturie și această postare de la materialul lui Theophyle Turma dinozaurilor şi balaurul bondoc, văr cu Velociraptorul!, pe care s-a dezbătut/combătut în draci azi-noapte:

“Sare 🙂
Lazaroiu si nu Lazarescu! Da ai dreptate ar fi bine sa o lasam mai pe luni dar cateva lucruri trebuie cunoscute azi:
1. Lazaroiu s-a alaturat la echipa lui Basescu la greu;
2. Lazaroiu este un om destept, muncitor si integru;
3. Lazaroiu a spus numai adevaruri;
4. Lazartoiu cu povestile din basme m-a enervat enorm;
5. Nu poti sa faci politica fara sa fi politician;
6. Lazaroiu este exact ceea ce profitorii de partid nu sunt. Un om onest care nu a venit sa faca avere in politica;
7. Nu stiu daca l-as fi sutinut inainte de demitere. Acum cred ca am sa-l sutin!

Aici putem să adăugăm ce dorim: delimitarea lui Traian Băsescu de un PDL osificat în practici USL (cu băieți deștepți adoptați interpartinic, cu baroni locali care taie și spânzură pe la ei prin județ chiar dacă populația nu-i cunoaște și care speră că vor câștiga un nou mandat parlamentar că au să munească primarii pentru ei șamd), înregistrarea “Mișcării populare” la OSIM de către Ioan Băsescu, fiica cea mare a președintelui, declarațiile de numai cu o zi înainte ale lui Baconschi șamd. Dacă demiterea lui Sebastian Lăzăroiu, nu este o mișcare gândită pe termen lung făcută cu scopul pregătirii și lansării în spațiul public a Mișcării Populare, ci numai pentru a atenua spaimele electorale ale primarilor PDL, atunci am asistat la o tâmpenie majoră care lasă PDL fără un mijolc puternic și susținut de comunicare/analiză/dispersie a informației – blogosfera.

COMPLETARE: Neaparat să citiți și materialului amicului de blogosferă @de-a Dura LEX

(…) și acum ajungem la lucrul cel mai important:
există un ins asociat cu PDL (nu e înscris în partid) care are o poziție mult mai bună pe acea „piață”.
este vorba de Sebastian Lăzăroiu.
întâi, a lansat conceptul de Albă ca zăpada, de care se vorbește intens și acum, după câteva luni.
apoi a făcut niște afirmații care au făcut carieră, după care și-a dat demisia din calitatea de consilier prezidențial.
unii au văzut doar „coborârea” sa; eu am urmărit, totuși, faptul că a lansat o discuție importantă.
după câteva zile, a fost uns ministru – de fapt, afirmațiile acelea l-au dus mai sus și în ierarhia oficială.
ca ministru, l-a pus consilier pe blogărul Bleen – toată presa a discutat despre asta.
poate că unii nu înțeleg semnificația acestui lucru – fiecare ministru își alege niște consilieri; ei bine, presa a ignorat toate celelalte numiri, cu excepția celei a lui Lăzăroiu, semn clar că i-a acordat o atenție uriașă.
iar în ultimele săptămâni/luni, presa a disecat aproape fiecare afirmație a ministrului Lăzăroiu.
cu alte cuvinte, Lăzăroiu a stabilit temele de discuție.
el a fost liderul ultimelor luni. (…) OK, ceea ce am scris până acum este ceea ce gândeam înainte să aflu că Lăzăroiu a fost demis din funcția de ministru.
ceea ce s-a întâmplat pe urmă, adică demiterea, poate infirma bănuielile mele cu privire la viitorul lui Lăzăroiu.
dar le poate și confirma, și încă al naibii de bine! (…) m-am întrerupt de câteva ori din scrierea acestui text și am urmărit presa și blogurile.
lumea crede că Boc, adică Băsescu, i-a dat o palmă lui Lăzăroiu.
eu cred că din contră, Băsescu l-a impus și mai mult pe Lăzăroiu
.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

54 de răspunsuri la Reacții la cald privind demiterea lui Lăzăroiu (unii au confundat-o cu moartea domnului Lăzărescu)

 1. Sare'n Ochi zice:

  am lasat pe luni sa se sedimenteze sa pot sa-mi dau cu presupusul cu privire la mana intinsa de catre Lazaroiu lui Dinu Patriciu (mana intinsa in public). oricum, politica nu se face numai de-a-ncalare pe cai albi (pana si aia se balega). in fine, mai discutam de luni pe acest subiect.
  o zi buna tuturor!

  • Dl. Goe zice:

   Base a spus in nenumarate randuri ca PDL daca nu face o schimbare radicala va pierde alegerile, si a spus-o corect. Papagalii din USL au irealitatea si antenele care latra pt ei non-stop si o turma uriasa de „sustinatori” flamanzita.
   Exista extrem de multi oameni dezamagiti de PNL si poate mai multi dezamagiti de PDL. Inventand o formatiune de dreapta macar cu putin mai sanatoasa decat cele doua partide pline de corupti si incapabili ar asigura un posibil succes in alegeri.
   Nu e vorba ca conducerea PDL nu intelege asta, ma rog, nu chiar toti dar unii inteieg totusi, problema este locul pe care ei l-ar avea in aceasta noua formatiune.
   Ideea cu Patriciu este absolut geniala. Credeti ca Patriciu a jurat credinta vesnica lui Tariceanu? ca cu Crinuletz oricum e la cutite, normal, cine nu e la cutite cu Crin (in afara de Ponta, inca). Patriciu vrea un partid non-socialist care sa-i asigure bunul mers al intreprinderilor lor, si sigur scoate banutul. Lazaroiu i-a aruncat manusa, deh, si el are nevoie de finantare intr-o astfel de intreprindere.
   E foarte simplu, e genial, si toata ideea asta ii pune pe liber pe mai-marii PDL si PNL care ar culege ceea ce-au semanat, adica nimic.
   Problema lor este ca miscarea deja a inceput, cu sau fara ei, Lazaroiu munceste de mult timp la asta si poate ca va reusi daca isi va gasi finantarea. Alba ca Zapada daca va apare va fi sustinuta si de Base si de multi multi oameni liberali cu bani. Probabil nu va obtine majoritatea in atat de scurt timp dar atunci va veni Boc si Oltean cu PDL-ul lor si vor descoperi cate idei marete au in comun si ce mari prietini sunt ei de fapt.
   In fapt demiterea lui nici nu e asa de rea, noua miscare trebuie sa se distanteze de PDL, grozav ar fi sa fie chiar f. diferita, nu?

 2. vasilegogea zice:

  Draga Victor,
  imi pare ca ai „calit” destul de bine reactiile prea „inrosite”. ” ipoteze de lucru” ar mai fi. eu, insa, cred ca PM a facut doar jumatate de „manevra”: odata cu Lazaroiu ar fi trebuit sa plece si expertul in istoria coloniala a Frantei, Traian Igas. pentru ca ministerul muncii nu poate sa „munceste” fara reforma din ministerul „reformei” (care s-a transformat, sub Igas, in ministerul uniformei!).
  dar, poate pina luni, „gindim” altfel!

  • Sare'n Ochi zice:

   Vasile, am citit materialul postat de tine si cel postat de Marius Mioc si sunt de acord ca Igas a luat-o peste aratura. au impachetat in cuvinte frumoase ingradirea dreptului la protest me motive de „fascism”, „legionarism” si alte cele (auzi „terorism”). cred ca toti cei ajunsi la putere incep sa fie deranjati ca de muste de orice protest – o aiu la modul personal si reduc totul la propria lor persoana. puterea tampeste!

 3. noradamian zice:

  Sare& friends, ziua bună 🙂 Cred că de dtata asta s-a rupt pisica. Să vedem cu ce rezultate. De unul, însă, sunt sigură: steaua pedelimii lui oltean, igaş, blaga &other s-a făcut mai pitică decât piticii din poveste 🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   Nora, saut!
   eu sper ca stea astora de care ai pomenit sa apuna fara sa inghita si PDL (asa cum au tendinta stele pitice sa inghita structurile din jurul lor)

  • Dl. Goe zice:

   1) Sebastian Lăzăroiu: PDL trebuie să rupă pisica
   „România e în mişcare. Voi ce faceţi?”, i-a întrebat Sebastian Lăzăroiu pe tinerii democrat-liberali adunaţi la Eforie Nord, la Şcoala de Vară. Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale consideră că „PDL practic a câştigat alegerile din 2012, dar le-a câştigat pe nepuţinţa adversarului”.
   Pentru aceasta, PDL are însă nevoie de „lideri care nu mai gândesc în termenii ăştia de mici aranjamente de culise în spatele scenei. Cei care vor coagularea platformei sunt cei care nu gândesc în termenii micului aranjament”, a comentat ministrul Muncii.
   „Eu în voi îmi pun speranţele cel mai mult, nu în seniorii politici”, le-a spus Lăzăroiu tinerilor. „Nu-i condamn în niciun fel. Ei ocupă în momentul ăsta nişte poziţii. O nouă ordine instituţională afectează poziţiile tuturor
   2) Legea asistenţei sociale, foc de avertisment?
   În PDL se conturase de ceva timp un curent ostil lui Lăzăroiu. Surse democrat-liberale: Ioan Oltean, Roberta Anastase sau Sever Voinescu au fost printre cei care nu l-au dorit din start pe fostul consilier al preşedintelui. PDL intenţiona să o desemneze în această funcţie pe Sulfina Barbu, însă Băsescu a dorit să aibă certitudinea că în fruntea ministerului va fi un om care să aplice politici de austeritate şi să nu cedeze tentaţiei de a da bani în perspectiva anului electoral 2012. Lăzăroiu a fost aşadar mai degrabă tolerat decât acceptat de o parte din partid.
   În acest context, accidentul din Senat, unde legea asistenţei sociale a fost scoasă miercuri de pe ordinea de zi, poate fi privit într-o altă lumină. Surse din PDL declară că slaba mobilizare a senatorilor PDL nu a fost tocmai o întâmplare. Adevărul este că nici senatorii puterii nu s-au mobilizat la votarea Legii. Votul de modificare a ordinii de zi a fost de 48 (pentru opoziţie) la 43 (pentru putere). În sală au fost prezenţi numai 30 de senatori ai PDL, dintr-un total de 48 în contextul în care stiau că pe ordinea de zi este o lege importanta.

   • Never More zice:

    Sever Voinescu, vicepresedinte PDL: „Ideea ca Dinu Patriciu sa se alature PDL si sa lucreze la proiectul de coagularea a polului de centru dreapta mi se pare absurda si cred ca inteligenta combinatorie a domnului Lazaroiu ne pune adesea in situatii suprarealiste. Politica se face intr-un partid oricare ar fi el si, cu un minim de loialitate fata de cel partid. In ultima perioada a aparut o mica categorie de oameni, in paranteza ma refer la faptul ca numarul acestor este mic, care anunta fel de fel de combinatii si prorociri pentru a face prima pagina in ziare, fara sa se gandesca prea bine la consecintele profunde pe care acest gen de declaratii le pot avea”. (Hotnews.ro)

 4. Nae Camionagiul zice:

  S-au trezit si cei de la PNL sa-si exhibe frustrarile (barvo, tovarasul Olteanu, mare bou mai esti!):
  „PNL a avertizat de la bun inceput ca Sebastian Lazaroiu nu are competentele si expertiza necesare detinerii unui portofoliu de o asemenea importanta, cum este cel al Muncii si ca singurele sale obiective din aceasta postura nu puteau fi decat diversiunea si propaganda politica”, sustine PNL intr-un comunicat al Departamentului de Analiza Politica si Comunicare al PNL (auzi, bre, au analiza politica, canalistii astia!)

 5. Nae Camionagiul zice:

  Iar Sulfina Barbu sustine ca nu stie care sunt motivele demiterii lui Sebastian Lazaroiu, ei doar i s-a prpus sa-i ia locul 🙂

  • Dl. Goe zice:

   Unii oameni politici din Romania sunt atat de valorosi, de polivalenti, amintind de enciclopedismul renascentist. Ei se pricep de minune la foarte multe domenii. De exemplu, inocenta si candida Sulfina pare extrem de bine pregatita atat in problemele de mediu, cat si in cele legate de piata muncii si asistenta sociala. Pur si simplu ma minunez cand vad atata talent. Vorba ceea: atata perspicacitate ma impresioneaza! Este minunat cum sunt rotiti aceeasi mana de oameni peste tot. E doar unul din multele lucruri pe care PDL le are in comun cu PSD, ambele mostenind cu brio „valoroasele” principii ale FSN.

  • Never More zice:

   Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al PDL, pentru Mediafax: „Primul-ministru Emil Boc a luat această decizie după consultarea conducerii partidului , consultare care a avut loc pe parcursul zilei, şi urmează să vedem dacă preşedintele acceptă propunerea pe care premierul o face”.
   Ori Sulfina minte, ori Voinescu. Ori amandoi, tinandu-se de mana.

 6. Îmi pare rău că PDL-ul în țară se poartă la fel cum au făcut și pedeii și peneliștii la vremea lor.
  Cât despre Lăzăroiu mi-a plăcut aproape mereu.

 7. Pingback: Miscarea paralela | Blog iMONDO

 8. Marean zice:

  Se-agita Jiji. Zice ca ar fi amabil sa se alature Miscarii Populare:

  Omul se simte (sic!) in putere…

 9. Acidutzu zice:

  A aparut platforma politica a Albei ca Zapada (sper):
  http://www.blogary.ro/2011/09/crez-politic-o-noua-republica/
  O noua republica: „Pentru ca răul să triumfe în vremuri de criză, e suficient ca oamenii buni să stea deoparte şi să nu facă nimic. Sunt cuvintele unui politician şi cărturar care, la marginea Europei apusene, şi-a slujit ţara cu devotament şi ardoare. Vremurile de criză despre care vorbea Edmund Burke sunt şi vremurile noastre.”
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  • Sare'n Ochi zice:

   o, da!
   „Lumea se schimbă şi românii au nevoie de o Nouă Republică. Vom recunoaşte primatul cetăţenilor şi al comunităţilor. Nu vom permite acumularea datoriilor pe umerii viitoarelor generaţii.
   Un Stat modern care sprijină participarea cetăţenilor la procesele democratice.
   Un Stat care nu dispreţuieşte cetăţenii din diaspora.
   Un Stat în care votul la referendum devine lege, nu tocmeală.
   Un Stat care răsplăteşte meritul şi munca, nu lenea şi hoţia.”

 10. septigre zice:

  @Sare

  Am citi ce ai scris…om trai si om vedea ce-o sa se intample in viitor…astept sa treaca o perioada de timp…pe alte forumuri…copaceni si politeia…il tot cauta in par….Boc are pacatele lui dar Nu e ce vor altii sa fie!…any way…Nu se intampla decat ceea ce trebuie sa se intample!

  P.S.1)… “vorbind “cifrat” sunt sunt pe drumul cel bun”…oricare o fi ala…eu tot pe ei ii votez…any way…uite ce scrie ministrul de externe in interviu…”o mare Mișcare Populară care să acopere partea dreapta a eșichierului politic. Printre primii care au vorbit – cifrat – despre aceasta mișcare s-a numarat Sebastian Lăzăroiu, cu a sa celebra Albă ca Zăpadă. “…”de un suflu civic, de sprijinul mai larg al unor organizații patronale și de ONG-uri care, la randul lor, militează pentru modernizarea României pe baza unor politici de dezvoltare economică sustenabilă și cu mai puțin asistențialism, cu un stat care să nu apese excesiv pe umerii contribuabililor.”…

  de aici…http://baconschi.ro/unificarea-fortelor-de-dreapta-hotnews/

  P.S. 2)…pentru moscova-usl…nu va bucurati prea tare…
  Tot cei romanesc nu piere…
  de aici: http://www.youtube.com/watch?v=tZjVlMvvsO8

  P.S.3)…pentru cei care se grabesc sa …prietenii stiu de ce…
  le sugerez sa asculte Guvernul comunist…

 11. septigre zice:

  @Sare, vezi ce te intreaba…la postarea de la ora 9.28…a ramas Dan Masca fara raspuns din partea ta…. de aici…https://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/09/16/turma-dinozaurilor-si-balaurul-bondoc-var-cu-velociraptorul/…”
  pentru mine ceea ce a scris..”Adica o sa le dau votul si lor si celor de la USL sa nu se supere.”..il descalifica…

  • Sare'n Ochi zice:

   nu era o intrebare, erau un set de afirmatii. cred ca i-am raspuns:
   http://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/09/16/turma-dinozaurilor-si-balaurul-bondoc-var-cu-velociraptorul/#comment-163120
   iar chestia cu anulatul votului prin prezentare la vot este (si sunt de acord) un mod de a protesta activ impotriva lipsei de optiuni prin oferta pe care actuala clasa politica ne-o propune spre votare. mai bine te prezinti la vot, decat sa stai ascuns dupa fumul gratarelor in ziua votului si sa te minunezi ce-a putut sa iasa. iese exact chipul si asemanarea celor care voteaza. poate ar trebui gandit un nou sistem de vot – cei fara de carte si fara loc de munca sa nu aiba un vot egal cu al celor care au o carte si un loc de munca. de ce votul unui parazit social este egal cu votul unuia care produce? excesul de „egalitate” dauneaza grav notiunii de „libertate”.

   • septigre zice:

    multumesc …”imi statea pe creier”…scuza-ma…bine ai facut…un sincer multumesc

    in alta ordine de idei…orice cetatean…nu conteaza cine e… trebuie sa voteze…experienta vestului…am tot copiat atatea …si bune si rele…pentru viitorul tau si al copiilor tai…e necesar sa-ti exprimi opinia!… nu dau sfaturi cu cine si de ce (I wish)…votul=datorie civica=singura (poate) ocazie cand poti sa-ti exprimi…you name it…samd…

    in legatura cu chestia cu anulatul votului prin prezentare la vot…e ca si cum ai fugi de-o responsabilitate…personal o consider o copilarie si NU o agreez…parere personala..
    sanatate maxima!

    • Sare'n Ochi zice:

     eu vad anularea votului ca pe o atentionare, mai grava decat daca nu te prezinti la vot. arati ca-ti pasa de exercitiul civic al votiului, dar nu ai cu cine vota (altfel politicienii se complac in „raul cel mic” si intotdeauna se va gasi un tandem Iliescu – Vadim :)).
     cum crezi ca ar arata o prezenta la vot de 80-90% (nu 40-44% ca acum si poate si mai putin in viitor) in care 50% dintre voturi ar fi anulate voluntar? atunci cei care si-au anulat votul ar putea ridica pretentii cu privire la validitatea (valabilitatea) exercitiului electoral. ma rog, parerea mea – aici s-ar putea sa fiu naiv 🙂

 12. Never More zice:

  Berceanu despre Lăzăroiu: Era un fel de „Tata Omida ostentativ independent”. Adica a fi „independent” este ceva blamabil pentru fesenistul acesta fasait!
  Berceanu s-a arătat iritat de faptul că Lăzăroiu şi-a afişat în mod ostentiv independenţa faţă de democrat-liberali. „Era un fel de prezicător, un fel de Tata Omida ostentativ independent. Aşa, câh, la vreo atingere cu PDL…”, a declarat Radu Berceanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute sâmbătă, la Craiova. Cah, scarbosenie, la atingerea cu unul ca tine, ca Blaga si ca Videanu – niste penali transpartinici!

  • Nae Camionagiul zice:

   Au inceput sa scoata capul ‘greii’ din PDL, pusi pe tusa de presedintele Basescu si de cei care au incercat sa reformeze ceva in acest partid. Daca au prins glas, e clar…PDL nu se va reforma nici macar acum, o sa intre in alegeri la fel ca partidele din USL, cu ochii dupa mita electorala si alte mijloace mai putin ortodoxe. Lazaroiu a avut dreptate in tot ce a spus despre PDL si asta l-a costat scump. Dar poate tot raul spre bine: asa o sa apara si Alba ca Zapada, mult asteptata de cei care nu mai au asteptari de la actuala clasa politica din Romania si vor un partid adevarat de dreapta!

   • Never More zice:

    Au scos capul de multa vreme. Codul asistentei sociale a fost amanat in Senat saptamana trecuta din cauza absentei parlamentarilor Puterii. Lazaroiu a reusit sa obtina un raport favorabil la comisia de Munca din Senat pe proiectul Codului insa la sedinta din plen dezbaterea acestuia a fost amanata din lipsa de cvorum. Deci buba era ca-i lasa pe primari fara lopatica si galetusa pentru votantul cu mana intinsa.

 13. Pingback: Paporniţa rockeriţă | Ţara vorbelor în vânt

 14. septigre zice:

  doar pentru fan…e sambata…pentru cei care se grabesc sa…le sugerez
  de aici…https://meste.wordpress.com/2011/09/14/cum-sa-ridici-moralul-lui-jiayu-hu/

 15. septigre zice:

  mi-a scapat…”Scopul PDL în 2012 nu este acela de a câștiga alegerile, ci de a împiedica USL să ia 51% din mandatele viitorului Parlament…” o ideie in „sens contrar”…de aici..http://placeri-publice.blogspot.com/2011/09/moartea-miscarii-populare.html
  sanatate maxima!

  • Sare'n Ochi zice:

   🙂 sanatate maxima! stiam despre acest „deziderat” al PDL.
   ma duc sa citesc ideea contrara 🙂
   multumesc.

  • Sare'n Ochi zice:

   🙂 singura idee valabila de-acolo ramane aceea citita la un comentariu cum ca numirea Sulfinei Barbu la Munca distruge sansele Andreei Vass de a prelua sefia PDL.
   omul a identificat corect bubele din PDL care nu si-ar dori o Miscare Populara – doar ca le da dreptate in demersul lichidarii miscarii populare. si-l pune si pe Basescu in aceeasi oala. eu mai astept reactia vocala a lui TB. daca nu vine, inseamna ca intr-adevar ce a declarat saptamana trecuta, ca vrea sa se retraga din politica, este adevarat. si-atunci inrefistrarea la OSIM de catre Ioana Basescu a brandului „miscarea populara” este o grea lovitura (premeditata) data acesteia. pe cale de consecinta 🙂 rezulta ca toti politicienii sunt porci si incorigibili (ca la barbati :)), iar PDL va pierde alegerile din 2012. o farsa de asemenea amploare nu o poti face in mediul bloggeristic – cu multe ramificatii in diaspora, fara sa te coste. ori diaspora i-a salvat mandatul lui Basescu in 2009, mobilizata fiind chiar de catre blogosfera.

   • septigre zice:

    corect!…

    P.S.1) am vrut sa citesc si alte articole de…phaim…phaim a publicat articolul din ‘placeri publice’…a mai scris doar un an in urma…bizar…any way

    P.S.2) aia cu inregistrarea…’incetul cu încetul pasărea îşi face cuib’…dar…’treaba buna necesita timp’…numai timpul ne va spune ce va face Base cu initiativa asta
    (‘A vrea este pe jumătate a face.’)

    sanatate maxima!
    weekend placut!

 16. Sare'n Ochi zice:

  🙂 am apasat aiurea un buton si-am inceput sa ma „like” (plac) singur… parca-s fi ardeleanul ala care se admira in oglinda si-si zice: „vai frumos is, tuca-m-as!”…

  • Sare'n Ochi zice:

   🙂 am vazut.
   normal c-au aparut „politicile corecte” sa reclame ca-i o bataie de joc, „ca s-a un tinat” samd.
   unii nu pot trai pana nu duc „corectitudinea” pana la absurd – cred ca se hranesc din nenorocirea colectiva. genul de oameni care te trec strada c-asa vor ei, asa „este corect!”…

 17. Nae Camionagiul zice:

  Nesimtitul acesta de Radu Berceanu! Ieri il lua peste picior pe Lazaroiu, azi zice: USL este in fata PDL, trebuie gasita o formula de coagulare politica, sa putem face contrapondere. Tu-ti contraponderea mani-ta dee fesenist!

  • Marean zice:

   Asta a spus si Lazaroiu, dar pe el l-au dat afara din guvern.
   Rahatul acesta de Berceanu ar trebui sa fie mai atent cand spune ca PDL e jos in sondaje, pentru ca nu e in favoarea partidului sau. Boc, da-l afara!

 18. … ceea ce nu înţeleg eu, este : de ce se lasă „spaţiu” … stângii ??? … de ce nu se caută o „ideologie” de… DEASUPRA ???

  • Never More zice:

   Uite aici o explicatie: „Când pe piaţă circulau zvonuri care îl dădeau pe Lăzăroiu premier sau şef de partid, într-un fel de rocadă a piticilor, şi când ai un subaltern care te eclipsează mediatic mai mult decât să te ajute practic, ai opţiunea de a muta tactic. Dar nu uitaţi, suntem la luptele în costume de sumo, tactica nu înseamnă mare lucru, când spectatorii se ţin cu mâna de burtă de râs.
   E o mişcare câştigătoare din partea lui Boc? Nu aş crede: PDL rămâne un partid post-fesenist, care nu poate spera la mai mult decât la îndestulare până la nişte alegeri împinse cât mai târziu. Olteanu, Mircea Toader şi toată cohorta de ghinioane politice pe care nu le mai reţin dintr-un mecanism de autoprotejare, n-au ce să propună decât reinventarea PDSR-ului din vremea lui Văcăroiu. Sulfina Barbu, înlocuitoarea lui Lăzăroiu, mi-a amintit mereu de Hildegard Puwak, pentru cine şi-a încărcat memoria cu una din creaţiile lui Adrian Năstase. Faptul că şi-a făcut o firmă de tras fonduri europene cu securistul de partid Silvian Ionescu cred că e deplin lămuritor.”
   http://blog.webphoto.ro/politica/teribila-infruntare-dintre-gruparile-de-tantalai-si-gogomani/

 19. Pingback: Generația de 35-45 de ani ar fi amabilă să o înlocuiască în politică pe cea de 50-60 de ani | Sareinochi's Blog

 20. Pingback: Generația de 35-45 de ani ar fi amabilă să o înlocuiască în politică pe cea de 50-60 de ani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.