Amazing Romania: O judecătoare anchetată pentru luare de mită judecă liberarea lui Năstase

De fapt vorbim despre două judecătoare controversate aflate în completul de judecată care se ocupă de prespălarea imaginii deținutului N0049. Asta după ce s-au ocupat grăjdanii puși de către Victor Ponta, plagiatorul mitoman care se joacă de guvernarea, la șefia penitenciarelor.

Tribunalul București tot judecă de luni dimineața recursul la eliberarea deținutului Adrian Năstase, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calității”. Completul de judecată care se ocupă de judecarea recursului procurorilor la sentința dată de către Judecătoria Sectorului 4 este format din judecătoarele Ioana Cleopatra Șipoteanu, Carmen Constanța Balaci și Florentina Vasilăteanu, ultimele doua înlocuindu-le pe Antonela Costache și Viorica Dinu, arestate vineri dimineața sub acuzația că ar fi primit mită de la fratele omului de afaceri Dinel (Staicu) Nuțu. Nici o surpriză, numele judecătoarei Ioanei Șipoteanu apare în referatul de arestare al celor două judecătoare. Iar ca încrederea în actul de justiție practicat în sistemul ticăloșit să atingă cote fantastice de încredere, soțul judecătoarei Florentina Vasilăteanu, Cătălin Vasilăteanu, avocat în cadrul Baroului București, este condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influență. Oare pe lângă cine executa băietul trafic de influență?

Pentru a înțelege cum funcționează sistemul ticăloșit din Justiție, vă mai rețin atenția cu un amănunt: duminică seara, Laura Ștefan a avut o intervenție într-o emisiune cu privire la deficiențele softului ECRIS. Acesta poate fi fentat de cei care-l manipuleaza la ordinul juzilor corupți, deoarece introducerea datelor dosarelor se face după ce softul dă completul de judecată. Dacă softul alege un complet de judecată format din judecători cu care nu s-a “vorbit” “să înțeleagă, să se-nțeleagă”, atunci se introduc datele altui dosar. Și procedura se repetă ca la „6 din 49” până când se ajunge la completul câștigător de judecatori – moment din care se revine la faza 1 și se introduc datele dosarului în care sunt inculpații care trebuie să scape de lungul braț al Legii. Despre această “scăpare” a softului se știe de foartă multă vreme – și devine tot mai evidentă complicitatea dintre procurori și judecători, de jos până sus în CSM. Deci cu un soft pe care s-au dat milioane de euro la concepere, se poate face dedicat direcționarea dosarelor către completele de judecată „unse”. Mă întreb ce comision a luat “producătorul” softului pentru a avea scăparea aceasta “nesemnificativă” în soft?

REFERINȚE:

  • Numele judecatoarei Ioana Sipoteanu apare in referatul de arestare al judecatoarelor Antonela Costache si Viorica Dinu, arestate preventiv vineri dimineata sub acuzatia ca ar fi primit mita de la fratele omului de afaceri Dinel (Staicu) Nutu. (vezi aici stenogramele)
  • Potrivit unui comunicat de presa al DNA, pe data de 6 februarie 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Catalin Vasilateanu la 3 ani de inchisoare in regim de detentie pentru savarsirea a patru infractiuni de trafic de influenta.
  • Viorica Dinu si Antonela Costache, care trebuiau sa faca parte din completul care va judeca recursul la eliberarea fostului premier, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care sunt acuzate de luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu (fost Staicu).
Acest articol a fost publicat în Procurorul cu toporul și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Amazing Romania: O judecătoare anchetată pentru luare de mită judecă liberarea lui Năstase

  1. Sare'n Ochi zice:

    Nastase a fost liberat! Romania curat murdara a invins, tutuva-n tetendinti!
    Ponta, esti fericit acum? Eu cred ca nu prea.

  2. geo zice:

    raportul de care vorbeste @cetatean pe politeia:

    Dă clic pentru a accesa 22_12_2009__29332_ro.pdf

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.