Există o Românie a oamenilor care muncesc și una a asistaților social. O Românie a pâinii câștigate cu sudoarea frunții și una a mâinii întinse la pomană

USL fura de la tinede Ștefan Ciocan

În urmă cu 10 ani, când pierdea alegerile prezidenţiale, Adrian Năstase a spus un mare adevăr. Poate singurul din cariera sa de politician. „România este împărţită în două” – a concluzionat atunci, cu gustul amar al înfrângerii, fostul lider PSD. Am constatat asta timp de 10 ani şi acum parcă această falie situată pe culmile Carpaţilor se adânceşte şi mai tare. Există o Românie a oamenilor care muncesc, care înţeleg să-şi câştige pâinea cinstit, care nu aşteaptă mila statului, care au învăţat ce înseamnă demnitate, onoare şi mândrie. De cealaltă parte există o Românie a asistaţilor social, a oamenilor care au nevoie de un stăpân pentru a fi conduşi, a celor care mai mult vorbesc decât muncesc, cărora li se spune când trebuie să fie mândri de apartenenţa lor etnică dar nu şi de ce trebuie să o facă. România în care minciuna şi hoţia sunt considerate virtuţi, iar cinstea şi onoarea cel puţin slăbiciuni umane. Există România lui Ponta, a lui Dragnea, Duicu, Mazăre şi există acea Românie cu adevărat a bunului simţ – fără nicio legătură cu sloganul electoral din urmă cu cinci ani al lui Crin Antonescu. Înre cele două ţări se înalţă semeţe culmile Carpaţilor şi un mileniu de istorie diferită. Aflat în campanie electorală, premierul Victor Ponta a lăsat baltă problemele României şi a plecat în vizite de lucru prin ţară la braţ cu consoarta sa, candidat la Parlamentul European. Este evident că liderul PSD testează terenul pentru alegerile prezidenţiale care vor avea loc la sfârşitul anului. Vizitele au început în acea Românie în care nici munca, nici cinstea şi nici mândria nu reprezintă virtuţi. S-a şi văzut acest lucru. Ponta a fost primit şi ovaţionat de o mulţime de oameni cu casele inundate, oameni săraci. Ponta a vorbit despre „mândria de a fi român” în locuri în care şomajul trece cu mult peste media pe ţară. Ponta a fost aclamat de o mulţime de oameni atunci când le-a vorbit, absolut iresponsabil, despre un război iminent cu Rusia. Ponta a fost cărat cu barca de cauciuc în apă care nu trecea de carâmbii cizmelor de cauciuc. Nimeni nu s-a gândit măcar să-l întrebe pe premier despre majorările taxelor şi impozitelor, despre scăderea nivelului de trai, despre baronii corupţi care stau în spatele lui. Lumea a venit cuminte, aşa cum merge şi la vot, mânată din spate de „ciracii” baronilor cu promisiunea câte unei sticle de ulei sau a unui kil de zahăr, ori mai rău, a unei sticle de rachiu.

USL traieste - voteaza pentru tineA trecut Ponta Carpaţii şi a aterizat în cealaltă Românie, tocmai în Oaş, acolo unde oamenii ştiu ce-i munca. Unde nu aşteaptă pomană nici de la stat, nici de la primar. În Certeze Ponta a fost huiduit la scenă deschisă. În Oaş, liderului USL i s-au imputat toate relele făcute în anii de guvernare, dar cel mai mult relaţia cu mediul corupt al baronilor locali. Ponta a scăpat de la Certeze printr-o minciună care îl descalifică şi mai mult şi îi scoate în evidenţă caracterul josnic. Fără să clipească le-a spus oamenilor că le transmite un mesaj de la Cotroceni, trimis de Traian Băsescu. Acelaşi Băsescu pe care în România săracă şi umilă îl huiduia, îl critica şi îl prezenta ca sursa tuturor relelor din ţară. În România cu oameni harnici şi demni, nimeni nu l-ar fi crezut.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Există o Românie a oamenilor care muncesc și una a asistaților social. O Românie a pâinii câștigate cu sudoarea frunții și una a mâinii întinse la pomană

  1. paramon zice:

    Adrian Nastase ne recomanda, candva, sa-i numaram ouale. Se gandea, cumva, la predecesorul sau? La insecta care si-a depus ouale (pardon, ponta), la Guvern? O fi si asta tot un fel de realitate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.