Lăsaţi plagiatorii “savin” la mine… (“goagăle” te iubim, că ca tine nu găsim)

Ștefan Ciocan

Aţi auzit vreodată despre Nicoleta Savin? Eu sincer să fiu nu ştiam de existenţa acestei dudui (cică “de investigaţii”) până nu am văzut-o năduşind pe la RTV isterizată de arestarea lui Gigi Becali – şi am petrecut, din păcate, câţiva ani prin presa miticoidă. Atunci am crezut, văzând-o cum plângea cu lacrimi de crocodil soarta ciobanului din Pipera, că televiziunea lui Vântu rescrie în versiune modernă Mioriţa – cu ciobanul legat fedeleş şi oaia isterică behăind la brazii, păltinaşi şi „golănafsi”. Între timp măicuţa s-a dus liniştită să-şi vadă telenovela, coibanul şi-a coborât oile în câmpul cu mohor iar oaia şi-a păstrat una din calităţile esenţiale, care o recomandă pentru rolul principal în orice baladă: „gura nu-i mai tace”.

Captura material de pe blogul Sare'n Ochi

Captura a materialului din Evenimentul Zilei. Sare'n ochi plagiatul!

Cum nu şi-a mai găsit „becalizi” de consiliat într-ale imaginii, duduia „de investigații” s-a lipit la noul Evenimentul Zilei, o umbră a vechiului ziar cu acelaşi nume făcut de nişte băieți adunaţi cu arcanul şi obligaţi să umple paginile cu semne grafice după modelul producţiei agricole la hectar. Probabil că, dornică să le raporteze şefilor realizarea planului de producţie, Nicoleta Savin s-a apucat să scrie despre SOV, omul la televiziunea căruia a apărut de multe ori – nu numai să-l apere pe Becali. Subiectul tratat de EVZ este foarte generos şi merita investigat. Dar investigaţia consumă prea mulţi neuroni, şi de unde atâta bogaţie în capul oii, fie ea şi năzdrăvană?! Aşa că, pentru realizerea în timp record a planului la litere aşternute pe hârtie a fost mult mai simplu ca duduia “de investigații” să caute pe „goagăl” informaţii despre implicarea lui SOV în relaţii cu politicienii şi, fără să citeze sursele, să-şi însuşească de multe ori fraze întregi din materialele publicate de alţii. Acum e drept că nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când îmi citesc vorbele şi îmi recunosc ideile furate de aşa zişii jurnalişti parcă-mi vine să-mi bag piciorul în ea meserie. Cu atât mai mult cu cât duduia ziarizdă a şi apărut pe posturi de televiziune dându-şi cu părerea despre subiect de parcă ar fi fost chiar documentat şi scris cu propiul neuron. Nu vreau să intru în amănunte despre prestaţia televizată a Nicoletei Savin, dar s-ar întoarce bulina roşie în mormântul presei româneşti dacă ar vedea ce specimene semnează acum în paginile ziarului care era cândva cel mai tare din România. Zic şi eu ca înaintaşii noştrii care va să zică: iubesc plagiatul dar urăsc pe impostor. Ce altceva să mai zic când îmi regăsesc subiectele plagiate în Evenimentul Zilei la şase ani după ce am fost hâşâit de acolo de o altă plagiatoare şi jurnalistă de „goagăl” Emilia Şercan. S-a modificat EVZ dar nu s-a schimbat nimic!

Victor Lungu: Cu mâhnire în suflet constat că materialul ”Politicieni pe banii deturnați de Sorin Ovidiu Vîntu” publicat în cotidianul Evenimentul Zilei din data de 8 august 2011, sub semnătura Nicoletei Savin, pe tema legăturilor celor 20.000 de specialiști ai lui Umilică cu Sorin Ovidiu Vîntu, este copiat cu tot cu greșelile făcute de co-partenerul meu de blog, Ștefan Ciocan, dintr-un material publicat în data de 22 aprilie anul curent pe blogul Sare’n Ochi. Materialul, “La început a fost (cu)Vântu’” a fost preluat, în aceeași zi, cu citarea sursei, de către site-ul bistritaonline.ro – numai bun de făcut un remake cu copy-paste și necitarea sursei în Evenimentul Zilei din data de 8 august a.c. Copy-paste-ul poate fi lesne probat și numai prin suprapunerea celor două materiale (vezi print-screen-urile și urmărește cele două link-uri). Însă, să fie râsul mai generos, profitând de faptul că Ștefan Ciocan a scris în text: „SOV și-a tras niște finanțiști gen Nicolae Popa”, Nicoleta Savin, invitată, luni după-amiaza, să se pronunțe pe subiect la “infoTV”, duce virtuțile copy-paste-ului pe noi culmi de stupiditate pronunțând de două ori: „generalul Nicolae Popa” (fapt confirmat, independent, de către colega noastră de blogosferă Dictatura justiției)… „Gen”, adică “de tipul/de felul” nu este prescurtarea de la “general”…, sper că o știe și unul dintre copiii picați la bacalaureatul din anul acesta pe motiv că n-a putut copia. Bun, nu bag mâna-n foc pentru gradul deținut de către Nicolae Popa, dar bănuiesc că Nicoleta Savin, cu fițuica la ea, a pronunțat în fața camerei de filmat ceea ce i s-a părut/înțeles că a scris chia ea. Ce înțeleg eu de aici? Că are dreptate Cristian Tudor Popescu să ne definească drept “cretineți” pe amețiții ăștia care scriem pe bloguri doar să-și facă un nume și să-și ia un salariu niște domni și doamne de la București. Sincer să fiu, Ștefan Ciocan și blogul s-ar fi mulțumit cu niște sincere citări – căci de sincere felicitări ne este podul plin.

Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

49 de răspunsuri la Lăsaţi plagiatorii “savin” la mine… (“goagăle” te iubim, că ca tine nu găsim)

  1. vasilegogea zice:

    Uite-asa, Victor, dintr-un Ciocan in altul, fatucile astea ajung infoTVrmatoare din opiniile altora!
    Sa maninca si gura lor o piine!

  2. nikuelektriku zice:

    bine ca vretzi voi sa desfi’ntzatzi goagalu’! 😦

    tocmai pentru ca lucratzi/atzi lucrat in presa noastra „de ziare” ar trebui sa fitzi ingatuitori cu „nico” savin, care, daca’mi aduc bine aminte, a lucrat la evz si in perioada „glorioasa”.
    o mai fi obosit si ea!
    mai ales dupa „essperentza” cu becali, care oricarui om normal (minat de „fomitza” in lupta) i’ar fi facut creerii muci. a se vedea dan pavel!

    ca sa nu spui ca si tismaneanu a facut o vizita de curtoazie „la palat”!

    • Acidutzu zice:

      🙂
      Eu cred ca de aici li se trage la astia doi ce vor sa desfiinteze goagalul 🙂 – c-au lucrat cu Nistorescu si stiu ce poama-i. Ia uitati ce-am gasit gugalind: http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011080961905/Actualitate/Nistorescu-implicat-in-noul-dosar-FNI-de-catre-Parchetul-General.html
      Adica, in traducere (fara citarea sursei 🙂 : „Fostul director al cotidianului „Evenimentul Zilei“ din perioada crahului FNI, Cornel Nistorescu, este menţionat oficial pentru prima oară ca membru important al reţelei lui SOV în ordonanţa prin care Procurorul General al României a anulat toate soluţiile de netrimitere în judecată ale tatălui FNI. Numele lui apare în capitolul dedicat prejudicierii cu peste 100 miliarde lei vechi a SC Banca Agricolă SA, pe lista scurtă a relaţiilor lui Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Liviu Adrian Istrate – preşedinte Banca Agricolă SA, Gabriel Tişler – director al Direcţiei Pieţe de Capital din Banca Agricolă şi Constantin Cioşcu – vicepreşedinte al CEC. Ce caută un ex-director de ziar, specializat în dezinformarea opiniei publice, pe lista scurtă a lui Vîntu în noul context generat de redeschiderea dosarului FNI nu este greu de intuit. Deşi a acţionat tot timpul ca un jurnalist, Nistorescu nu era de fapt decât un afacerist veros pe care l-au interesat doar banii victimelor luate în vizorul presei, iar Vîntu nu făcea excepţie. Aşa se face că menţionarea lui de către procurorul general Codruţa Kovesi, în ordonanţa prin care se dispune infirmarea ca nelegale a dispoziţiilor de scoatere de sub urmărire penală a lui SOV din dosarele FNI, BID, Banca Agricolă şi BRS, se face tot în calitate de om de afaceri, în prelungirea numelui său fiind făcută următoarea menţiune: „contract de sponsorizare (1999) între Gelsor SA şi Trustul Express «Metrobus»“. La acea dată, Nistorescu era director editorial al ziarului „Evenimentul Zilei“, funcţie incompatibilă cu încheierea unor contracte de „sponsorizare“ sau publicitate, iar Vîntu era patronul Gelsor şi coordonatorul afacerii FNI. Contractul „de sponsorizare“ nu era, de fapt, decât o şpagă mascată pentru Nistorescu, cel care trebuia să închidă ochii la escrocheria FNI şi, în plus, să facă reclamă, în publicaţia „Metrobus“, societăţii de valori mobiliare Gelsor SA.”
      Vai, vai! Nistorescu, deontologul neamului!

    • Sare'n Ochi zice:

      🙂 @Niku!
      noi suntem niste „goagal terminators”, adicatelea?
      ai dreptate in ce priveste relatia cu „Prins-ul de lapte-prins Jiji Becali” – cre ca face creierii muci si vita-vercea – „danpavel” este exemplul viu. din pacate a fatat pui vii. dupa cum iar bine ai remarcat (vezi ca citam sursa? :))

  3. sthammer ciocan zice:

    o fi lucrat la EVZ in perioada de glorie, dar atat de discret incat eu nu am cunoscut-o. Sau pe vremea aia nu se inventase goagalu… ca sa-si scoata mega-subiectele.

    • Sare'n Ochi zice:

      🙂 Stefane,
      nu ai vazut tu ca „discret” (cu doi de e) este cuvantul de ordine al doamnelor de ziua lor? nici nu se observa cand pot face orice fara sa vada nimeni. am citit undeva, na! ca nu pot cita sursa, sa-mi fie rusine! cum un copilas a zis ca vrea sa se faca cand va fi mare tampon sau chestie de-asta descreet-a. ca cica poti sa faci orice si nu se observa: sa te dai pe bicicleta, sa alergi, sa faci cumparaturi, sa dansezi samd. cred ca si Omul Invizibil ar fi mai invizibil purtand descreet. purtand, sau purtandu-se? na, cred ca vreau sa fac prea mult spirit de gluma…

    • De Jimbolia ai auzit monseur Ciocănel?
      Nu vrei să ne întâlnim la o bere ca să ţi dau niscaiva date despre activitatea Nicoletei?
      [ADMIN zice: vezi c-ai gresit adrisantul, Ciocan nu-i carcalac ca tine. Sau trebuia sa scriu caracalean? la Jimbolia cauta nen’tu Ilici motorina pentru sarbi si bani pentru PDSR?]

  4. sthammer ciocan zice:

    Ce-i drept am lucrat cu Nistorescu dar nu am invatat „meserie” de la el.

    • [ADMIN zice: asta-i proba ca mama prostilor umbla mereu gravida]: Ciocane fă matale cioc….anu’ mai mic că nu dă bine la CV!
      Nu şade mumos la caracter! [ADMIN zice: :), un „mitica” de pe langa str. Doamnei, cu vizuina providerului situata intre Banca Nationala si Biblioteca Nationala – parc-am mai avut de-a face cu luzarul asta!]

  5. Bună dimineața !

    Foarte bine conceput materialul. Cred că eram bună de procuror. Am mărit ambele fotocopii și le-am comparat și am văzut că aveți dreptate. Probe bune. Să nu vă gândiți la procese ”de plagiat ” că cu justitiția noastră nu aveți nicio șansă.( Cacofonia mea este la fel de intenționată ca și a voastră.)
    Nu ați menționat dacă ați luat sau nu legătura cu doamna Savin și, dacă da , care i-a fost reacția ?
    Poate nu a fost ceva intenționat. Ieri pentru că aveam instalația de la baie defectă, stresată de așteptarea muncitorilor care nu mai veneau , am apăsat ”publică” uitând să copiez sursa. Spre norocul meu citatul pe care îl postasem era cu ghilimelele de rigoare.

    Mulțumesc pe această cale doamnei Prof Doina Olga. Stefanescu care ne-a ținut un curs de etică foarte frumos, bun și eficient și a insistat asupra necesității citării surselor. Ați observat că în general scriu la obiect fără divagații de acest GEN dar , vreau să evidențiez , foarte mult contează ce mentor ai în viață.
    ( http://www.sociologie-snspa.ro/pagini/doina-olga-350tef259nescu.php )
    Revenind , asupra temei , care a fost reacția doamnei Savin ?
    Mă gândesc încă că poate nu a făcut-o intenționat.

    Ce concluzie am tras ? Este foarte util ca să fie strecurată câte o mică greșeluță în text. Se vede mai ușor plagierea.
    Elevilor mei le spun de fiecare dată :” Dacă lucrarea ar fi bine făcută mi-ar fi greu să văd că ați copiat și mai ales să demonstrez . Dar, cum voi copiați o prostie, aceiași , imediat o descopăr.”

    • Sare'n Ochi zice:

      nici unul nu am reusit sa luam o pozitie (asteptam cu interes o reactie).
      de dimineata @snapshot pe Bestiar a scris: „am vaga impresie ca se greseste in privinta N. Savin. a recunoscut la tvr-info ca articolul contine elemente din baza ei de date, ori orice baza de date se faureste cu copy/paste. zic impresie pt ca nu am sapat prea adanc dar am prins acea zicere din cadrul emisiunii. poate ma insel.”
      raspunsul meu este (il iau cu copy-paste de acolo 🙂 „lucrez cu baze de date de cand sunt jurnalist (adica din 1990). la inceput (si multa vreme) erau niste agende in care-mi notam declaratii ale potentatilor vremii sa-i pot lua la foc incrucisat pe baza a ceea ce ziceau si credeau ca zboara si se uita. fiecare citat avea sursa (altfel cum naiba sa-i spui ipochimenului ca a grait ce a grait, cand, unde si de ce?). de prin 1998 am inceput sa scanez articolele de ziar de care aveam nevoie in baza de date iar nomenclatorul era pe data, sursa (denumire ziar, denumire autor), subiect. cand au aparut on-line-urile, de prin 2000 (mediafax sa traiasca!) mi-a fost mai simplu. dar nomenclatorul ramane acelasi. in plus, ca o ironie a sortii, unul dintre primele mele materiale postat pe blog contine o trimitere exact la blogul Nicoletei Savin. nu o banuiesc exact si intocmai de rea intentie, cat de nepasare si ingalare in exercitarea cu acuratete a meseriei de jurnalist de investigatii. chestia cu arhiva personala… as putea sa dau si eu o trimitere la una dintre agendele mele din anii 90”.
      mai tare ne-a dernajat prostia aia cu „gen”, decat plagiatul. suficienta cu care se poate distruge un demers jurnalistic onest deoarece diavolul se ascunde in detalii.

      • zubeldian zice:

        Ce tare! Adică dacă copiezi și faci paste în baza de date iar după aia copiezi din baza de date și faci paste în articolul tău, nu se pune! Cum naiba nu s-au gândit nici Oprescu nici pleiada de bandiți cu doctorate multiple făcute din copy-paste, la explicația asta?

        • Sare'n Ochi zice:

          🙂 sa-si vanda sfatuitorii lui Jiji Becali patentul…
          in orice caz, mai periculos in modul de a reactiona si in minciuni este sotul ei Diaconu Eusebiu – cu care am avut niste ciocniri scrise demne de gradinita.

    • Sare'n Ochi zice:

      🙂 si nu pornim nici un proces – nu avem in intentie.

      • Bună !

        Foarte bine că nu porniți proces. E pierdere de timp și apoi nu cred că a făcut-o intenționat.
        Cred că e tracasată și ea ca noi toți .
        Nu se știe ce compromisuri o fi nevoită să facă acum când cred că și în presă se moare de foame ca în toate domeniile. Presa care nu scrie la comanda nemernicilor de securiști.
        Prietenul și colegul tău Ștefan Ciocan e răutăcios în articolul său . Nicoleta Savin de obicei are o atitudine demnă și se luptă cu anti -băsescienii din greu.

        Iar în privința apărării lui Becali a avut dreptate doamna Savin. Nu mă interesează cine este cel nedreptățit. În cazul în care el era victima unui furt, nu era normal ca Becali să fie închis iar hoții liberi.
        Poliția coruptă ne sfidează.
        Ți-am scris aceste rânduri cu mare prietenie.

        • Sare'n Ochi zice:

          🙂 esti o doamna si respect enorm la tine increderea pe care o acorzi oamenilor.
          din pacate Nicoleta Savin are doua bube in CV care pe mine nu ma conving: colaborarea cu Dan Matei Aghaton la Dracula Park si colaborarea cu Gigi Becali (respectiv cum i-a luat apararea neconditionat/fara dubii atunci cand acesta a fost arestat).
          sunt de acord cu tine ca oamenii fac compromisuri. prin urmare, pot face si greseli. motiv pentru care ne-am spus pasul si gata. macar vom urmari mai cu atentie ce efecte produc materialele noastre 🙂
          apropos: si „Vama, vama, tu n-ai mama” scris in februarie, despre legaturile oculte in vami si DGIPI ale lui Vasile Blaga are elemente prezente peste tot in presa „centrala” (tot fara citarea sursei, alta decat Parchetul) 🙂 sa ne suparam ca ne citesc si procurorii, sau ca informatii vechi de 10-15 ani produc abia acum efect?

  6. noradamian zice:

    Sare, regretabilă situaţie, dar faptu-i fapt, cum se vede după probe. Iar asemenea chestii nu se pot trece cu vederea. Măcar pentru a nu se repeta pe viitor.

    • Sare'n Ochi zice:

      aceasta-i si singura noastra dorinta, Nora.
      nu ingradirea informatiei, ci impartasirea ei. (cu citarea sursei, fireste 🙂 nu de alta dar daca susrsele nu sunt vizibile, poate fi intoxicatie).

  7. Dragos FRD zice:

    :-)))))))) Tare de tot faza cu ‘gen-eralul’. Tare, tare de tot!

    Am inteles ca volumul podului e limitat, totusi risc: da domnule, sincere felicitari! Sunt de admirat ironia si calmul relativ de care dai dovada in asemenea circumstante.

    Imi cer mii de scuze pentru off-topic, dar am o rugaminte: unde pot citi contractul dintre Ministerul Culturii si RMGC? Ai avut cu ceva vreme in urma un articol pe tema asta, am apucat sa ma cert cu niste cunostinte si imi trebuie argumente.

    Multumesc si inca o data scuze de off-topic.

    PS: cum sa-ti zic? Sare? Victor? Eugen? Mihai?

    • Sare'n Ochi zice:

      🙂 numele este Victor (cu placere, oricand). multumesc.
      Deocamdada am gasit acest lucru: „Protocolul dintre Institutul Naţional al Patrimoniului (condus de udemeristul Kovacs Josef) şi Roşia Montană Gold Corporation este înregistrat la Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, cu numărul 3518, în data de 19.07.2011, cu toate că acesta a fost semnat în data de 15.07.2011. Potrivit capitolului 7, alineatul 7.1 din protocolul semnat de directorul Institutului Naţional al Patrimoniului şi directorul general al Roşia Montană Gold Corporation, „părţile semnatare se obligă să păstreze în regim de confidenţialitate, termenii şi condiţiile prezentului protocol”, rezultă cât se poate de clar că acest document este confidenţial. Aşadar, numai printr-o acţiune în justiţie în care să fie atacat protocolul se poate solicita instanţei să oblige părţile să îl pună la dispoziţia instanţei şi a reclamatului.”
      si multumesc pentru apreciere si suport 🙂

  8. [ADMIN zice: ai impresia ca toti cei care au ceva de vomitat on-line, isi pot expune dejectiile pe aici? ia hai siktir, mai loaza!]

  9. nicoletasavin zice:

    Ma numesc Nicoleta Savin, sunt doamna „no name” din presa romana.
    O sa scriu pe seara pe Blogul de veghe o replica adevarata la toate acuzatiile nefondate pe care mi le aduceti.
    In avanpremiera, va precizez trei lucruri:
    1. „Presa vremii scria ca… „. Asa debuteaza fraza din materialul EVZ care va determina sa ma inviniuiti de ciordeala/plagiat.
    Asadar nu asum in nume propriu sau al publicatiei informatiile. Nu spun ca sunt din cutare loc fiindca au fost stocate in baza mea de date din mai multe locuri.
    2. Filmuletul de la Tvr Info a fost facut de realizatori, l-am vazut in emisiune odata cu telespectatorii. Doamna Stancu, Catalin Prisecariu si toata echipa de filmare sunt martori ca am spus in timp ce rula filmul ca e vorba de o greseala, ca Popa e finantist, nu general.
    Apropo, cu materialele mele despre Vantu, inclusiv cele despre celebrul raport Bogza al Bancii Nationale, se defila la mitingurile FNI…
    Corect observa cineva care a vazut emisiunea ca am spus clar ca nu e o ancheta, e o trecere in revista sumara a ceea ce a scris presa de-a lungul timpului despre SOV, iar procurorii trebuie sa clarifice.
    3. N-am nici o legatura cu Dracula Park sau Agathon, v-a indus cineva in eroare, am scris doar impotriva proiectului si a lui Agathon. N-am semnat vreodata un rand care sa laude acest om sau acest proiect.
    In perioada episodului Becali DEMISIONASEM din postul de redactor sef adjunct de la Romania libera, ma RETRASESEM din presa si reprezentam propria mea firma care, ca persoana juridica lucra la un proiect TV.
    Cat despre ce spuneam atunci, spun si acum, cand am revenit in presa: nici un cersetor, nici presedintele Romaniei nu pot fi judecati corect cu vicii de procedura. Astfel de vicii intr-o justitie normala aduc dupa sine nulitatea cauzei, chiar daca fondul e real. Stresul dvs a fost „Nicoleta Savin il apara pe Becali”, nu cu ce ARGUMENTE il apara.
    Eu n-am spus nici o data ca e vinovat sau nu, ci am acuzat procedurile.
    Daca astazi, multumita mafiotilor care au platit bani grei ca materialele sa dispara din site-urile ziarelor, nu ma gasiti pe google, nu e vina mea. Nici tineretea vostra nu e o justificare pentru ignoranta. Accept sa nu stiti cine sunt cat timp nu ma atacati.
    Dar daca vreti sa ma faceti albie de porci, atunci interesati-va copilasi, cautati in ziare miile de articole pe care le-am scris, sutele de anchete, zecile de procese cu politicienii sau mafiotii din aceasta tara.
    Apropo, pentru informatiile ORIGINALE – despre „Serparia doi s’un sfert”, „Jaf in Ministerul de Interne”, Afacerile Jimbolia, Portelanul, Rafo, Rompetrol, Tigaretele, materialele despre Adrian Nastase, Bittner et comp si multe, multe altele – reluate de colegi, politicieni, sau in baza carora parchetele au demarat investigatii, n-am acuzat pe nimeni de ciordeala sau plagiat.

    Revenind la „plagiat”, in baza de date a sotului meu, Eusebiu Diaconu – „loaza, cum va permiteti sa-l jigniti” – informatia este stocata din mai multe surse, inclusiv din cele doua care acum se declara copiate.
    Asadar, nici informatia voastra nu e originala, dar e mai recenta. Setarea bazei de date este cu cele mai recente materiale despre un anumit subiect, iar blogurile voastre, cu texte listate in 2011, au aparut primele in cautare. In acest fel am „plagiat” greseala voastra, respectiv „Bacauan” in loc de „Barcauan”.
    Simplu, cand nu doresti sa faci un proces de intentie si vrei doar sa umpli de noroi un om despre care nu stii nimic.
    Nu vreau sa fac acum ierarhii, dar macar calitatea de veteran al presei nu mi-o puteti nega. Unde nu merge google, dragi juni in jurnalistica, s-a inventat Biblioteca Centrala Universitara. Acolo exista colectii de ziare. Ignoranta nu va absolva de vina de a va dezinforma cititorii.
    Cat de despre tonul scriiturii, acesta va reprezinta, sapte ani de acasa nu va pot cere sa aveti. De-i aveti, nu-i pierdeti niciodata, de nu-i aveti, nu-i castigati niciodata, vorba bunicii mele. Responsabilitatea cuvantului scris nu-i la indemana oricui, se pare.

    • Sare'n Ochi zice:

      Puteti scrie aceasta replica, cat timp nu este leprica, chiar si aici. colegul Stefan Ciocan, al carui material l-ati citat ca „presa vremii” isi rezerva dreptul de va raspunde. restul sofismelor si umorilor, ma lasa rece. poate imi explicati cum de stiau „cateii” despre replica napraznica care va veni de au aparut cu mult inainte pe blog sa faca gargara?
      orice individ vine sub protectia anonimatului sa faca „justitie” si sa jigneasca (ciocanel, cocaneste in alta parte samd, citez din memorie) este „o loaza”. daca se prezenta, era tratat cu decenta scoaterii din anonimat.
      de restul afirmatiilor, l-am sunat pe Stefan Ciocan, l-am informat c-ati scris. citeste si va raspunde.

      • [ADMIN zice: ati iesit din anonimat ca sot al Nicoletei Savin – este bine] Stimată „loază” care îţi permiţi să mă faci loază, trebuie să înţelegi că ograda ta figurează pe lista ogrăzilor preferate şi plăcute mie. Citesc zilnic ce scrie aici (şi este scris bine)! Citesc şi eu şi oamenii mei de la monitorizare. Este adevărat că citesc de sub un alt IP, dar am folosit acum acest IP pentru a nu-ţi da seama cine sunt. (localizarea ta este total pe câmpuri….deh…costă destul de scump un soft de monitorizare)
        Repet ceea ce m-a deranjat:
        INFORMAŢIA DE CARE VOI FACEŢI ATÂTA CAZ ESTE O INFORMAŢIE PE CARE EU AM LANSAT-O!
        NU VOI!
        ŞI NICI ALŢII!
        Deci nu mai acuzaţi de plagiat voi cei ce, teoretic spus, „plagiaţi”! Spun „teoretic” deoarece credinţa mea va rămâne totdeauna aceeaşi:
        INFORMAŢIA TREBUIE SĂ CIRCULE LIBERĂ!
        ABSOLUT NICIODATĂ NU AM ATRAS ATENŢIA CUIVA CÂND A FOLOSIT INFORMAŢIE DIN OGRĂZILE MELE! DIN CONTRĂ M-AM BUCURAT! AM CÂTEVA SITE-uri DIN CARE TU PERSONAL DE FOARTE MULTE ORI AI CITAT! EU M-AM BUCURAT! [ADMIN zice: am citat – ACEASTA-I DIFERENTA, INTOTDEAUNA CITEZ]
        Continui să răspunzi înţepat şi de aceea sincer chiar nu am chef să intru în polemică cu tine!
        Deci aici spun stop, dar dacă doreşti să continui fă bine şi ia legătura telefonic cu mine pentru a-ţi da nişte relaţii pe care tu nu le ai şi nici nu ai cum să le ai! (să nu iei ca jignire ce spun dar acesta este adevărul).
        O zi bună doresc eu „loaza” unei loaze!

        • Acidutzu zice:

          Ai pus ghilimelele unde nu trebuie: nu numai ca esti o loaza, dar, dupa ce am vizitat site-ul Nicoletei Savin, constat ca esti si infantil. Esti sigur ca esti sotul si nu un plod de pripas?

        • Dan Ielciu zice:

          PENIBIL!

          • Sare'n Ochi zice:

            si mai penibil este faptul ca n-au dat drumul la comentariul meu 🙂 in care-i rugam sa stea blanzi cu dezinformarea… in plus si-au inventat un comentator numit „brandusa” care baga si ea nitel pupincurism la adresa verticalei deontoloage Savin si aprecieri depreciative la adresa noastra. iar penibilul ala de semneaza „diaconul” bla-bla si care a fost identificat drept „sot”, ii raspunde cat este el de cucos la el in „ograda” („ograda” o fi fiind asa-zisa monitorizare de presa pe care sustine ca o practica?). daca ar durea penibilul, ar fi minunat.

      • Vreau doar sa-i spun doamnei Nicoleta Savin ca faptele depre care discutam s-au intamplat in mileniul trecut (e drept ca la sfarsitul acestuia) in timp ce materialul copiat de pe blogul nostru a fost publicat anul acesta. Asa ca „presa vremii” este de fapt presa de anul acesta. Sigur ca de Nicoleta Savin, jurnalista care a scris despre Jimbolia si alte anchete tari am auzit, dar nu pot sa cred ca este aceeasi persoana cu Nicoleta Savin jurnalista care a copiat pasaje intregi din materialul meu. In rest… s-auzim numai de bine! Cat despre anchetele scrise de mine, inclusiv dezvaluiri referitoare la „clientul” Gigi Becali, nu are rost sa vorbesc nefiind aici un concurs.

    • Sare'n Ochi zice:

      sper ca discutia cu Stefan Ciocan a fost lamuritoare (mi-a relatat-o). difera in partile esentiale cu ceea ce afirmati in acest raspuns. sper ca onestitatea va invinge si in raspunsul amplu pe care-l veti da pe blogul personal nu veti omite nimic din ceea ce ati discutat telefonic cu colegul meu.
      in ceea ce-l priveste pe sotul dumneavoastra, pana sa fie jignit de catre ADMINUL blogului, s-a jignit singur prin ceea ce a incercat sa posteze pe post de replica. imi cer scuze atat pentru reactia sa cat si pentru cea a ADMINULUI!
      cu privire la relatia cu Aghaton si Dracula Park – intr-adevar nu se verifica, am fost dezinformat – imi cer scuze ca m-am folosit de o informatie neverificata suficient.
      sunt adeptul liberei circulatii a informatie dar, exact cum v-am scris pe mail, CU CITAREA SURSEI, eaxct cum se intampla pe acest blog. prefer sa am un carnat de bibliografie/referinte la final si dupa ce dau link-urile in text decat sa gresesc si sa omit vreo sursa. scopul informatie este sa informeze nu sa fie deturnate. inclusiv cei de la bistrita-online aveau specificata sursa informatiei. se poate deci inlocui „presa vremii” cu „blogul Sare’n Ochi” – exact cum fac si cei de la HotNews de exemplu care nu se sfiesc sa citeze „reportervirtual”, „blogul lui Dan Popa” samd.

    • Acidutzu zice:

      Nu v-a invata nimeni ca o asemenea lungime incoerenta a scuzii, de fapt va acuza?

    • Sare'n Ochi zice:

      acelasi raspuns i l-am postat si pe blog la mine. ar trebui sa vizitati suita de “raspunsuri” – incepand de la acelea in care ADMIN-ul blogului l-a cenzurat (si l-a facut loaza) pe cel care ulterior am aflat ca-i sotul Nicoletei Savin. ulterior le-am dat pe mail numarul de telefon al lui Stefan Ciocan. dupa discutie, pe care n-are rost sa v-o relatez in totalitate, a rezultat ca au cea mai tare firma de monitorizare din tara, ca au pus “presa vremii” ca nu aveau cum sa puna “Sare in ochi” (suna naspa sa citezi “Sare in Ochi” si nu “Reporter Virtual” sau “Daily Cotcodac”), ca a fost deranjata ca Stefan n-a stiut cine este ea (el i-a zis clar ca pe acea Nicoleta Savin o cunoaste si o apreciaza, care scria in deceniul trecut anchete faine despre Jimbolia samd, dar pe Nicoleta Savin care da cu copy-paste nu), ca habar nu aveau (din monitorizare) cine este Barcauan (de data asta cu r) – ca ei au pus informatia in manopera (zic ei si sustin) dar cand i-a intrebat Stefan despre meseria gresit numitului, au raspuns: finantist. ei nu, e doctor ca si Doctor Sendroiu care scrie pe Daily Cotcodac (ma rog, minus conexiunile si banditismele).
      asa ca, Hasta la Vista Baby!

      • Hai domnule Sare în Ochi, împăcați-vă odată !
        Sunteți toți pe aceeași baricadă. Dușmanii se bucură. Ei sunt atât de uniți în hoțiile pe care le fac, afaceri de zeci de milioane, cum o fi făcut proaspătul decedat 27 milioane euro mă roade această întrebare de duminecă, iar voi vă certați cine a fost primul, oul sau găina. Care după care a dat copy-paste. Sunteți onorabili și unii și alții iar în orgolii nici nu vă puteți măsura.
        Mă atacă unul de își zice” critica ratiunii pure ” iliescean pur iar eu sunt singură în bătaia vântului.
        Zice că suntem ”suflete de instalatori! ” Nu știu ce înseamnă.

        Hai, vorba ta, împăcați-vă la o bere.

        • Sare'n Ochi zice:

          „sotul” care se semneaza „diaconu Eusebiu” a plasat urmatorul comentariu la materialul „drept la replica” (cred c-am gesit la tastare) de pe blogul Nicoletei Savin: „Nicoleta, observ că nu spui lucrurilor pe nume! INFORMAŢIA ESTE PLECATĂ DE LA MINE!
          EU AM ARUNCAT-O PRIMA OARĂ ÎN VIRTUAL! Aceste loaze au preluat-o de la mine şi acum afirmă că este informaţia lor. Dar ataete! 🙂 ))))))))))))”
          asa ca am raspuns (in moderare, fireste =))): „domnul diaconu Eusebiu, acum ne-o plasam de la sot la sotie? din discutia pe care ati avut-o cu colegul Stefan Ciocan a rezultat altceva. si macar faptul ca nu stiati ce meserie are Barcauan (de data aceasta cu “r”) si spune multe. mai usor cu dezinformarea pe scari, va rog. nitica decenta nu strica.”
          las si aici acest comentariu ca poate exaltatul acela chiar crede ca a dat-o primul (depinde ce-o fi dat)
          @dictatura Justitiei, nu cer decat decenta. putea sa ramana asa, spusa la telefon – dar s-au apucat sa-si paseze unul altuia „alibi”? nu se face, ultima data cand am furat ceva a fost cand cu inima sotiei – si de-atunci ispasesc deja de 22 de ani 🙂 …

        • Sare'n Ochi zice:

          proaspatul decedat si-a infiintat afacerea pe vremea lui Adrian Nastase, cu banii lui Adrian Nastase (vor fi probleme pe mostenire, nu degeaba a fost plasata pe numele fetei vitrege!). imediat ce a construit hala de productie, premierul Adrian Nastase a decretat zona „defavorizata”. deci: nu s-au platit taxe, impozite, s-au returnat TVA samd. in plus sa nu uiti: daca acum 100 de ani la 100 de kilograme de mezel se foloseau 125 de kilograme de carne (pierderi prin uscare, afumare samd), azi se folosesc, daca se folosesc 65-70 de kilograme de carne (de obicei MDM – adica ce se dezoseaza, zgarciuri samd) la care se adauga apa cu cheaguri si arome. am un prieten care a lucrat in industrie, a vizitat inclusiv fabrica de cheaguri din Suedia (militarizata, sa nu se poata afla nici un secret), si mi-a povesti primul contact cu acele „cheaguri): au umplut un pahar cu apa si i-au intrebat ce fel de „mezel” doresc. au spus si aia au obtinut, instant, cu „cheagul” si gelul aromat pus in paharul cu apa – a rezultat o chestie translucida cu gust de salam de sibiu pe care o puteai felia, da de pamant samd.
          asa ca sper ca ti-am raspuns (din sursa proprie, nu trebuie sa-l citez decat pe amic) 🙂

        • Sare'n Ochi zice:

          am sa-ti fac o vizita cand iti mai scrie individul (sa ma anunti) – si mai ales sa suporti ceea ce am sa-i scriu 🙂 poti sa-i zici ca da, suntem suflete de instalatori, ca este nevoie de noi sa putem drena toata drojdia si dejectia cu care ei, USLinosii, au naclait Romania.
          daca nu, baneaza-l, pur si simplu.

          • Îți mulțumesc pentru răspuns dar și pentru ajutorul pe care mi l-ai promis.
            Am să-ți spun de ce sunt astfel.
            Dacă îți amintești, mă întrebam, acum vreo 5 săptămâni, de ce ne naștem. În urma aflării diagnosticului pus fostului meu soț de către medici eram în stare de șoc. E doar cu 2 ani mai mare decât mine și nu se știe cât o să mai trăiască.
            Trecem prin viață , mai mult ne supărăm decât ne bucurăm, și ,deoadată, aflăm că toate orgoliile noastre sunt niște nimicuri pe lângă lucrurile esențiale.
            Eu sunt destul de orgolioasă, cum scrie în Scriptură, lipsită de smerenie dar, când văd că sunt bolnavă și nu am scăpare, să mă vezi ce mă mai rog la Dumnezeu să mă ierte și îi promit că îi iert pe toți cei care m-au supărat. Culmea, de fiecare dată dă rezultate. În primăvară, când o sfeclisem iar, aproape c-am promis că nu mă mai judec. 3 zile și 3 nopți nu am mâncat și nu am băut apă și m-am rugat. Am avut noroc doar de medici care și-au făcut datoria. M-am făcut bine și ,cu toate că aveam de gând să continui și să merg la CEDO, nu am curajul să-mi calc promisiunea. Îți scriu deși știu că risc ca persoane care nu cred în puterea iertării să râdă de mine dar, mă gândesc, că măcar uneia îi vor fi de folos pățaniile mele .
            În speranța că nu vei lăsa supărarea să te afecteze prea tare îți doresc ție , soției tale și copiilor voștri multă sănătate.
            PS Și noroc pentru că știi bancul, pasagerii de pe Titanic erau sănătoși.

            • Sare'n Ochi zice:

              🙂 multumesc!
              si eu sunt exact ca tine. sunt orgolios (cateodata pana la trufie – apoi imi pare rau). sunt smerit ca parte la santajul emotional pe care stiu ca-l obtin prin rugaciune (de 95 de ori dintr-o 100 ma rog pentru altii, dar ma rog la fel de fierbinte ca si pentru mine). dar, in pofida faptului sa sunt un scorpion, stiu sa iert. singurul lucru pe care nu ma pot abtine sa nu-l fac este sa nu intep (sa nu fac glume si sa nu incerc sa controlez viata celor dragi). ma abtin cat ma abtin, dupa care intervine buna intentie care paveaza drumul spre Iad 🙂
              imi pare rau pentru cel care ti-a fost sot. sper sa mai aiba sanse.
              cred ca ceea ce ne salveaza (in toata galceava aceasta cu noi insine) este faptul ca avem liber arbitru si decenta de a ne folosi de acest lucru.
              inca o data iti multumesc!

  10. Mircea S. Bozan zice:

    [ADMIN zice: cu ceea ce a scris Plesu suntem de acord, mai stim si noi citate despre calomnie, nu trebuie sa gugalim dupa ele. lasam aceasta postare numai ca dovedeste gradul de infantilism al celui care se declara, sub alt nick, proprietarul celei mai mari si mai tari agentii de monitorizare – este buna monitorizarea pentru a furniza munitie unor jurnalisti atinsi de ofilire? – si care se prevaleaza de ospitalitatea pe care i-am acordat-o pentru a ne aduce acuzatii ne conforme adevarului. BAIETAS (ma adresez varstei tale mintale) nu ma obliga sa pornesc un scandal pe aceasta tema, un scandal la cum ar fi cazul. ma abtin numai datorita faptului ca, spre rusinea mea, suntem pe aceeasi parte a baricadei. sa zicem ca nu sunteti cel care banuiesc ca sunteti – nu am chef sa fac verificari, dar, daca nu sunteti cine cred, este si mai grav: inseamna ca nu ati citit absolut nimic din litigiul existent, nu aveti discernamantul necesar pentru a deosebi adevarul de minciuna, sau, pur si simplu sunteti atata de blocat in adulatie/idolatrie incat nu pueti fi echidistant. nu ar fi trebuit sa va bagati in seama. dar eu sunt convins ca sunteti cel denumit „sotul meu” de catre Nicoleta Savi, „loaza” de catre mine in urma imprecatiilor cu care v-ati repezit asupra noastra crezand ca suntem niste pulifrici pe care voi, ca mitici de Capitala, ne-ati putea domina. ca sot sunteti scuzat pentru exaltarea cu care incercati sa va aparati sotia de o greseala ce se putea stinge cu un simplu „am gresit”]
    „Calomnia e o vedetă la ora asta. Pentru că este o armă de defăimare foarte eficace, e comodă, cere rea credinţă, agresivitate şi un fel perfid de a profita de ceea ce se numeşte libertatea presei”. (Andrei Pleşu)

    calomniatori şi, mai ales, consumatori de calomnie …
    e pentru toţi. Luaţi aminte!

    Fiecare calomnie poate fi descrisa la doua niveluri: de suprafata, prin comportamentele de moment, si de caracter.
    Privita la primul nivel, o calomnia poate fi temporara si poate fi schimbata de mai multe ori pe zi, in raport cu interlocutorul, ca reflexie a educatiei individului si a tipului de tranzactie (in sensul dat conceptului de catre Analiza Tranzactionala) pe care o folosim. Ea este aleasa liber sau reprezinta o reactie specifica la mediu ostilitatii in care ne invartim.
    La al doilea nivel, lucrurile sunt mai profunde. Calomnierea nu mai este de moment ci permanenta, reflectand caracterul individului. Majoritatea dintre noi are o singura pozitie de caracter, care se mentine pe parcursul intregii noastre vieti. Ca urmare, acest nivel nu este influentat de mediul in care traim si nu poate fi schimbat doar prin decizie constienta. Reprezinta, in esenta, fundamentul pe care ne-am construit personalitatea, este parte a micimii umane care ne reprezinta.
    Cele doua niveluri nu se exclud, ci se influenteaza reciproc: nivelul de caracter influenteaza usurinta cu care adoptam o anumita pozitie la nivelul de suprafata.

    Dacă e să nu ne asemănăm cu lumea, fraţi şi surori, haideţi să începem cu scoaterea dintre noi a bârfelor şi calomniilor … Ar fi o diferenţă extraordinară, o reală mărturie despre puterea transformatoare a Evangheliei ar fi spus Parintele Steinhart, dar raul malefic launtric care caracterizeaza anume persoane ne face sa gandim altfel. Starea crestina care ar trebui sa ne insoteasca faptele este impartita de catre membrii bandelor de nelegiuiti, in dreptati murdarite.
    Sunt „adevarurile” platite pentru a fi rostite prin buzele inveninate de cuvantul raului. Iar raul care ne-au urmarit, dupa ce tancurile bolsevice ne-au calcat umbrele in acea zi blestemata de 23 august, s-a multiplicat coplesind pana astazi in amnezia unei alte zile Negre: aceea a Duminicii Orbului. Orbenie, din care blestemul raului nu ne-a lasat nici azi sa ne trezim.
    Jocul cu argintii atinsi de raul vanzarii, in fatza Sfanteniei cuvantului ne inpinge in negura noptii.
    Al noptii care murdareste cu transparenta raului malefic prin care traim permanent. Iar cand argumentele unui dialog civilizat sunt lasate la o parte, dialogul are loc intr-o incapere virtuala in care interlocutorul, surd de prostie, a ales sa-si priveasca cu ochii inchisi, micimea interioara…

    [ADMIN zice: lupta cu rautatea si cu prostia nu se duce FURAND] In rest, Nicoleta, efortul tau de a lupta cu prostia si rautatea este extrem de greu de dus la capat. Pentru ca prostul, are mintea permanent odihnita. Iar breasla Jurnalistilor verticali, din pacate a ramas mult prea rarita din mult prea multe motive pentru a le mai aminti. [ADMIN zice: in ce va priveste domnule troll, ex-„diacon”, se spune corect asa: cu prostul sa nu te pui ca te coboara la nivelul sau acolo unde are argumente si de unde te poate domina] Tu trebuie insa sa fii multumita ca ti-ai facut datoria deschizand ochii multor cuprinsi de noaptea acelei Duminici nefaste: aceea a orbirii colective…

    • Sare'n Ochi zice:

      din pacate HOTIA se pare ca este mai la moda. iar combinata cu PROSTIA, este si mai sinistra.
      cu putin bun simt, citind comentariile ati fi putut observa ca noi suntem partea vatamata. pupincurismul gratuit la adresa Nicoletei Savin, apologia hotiei pe care a practicat-o, este sanctionat prin moderare. trolatul se sanctioneaza cu spam.

    • Acidutzu zice:

      Am vazut verticalitatea coloanei vertebrale a acestor „luptatori impotriva intunericului” – de verticali si luminosi ce sunt ti-au taiat postarea despre cat de hoti sunt si mai ales ordinari, sa-si paseze de la sot la sotie argumentele furtului. Deci, papagalul acela cu cea mai mare agentie de monitorizare din lume zice ca deznoada el itele acestei afaceri… Eu cred ca-si scrie sie insusi. Si se mai si lauda cu infantilismul sau. Cred ca ar trebui sa aduni ca material toate postarile, inclusiv acelea infantile ale lor (mai mult ale celui recunoscut drept sot) si sa faci un material despre cum nu este bine sa fii de aceeasi parte cu hotii si plagiatorii cand ai de gand sa reformezi Romania.

    • Marean zice:

      Ua! „Luati aminte”… Eu stiu ca Evangheliile zic, printre altele, „sa nu furi”, „sa nu ravnesti la bunul altuia”, „sa nu dai marturie mincinoasa”… Mataluta pentru cine „marturisesti” stramb?

  11. Mircea S. Bozan zice:

    [ADMIN zice: cu scuze pentru tafnosenie. tafnosenia venea din confuzie, motiv pe care-o regret si mi-o asum. restul argumentatiei devine alegatie – de bun simt din punctul dumneavoastra de vedere, fals din al meu, care stiu exact ce anume s-a intamplat, acesta este motivul pentru care nu o aprob, adr incerc sa-mi argumentez tafnosenia. daca am vorbi numai in termeni de „ou” si „gaina” ati avea dreptate cu privire la drepturile de autor on-line. din pacate, daca Savin ar fi fost corecta ar fi relatat conversatia avuta cu Stefan Ciocan in care a rcunoscut ca a gasit materialul nostru pe google, ca era identic cu cel de pe bistrita-online si ca n-a vazut trimiterea de preluare de la noi pe blog, drept pentru care, intr-o prima scuza a zis ca n-a stiut la cine sa faca trimiterea. ulterior, pusa in fata evidentei citarii, a zis ceva de genul „cum puteam sa citez sare in ochi?”. asa ca… in plus, ca veni vorba despre „documentat” si alte bla-bla-uri deontologice, greseala copiata de pe blogul nostru nu exista „in presa vremii”, ci numai pe blogul nostru de unde s-a luat cu copy-paste. cand a fost intrebata cu privire la ce stie sa faca Ba(r)cauan, a spus fara sa ezite: „finantist”, iar colegul Stefan i-a zis: „pardon, medic”… in loc sa ramana cum s-au inteles telefonic asa, am gresit, imi cer iertare, s-au apucat sa-si consrtruiasca tot felul de alibi-uri on-line si sa ne improaste cu noroi. acesta-i motivul tafnei. Sincere scuze pentru graba cu care mi-am permis sa raspund si sa trag concluzii pripite.]
    @admin
    “BAIETAS (ma adresez varstei tale mintale) nu ma obliga sa pornesc un scandal pe aceasta tema, un scandal la cum ar fi cazul. ma abtin numai datorita faptului ca, spre rusinea mea, suntem pe aceeasi parte a baricadei. sa zicem ca nu sunteti cel care banuiesc ca sunteti – nu am chef sa fac verificari, dar, daca nu sunteti cine cred, este si mai grav: inseamna ca nu ati citit absolut nimic din litigiul existent, nu aveti discernamantul necesar pentru a deosebi adevarul de minciuna, sau, pur si simplu sunteti atata de blocat in adulatie/idolatrie incat nu pueti fi echidistant. nu ar fi trebuit sa va bagati in seama. dar eu sunt convins ca sunteti cel denumit “sotul meu” de catre Nicoleta Savi, “loaza” de catre mine in urma imprecatiilor cu care v-ati repezit asupra noastra crezand ca suntem niste pulifrici pe care voi, ca mitici de Capitala, ne-ati putea domina. ca sot sunteti scuzat pentru exaltarea cu care incercati sa va aparati sotia de o greseala ce se putea stinge cu un simplu “am gresit”]”

    “Din pacate” eu sunt “Baietasul” care semneaza si am cu putin peste 68 de ani, acela care semneaza postarea la care faceti referire, iar Agentia noastra, daca sunteti direct interesat exista in Germania in patru orase diferite si Birouri in alte 5 tari . In cazul in care doriti amanunte sub aspect privat despre obiectul activitatii Agentiei noastre va putem oferi detaliile dorite. Nu ma intereseaza razboaiele virtuale sau cele reale, iar starea de slugarnicie nu ma caracterizeaza. Poate ca acest conflict minor denota mai mult o “tzafneala”, sau o stare specifica romanilor: aceea de a demonstra ca suntem cei mai tare din parcare, chiar daca in foarte multe cazuri acest lucru reprezinta parerea noastra personala despre sine.
    Despre alte “tzafneli” copilaresti care privesc dreptul de folosire a unor nume sau despre preluarea si dezvoltarea unor idei, aceasta pare a fi desprinsa din realitatea “normalitatii” romanesti actuale, egal ca ne consumam nervii traind in Romania sau, intr-o tara de aiurea. Este vorba despre un fel de smecherie romaneasca pe care o ducem cu noi peste tot… acel lucru “neansemnat” care ne-a blocat 20 de ani.
    Momentan, drepturile de autor nespecificate, atunci cand este vorba despre o preluare a unor idei sau exprimari specifice- existente in lumea virtuala “free”, in zonele de “forum”, nu au nici o relevanta. Fiecare poate prelua o idee constructiva si sa o faca publica sub o alta forma la care un auditoriu sau cititori o pot accesa, aceasta fiind benefica si atangandu-si scopul. Intrebarea care vad ca se repeta, legata de OU, daca ne-o punem cu “tzafnosenie”, ne face sa cadem intr-un umil penibil. In cazul de fatza, din cate inteleg si vad in exemplificarile pe care le dati, nu vad unde-i plagiatul. O insiruire de nume, despre care nu cred ca aveti nici chiar Dv. un drept de folosinta expres, apar si in materialul publicat de Dna. Nicoleta Savin, jurnalist EVZ, care-si sustine documentat materialul publicat fara a reproduce textul aparut pe Blogul Dv. si in care arata ca aceasta tema – cea legata de SOV, a fost folosita de nenumarate ori, documentat, de-a lungul timpului de o parte a presei profesioniste de investigatii, printr-o mana de jurnalisti integri si profesionisti. Nu inteleg motivatia acestui foc de paie pe care l-ati declansat, decat numai din motivele amintite de mine mai sus. Cazuri care, translatate la scara societatii, ne urmaresc precum fantoma comunista, motive de care va feriti sa le acceptati, chiar daca toti suntem modelati din acelasi lut romanesc. Si mai presus de toate, TOTI AFLATI INTR-O BARCA, care pluteste pe apele relativ tulburi, al unei Romanii manipulate de profesionistii bolsevismului. De acei, care reusesc sa sparga si grupurile opozitiei tacite, de pe Bloguri. Singurul loc unde ideile anticomuniste trebuiesc ca fie inchegate si care sa sustina aceasta parte a presei neocupate de naparca rosie, sau al jurnalistilor ramasi peste cei 20 de ani VERTICALI, in Romania inca ocupata. Iar daca apareau astfel de disensiuni precum aceasta, trebuia rezolvata discret, ca intr-o familie civilizata, printr-un e-mail, direct la Nicoleta Savin, sau la Eusebiu. In speranta ca logica si idealul ne mai unesc inca de aceasta parte a baricadei, Va multumesc pentru rabdarea de a-mi citi parerile.
    Mircea S. Bozan
    Herausgeber
    CASA Verlag
    GmbH+Co.KG
    parte a grupului ABSOLUTE MEDIA, GmbH si Bertelsmann Media Controling

  12. …publicat în cotidianul Evenimentul Zilei din data de 8 august 2011, sub semnătura Nicoletei Savin,.., este copiat cu tot cu greșelile făcute de co-partenerul meu de blog, Ștefan Ciocan, dintr-un material publicat în data de 22 aprilie anul curent (2012).

    Din textul publicat (banuiesc cu greseala) reiese ca plagiatorul este autorul blogului.

    • Esti multumit, Ponta? zice:

      Eu am inteles asa: in 22 aprilie, Stefan Ciocan a publicat un text pe blog in care s-a strecurat o greseala (un nume a fost scris gresit). In data de 8 auguist, cu copy-paste, ca asa se obisnuieste in Romania, Nicoleta Savin a luat textul (cu tot cu greseala) si l-a publicat in Evenimentul Zilei. Apoii, dupa cate imi amintesc, a iesit pe la televiziuni sa se laude ce margica a fatat, fara sa aiba obrazul sa zica de unde s-a inspirat.
      Cred ca trebuie sa mai citesti o data materialul. Este clar si limpede.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.