Prim-Plagiatorul României și Crizel Antenescu fac politică aşa cum sunt ei capabili să o facă, cu furturi, înşelăciuni şi minciuni

de Ștefan Ciocan

Plagia-m-aş, plagia, din lucrarea altuia… Este colindul de vară care se aude de sub geamul puterii de la Palatul Victoria. Guvernul „Băsescu, Udrea, Boc” a fost schimbat la presiunea USL cu un guvern format din miniştrii tineri, conduşi de Mihai Răzvan Ungureanu, un om despre care nici măcar cei mai înverşunaţi duşmani nu pot să spună că nu are o pregătire temeinică în medii academice de prestigiu mondial. Cei doi clovni şi-au văzut visul cu ochii. Au ajuns la putere. Fac politică aşa cum sunt ei capabili să o facă, cu furturi, înşelăciuni şi minciuni. Guvernul Ponta a reuşit să se remanieze în urma unor scandaluri legate de calitatea umană a miniştrilor săi, de mai multe ori decât s-au remaniat în aproape patru ani guvernele PDL care au stat în faţa crizei şi au reuşit să evite un dezastru economic în România. Să facem un scurt bilanţ al guvernului Ponta:

  • încă înainte de investire Victor Alistar, reprezentant al societăţii, mai mult sau mai puţin, civile a spus „pas” executivului fiind acuzat de incompatibilitate şi mai multe falsuri. Tot înainte de investire a plecat şi Ministrul Învăţământului propus de Ponta. Corina Dumitrescu şi-a falsificat CV-ul ascunzându-şi coafura şi inteligenţa „blondă” sub o plărie (diplomă) marca Stanford, care s-a dovedit a fi falsă. Pentru a-şi dezvălui interesul faţă de educaţia tinerei generaţii Ponta a numit în locul falsificatoarei de CV personal un plagiator, în persoana lui Ioan Mang. Dovedit că a plagiat mai multe lucrări ştiinţifice, Mang s-a jurat câteva zile că nu a furat până a fost prins cu lucrarea în gură şi a fost nevoit să-şi de demisia. Normal că toate aceste furturi, minciuni şi înşelăciuni au fost negate sau minimalizate atât de Victor Ponta cât şi de Crin Antonescu. A urmat o scurtă discuţie despre Rovana Plumb care a avut şi ea câteva nereguli prin CV, dar acestea au trecut aproape neobservate pe fondul alegerilor locale. Şi pentru că toate minciunile, furturile şi înşelăciunile trebuiau să ajungă la un apogeu, a intrat în joc şi Victor Ponta. Doctorul în drept şi-a copiat o mare parte din lucrarea de doctorat de pe unde a apucat. Trebuie să recunoaştem că este o mare evoluţie a liderilor PSD de la Vanghelie care nici nu ştia să pronunţe corect numele motorului de căutare Google până la Ponta care ştie să-l şi folosească. Şi asta în doar câţiva ani. Pe lângă plagiatul lui Ponta, demisia sinistrului Culturii, Mircea Diaconu dovedit a fi incompatibil nici nu mai este bracking news pe televiziunile de ştiri.
  • și pentru a ne face o părere temeinică despre rezerva de cadre varză a Uniunii Subminării Legii, ieri l-au numit la ministerul Culturii pe Puiu Hașoti, copia “Ștrandford” a doamnei care a vizitat ținutul Hoover din SUA și s-a întors după două zile crezând că are doctoratul. (GREŞEALA pe care o are în CV Puiu Haşotti, viitorul ministru al Culturii (Realitatea TV): în CV-ul publicat pe site-ul Senatului, Puiu Haşotti, noul ministru al Culturii, scrie că a fost bursier „Fullbricht” la San Francisco State University în 1994. Numele corect al bursei este Fulbright. (HotNews): Lui Puiu Hasotti nu-i iese deloc cuvantul Fulbright/ CV pe Archex: „Fubright”/ Pe site-ul PNL: „Fullbricht”

Lumea academică internaţională, mai puţin cea din România, este curioasă ce atitudine va avea Victor Ponta în faţa dovezilor clare că şi-a obţinut printr-un fals titlul de doctor. Nu cred că va demisiona, pentru că deja au apărut teorii conform căreia Băsescu ar fi de vină şi pentru plagiatul lui Ponta. În ceea ce-l priveşte pe Crin Antonescu, acesta poate să doarmă liniştit. Somnul de frumuseţe nu se consideră plagiat al somnului raţiunii, chiar dacă seamănă izbitor.

BIBLIOGRAFIE (NU CITAREA SURSEI):

  • Ponta se afundă tot mai mult și se apropie ca berbecul de finalul carierei politice. Cu cât amână mai mult demisia, inevitabilă, cu atât șansele de a supraviețui politic acestui scandal se împuținează. După scandalurile Corina Dumitrescu (falsificarea biografiei), Victor Alistar (incompatibilitate și minciună), Ioan Mang (plagiat), Liviu Pop (prostie), Grăjdan-ISC-Năstase (utilizarea instituțiilor statului pentru a interveni abuziv în justiție în ajutorul unui politician inculpat pentru corupție), ICR (răzbunare, prostie, demonstrație de forță, atac nazist/comunist împotriva culturii), scandalul plagiatului îi pune capac și Victor Ponta își contemplă sfârșitul politic, zîmbind tâmp printre glumițe multe, proaste și triste. Mircea Diaconu iese din scenă cu coada între picioare, trimis de justiție în culise, după ce a fost prins cu incompatibilitatea și nu numai (are mai multe dosare).  Este înlocuit cu Puiu ”Fullbricht” Hașotti, una dintre cele mai penibile figuri politice ale USL (și, Slavă Domnului, concurența e mare). (Madame Blogary)
  • Plagiat Ponta. Patru profesori de drept desfiinteaza apararea premierului. Confruntat cu acuzatii serioase de plagiat din partea unor publicatii prestigioase din Europa, Victor Ponta a iesit ieri la atac, incercand sa minimalizeze faptele. RL a stat de vorba cu patru profesori de drept din mari centre universitare, care ne-au spus ca in lucrarea sa de doctorat premierul ar fi copiat “grosolan”, fara a se obosi sa schimbe nici macar marcile stilistice ale autorilor. O responsabilitate in acest caz i-ar reveni si lui Adrian Nastase, cel care a fost coordonatorul tezei de doctorat a lui Ponta si a semnat prefata lucrarii. In alta ordine de idei, autorii articolului referitor la plagiatul lui Ponta au mentionat faptul ca sunt foarte siguri de credibilitatea surselor pe care le-au avut in acest caz. Scandalul plagiatului savarsit de premierul Victor Ponta in lucrarea sa de doctorat ” Curtea Penala Internationala” a debutat in prestigioasa revista de stiinte interdisciplinare “Nature”, urmata de dezvaluirile unor jurnalisti germani de la “Frankfurter Allgemeinne Zeitung”. Jurnalistii au publicat in oglinda teza de doctorat semnata de Victor Ponta si lucrarile mai multor autori din care premierul a copiat zeci de pagini. De asemenea, au comparat plagiatul lui Victor Ponta cu alte doua plagiate celebre, tot lucrari de doctorat : cel al fostului ministru al Apararii din Germania, Karl-Theodor zu Guttenberg, si al fostului presedinte al Ungariei, Pal Schmitt. Cei doi demnitari si-au dat demisia. Mentionam ca acuzatiile de plagiat in cazurile zu Guttenberg si Pal Schmitt au aparut pentru prima data tot de revista “Nature”. (România Liberă)
  • Incompatibilul Diaconu nu mai e ministrul Culturii. Declarat incompatibil de Înalta Curte pentru perioada când a fost senator şi director la „Nottara“, Mircea Diaconu a pierdut fotoliul de ministru şi nu mai are voie să ocupe o funcţie publică timp de trei ani. Încă un ministru din Guvernul Ponta îşi face bagajele. Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a fost declarat definitiv incompatibil, după ce instanţa supremă a respins, ieri, recursul acestuia privind hotărârea prin care ANI a constatat că se află în incompatibilitate întrucât a fost senator şi director al Teatrului „Nottara”.Cei declaraţi în incompatibilitate trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani. Mircea Diaconu a anunţat ieri-seară că se retrage din Guvern. Cu o zi înainte, Diaconu a declarat, la sediul PNL, că va renunţa la funcţia de ministru dacă va pierde procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Premierul Victor Ponta declara recent că, dacă ÎCCJ va da dreptate Agenţiei Naţionale de Integritate în procesul cu Mircea Diaconu, acesta va ceda funcţia de ministru, în caz contrar Agenţia va trebui să prezinte „nişte mari scuze”. (Adevărul)
  • Plagiatul si inevitabila demisie. Cazul Ponta aminteste de cazuri probabil similare, petrecute in ultima vreme nu doar in Ungaria, ci mai cu seama in apus, de pilda in Germania. Reactia politicienilor de rang inalt prinsi cu mata in sac, de pilda cu un furt de idei e, de regula, identica. Mai mereu, demnitarii care au comis erori grave sau acte imorale si ilegalitati de felul unui plagiat incep prin a respinge categoric toate invinuirile. In fata evidentei trec, treptat, la aplicarea tacticii salamului, recunoscand pe felii adevarul, oriunde si oricand acesta nu mai poate fi contestat. Adeptii si sustinatorii lor, care de regula sunt numerosi, devreme ce demnitarii cu pricina au fost alesi in functii inalte, sunt, in genere, mai intai socati de acuzele vehiculate. Apoi se arata deziluzionati, inainte ca sperantele amagite si sugestia masei revoltate, sa spunem de un plagiat, sa-i transforme, rand pe rand, din partizani inversunati in prieteni intelegatori dar detasati, iar in final in dusmanii declarati si inveterati ai fostului lor idol. Pentru politicieni, şi în special pentru cei foarte tineri, care n-au răbdare să ajungă în vârful piramidei prin acumularea de merite reale, cândva, într-un târziu, la vârsta senectuţii, e mare tentaţia plagiatului, ca mod de a o lua pe-o scurtătură într-o carieră altfel prea anevoioasă.  Nu i-a rezistat ispitei nici prezentabilul Karl Theodor zu Guttenberg şi nici frumoasa euro-parlamentară liberală Silvana Koch-Mehrin. În ciuda dezminţirilor lui viguroase şi a acuzelor adresate preşedinţiei, pare să-i fi sucombat şi Victor Ponta, dacă e să dăm crezare analizei unui ziar serios precum Frankfurter Allgemeine Zeitung. (Deutsche Welle)
Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

50 de răspunsuri la Prim-Plagiatorul României și Crizel Antenescu fac politică aşa cum sunt ei capabili să o facă, cu furturi, înşelăciuni şi minciuni

  1. o mică observație:
    Ponta nu merită nici măcar titlul de priceput la (a plagia cu) Google.
    a copiat de pe hârtie tipărită, de unde și greșelile grosolane („comandant” în loc de „condamnat” ș.a.m.d.).
    Ponta și-a făcut treaba înainte de răspândirea internetului, așa că a fraudat liniștit, neștiind că peste câtva timp va exista un Google cu care se va putea găsi în câteva secunde sursa unui text copiat.
    și Ponta nu e deloc singurul.
    dacă cineva ar da iama prin tezele anterioare lui 2002-2003, Dumnezeu cu mila ce-ar găsi.

  2. Dupa cum se vede n-am scapat de vechile metode…
    Mitică vs. Butușină http://dumitruluinae.wordpress.com/2012/06/20/va-mai-amintiti-de-butusina/

  3. ceaikovski zice:

    Imbecilul de Pontilici a RECUNOSCUT PUBLIC ieri la conferinta de presa ca a PLAGIAT 30 de pagini din cartea (lucrarea) unuia dintre Diaconi. PUBLIC a recunoscut ca din aproape 400 de pagini, DOAR 30 sunt copiate…
    „Intamplarea” face ca cele 30 de pagini sunt de fapt niste CONCLUZII.
    Avem de-a face cu mai multe dovezi ale infractiunii comise de Prosta: recunoastere publica, peste 100 de pagini plagiate, dintre care 30 le recunoaste, plagierea CONCLUZIILOR din alta lucrare.

    • Ponta minte cu nerușinare când vorbește de 400 de pagini.
      am lucrarea lui în față: 123 de pagini au anexele (documente preluate ca atare, nu scrise de Ponta), deci lucrarea are 432-123=309 de pagini, în condițiile în care au fost incluse aici și tabla de materii, prefața lui Năstase și lista bibliografică (în mod normal, ele nu se numerotează cu 1, 2 etc., ci cu i, ii ș.a.m.d.).
      dacă a copiat 30 de pagini, asta este circa 10%, deci este plagiat clar.

      • ceaikovski zice:

        Dupa normele noastre? Pt ca am inteles ca in alte tari, 6 cuvinte succesive daca sunt copiate, programul anti-plagiat le catalogheaza clar: PLAGIAT

        • cred că la 6 cuvinte softul atenționează că ar putea fi vorba de plagiat, nu e considerat automat ca fiind plagiat.
          în jargonul specific unui domeniu sau altul, este extrem de ușor ca 2 persoane să folosească, independent, aceeași succesiune de 6 cuvinte (sau chiar mai multe), atunci când sunt trecute în revistă chestiuni cunoscute.

          oricum, pe lângă această însușire a textului altuia, mai este ceva important:
          chiar dacă redai paternitatea textelor citate, există o limită a folosirii lor.
          ceva de genul 7% (diferă de la o țară la alta).
          adică textul preluat (citat) nu trebuie să depășească 7% din volumul net al lucrării (fără tabla de materii etc.).
          deci chiar dacă Ponta nu „uita” să pună ghilimele și să facă trimiteri la subsol, la 30 de pagini preluate ca atare, dintr-un total de 300, tot plagiat este.

          în plus, eu mă crucesc când văd pe ce și-a luat doctoratul.
          nu aduce nimic nou, doar prezintă niște acte normative și niște instituții.
          în domenii precum economia, psihologia, matematica, istoria ș.a.m.d., nu se poate concepe un doctorat în acest mod.
          s-o fi putând în științele juridice?
          aș fi foarte curios ce părere are Emil Boc despre acest lucru.

          • ceaikovski zice:

            Am inteles. Oricum am vazut si in alte emisiuni, cum ar fi si By Alexa, la B1 cu Cristoiu, ca sunt norme clare, pe care CONDUCATORUL doctoratului este obligat sa le puna la dispozitia doctorandului, iar acesta din urma sa si le insuseasca.

    • Sare'n Ochi zice:

      un foarte bun prieten, procuror, mi-a descris foarte plastic situatia in care se afla Ponta si haita de sustinatori: un cocalar iti fura masina (Chiușasăle, să zicem) si se foloseste de ea un an, doi pana il prinde politia. Nu el este vinovat, ci ala care l-a prins. Dar, daca tot a fost prins, in marinimia sa ti-o da inapoi – si sa zici multumesc ca nu ti-a tamponat-o. Asa-i si cu cocalarul acesta de Prim-Plagiator al Romaniei – s-a folosit de doctoratul furat sa primeasca din 2033 15% spor de salarizare (pana in 2009, cand le-a taiat Boc sporul) + alte beneficii. A fost prins, da inapoi titlul de doctor. Dar foloasele necuvenite, bai, loaza, hot si nesimitit? Alea nu intra sub incidenta legii?

  4. ceaikovski zice:

    Imi amintesc cand eram la liceu si faceam analize literare, avansai o idee, pe care ti-o sustineai cu citate din diversi critici literari. Te sprijineai pe spusele/scrisele acelor critici. Incercai sa dovedesti ca ceea ce spui e adevarat, privit dintr-un alt punct de vedere, sau chiar aprofundat, poate chiar o chestie pe care n-o observase nimeni. Si pe text te sprijineai, dand citate (toate erau cu ghilimele) din acesta.
    Spre ex: Cosbuc descrie natura bla bla, asa cum mentioneaza si tudor Vianu: „bla bla”.De asemenea, Alexandru Piru recunoaste in cartea sa „cutare” ca: „bla bla”.

    Dar ma rog, noi eram tampiti, fata de astia care au studii serioase 😛

  5. ceaikovski zice:

    Nenorocitul asta de Ponta ne face de kkt mai rau ca tiganii, pt ca daca aveam motive sa nu fim asemuiti toti romanii cu negriciosii, la nivel de intelectuali e greu, foarte greu, sa dovedesti ca esti un veritabil detinator al vreunui doctorat, a unei diplome, a cunostintelor profesionale pe care sustii ca le ai…

  6. obsevator zice:

    ROMANIA TARA TUTUROR POSIBILITATILOR – pentru alesi muma petru prostime ciuma
    Asta-i Romania bunului simt si al celui mai cinstit guvern
    DECLARATIE DE INTERESE 196/15.06.2012
    Subsemnatul Varujan Vosganian avînd Functia de senator , la Senatul Romaniei cunoscand prevederile art. 292 cod Penal, privind falsul in declaratii, declar pe proprie
    raspundere:
    2.1 Uniunea Armenilor din Romaia presedinte Non- profit
    Uniunea Scriitorilor din Romania prim – vicepresedinte Non profit (valoarea beneficiilor)
    DECLARATIA AVERE 118/15/06.2012 (Pe site Senat)
    Venituri realizate: venit anual realizat
    -Senatul Romaniei senator 66000
    -Uniunea Armenilor din Romania presedinte 51934
    – Uniunea Scriitorilor din Romania prim vicepresedinte 53562
    Institutul National Cercetari Economice cercetator 22068
    Total 193564
    Banii de la Legea Recunostintei 17.350 RON donati integral nu se specifica unde.
    Interesant atat el cat si sotia sunt ecologisti convinsi in declaratile de avere din ultimii 5 ani nu detine masina nici el nici sotia intrbare cum se deplaseaza prin oras ?????
    Curat mudar coane varujene non profit dar le iei banii

  7. aronpetru zice:

    Ca om de bun simt, sar in ajutorul lui Ponta

    Scrisoare deschisă

  8. ceaikovski zice:

    Chestia asta cu diplomele e veche la noi. Toata lumea isi punea diplomele inramate pe pereti 🙂
    Sa nu mai zic de proverbul romanesc, uitat de toti: „Nu haina face pe om” 🙂

  9. ribelalu zice:

    De scapat, scapam de el. Important este ca acest lucru sa se intample cat mai repede.
    Acum sa analizam putin situatia USL. USL se bazeaza numai pe doua aspecte:
    1. ura anti-Baescu
    2. tandemul de papusi Ponta-Crin
    Ponta este in drum spre groapa de gunoi si prim-ministru nu mai pupa neam de neamul lui (socru, nevasta, nas, fin etc). PSD-ul ii va arata lui Ponta traseul lui Geoana. Crin a anuntat mai de mult ca USL va exista numai cu Ponta presedintele PSD.
    PNL recruteaza in draci mercenari de la PDL. Aceasta sandrama nu va mai exista mult.

  10. ceaikovski zice:

    Cititi la sfarsit, sa vedeti de ce imi vine sa mor pt ce ne-a facut imbecilul asta de Ponta:
    „”People with ambition, money and influence have been buying doctorates for the last 20 years,” said political analyst Stelian Tanase. „It looks good on their CV to have a doctorate, it’s fashionable, so they buy them like they’d buy an Armani suit.”
    Nature said Monday that an anonymous whistle-blower had provided it with documents that indicate that more than half of Ponta’s 432-page thesis, written in 2004 on the International Criminal Court, was plagiarized from the work of two Romanian law scholars.

    Victor Ponta, the leader of Romania’s main opposition formation, the Social Democracy Party, looks on during a congress in Bucharest, Romania. Leading scientific journal, Nature, said Monday June 18, 2012, Romania’s prime minister Victor Ponta has copied large swathes of his doctoral thesis without proper attribution. (AP Photo/Vadim Ghirda, file) CloseAt first Ponta denied the accusations, saying they were politically motivated. But on Tuesday he partially admitted to some of the allegations.

    „The only reproach I have is that I did not list authors at the bottom of each page, but put them in the bibliography at the end,” he said: „If this is a mistake, then I am willing to pay for it.” He said that he would give up the title of doctor if wrongdoing was proved, but would not resign as prime minister.

    Plagiarism and other forms of academic dishonesty are endemic in Romania.”

    http://abcnews.go.com/International/wireStory/romanian-pm-accused-plagiarism-nature-16600402#.T-BoxfUqOXk

    • ceaikovski zice:

      si mai rau, la acelasi link:
      „After communism fell in 1989 and Romania pursued free market reforms, a large number of private universities and institutes opened, offering what some say were spurious academic qualifications. Cheating starts early in Romania and is widely acknowledged as common in schools. Teachers are known to accept bribes in exchange for turning a blind eye to students who copy during exams.”

    • Sare'n Ochi zice:

      s-au dus naibii acreditarile oamenilor cinstiti din Romania. sa nu-l ia in dinti cu stanga pe cat-pe-ce-avortonul de Prim-Plagiator al Romaniei?

      • ceaikovski zice:

        Ma gandesc la bietii absolventi de liceu, care isi puneau sperantele de a studia in universitati de stat straine. Este posibil ca aceste universitati sa modifice conditiile de admitere si atunci toata munca acestor elevi se duce pe apa sambetei…
        xxxkjebckjhtkjg
        PS: injuratura complexa

    • Sare'n Ochi zice:

      Karl Peter Schwarz: „Strange silence in Europe on the Ponta affair. Can you imagine the international bruhaha if Orbán would only be suspected of a similar offence? It seems that a Romanian PM has to be caught stealing silver spoons at an EU summit before everybody understands who he is. My tentative explanation: socialist affiliations, left leaning media and anti-Romanian prejudices come together. They regard Romania as a hopeless case, far beyond European standards – I do not.”

  11. ceaikovski zice:

    Cand apare petitia aia, in care cerem demisia porcului care ne-a adus prejudicii de imagine, pe termen lung, incalculabile?
    Moama ce nervi am…

  12. ceaikovski zice:

    Traian Basescu nu apare in lista transmisa la EU.

  13. Sare'n Ochi zice:

    Infantilache despre disparitia Masterului din Catania: CV-ul meu ca premier trebuie sa cuprinda doar ceea ce tine de studiile pe care le am si ceea ce imi cere legea pentru a fi prim-ministru
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12573697-ponta-despre-disparitia-masterului-din-catania-meu-premier-trebuie-cuprinda-doar-ceea-tine-studiile-care-ceea-imi-cere-legea-pentru-prim-ministru.htm
    stai acasa, stai cu ma-ta! inca-ti lipsesc 7 ani de educatie.

    • ceaikovski zice:

      a scos 2-3 chestii la misto, ca sa nu fie atat de evidenta scoaterea „masterului” de 3 luni din Catania 🙂
      O fi ffost cu mazre, banicioiu si negoita la coorve?

  14. Pingback: Victoraș, ai grijă de cópii! [1] | Revista Kamikaze

  15. Als Ob zice:

    Politicianul Ponta, «corigent» la cariera universitara
    Articol din 2007 – link preluat de pe HN
    http://www.eghid.ro/Actualitatea/NewsDetail.aspx?NewsID=14081

  16. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

  17. Pingback: Cum ne-am petrecut astă vară tentativa de lovitură de stat a Uniunii Stalinist Leniniste | Sare'n Ochi

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.