Vă-n pista mă-tii cu dezinformarea!

De câteva zile bântuie așa-zisa presă clujeană o știre de genul: Pista de 3.500 de metri taie Centura Apahida. Horică-fără-frică cunoscut și drept Uioreanu-președintele Consiliului Județean Cluj, în complicitate cu angajații și niște pseudo-jurnaliști, în lipsă de bani de la buget (sau, mă rog, or fi fiind niște terenuri de despăgubit prin zonă – vom vedea, vom investiga!), ne sparie cu vestea că dacă pista Aeroportului Cluj-Napoca va avea la final 3.500 de metri, cum prevede proiectul, nu doar că se va apropia de Centura Apahida, ci se va intersecta cu acest drum. Pista cică trece peste centură foarte aproape de giratoriul unde se intersectează Centura Bulevardul Muncii Apahida şi Centura Vâlcele Apahida.

  • ”Proiectul cu pista de 3.500 de metri a fost discutat de Tișe și Pantelimon înainte să se știe pe unde va trece centura. Este o problemă acum și este vina lor. Li s-a spus că sunt probleme din cauza faptului că nu va fi respectat culoarul de zbor. Este o mare problemă când coboară avioanele la sol, pentru că ajung peste actuala centură și există riscul să se producă turbulențe mari și să se răstoarne mașinile”, a susținut, lipsit de obraz precum îl știm, Horea Uioreanu.

Repede completat de către sluguța de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Euen Cecan:

  • ”Au fost două proiecte diferite, în sensul că Centura Clujului a fost avizată și dată hotărârea de guvern în 2005, programul de dezvoltare a Aeroportului Cluj-Napoca este unul foarte bun și de interes pentru regiunea noastră. În 2009, în luna a patra, s-a obținut un aviz de la Consiliul Județean în care, pentru centura Vâlcele-Apahida, și era numai din punctul de vedere al pistei de 2.100 de metri. În anul 2010 s-a revenit și au cerut cei de la Consiliul Județean Cluj CNADNR un aviz pentru pista de 3.500 de metri. Este un proiect propus de IPTANA și e un proiect care nu e definitiv (cel al pistei). În 31 ianuarie am fost convocați de Consiliul Județean Cluj și de Aeroport la o discuție pentru analizarea tuturor variantelor care implică cele mai puțin costuri”.

Moment în care a intervenit cu pliciul de muște fostul președinte al CJ Cluj Alin Tișe – actualmente senator PDL, care le-a demontat, pas cu pas, făcătura:

  • “Fac următoarele precizări: Traseul pistei de 3,500 m a fost aprobat înainte de anul 2008, înainte ca eu, Alin Tişe, să fiu Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj; Studiul de Fezabilitate, Proiectul Tehnic şi restul documentaţiilor necesare pistei au fost contractate, urmărite şi gestionate în mod direct de către Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca; Gestionarea Centurii de ocolire – studii, proiectare etc., s-a făcut de către Ministerul Transporturilor prin CNADNR; De la momentul începerii construcţiei celor două obiective – pistă şi centură, proiectanţii celor două instituţii şi-au coroborat proiectele în permanenţă; Întreaga documentaţie care necesita conform legii aprobarea la nivelul Consiliului Judeţean Cluj, a fost aprobată în plenul CJC, în unanimitate, de reprezentanţii tuturor partidelor politice; Construirea pistei de 3,500 m nu e influenţată / afectată în nici un fel de construirea centurii, aşa cum eronat se susţine în spaţiul public; Încercarea unor politruci, care nu au soluţii pentru proiectele Clujului, de a discredita pe cei care au realizat proiecte pentru Cluj, este apanajul oamenilor lipsiţi de valoare şi care în lipsă de soluţii, lansează informaţii eronate în spaţiul public; Le cer acestor „purtători de geantă” ca, înainte de a lansa în spaţiul public informaţii eronate, menite să dezinformeze şi să le acopere neputinţa, să verifice temeinicia acestor informaţii”

Acum să revin la micuța paranteză de pe la început. Horică-fără-frică ar fi amabil să mute și locația Spitalului Regional Cluj de pe amplasamentul din Florești – cedat de către statul roman (fără bani, fări interese de despăgubiri), pe vechea locație din Câmpenești – unde interese în a fi despăgubiți clienții săi politici sunt căcălău, exact cum traseul Centurii Apahida (cel care va fi încălecat de către pista Aeroportului în cazul în care bla-bla-bla) a fost plimbat și răs-plimbat până când s-au obținut despăgubirile necesare și suficiente. Că centura se surpă într-o locație este vina lui Boc, nu, Doamne ferește!, a proiectantului uslinos (recte nou demisionatul din fruntea CNADR, pesedistul Mircea Pop)… Acum, făcând niște săpături la lista cu despăgubiri pe traseul acestei centuri veșnic litigioase, descoperii copiii unui angajat al DRDP Cluj despăgubit pentru niște teren expropriat de pe traseu. Că acești copii sunt ambii jurnaliști, este o altă problemă. Că acești jurnaliști practică dar journalism de senzație grețoasă și mai ales scandal – în special cel al cărui nume începe cu Mihai și se termină cu Șoica, asta face discuțiile publice cu privire la acest subiect din ce în ce mai interesante.

UPDATE: Începe să se lămurească cum nu fu Tache, ci fu Tică – și că Uioreanu este un mincinos de talia lui Ponta. Iată ce citim în Făclia, chiar „oficiosul” USL local: Nu centura Apahidei constituie problema majoră pentru construirea pistei de 3500 de metri, ci finanţarea lucrărilor de deviere a Someşului.

Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Vă-n pista mă-tii cu dezinformarea!

  1. ceaikovski zice:

    Ma gandeam ca ar putea muta intreaga romanie undeva prin landurile germane, sa le lasam culoar de zbor, prin desertul ramas, dupa plecarea noastra.
    Ce porci!

  2. Greva_fiscala zice:

    Poti sa-i sugerezi betivului (mUioreanului) sa se uite pe google map, in caz nu are alte locuri in care sa priveasca (de ex. in gaura aia puturoasa si cu floci de unde a iesit acu’ vreo 50 de ani). Ce este construit din pista la ora actuala are 2.100 m, pana la 3.500 m mai sunt 1.400 m, nu are cum sa ajunga pana la centura Clujului nici daca isi face ma-sa veacul pe acolo. Poate c-o fi fumat si el din ce comercializa fii-su prin scoli!

    • dan zice:

      am masurat io (in google earth, in maps nu stiu daca se poate masura) si din capatul pistei noi pina la centura sint, in linie dreapta, cam 1600 metri. Deci ar ramane vreo 200 pina la centura, o fi destul, n-o fi, habar n-am.
      insa intai am masurat de la pista veche, si daca ar prelungi-o pe aia intr-adevar ar da peste centura. probabil ca muioreanu a facut exact aceeasi greseala…

  3. Pingback: Contemporan cu nevinovații neamului | Sare'n Ochi

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.