Bărbile electorale ale lui Victor Viorel Ponta

Pontchitade Acudutzu 

Premierul României a ajuns la concluzia că modul în care minte după cum respiră poate fi dus la un nivel superior, adică la minciuna instituționalizată. Am mai atras atenția asupra faptului că are apucături dictatoriale și se folosește de instituțiile statului în interes personal. O nouă dovadă că se folosește de Corpul de Control al Guvernului ca de o măciucă politică s-a devoalat zilele acestea. Dar n-am crezut niciodată că Victor Viorel Ponta poate să-și dea singur peste picioare.

Guvernul a publicat un raport privind bazele sportive din spațiul rural, prin care a încercat un atac la colega mea de partid Elena Udrea. De fapt, după cum vom vedea, și-a deconspirat de hoți propriii primari. Asta în pofida strădaniilor mass media aservită banilor Partidului Social Democrat care s-a grăbit la “războiu” mai ceva ca Pristatnda la numărat steaguri cu titluri de genul: „Raport devastator al Corpului de control al Guvernului privind banii alocaţi de Udrea în timpul guvernării Boc”.

Eu știu că celor din PSD li se pare absolut imposibil de înțeles cum cineva care a avut pe mână banii țării nu s-a mânjit să-i fure, pe principiul hoțul strigă cel mai tare că trebuie prins hoțul, s-au apucat să inventzee teme de discuții pe baza unui rapăort care, din momentul în care a fost făcut public, s-a văzut că face referire inclusiv la fapte petrecute în intervalul de timp 2006-2012, adică în mandatul ex-premierului Tăriceanu și în perioada guvernării PDL-PSD, din anul 2009, când însuși El Victor Viorel Ponta era membru al guvernului acuzat de chestiuni “devastatoare”. Măciuca Politică de Control a premierului acuză pentru intervalul indicat fapte privind autorizarea ilegală a unor lucrări, prezentarea de date false în documentele de recepţie, schimbarea destinaţiei fondurilor alocate de la buget sau plata nejustificată a unor lucrări neexecutate. Numai că, surpriză: în documentul de 28 de pagini nu există nici măcar o referire la vreun minister sau la vreun Guvern anume, toate neregulile semnalate fiind trecute cu subiect și predicat în responsabilitatea administrațiilor locale. Sunt 11 localități care au fost alese după criterii numai de Victor Viorel Ponta știute pentru a fi inspectate. Iar printre primarii pe care Corpul de Control îi acuză că au gestionat incorect fondurile guvernamentale, se află unii care au candidat sub sigla USL, în 2012, precum și un membru al UDMR (Ioan Zeng din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj), care, deși la guvernare, acuză prigoană politică din partea propriului guvern. În plus, programul incriminat era gestionat de fostul prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu…

De fapt, ca în orice campanie electorală la care a participat PSD sub diverse măști, asistăm la o acțiune electorală împotriva adversarilor politici în care, fără scrupule, instituții și resurse ale statuolui de drept sunt deturnate de la scopul lor și sunt folosite pe post de măciucă politică. Să ne amintim: așa zisul dosar „Flota” a fost și răs-scos la înaintare împotriva lui Traian Băsescu din 1998 încoace, întotdeauna în preajma alegerilor. Acum au inventat un nou dosar așa-zisul “dosar Nana” împotriva întregii familii a președintelui – în stilul consacrat al securității anilor 50 ai secolului trecut. Și pentru că se fâsâie, se folosesc de Corpul de Control al Primului Ministru, doar, doar, vor putea să inventeze vreo nouă mizerie cu care să-și alimenteze mașina de propagandă.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.