Fiecare român ține prin frigider sau cămară prețul corect al propriei justiții

În funcție de cauza pe care o are de judecat, orice român are posibilitatea de a-și achiziționa de pe piața Justiției un judecător sau un procuror. În curând nu va mai exista expresia “m-am târguit ca la piață”, ci “ca la Tribunal”. Căci, pe categorii de pofte personale, ne putem face pofta ce-o poftim cu Justiția prin propriul magistrat. Păcat că și-a schimbat site-ul de oferte Mercador promoționalul – că acum pica la țanc: “Intri pe Mercador și găsești judecător” (deși merge și “OLX, găsești un magistrat la fix”).

Foame mare în magistratură: să “mănâncă” și gura lor de magistrat câte ceva, au fost cazuri în care s-a dat dreptatea pe friptane, chiloței, cherestea și lambriuri (ale dracu’ termite!): “cei 4 magistrați de la Secția a VII-a Civilă, Ion Stanciu, Elena Roventa, Ciprian Sorin Viziru și Mircea Moldovan, sunt acuzați că ar fi cerut și ar fi primit, în mod direct sau prin intermediari, șpagă în bani, carne de miel sau de vită, haine, cherestea sau lambriuri”. Dar, chiar și dacă sunteți persoană simandicoasă, cu proces la Înalta Curte de Casație și Justițe, puteți dispune ieftin de magistrat cu niște mititei de firmă, un bronzat în Grecia, o plimbărică cu WizzAir-ul. Astfel, potrivit procurorilor, cele două judecatoare ar fi primit șpagă “sub forma achitării unor petreceri la restaurante din Paris și București, a achitării unor excursii în străinătate, a unor deplasari cu avionul, dar și sub forma folosinței unui apartament, respectiv a oferirii unor cadouri: poșetă, pantofi ale unei renumite case de modă. Iar mercurialul aplicării unei corecte Justiții ne spune că pentru dosare de retrocedare merg la fix: ouă, găini, ciocolățele – căci magistrații ridicați de către procurorii anticorupție în judetul Suceava au luat șpagă: “ciocolată, o sticlă cu lichior, găini sau ouă pentru a da soluții favorabile”. Iar pentru a scăpa de acuzația de viol, o parte din ceea ce a creat premisele faptei: o țuiculiță, o atenție, o măslină, un ceas cu cuc, par a fi mita perfectă. “Cei trei judecători sunt acuzați de abuz în serviciu, fals intelectual și obținere de foloase necuvenite. Ei au fost puși sub urmărire penală după ce, pentru a-l scăpa de închisoare pe ginerele unei avocate acuzat de viol, ar fi primit mită bani, whisky, păstrăvi și un ceas cu cuc, după cum susțin procurorii anticorupție”.

Și ar mai fi. De la un blid de linte la blănițe de vulpiță sahariană, de la mititei în cherhana la Periș, la icre negre la Paris și de la o excursie la Băicoi, la sejururi all inculisve în Dubai, de la 5 bani, 10 bani, de pomană la curcani, la milioane de euro, judecători, procurori și polițiști au vândut dreptatea de la cei care o aveau, la cei care ofereau prețul corect.

Acesta este cadrul general pe fondul căruia se desfășoară scandalul traficului de influență în care este implicat fratele președintelui Traian Băsescu. Pe acest scandal brodează scenarii de decredibilizarea a tot ceea ce mai înseamnă Justiție cei mai mari dușmani ai statului de drept: Dan Voiculescu și marioneta sa Victor Viorel Ponta (împreună cu restul grupului infracțional organizat, impropriu numit Guvern și majoritate parlamentară). Modul în care se acționează acum este similar celui în care s-a declanșat tentativa de lovitură de stat din vara anului 2012 – și cu mize similare. Atunci, pentru a-l scoate de sub incidența legii pe pușcăriașul Adrian Năstase au aruncat România în aer. Și acum vor să decredibileze acea parte care funcționează la Justiție cu adevărat – cea care, cu puțin noroc pentru România, îi va azvârli după gratii – doar în beneficiul lui Dan Voiculescu (1 iulie termen în dosarul devalizării ICA în care are deja o sentință de 5 ani cu executare) și al lui Victor Ponta (care nu cred că se simte prea bine cu amicul Duicu care făcea trafic de influiență chiar din cabinetul său, aflat încă la arest).

Două jeguri.

Două jeguri.

Așa că să le trăiască idioții utili care nu înțeleg miza acestui război – unii de proști, mulți din ură, i mai mulți din interes – cui îi mai pasă cum mimează interesul publică să-l mascheze pe cel personal când îi tot dau înainte cu bățul prin gard?

Acest articol a fost publicat în Odă Muncii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Fiecare român ține prin frigider sau cămară prețul corect al propriei justiții

  1. Vom ajunge şi la autojustiţie?

  2. calinakimu zice:

    De ce avem pretentia ca institutia justitiei sa functioneze altfel decat functioneaza toate celelate institutii aflate sub controlul politicului ? SI cum politicul controleaza TOTUL… justitia este cea mai vanata, cea mai afectata, este pestele cel mare…Poate cineva sa-mi spuna ca in acest organism socio-politico-economico-religios, functioneaza vrun „organ ” la parametrii ? Nu are cum…Un organism cand incepe sa metastazieze, metastazele cuprint totul…De ce ar scapa un organ vital cum este …justitia?
    Cancerul este indentificat de mult…este CLASA POLITICA…dar asta nu inseamna ca „spectatorii”, victimele…n-au nici o vina, ca suntem exonerati prin faptul ca „suportam” cu stoicism sub-calitatea de OM !

    • Sare'n Ochi zice:

      tot de la justitie a pornit si aceasta clasa politica (mai bine zis de la lipsa de justitie)
      daca se aplica punctul 8 de la Timisoara, altfel arata Romania azi.

      • calinakimu zice:

        Cine sa-l aplice? Cei care au confiscat puterea fiind vizati direct au facut tot posibilul sa-l ignore? Lovitura de stat din 89′ a urmarit doar inlaturarea lui ceausescu si jefuirea tarii cu acte in regula…Justitia este morala, este tot ceea ce NU reprezinta aceasta clasa politica tradatoare si profund corupta. Faptul ca ACCEPTAM sa fim batjocoriti este cu adevarat de mirare…Sau poate nu…

        • Sare'n Ochi zice:

          3 milioane de romani sunt in afara granitelor. asa un exod nu s-a mai vazut.
          deci este clar ca nu multi accepta.
          in rest ai dreptate – a fot o lovitura de stat, iar tovarasii lui Ion Ilici Iliescu si-au imparetit bunul intregului popor. doar ei erau poporul.

          • calinakimu zice:

            Conducatorii Romaniei, clasa politica in integralitatea ei sete acum „incurcata” de prezenta romanilor in tara…Oricum ne-a fost distrusa economia, oricum nu mai avem unde lucra decat ca sclavi in propria tara colonizata. acum se urmareste vanzarea tuturor bogatiilor subsolului, ca solul s-a cam vandut. Cum unii romani s-au trezit si cum acestia se „agita”, clasa politica este incurcata de acestia . Vanzarea gazelor de sist pe spaga si Rosiei Montane la fel, este mai dificila acum, cand stam cu ochii pe ei. Dar sa nu ne facem mari iluzii. La vor vinde si pe acestea in cardasie cu prietenii nostri…americanii. Doar le dam prietenilor la pret de „prietenie”. Adica mai pe nimic…pe cateva spagi bine directionate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.