Muona Temniceru’ Justiției s-a făcut că numește, CSM chiar i-a verificat numirile

by Snapshot: Pomtavoicu își așteaptă libertatea. Votați USL!

Consiliul Superior al Magistraturii i-a trântit pe protejaţii Monei Piviceru. Şi nu aşa cu o majoritate fragilă, ci cu toate voturile împotrivă, cu excepţia votului „ministrei”, care nu putea să-i propună şi apoi să-i respingă. Că cei doi magistraţi, propuşi pentru şefia Ministerului Public şi al DNA, nu au reuşit să-i convingă pe membrii Secţiei pentru Procurori ai CSM că ar fi persoanele potrivite pentru aceste funcţii. Ministrul Justiţiei nu a părut afectat foarte tare de insuccesul de astăzi, declarând ca va face noi nominalizări, dacă preşedintele Traian Băsescu va ţine cont de avizul negativ, consultativ, al CSM. Decizia CSM este absolut firească, analizând prestaţiile celor doi candidaţi propuşi de Mona Pivniceru să conducă Ministerul Public şi DNA – în fond, cei doi procurori s-au comportat în faţa comisiei cu aroganţa micuţului Ftiriadi venit la examen însoţit de „mamiţa” Mona. Fără să luăm în calcul trecutul celor doi candidaţi, care nu s-au afirmat cu nimic în cariera de „stârpitori” ai infracţionalităţii în România, doar prestaţia din faţa Comisiei a fost descalificantă pentru ei. Şi nu pot să nu remarc faptul că cei doi au deţinut posturi de conducere în cadrul sistemului judiciar. Tiberiu Niţu a fost prim-adjunctul procurorului general. În această postură ar fi trebuit să fie aproape firesc urmaşul Laurei Kovesi şi un personaj în faţa căruia să tremure toţi cei care, măcar în gând, aveau tentaţia săvârşirii unei infracţiuni. În timpul audierilor, atmosfera a fost, nejustificat, una extrem de tensionată. Fostul prim-ajunct al procurorului general a fost deosebit de iritat de întrebările membrilor comisiei. De fapt, este greu de acceptat, pentru un procuror, să fie audiat, în condiţiile în care este obişnuit să pună el întrebări. Şi tot greu de acceptată este starea de normalitate, adică o audiere seriosă nu una formală, doar pentru că aşa prevede legea. Nici Ioan Irimie, propunerea Monei Pivniceru pentru DNA, nu a fost pe placul CSM. Fost şef al structurii din Cluj al DNA, Irimie s-a dovedit un procuror cu rezultate deosebit de slabe, dar în faţa comisiei a reuşit să demonstreze că are lacune serioase în ceea ce priveşte atribuţiile şi competenţele instituţiei în care a ocupat o funcţie de conducere.

PS: Eu crede că cele două numiri sunt făcute pe post de iepuraș (doar iepurașii au crezu că sunt numiți pe bune, de unde și iritarea). De fapt Muona Temniceru’ Justiției are altele în gând. Și tare îmi este că ne vom trezi pe cap cu adevăratele sale pile și relații sufocând Ministerul Public și punând talpă pe grumazul DNA. (Victor Lungu)

Acest articol a fost publicat în Procurorul cu toporul și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Muona Temniceru’ Justiției s-a făcut că numește, CSM chiar i-a verificat numirile

  1. ribelalu zice:

    Sa speram ca nu mai apuca sa faca noi propuneri.

  2. doru cu motoru` zice:

    Vad ca nu glumiti de loc ! Chiar are tara asta ministru al justitiei ? Uau ! Pai „nici in basca n-o doare” de declaratiile de la Navodari sau ale altor politicieni care nu mai pot de „grija” CCR sau a altor instante , supreme.Sau era plecata din tara? Sau este dusa? Ntz,ntz. Deci,astia doi erau ai mai cu mot pe care i-a propus?? Si CSM asta basist i-a votat in unanimitate ..ca nu fac nici o ceapa degerata? Da` pe aia 7,4 milioane i-au intrebat ?
    A luat coana asta o palma peste ochi cu propunerea dansei ca 100% s-a auzit si in EU si in US! 😀 😀
    Perseverati madam,se poate si mai rau !!!

  3. ceaikovski zice:

    Nu pot sa nu va povestesc ultimele zile, petrecute in centrul de recuperare pentru copii Robanescu din Bucuresti.
    Foarte bine dotat, kinetoterapeuti foarte dedicati, de medici nu zic, asistente unele super, altele ciubucarese si gretoase.
    Foarte multi copii veniti din toata tara, cu handicapuri de toate felurile, de la usoare la foarte grave. Mame triste, fara speranta, cazute psihic.
    Majoritatea copiilor au nevoie de orteze, pe care casa de sanatate nu mai are bani sa le deconteze.
    Nu va spun ce fac acolo, n-are rost. Cert este ca cel mai mic ajutor conteaza, si nu e vb de bani ci de prezenta unei persoane care stie sa „vorbeasca” cu acest gen de copii, care au energie, pot si vor sa contribuie macar la psihicul acestor oameni (mame, copii) cu probleme adevarate, distrusi psihic, nu mai spun si fizic.
    Apreciez in mod deosebit pe kinetoterapeuti, carora le-as ridica statuie daca as avea bani si loc unde s-o pun.

    Victor, nu te supara, dar trebuia s-o scriu.

    • ceaikovski zice:

      Ultimul copil care m-a impresionat are un handicap mare, si are varsta de 11 ani. Il cheama Madalin si este din Constanta. A fost internat la centru si a facut gimnastica medicala. Nu pot sa va spun cat era de trist, profund trist cand l-am intalnit, iar dupa cateva zile petrecute si cu mine, a licarit speranta in sufletelul lui. Surd, handicapat motor, este total dependent de mama, la finalul celor cateva zile crescuse in el dorinta de a merge, de a scoate sunete, de a ma face bucuroasa de progresele lui.
      Daca s-ar gasi o formula prin care cetateni sa faca voluntariat PERMIS nu pe sest ca mine, ar fi extraordinar!!!
      Neplatit, sa nu se inteleaga gresit, VOLUNTARIAT!
      Oare ce s-ar putea face?

    • Sare'n Ochi zice:

      scrie un material, te rog. si-l popularizez.

  4. ceaikovski zice:

    Stii de ce mi-a venit sa scriu chestia asta aici, Sare? Pt ca Muona e o vaca incomensurabila, isi bate joc de tara, iar ROMANIA REALA are probleme adevarate. Nu ca vaca asta, culoarea rujului, sau a parului, sau pe cine mai fenteaza azi.
    Mi-e o sila nesfarsita de acesti papagali, care batjocoresc tara, iar oamenii isi duc traiul, cum pot si ei, in amaraciunea lor.

  5. ceaikovski zice:

    Ca sa nu ramaneti suparati, uite o imagine a micului Peugeot. uitati-va cat de frumos e, sa-l mananci!!!
    http://www.tocmeli.ro/blog/21/noul-peugeot-208

  6. ceaikovski zice:

    M-am uitat pe legea voluntariatului: http://www.monitoruljuridic.ro/act/legea-nr-195-din-20-aprilie-2001-republicata-voluntariatului-emitent-parlamentul-publicat-n-monitorul-oficial-nr-276-81424.html
    si m-am si vazut ducandu-ma la Piedone sa-l rog sa ma sprijine… E clar ca trebuie sa iau leg cu un ONG, ceva, eventual „salvati copiii”.

  7. gicadincontra zice:

    Justiția este mai degradată ca oricând! Răspunderea magistratului ar fi remediul care ar pune țara asta pe picioare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.