Crin Antonescu și dialogul bunului simț cu Mihai Răzvan Ungureanu – ca de la isteric la istoric

de Ștefan Ciocan

Boc a plecat! Au mai rămas pe lista lui Antonescu: Băsescu, Parlamentul, mai nou, Ungureanu, următorul premier desemnat, Jeffrey Franks, iarna, Sfâtul Petru şi probabil Iisus Hristos. În timp ce Ponta păstrează o tăcere confucianistă, liderul liberal a devenit de-a dreptul isteric, aidoma unui copil răsfăţat căruia îi este luată jucăria şi care se dă cu fundul de pământ și capul de pereți. Alegerile anticipate au devenit o obsesie a şefilor Uniunii Suspine și Lamentații, care nu mai vor să ştie de nimic altceva în afară de „pohta ce pohtesc”. Argumentele pentru declanşarea unui scrutin înainte de vreme lipsesc cu desăvârşire. „Parlamentul nu este legitim!”, tună şi fulgeră Antonescu. Cine a stabilit asta? Cine spune că parlamentarii aleşi pentru un mandat de patru ani, prin vot uninominal trebuie să plece? Cine altcineva în afară de Antonescu, Ponta, Voiculescu şi ciracii lor? Acei oameni care urlă ca din gură de şarpe că în România sunt derapaje în ceea ce priveşte democraţia stabilesc, pe baza unor sondaje de opinie (mai mult sau mai puţin credibile) că actuala majoritate parlamentară nu este legitimă, întărind argumentul cu cele câteva sute de oameni care protestează „spontan” în ultima lună. Conform legii mandatul parlamentarilor este de patru ani. La sfârşitul mandatului electoratul îi poate sancţiona prin vot. Până la împlinirea termenului, în lipsa unui vot al electoratului, nimeni – nici măcar Antonescu – nu poate contesta legitimitatea unui parlamentar. Ar fi ca şi cum un sportiv care a câştigat medalia olimpică la orice disciplină sportivă ar fi învins de un concurent peste doi ani la un alt concurs şi toată lumea ar cere Olimpiadă anticipată. Pentru că respectivul campion olimpic este nelegitim. Olimpiadele se ţin din patru în patru ani. Alegerile parlamentare aşişderea.
Numirea „şefului spionilor” în fruntea Guvernului se dovedeşte încă o mutare surprinzătoare a lui Băsescu care este deja acuzat că transformă România într-o ţară condusă de serviciile secrete. Vladimir Putin sau George Bush, foşti preşedinţii ale celor două mari puteri mondiale au condus la rândul lor KGB respectiv CIA. Norocul celor doi că nu s-au lovit de o opoziţie isterică şi fără nici o soluţie.
Şi totuşi cred că există în rândul opoziţiei parlamentare şi în special a liderilor acesteia câteva personaje pentru care investirea şefului SIE în fruntea executivului ar putea fi incomodă. România a reuşit în ultimul an să se stabilizeze din punct de vedere macroeconomic, să-şi păstreze constant ratingul de ţară şi să devină interesantă pentru investitori. Asta în timp ce în jurul nostru aproape totul se prăbuşeşte. În aceste condiţii opoziţia a început o luptă furibundă pentru destabilizarea României. Dacă în mod normal, mandatul Parlamentului s-ar fi încheiat peste un an sau doi, lupta opoziţiei pentru anticipate ar fi fost de înţeles. Dar în condiţiile în care alegerile anticipate s-ar organiza cu doua – trei luni înainte de termenul stabilit, este evident că demersurile opoziţiei nu sunt legate de o strategie electorală ci de o dorinţă evidentă de a arunca România într-o criză politică menită să o destabilizeze din punct de vedere economic. Cui foloseşte criza politică şi implicit economică, s-ar putea să ştie mai bine noul Premier, foarte bine informat în ceea ce priveşte casieriile din afara ţării de la care îşi iau „leafa” o parte dintre liderii opoziţiei, atât de isterici sau atât de tăcuţi în ultima vreme.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

64 de răspunsuri la Crin Antonescu și dialogul bunului simț cu Mihai Răzvan Ungureanu – ca de la isteric la istoric

  1. Sare'n Ochi zice:

    noul Rica Venturiano – Isterica Antonescu

  2. vala zice:

    n’as fi prea ingrijorat de crin
    nu i-a schimbat nimeni pampersul de mult si e un pic oparit

    o baie buna (in plina criza) face cat o camasa de forta

  3. „Cui foloseşte criza politică şi implicit economică, s-ar putea să ştie mai bine noul Premier, foarte bine informat în ceea ce priveşte casieriile din afara ţării de la care îşi iau „leafa” o parte dintre liderii opoziţiei, atât de isterici sau atât de tăcuţi în ultima vreme.”
    O idee pe care n-a enunțat-o nimeni. Este posibil.

  4. zigzag zice:

    salut! cred ca chuky si ar dori sa plece si majoritatea poporului roman din tara.sa ramana el cu porumbacii lui si cu galeriile de fotbal.sper ca isteria lui sa ajunga la cote cat mai inalte …dupa care grupul din pnl nemultumit de asocierea pnl cu pc ..sa i dea cu flit porumbacului,

  5. Mih. zice:

    Cred ca sunt posibile raspunsuri la intrebarile despre baietii destepti din energie.
    (desigur, sunt off, psiho-bidongolul nu are legatura nici de forma, nici de continut cu notiunea :destept/i”).
    Despre domnul Crin Antonescu, declar ca este un exemplu clar al ineficientei sistemului de sanatate (mintala), care ii lasa pe unii sa umble de (vai) capul lor, liberi pe strazile patriei, punand populatia in pericol.
    Salut, Sare!

  6. valentin zice:

    Imi mentin parerea confirmata de tacerea vinovata a lui Victor Ponta alaturi de Porumbac: PSD joaca la doua capete. Daca la locale USL nu ia peste 50% Antonescu e pe faras. Prostul e singurul care a plusat tot ce avea in buzunare. De cand a discutat cu finantistii intre patru ochi Ponta are pe frunte stigmatul lui Iuda. Fata lui de la conferinta de presa spune tot. Ramanem la varianta PSD+PDL = love dar mai trebuie sa cada cativa idoli de lut din mastodontul fesenist. Pe liberali nu-i plang,daca trecem de apocalipsa vor participa la guvernare in 2016, insa pe Antonescu il vor eutanasia in somn.

    • ioana zice:

      „pe Antonescu il vor eutanasia in somn”… ceea ce n-ar fi prea complicat, avand in vedere faptul ca doarme mai tot timpul :))

    • cinic zice:

      Ponta tace. Ipoteze: A. „casieria” din afara tarii B. Amb.Gittenstein a lansat vreun mesaj subliminal C. Washington (prin intermediul lui Geoana) a dat cu pumnul in masa D. Merkozy a zis NEIN (mai ales daca se pregateste ceva dur in Iran) E. MRU prezident e mai convenabil decat Ipo-Crin (mai ales daca RO evolueaza spre republica parlamentara). F. Ipo-Crinul nu mai e de folos pt. USL ba din contra. G. a ramas cu gura cascata si Ilici nu i-a dat indicatii la timp.

  7. Alina RAUS zice:

    Un orator foarte bun știe exact care este modul de manipulare a mulțimilor. Și acesta nu este niciodată unul care se bazează pe logică. Iată ce afirma Gustave Le Bon, în Psihologia mulțimilor: „Mulțimea neputând fi impresionată decât de sentimente excesive, oratorul care vrea să o seducă trebuie să facă uz exagerat de afirmații violente. Frazele răspicate, repetate, în care raționamentele și demonstrațiile NU trebuie să-și facă loc-iată tehnici de argumentare pe care oratorii de la adunările populare le cunosc prea bine.”

    • ceaikovski zice:

      recunosc ca am fost foarte impresionati. Suntem alaturi de familia lui, in lupta cu boala care il macina. Sincere regrete.
      🙂

    • Culai zice:

      Bun. aiasta-i cu/pentru adunările populare aurolăcite…
      Da’, ce te faci cu cei cuminţi, cu mult mau numeroşi, dar care nici nu se uită-n gura lor, nici nu-şi mai pun mintea cu ei… Pe ei, cum îi cîştigă Gagamiţii, Caţavencii, Frafurilichelele şi Brînzoudrele?

  8. theo- nona zice:

    precupeatza istericä crin este istorie, oricat se v-a zvarcolii,
    e greu sä luptzi contra unui istoric si diplomat ca dl. ungureanu.

  9. Mih. zice:

    Sare,
    off
    ce poti spune despre Catalin Baba?
    Apare numele lui la M Educatiei (eu mizam pe pastrarea lui Funeriu)

  10. ribelalu zice:

    „Parlamentul nu este legitim!”, tună şi fulgeră Antonescu

    Are dreptate :).
    Am scris o scurta analiza pe tema asta. Probabil jupanul blogului ii va da drumul mai pe seara.

  11. Mih. zice:

    Sare, adu’ sarurile pt simpatica noastra doooamna AMP:
    nu mai e Udrea, da’ uite ce apare la Munca:
    http://www.boghicevici.ro/wp-content/themes/oriental/images/claudia-boghicevici.jpgmisoginism

  12. dadatroll zice:

    Voi sunteti tampiti? Si ce daca fost sefu spionilor si securistilor? Acuma o sa fie sefu guvernului. Carei diferenta?

  13. theo- nona zice:

    chiritzoaia gusatä, gäseste ea unul, ca sä verse venin.
    e o scorpie.

  14. alex zice:

    buna ziua !,
    Daca astia din opozitie sunt asa de nenorociti, eu cred ca ar fi necesar, de urgenta scoaterea in afara legii a opozitiei, sa ascultam numai de traian basescu ca el este cel mai bun, numai el doreste bine pentru noi, tarisoara mea !, Romaniaaa……

  15. cuibus zice:

    Cand 90% dintre romani vor alegeri parlamentare in orice tara democratica se intampla asta! Vezi ultimul caz Spania!
    varza! linsul portocalei pdl-iste e sportul national al unor romani fara constiinta

    • Sare'n Ochi zice:

      unde vezi tu 90%?
      problema voastra, a consumatorilor de produse mogulizate, este ca vedeti monstruos si va agutati nebuneste. 90% sunteti cu tot cu prietenii imaginari. amice, daca constiinta voastra are ca etalon cuplul de comici isterici Crin Antonescu si Victor Ponta, este jale mare.

    • Si linsul polipului din dosul lui Ion Iliescu este sportul USLinosilor isterici.
      Unde ti-o fi fiind tie constiinta, bai, fatangaule – intre turnatoriile lui FELIX, NUS, DELEANU, PORUMBACU si devalizarile lui Bombonel, Mitrea, Hrebenciuc, Patriciu samd? Amice, esti idiot!

    • Lasa, baietas, mai bine portocala decat ouale lui Nastase, asa ca la voi, astia sprijinitorii turnatorilor, tortionarilor, securistilor, devalizatorilor, baieti si fete cu „constiinta”. Si fara obraz.

    • Sare'n Ochi zice:

      Am intrat la dacul ratat pe blog – nu va recomand> doza de cretinism este cu mult peste cea letala. Ar trebui avertizati romanii din Spania ca au un infiltrat USLinos printre ei. Sa nu se contamineze. Alo! Comunitatea din Valencia! Vedeti ca consuma unul internet din politehnica voastra!

    • valentin zice:

      da cine zice domnule Cuibus de noi ca nu vrem alegeri parlamentare? Doar ca nu intelegem de ce daca voi va udati scutecele vreti sa vi le schimbam noi.Putintica rabdare stimabile,o sa aveti alegeri si iar o sa puneti mana pe stampila aia cu care ne-ati nenorocit de atatea ori si o sa ne-o”mai trageti odata” ca sunteti si cum sunteti dar si multi. Democratia presupune insa ca alegerile se tin in mod normal la termen. Deocamdata in mod normal inseamna in toamna. Si nu va mai scremeti atat ca doar v-a explicat Curtea Constitutionala ca nu e bine sa le comasati in vara ca nu se descurca alegatorii vostri cu sase buletine de vot.Ca vedeti voi,nici macar ai vostri nu va suspecteaza de inteligenta.

  16. dan zice:

    fratilor basescu pina la urma o sa fie taticul usl.istilor.ii atrage in cursa dupa cursa.
    -nu cred ca mai au vreo sansa sa cistige alegerile,aici cred ca le e frica lui crinutz si pontuz.:de astea 8-9 luni..!basescu are materie cenusie cit au toti papitoii de usl la un loc.le combina el ceva sa le arate arate adevarata fata(adica ptr cei ce, inca nu o vad).vb de usl isti!
    -cred ca am am avut noroc noi romanii,romania cu un presedinte cca basescu.de apuca alta strada inafara ed politica ,nu stiu cine ne -ar fi scos la capat cu atitea jeguri in usl-

    • Culai zice:

      mi-e tare teamă că vedeţi just…
      la cît dram de perspikkcitate politikkă au demonstat cu toţii că posedă…

      … e destul să li se fluture prin faţă un tramvai numit udrea (ori o trasă la indigo) şi fac toţi mumos…

  17. nuseuala zice:

    Cred ca daca increderea in putere este asa de scazuta ar trebui sa se retraga.Teoretic puterea este reprezentantul majoritatii, adica sustin dorintele si viziunea majoritatii.(Indiferent daca aceste sunt bune sau rele.Daca nu au incredere in acestea nu ii pot reprezenta si nu au decat sa faca altceva decat politica sau sa treaca sa reprezinte pe altcineva decat majoritatea).Daca sondajele nu sunt credibile n-au decat sa organizeze un referendum sa vada exact cum stau.Oricum referendumul este de evitat acum, dar nici cand a fost de folos nu s-a respectat principala concluzie a lui.
    „Opozitia vrea sa destabilizeze tara”-opozitia la ce?si care stabilitate?
    „Platile dinafara tarii”- dar asta se intampla de acum sau din timpul romanilor?Actuala putere nu a avut salar dinafara?Numai din furatul intern?Pai ce s-a furat din tara unde s-a vandut?Unde s-a transformat marfa in bani?
    „Seful spionilor”-cred ca este o gluma. Ce Dumnezeu sa spioneze?-economia?politica?armata altor tari?-sa fim seriosi!
    Spunea Isteoricul ca ei nu merg la vot ca sa nu le revina nicio responsabilitate cu privire la noul guvern.Nici eu nu am mai votat din 90 sau 91(nu mai tin minte)asa ca nu am nicio responsabilitate.Dar cu cine sa votez ca sa-mi pot asuma aceasta responsabilitate?

    • Sare'n Ochi zice:

      pai daca nu ai votat din 91, 92 – nu crezi ca esti cam desprins de realitatea din 2012?
      voteaza in primul rand la tine in ograda (oras, comuna, sat), indiferent de coloratura politica daca ti se pare ca exista vreunul in care sa ai incredere ca are sa-ti duca gunoiul din fata usii, are sa-ti curete mizeria de pe trotuare, are sa-ti dea apa calda si caldura :D, are sa asfalteze, puna beculete, regularizeze raul/paraul care-ti traverseaza orasul si are sa fure mai putin decat ceilalti. poate te convinge vreunul. apoi cand vin parlamentarele, du-te macar pana la cel care ti se pare ca are ceva de zis, sa-l vezi, sa stai de vorba cu el si sa-i zici cam ce ai dori sa faca in Parlament, in afara de somn de voie si mendrele celor care-l sponsorizeaza :D. daca te uiti numai la Antene si iRealitati, nu ai sa ajungi sa-ti placa niciunul. du-te sa te vezi cu ei, vezi daca au ceva in cap din ce-ti spun fata in fata. daca nu, nu vota.

  18. nuseuala zice:

    Sa inteleg ca simpla prezenta la vot te conecteaza la realitate?
    Discutiile sunt foarte interesante si sunt sigur ca majoritatea candidatilor ma pot face din vorbe.Chestia este care dintre ei poate sa-si sustina vorbele si cu ceva fapte demonstrabile sau realizari in urma unor promisiuni.Eu activez in mediul privat si nu cumpar nimic ce nu pot pipai.Asa rezist cu firma din 1996.Stiu multe firme care au cumparat promisiuni si acum sunt cu lichidator judiciar.Chestia cu antenele si realitatile devin obsesive la unii.Care sunt informatiile bune? Cele de la TVR, B1,Transilvania?Sau trebuie sa-mi fac singur televiziune ca sa pot crede macar cateva procente din informatii?

    • Sare'n Ochi zice:

      😀 nu. cele mai bune informatii la ora actuala sunt cele de pe HBO si HBO Comedy. sunt mult mai aproape de realitate. ca-s fara de patima si fara de interes.
      votul te poate apropia de realitate – macar stii in cine ti-ai bagat votul si ai de ce sa te plangi. asa, ca nu ai votat din 91, 92, de ce sa te plangi ca au intrat in Parlament sau pe unde or fi intrat cei votati de catre niste vecini care nu prea le au cu munca, ci numai cu mana intinsa? de ce te miri ca pentru 1000 de lei pe care o dai unui angajat, „statul” iti ia inca 800-900 de lei sa poata sa dea mainii intinse care-l voteaza sa fie „stat”?
      adica nu te face din vorbe ala caruia ii pipai marfa, daa-l creditezi pe unul care vinde vorbe ca te face? nu te cred.
      revenind la informare, informeaza-te on-line. incepe prin a vedea ce legi sunt si cum te incurca acestea sa-ti faci treaba de particular. fa-ti o lista si du-te s-o discuti cu un politician caruia sa-i zici – te votez daca reusesti sa faci ceva pentru mine. iar prin „mine” incearca sa faci sa inteleaga ca este intreaga patura din mediul de afaceri de care apartii. iar cu primarul, vezi ce nu-ti functioneaza in jur si tine de el si cere-i sa faca. vorbim de ceva ce ceri pe votul tau, pe banii tai.

  19. nuseuala zice:

    Nu-i mai simplu sa-i dau ceva sa faca ce vreau eu.Uite cate randuri am consumat pe filosofie.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.