Dați-i o șansă normalității: falimentați tembeliziunile – ștergeți-le din grila de programe!

Conform articolului 95 din Legea audiovizualului, propune ca sancțiune pecuniară maximă cuantumul de 200.000 de lei noi, iar întreruperea emisiei unui post se încadrează la cea mai gravă sancțiune. Legea dă posibilitatea întreruperii emisiei unui post in etape, astfel: de două ori câte 10 minute, dacă abaterile se repetă; de două ori maximum 3 ore, iar ultima sancțiune aplicabilă este înjumătățirea duratei licenței de emisie. Din păcate, fostul premier va trebui să-și mai pună fundul la bătaie de măcar încă trei ori pentru a avea posibilitatea de-a vedea o sancțiune normală aplicată acestei televiziuni anormale. Prea puțin, se vede că legea a fost făcută de sanchi. mult prea putin. Dacă Antena1 ar avea numai obiective fianciare cum ne aburește Consiliul Național al Audiovizulaului, subdezvoltatul de Capatos ar fi fost șomer de acum două zile. Însă nu neterminatul acela de Capatos este responsabil pentru ce s-a întâmplat – OK-ul l-a primit de la Varanul turnător cu acte în regulă. Totul a fost gândit/premeditat, inclusiv intervenția „spontană” a lui Crizel Antenescu. V-am mai spus că, în interiorul cutiuțelor lor craniene, majoritatea indivizilor care au pretenția că făuresc destinele României, garanții prezentului și viitorului nostru sunt niște bieți infantili – glumițele ieftine le țin loc de soluții.

Aștept cu interes și acțiunea în justiție. Până atunci vă sfătuiesc să vă ștergeți din grila de programe postrurile turnătorilor și devalizatorilor economiei naționale FELIX, NUȘ, Sebastian Ghiță (ăsta-i pe nou – colecția de sub 40 de ani a devalizatorilor de cumetrie) șamd. Nu ar fi rău dacă am gândi o acțiune la nivel național, ca cei care ne permitem să adoptăm câte o familie de consumatori de tembeliziuni și să-i abonăm pe câte un an la HBO și HBO Comedy și/sau la emisiuni gen Discovery, National Geographic, History în schimbul renunțării pentru aceeași perioadă de timp la respectivele malaxoare de lături. Am putea intitula campania „Salvează mințile unui om și ale familiei lui”…

PS (de la @Cetatean): Instantaneu cu trei grații anteniste

  • Privirea îți fuge involuntar spre dreapta, unde cizma albă ți-o atrage cum atrage păianjenul musca în plasă: fără scăpare. Mîna dreaptă pusă nonșalant pe picior te aștepți să se ridice într-un gest pe jumătate vulgar, pe jumătate serios, așa cum îi stă bine unui deontolog: “Hai, vino și comenteză”. Ai comenta poate ceva de piesa aia cam scurtă care îi acoperă indecent burta, însă te oprești și îți duci mîna la gură, reprimîndu-ți un sentiment de vomă. Caci, da, îți vine să vomiți, cînd mai sus de balcoanele alea generoase zărești mustața și barba lui Striblea. “WTF?! îți spui. Femeia-cu-Barbă chiar trăiește?”
    Nu mai apuci să îți răspunzi, căci nu vrei chiar să vomiți și îți muți privirea la stînga, atras de sandaua cu toc uriaș din care iese un picior neepilat. Doamna din mijloc are ceva probleme cu greutatea, însă știe să și le mascheze abil… o piesă vestimentară mai lunguță are darul de a ascunde burta dizgrațioasă, cu AER tomnatic. Cusătura aceea în zigzag e nimerită, îți zici, și chiar te gîndești că decît Femeia-cu-Barbă, mai bine o grație trupeșă și mai trecută. Da de unde! Cînd îți ridici privirea de la balcoane, vezi o față de teolog varanizat. “Gâdea, să-mi trag palme!” îți spui. “Cu ăsta?”. Never!
    Te muți la ultima fereastră, istovit, sperînd să dai de-o fufă mai pașnică. Cea din stînga e mai subțirică, mai spălățică, mai… Ei pe naiba! Rînjetul de pe față, peruca pusa în fugă, panoul Antena 3 îți semnalează cel mai mare coșmar al vieții tale. Acela că pînă și în cele mai intime (?!) momente, cînd te pregătești să îți dai frîu liber pasiunilor animalice, te trezești că cineva îți urlă la ureche: “Jos Băsescu! Jos Dictatorul! USL a sesizat Curtea Constituțională, zăpada chiar ucide”, iar tu îți pierzi… cheful imediat de nici cu 7 tuburi de Viagra nu îți mai revii. Ce ferestre de coșmar! Mai bine să ne uităm pe Animal Planet.
  • Decizia CNA de suspendare a emisiunii Antena 1 pentru zece minute, în urma scandalului provocat de un anume Capatos, sunt sigur că mai degrabă i-a revoltat pe consumatorii de televiziune. Alternativa este să aplicăm planul Tapalagă.
    Iată firmele cu care Antena 1 are contracte de publicitate:
    Genius – “live with ideas” (ăstia dădeau premii în emisiune)
    Vodafone – trăieşte fiecare clipă (primul sponsor din pauza publicitară!)
    Clear men – fără mătreaţă – “eu aleg întotdeauna ce e mai bun”
    Fastum Gel – libertate de mişcare
    Jacobs – aşa mai stăm de vorbă
    Nivea (Styling) – (pentru că) frumuseţea este seducţie
    Digest Duo – pentru greaţă şi balonare
    Cristim – îţi place să mănânci sănătos
    Taxofit – taxează oboseala
    nasic – pentru un nas liber şi sănătos
    Provident – bani în 48 de ore
    Tranzactiv – “gata iubito, ce-ai făcut azi? Mai nimic!”
    Lioton Gel – pentru picioare sănătoase şi frumoase
    Germanos
    Cosmote
    Winterfresh
    – o respiraţie rece ca gheaţa
    Real – fără egal
    Colgate (ultimul sponsor din pauza publicitară!)
    Am preluat lista de pe blogul La colţu’ străzii
    Boicotul consumatorului* va trebui să oblige sponsorii la reconsiderarea politicii de promovare la TV. Cu atît mai legitim, cu cît, niciunul din produsele vîndute de companiile listate, nu face obiectul vreunui monopol, şi nici nu e obiect indispensabil. Sponsorii trebuie să ştie că administrarea reclamei prin oficinele trustului Intact îi va compromite.
    Oricine este liber să răspîndească lista neagră. Cu cît mai mult şi mai prelung va fi ventilată pe internet, cu cît mai mulţi vor şicana comerţul definit mai sus, cu atît mai eficientă va fi acţiunea de ruinare a trustului Intact.
Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

32 de răspunsuri la Dați-i o șansă normalității: falimentați tembeliziunile – ștergeți-le din grila de programe!

  1. nelucraciun zice:

    Sare, incep sa am retineri la a intra pe blogul tau , datorita poz(n)elor pe care le afisezi. Cred ca ai inceput sa exagerezi! Primul lucru care sare in ochi celui care intra, sunt imaginile. Si cum multi nu au vreme sa citeasca atent textele, doar cu astea raman.
    Te rog sa o iei doar ca pe o parere amicala.

  2. ceaikovski zice:

    Greva generala de uitat la aceste programe, pana la alegeri (ma mai uitam la Rtv).
    Dupa, daca mai exista, mai vad ce fac.
    La antene nu ma uit niciodata.
    Pe canalele enumerate de tine, informatia este de calitate, uneori manipulata dar suntem obisnuiti. Pacat sa pierzi un documentar despre feline, ca sa te uiti la antene. E mare pacat.
    Daca puliticienii au facut legea, inseamna ca au stiut de ce…
    La Grivco s-o fi pus la cale marsavia?
    Ponta s-a scos, e in SUA, vinovati raman cei doi jegosi: Antonescu si Varanul, profesorul care-si va scoli coorvele, personal 🙂
    O scarba imensa imi provoaca de ani de zile toate mizeriile proliferate peste tot: reviste, tv, cutii de chibrituri, chiar si inocentul program TV are imagini mizerabile pe el.

    Va marturisesc sincer, insa, ca as vrea mult sa fie aratate imagini jenante cu unul dintre cei doi, mizerabili, sa vada si ei cum e. Moneda are si un revers, ochi pentru ochi. O astfel de magarie tratata cu civilizatie, decenta, este luata in ras. Mitocanul trebui tratat cu fix aceeasi moneda, altfel nu intelege, te ia de prost.

  3. ribelalu zice:

    Apropo de televiziuni. Ce credeti, Victor Ponta a dat interviuri la Disney Channel in cadrul vizitei neoficiale in State unde s-a intalnit cu importanti oficiali americani in frunte cu Mickey Mouse si Pluto?

    • Sare'n Ochi zice:

      si cu Popeye Marinarul se va intalni in cadru oficial in Romania? adica ii va raspunde invitatiei la dialog, sau se aliaza cu Bluto?

    • Sare'n Ochi zice:

      io mi-am trimis paparazzi in USA. au zis ca-mi trimit poze de la toate intalnirile lui Ponta cu oficialitatile americane care il intreaba nu DACA castiga ce CE va face USL DUPA CE CASTIGA (moa-ha-ha-ha!).
      cica Frumoasa din Padurea Adormita este nitel cam adormita si pe Scufita Rosie a cam ros-o lupul. In rest cei 3 purcelusi se simt bine in casa cea noua luata de zapezi. numai greierasul lui Pinochio tot canta trist cri-cri-crin, nu credeam ca n-ai sa vii…

  4. theo- nona zice:

    este f. sugestiv colajul cu damele ce asteaptä clientzi.

    sä vä povestesc ceva, acum peste 30 de ani, in vacantza copiilor de paste, ne-am plimbat prin olanda, printre altele, am intrat pe o strädutzä , sä iesim la un canal unde se lua vaporasul.in aceastä stradä erau vitrine mari, si in ele femei, cu o esarfä, cu o plasä, cu ceva fulgi, f. sumar inbräcate. cand ne-am dat seama, n-am stiut cum sä iesim mai repede ,copii nostrii le compätimea, säracile ,nu au cu ce se inbräca,
    precis le este frig .asta nu a fost destul, cum am iesit din strädutzä un magazin,
    in vitrinä, vibratore, etc. cu funditze, clopotzei etc. copii erau f. tristi cä nu au putut intra sä vadä, asa jucärii colorate nu au mai väzut.

    acum au 40 si 37 de ani, ei precis au uitat, dar noi ne amuzäm din amintiri.

    • Voiculescu zice:

      Ce grad aveam la securitate? Sau eram doar un simplu turnator ordinar, daca acum 22 de ani devalizam conturile lui Ceausescu?
      {ADMIN zice: flacauas, ai gresit site-ul. toate idioteniile pe care doresti sa le postezi se vor intoarce impotriva ta – exact ca si mizeria pe care ai vrut s-o vomiti mai sus. Nea’ Ceasca, pe care-l pupai din greu in cur, a vandut enorm de multi sasi si secui. Multi alti romani si-au riscat viata sa fuga de gunoiae imputite ca tine si ca parintii tai – asa ca mai usor cu acuzele despre securisti si informatori!]

  5. cât timp nu le putem șterge din grila vecinilor, nu dăm normalității nicio șansă.

  6. Mih. zice:

    Imagini in premiera absoluta de la Casa Alba, cu demnitarii de prim rang cu care s-a intalnit V.Ponta, in prim plan…(Ponta nu este in imagine, el facea pozele).

  7. ceaikovski zice:

    Tribunalul Bucuresti a decis insolventa magazinelor MIC.RO ale lui Patrice. Datoria se ridica la aprox 700 mil lei.
    Marele om de afaceri LIBERAL da faliment… Cum o fi condus el Petrom-ul? Securistii care detineau aceasta intreprindere romaneasca l-au bagat in fata pe idiot, iar televiziunile se uitau in gura lui ca la sfintele vorbe ale lui Ioan Botezatorul, cand dadea sfaturi pt guvernare, iersire din criza, economie romaneasca, ma rog, ajunsese chiar la cea europeana…
    Omul securistilor, Patrice decreta cu nu mult timp in urma, ca ideea liberala despre economie este sa nu plateasca nimic statului. Se vede ca ca ideea s-a extins si la furnizori 🙂

  8. valentin zice:

    Nu cred ca ajuta cu ceva faptul ca scot Antena 1 sau 3 din grila. Ei au oricum un public captiv si pe unul ca mine care nu s-a mai uitat de ani de zile la ei nu-l numara BRAT-ul. Dar ar fi un lucru care ar putea ajuta.De exemplu luam lista cu firmele care isi fac publicitate la emisiunea lui Capatos si incepem sa le trimitem mail-uri.Nu aici in tara ci la centralele pe Europa de SE. Le explicam ca nu suferim sa le vedem imaginea asociata cu jegul de emisiune a lui Capatos.Apoi le spunem ca daca ei nu vor sa asculte o sa facem cate o petitie la The Sun, Daily Mail si altele asemenea. Oricum subiectul cu un posterior de fost prim ministru e suculent iar imaginea stimabililor se poate manji de rahat nu numai aici ci in toata lumea. Eu vreau sa ma apuc de treaba dar nu am rabdare sa ma uit la nenorocitii astia.Daca are cineva lista cu firmele care au publicitate la „un show pacatos” actualizata il rog sa mi-o dea.Adevarata pedeapsa pentru jegurile astea e terminarea carierei. Nu intreruperea emisiei 10 minute.Odata ce publicitarii si-au luat mana de pe tine poti sa faci si mama ratingului,esti pa!

  9. Florina zice:

    am preluat şi eu lista, mulţumesc.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.