Parlamentarii s-au înfrățit cu toți infractorii și acum ne vorbesc despre morală

Bercea Mondial-ce de lemn

Bercea Mondial a fost vicepreședinte PSD Olt. Normal, în PSD s-au aciuat borfașii României – știu că la o adică se-ncolonează întregul grup infracțional organizat să stea cu pieptul pavăză, să-i apere de Justiție.

Parlamentul a votat o declaraţie politică prin care a încercat să crape obrazul preşedintelui Traian Băsescu. Numai că bătrânului lup de mare puţin îi pasă de Parlament. Culmea este că are şi argumente pentru care poate să le spună parlamentarilor arcului guvernamental că îl doare în cot de părerea lor despre corupţie şi independenţa justiţiei.
Un prim argument este acela că poporul s-a pronunţat odată cu o majoritate covârşitoare cu privire la reducerea la 300 a numărului de parlamentari. Parlamentul nu a ţinut cont de voinţa electoratului. În aceste condiţii de ce ar trebui preşedintele să ţină cont de voinţa Parlamentului? Un alt argument este legat de atitudinea parlamentarilor care au făcut front comun în jurul marilor penali, a aleşilor pentru care organele judiciare au cerut aprobarea măsurii arestării sau a percheziţiilor.

Niciun penal din arcul guvernamental nu a fost deferit justiţiei, colegii parlamentari făcându-se „fraţi” cu infractorii. Şi atunci de ce Băsescu şi-ar da demisia în condiţia în care fratele său s-a făcut infractor? Un alt motiv pentru care Traian Băsescu nu trebuie să bage prea tare (spre deloc) în seamă Parlamentul şi pe liderii defunctului USL este legat de legitimitatea acestora. Băsescu nu a fost văzut pe scările DNA sau ale Parchetului General cu turma de politicieni veniţi să-l susţină pe câte un baron local şi penal ajuns de mâna lungă a legii. Băsescu nu s-a dus în pelerinaj pe la „catafalcul” neîmpuşcatului, dar puşcăriaşului Adrian Năstase, plângând pe perna acestuia şi ştergându-şi mucii în fularul care îi acoperea grumazul. Nu Traian Băsescu a ţinut apologia infracţiunii, atacând procurorii şi judecătorii şi apărând corupţii dovediţi şi încarceraţi în momentul de faţă. Jurnaliştii şantajişti de la Antena 3 şi RTV, care de multă vreme pun presiune pe justiţie, nu sunt în solda lui Traian Băsescu. Nu preşedintele l-a luat pe penalul Gigi Becali în partid, purtându-l ca pe Sfintele Moaşte şi înghesuind un puşcăriaş în plus pe lista de parlamentari corupţi. De ce şi-ar da atunci Traian Băsescu demisia, fără ca cei care o cer să nu facă acelaşi gest. Oare Traian Băsescu şi-a plagiat lucrarea de doctorat, gest care în sine este o infracţiune? Şi Ponta nici nu se gândeşte să demisioneze, ba din contră vrea să ajungă el pe scaunul ocupat acum de Băsescu.
Până acum nici Antenele, nici Parlamentul nu a reuşit să demonstreze o legătură directă între Traian Băsescu şi faptele fratelui său. Iar un om, indiferent că este preşedinte sau simplu cetăţean, nu poate fi tras la răspundere pentru faptele altuia. Aşa cum în Spania, sora actualului rege este trimisă în judecată pentru evaziune fiscală şi alte infracţiuni economice, fără ca cineva să-i ceară suveranului să abdice sau ca Parlamentul să abolească monarhia.

(de Ștefan Ciocan)

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Parlamentarii s-au înfrățit cu toți infractorii și acum ne vorbesc despre morală

 1. admin zice:

  Reblogged this on fata noptii and commented:
  Nu Traian Băsescu a ţinut apologia infracţiunii, atacând procurorii şi judecătorii şi apărând corupţii dovediţi şi încarceraţi în momentul de faţă. Jurnaliştii şantajişti de la Antena 3 şi RTV, care de multă vreme pun presiune pe justiţie, nu sunt în solda lui Traian Băsescu. Nu preşedintele l-a luat pe penalul Gigi Becali în partid, purtându-l ca pe Sfintele Moaşte şi înghesuind un puşcăriaş în plus pe lista de parlamentari corupţi. De ce şi-ar da atunci Traian Băsescu demisia, fără ca cei care o cer să nu facă acelaşi gest. Oare Traian Băsescu şi-a plagiat lucrarea de doctorat, gest care în sine este o infracţiune? Şi Ponta nici nu se gândeşte să demisioneze, ba din contră vrea să ajungă el pe scaunul ocupat acum de Băsescu.

 2. Adrian Mitis zice:

  Intr-o tara a cetii juridice, morale, financiare… claritatea este o gura de aer curat. Excelent articol.

 3. calinakimu zice:

  Parlamentarii fie ca se infratesc sau nu cu alti infractori…conteaza prea putin atata timp CAT EI INSISI sunt infractori…In fond ei nici nu se pot infratii decat intre ei, cu oameni de taeapa lor…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.