Și Curtea Greblă se făcu (un penal PSD la Curtea Constituțională a României)

Acum 5 ani, Toni Greblă, decăzut din prefect de Gorj în director al „Patromin“ – Asociaţia patronatului din minerit, împreună cu Ion Vulpe, fostul director general al Societăţii Naţionale a Lihnitului Oltenia, au fost daţi pe mâna procurorilor anticorupţie. Pentru banale infracțiuni de corupție. Ceva cu niște case pentru niște strămutați care s-au transformat în vile de lux pentru strămutători. Printre strămutaţii de lux din Gorj regăsim întregul grup infracțional organizat din Gorj: liderul de sindicat Marin Condescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, fostul director al SNLO, Ion Vulpe, preşedintele PD-L Gorj, Ionel Manţog șamd. Aceştia au cumpărat terenuri şi case în zone despre care ştiau că o să fie expropriate, cu scopul de a obţine vile în locul acestora.

  • Iar „Numiţii Greblă Mihail – prefectul judeţului Gorj, şi Ion Vulpe – director general al CNLO s-au implicat în mod direct, încă din faza de negociere a reconstrucţiei imobilului învinuitului Alexandru Busuioc, în încheierea contractului de execuţie a lucrărilor şi în punerea în executare a acestui contract. (…) Competenţa de soluţionare a acestor infracţiuni aparţine Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi urmează să se dispună disjungerea materialului de urmărire penală şi sesizarea DNA“.

Știe careva dacă competenții ăia de la DNA s-au pronunțat? Să știu de ce binemerită Greblă propulsia la Curtea Constituțională a României.
Asta ar fi una. A doua ar fi că: îmi e suficient mie ca cetățean român numai să fiu cercetat penal pentru a fi numit într-o funcție de onoare publică? Sau mai trebuie și un plagiat, ceva.

Între timp mai aflu că Toni Greblă n-a mai profesat „jurist” încă din 1989. Așa reiese din sivică:

  • 1989 -1990: Presedinte CFSN Gorj
    1990-1992: Presedinte FSN Gorj
    1980-1989: Avocat – Baroul Gorj
    2004-2008: Director General – Petromin
    Jurist, Facultatea de Drept – Universitatea Bucuresti, 1978

Și-atunci ce-l recomandă la CCR? Nu-mi ziceți că vocea, că e extrem de dogită. Și nici talentul. Că-i Greblă.

Cred că, totuși, îl recomandă patriotismul în exces. Zice Toni Greblă: „întotdeauna am pus interesele țări mai presus decât pe ale mele”. Da, într-adevăr, Toni Greblă şi-a trimis fiul ca viceconsul la Paris, pe banii românilor. Bănuiesc că a fost (și mai este) în interesul României mai presus decât al lui Toni Greblă care și-a sacrificat copilul. L-a trimis ostatic la Paris, singur în mall numai cu un portofel plin de cărți de credit.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Și Curtea Greblă se făcu (un penal PSD la Curtea Constituțională a României)

  1. Mara zice:

    Imi place ca si-a trecut la activitate parlamentara 39 de „initiative legislative”. Din acestea, doar 8 au devenit legi, din care una se refera la trecerea din domeniul public in cel privat al unui teren din Delta, doua la instituirea unor zile nationale, una la declararea unui oras (Caransebes) oras martir al revolutiei din decembrie 1989, iar restul de 4 sunt modificari/completari la legi existente. Pentru cineva care a fost prefect de Gorj timp de 6 ani, si 4 ani prim secretar al Misiunii permanente a Romaniei pe langa oficiul ONU la Geneva (!), mi se pare cam putin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.