Varză de Cluj: Nebănuite sunt bâtele lui Dumnezeu

  • Când este să te lovească, te lovește de unde nu te aștepți – nebănuite sunt bâtele lui Dumnezeu! În Adevărul de Cluj citim despre primul elev din Cluj care dă examene la închisoare. Luăm aminte la faptul că fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj este în arest de mai bine de o lună. Am putea zice, păstrând proporțiile, că așchia nu sare departe de trunchi (o spun fără nici o bucurie): pe vremea când a tranzacționa valută era o infracțiune identic egală (din punctul de vedere al legilor) ca și cea de care este acuzat copilul, Uioreanu senior exact cu aceasta se îndeletnicea pe Centru. Mă rog, chestia cu valuta era un abuz al regimului comunist, perpetuat multă vreme și de demnul urmaș: regimul Ion Ilici Iliescu; iar a consuma și vinde droguri în licee este cu mult mai reprobabil – dacă este să o luăm așa, la judecata abruptă pe scări. Numai că, exact din acest tip de raportare asupra legii (legea bună, legea rea) am ajuns în situația în care am ajuns. Fiat Justitia, Pereat Mundi se face la mica înțelegere – vorba turnătorului Dan FELIX Voiculescu: nu avem Puterea până nu avem Justiția (adică până n-o încălecăm). Revenind: valutist pe Centru este identic cu vânzător de droguri măcar prin prisma încălcării legilor și a riscurilor – nu atât a celor personale la care se poate ajunge prin încarcerare, cât prin faptul că până la câștiguri, unii neprinși au cam ajuns turnătorii milițienilor și au plătit alții în locul lor. Asta în timp ce milițianul și valutistul, într-o perfectă cârdășie anti-sistem au prosperat. Nu știu ce altceva să zic despre “Buru”, ca tată a dat faliment în mod cert. Ca politician – mincinos, lipsit de scrupule, laș – este pe drumul cel bun. Totuși, cui i-a folosit că i-au săltat fiul – mai ales că DIICOT (cel puțin structura din Cluj) a stat drepți în fața liberalilor. Mai ales pe vremea lui Marius Nicoară când jar au mâncat să-și facă Fenechiu și pupilul său Iulius un mall la Cluj (cei de la Gazeta știu ce spun; la fel și Paszkany).
  • PS:  cel mai de rahat lucru este să scrie slugile din presă, pe banii tăi, cum ți-ai eliberat copilul pe cauțiune: Fiul lui Uioreanu a fost eliberat pe o cauţiune de 2.500 de euro.
  • Și că tot am vorbit despre milițieni și apucăturile lor, citim cu încântare cum doi poliţişti clujeni au primit câte un an de închisoare cu suspendare după ce au bătut un dejean pe care l-au confundat cu un proxenet. Care dejean, era tot milițian de-al lor, dar în rezervă – că se pensionase. Din păcate, cei doi milițieni au fost achitați cu privire la acuzația de purtare abuzivă față de nevasta celui bătut – chit că a luat și doamna câțiva ghionți pe când le explica că soțul a fost și el milițian (proxenet probabil peste alte afaceri, dar nu cele cu pipițe). Milițienii de la crima dezorganizată (pe care vor ei s-o organizeze prin intermediul structurii BCCO) pot face recurs în timp de 10 zile la Înalta Curte de Casație și Justiție, condamnarea lor la 1 an de închisoare fiind acordată pe fond. Amintesc faptul că în Clujul nostru napoc avem și alți milițieni de la BCCO care au fost condamnați în instanță: Alin Pintican și Adrian Bălaj, au primit amendă penală, bucurându-se zilele acestea de un nou dosar trimis în judecata. Băi, dar pe noi cine ne apără de crima asta organizată de către mili-polițiști?
  • Din Gazeta de Cluj ne bucurăm ochii cu vestea că îmbuibatul de Mircea Pop a fost obligat să-și dea demisia din CNADNR. Grea lovitură pentru finanțele Grupului de la Cluj – asta în cazul în care Ioan Rus nu-și găsește o altă sluguță să o pună în fruntea bucatelor de la drumuri. Mircea Pop este afaceristul băgat în politică ca să prospere indiferent de costuri. El deține firma DP Consult care a fost proiectantul centurii Vâlcele Apahida, drumul care se surpă, să aibă ce toca la gura lor băieții și fetele din USL (nu-i de râs? – proiectantul este mahăr USL). Mircea Pop a fost şef la DRDP Cluj şi director adjunct în cadrul CNADNR, adică instituţia care a organizat licitaţia pentru acest proiect. Din cauza proiectului, centura Vâlcele-Apahida a ajuns să coste peste 154 de milioane de euro, în situaţia în care preţul iniţial era de 64 de milioane de euro. Între timp, din cauza acestor nereguli “centura lui Manole” a ajuns subiect de plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie. Însă, în Cluj Napoca, Mircea Pop face parte dintr-una din familiile cu cele mai multe relaţii. Unul dintre fraţii lui, Liviu, este unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi clujeni şi profesor la Facultatea de Drept, iar celălat frate a fost liderul Cartelului Alfa, Grigore Pop, din nefericire, recent decedat. De asemenea, fraţii Pop sunt rude ale fostului secretar al Consiliului Judeţean Cluj, Măriuca Pop, care s-a pensionat la începutul acestui an. Mai departe, cei menţionaţi anterior sunt înrudiţi cu procuroarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) Cluj, Daciana Deritei, care, împreună cu şeful DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, au instrumentat dosarele Paszkany, Gazeta, şi acuzaţiile de spălare de bani aduse unui grup de oameni de afaceri din cadrul Băncii Transilvania (Horia Ciorcilă, Rareş Nilaş şi Gicu Gânscă). Mircea Pop, acţionarul din cadrul SC DP Consult, a ocupat în urmă cu câţiva ani funcţii de conducere în cadrul instituţiilor de stat care se ocupă de reabilitarea şi construirea drumurilor. Spre exemplu, în 1998, Mircea Pop ocupa funcţia de director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj. În acea perioadă, la adresa conducerii acestei direcţii, Curtea de Conturi a lansat o serie de acuzaţii de deturnare de fonduri, dar nu a fost făcută nici o plângere sau acuzaţie penală. După ce a plecat din acest post, în 2003 el a fost numit consilier pe probleme tehnice de infrastructură în perioada în care prim ministru era Adrian Năstase. Apoi, în 2004, Mircea Pop a devenit director adjunct în cadrul CNADNR, post pe care l-a ocupat până în 2006, an care coincide cu începerea lucrărilor la centura de ocolire Vâlcele Apahida. Deci, după cum vedeți, Clujul napoc este o mare și fericită famiglie…
Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Varză de Cluj: Nebănuite sunt bâtele lui Dumnezeu

  1. ribelalu zice:

    Salut coane,
    Am auzit ca la voi la Cluj au mai facut astia o bocoana: cica centura ocolitoare a orasului s-ar suprapune cu zona de balizaj de la noua pista a aeroportului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.