Cu Ponta președinte, Securitatea va fi o organizație patriotică și turnătorii eroi naționali

E liderul celui mai mare partid de la noi, e unul dintre liderii celei mai de succes alianțe politice postdecembriste, este premier și omul politic cu cea mai înaltă cotă de încredere populară, însă s-a cam terminat tarlaua. Are 200 la oră, dar a trecut de buza prăpastiei. Acum rămâne să se uite în jos ca să cadă, ca la desene animate.

E liderul celui mai mare partid de la noi, e unul dintre liderii celei mai de succes alianțe politice postdecembriste, este premier și omul politic cu cea mai înaltă cotă de încredere populară, însă s-a cam terminat tarlaua. El are 200 de km pe oră, nu ca Economia României care are numai 100 de km pe oră, dar a trecut de buza prăpastiei. Acum rămâne să se uite în jos ca să cadă, ca la desene animate.

de Ștefan Ciocan

Oare ce va reține istoria din vremurile pe care le trăim? De multe ori îmi pun această întrebare, cu părere de rău că nu voi putea afla niciodată cum vor cunoaște nepoții sau strănepoții noștri evenimentele pe care le trăim. De asemenea am mari îndoieli cu privire la cronicile antice, la exactitatea cu care Herodot sau Strabo îi descria pe daci. Dacă nu știm foarte clar ce s-a întâmplat cu un an în urmă, în zilele noastre, când informația circulă cu viteze amețitoare și este stocată în sisteme moderne, practic fără limite de capacitate, cum să avem încredere că nişte călători, care se deplasau în cel mai rapid caz călare, care nu puteau stoca informația decât prin scris pe papirusuri, puteau să-și facă o imagine nedeformată despre cum trăiau sau ce caracter aveau popoarele „barbare” din vremea lor. E drept că dezinformarea și manipularea erau mult mai puțin eficiente. Până la urmă istoria o vor scrie învingătorii. Și deja încep să o scrie!

Este evident pentru orice cetățean informat că în România anului 2014 se duce o luptă acerbă pe două fronturi. Pe de o parte suntem din nou la confluența intereselor Estului și Vestului. Atât rușii, cât și europenii ar vrea să-și exercite influența în România. Prinși în lupta dintre cele două puteri, nu putem decât să ne lăsăm purtați de val și să ne alegem conducătorii care ar putea să profite la maximum din contradicția Est – Vest. Este greu însă să înscăunăm un asemenea președinte prin vot democratic, pentru că manipularea și dezinformarea au ajuns la cote atât de înalte, iar electoratul la un nivel intelectual atât de jos, încât clasa politică își permite să facă practic ce vrea în România, fără frica sancțiunii prin votul electoratului. Doar DNA a început să-i mai sperie pe politicieni, și tocmai de justiție se leagă lupta politică internă. În momentul de față miza alagerilor este controlul justiției și fuga de pușcărie. Aproape că nu există om politic important, fie în guvern, fie în opoziție, care să nu treacă pe la DNA sau să nu fi fost deja trimis în judecată. Nu mai vorbesc aici de numele mari care admiră lumea de la umbra gratiilor.

În decembrie vom afla cum se va scrie istoria pentru următoarele secole. Ce vor învăța copiii noștri despre „epoca” în care am trăit noi. Dacă vor câștiga forțele progresiste, dreapta unită, care s-a angajat în fața partenerilor vestici să lase justiția independentă și eficientă, nepoții noștri vor învăța despre o perioadă de tranziție în care a început să se respecte legea, despre marii corupți ai României, Năstase, Voiculescu, Ponta, Dragnea, poate și Udrea, Gheorghe Ștefan, Videanu sau Laszlo Borbely și despre pedepsele meritate primite de aceștia. Vor învăța despre o Românie care a fost lovită de mineriade pe vremea când la putere a fost cripto-comunistul Ion Iliescu, despre o țară bogată vândută străinilor contra comisioanelor consistente. Vor învăța toate astea ca pe niște curiozități ale unor vremuri apuse și de neînțeles pentru nepoții noștri care vor viețui într-o țară normală.

Dacă forțele de stânga îl vor impune pe Ponta la Cotroceni, nepoții noștri vor învăța despre Ion Iliescu ca despre eroul care a scăpat România de comunism. Despre Miron Cosma ca despre Avram Iancu, un căpitan al minerilor însetat de dreptate și debordând de inițiativă civică. Voiculescu va fi un martir pe frontul democratizării României, în timp ce Adrian Năstase, cel mai bun premier pe care l-a avut țara, va fi un reper al politicii de stânga, care și-a jertfit o parte din viață în celulele regimului opresiv și nedemocratic care a subjugat justiția și a folosit-o ca poliție politică. Securitatea va fi o organizație patriotică și turnătorii eroi naționali. Principalele străzi vor fi rebotezate în „strada Turnătorului” sau „piața Adrian Năstase”. Piața Universității va fi „Piața Securității”.

Așa vor învăța nepoții noștri istoria recentă a României. Dacă nu credeți, priviți la Antena 3!

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Cu Ponta președinte, Securitatea va fi o organizație patriotică și turnătorii eroi naționali

 1. ad,rian zice:

  Bine scris si tragic de adevarat.

 2. observator 2 zice:

  Liviu Dragnea şi Meşterul Manole. Din 2004 încearcă vicepremierul să-şi construiască o casă şi nici acum n-a reuşit. Casa nefiind terminata baronul nu plateste impozit pe casa .si nu este obligat sa scrie suprafata construita
  . Se pare că ce se construieşte ziua, se dărâma noaptea, astfel că de 10 ani viloiul lui Dragnea e trecut în declaraţia de avere că este „în construcţie”.
  Vederea aeriana din elicopter a imperiului lui Liviu Dragnea ne arata ca totul este consttruit
  Deja in curtea casei vedem o piscina executata la comanda dotata cu elemente decorative,jacuzi incorprat precum si un sistem de iluminat subacvatic.Piscina este inconjurata de o casa de oaspeti pentru relaxarea invitatilor. Incurtea conacului troneaza un teren de tenis cu nocturna.
  Pentru doamna Bombonica a fost construita o sera de dimensiuni impresionante

  USL-liviu dragnea-averea https://www.youtube.com/watch?v=eWi-xPqdRAI

 3. doru cu motoru` zice:

  Buna dimineata 🙂
  Coane la fix ! Trist este ca oameni aparent demni si integri ,cad prada extraordinarei masinarii securistice de dezinformare si manipulare , care daca ar fi existat pe vremea lui pingelica,acesta ar fi desavarsit cu siguranta faimoasele teze,dar PSD ul de astazi nu mai vrea sa intineze „nobile idealuri” Bleah !!! . Dar cu previzibilele vizite in Asia ale lui PINGELICA al doilea 😀 😀 ,pe numele sau W Ponta ,n-ar fi foarte exclus si ca in urma unui derapaj total si a castigarii de catre el a fotoliului de la Cotroceni ,aceste teze putin mai ‘ferchezuite” (suntem totusi in 2014) sa devina realitate;le redau cu teribilul „efort” intelectual 😀 pentru neuitare ;
  ” Din 1971, dupa vizitele lui Ceausescu in China si Coreea de Nord, se pune capat liberalizarii si se impune tot mai strict controlul partidului in viata economica, politica si culturala.
  – are loc o concentrare totala a functiilor de stat si partid in mana lui Ceausescu, care primeste in 1974 functia de presedinte de republica; rudele si membrii familiei sunt promovati in functii politice (sotia sa, Elena Ceausescu, va deveni prim-viceprim-ministru);
  – cultul personalitatii cunoaste o dezvoltare fara precedent si chiar va atinge dimensiuni grotesti, Ceausescu fiind prezentat in toate mijloacele de informare drept “stralucitul conducator”;

  – in plan cultural, este declansata o actiune de intarire a ideologiei comuniste prin asa-numita revolutie culturala, aceasta avand ca scop crearea omului nou indoctrinat si supus regimului;
  – cenzura se inaspreste, iar mass-media devine un instrument de propaganda a sefului de stat si a partidului;”
  Nu sunt multe de „recuperat”,n`asa? Brr !
  ,Am dat de o comparatie teribila ; citez din memorie aproximativ, cu scuze catre autor,nu i-am retinut numele .
  „Antena 3 este o adevarata BARICADA ,doar ca acum BARICADA reprezinta rezistenta securitatii , o rezistenta in fata statului de drept, o baricada antidemocratica ,antieuropeana si antiamericana cu un apetit distrugator pentru ceea ce inseamna progres si civilizatie” ….
  Imi cer scuze pentru „dimensiunea” postarii.

  • Sare'n Ochi zice:

   servus Coane,
   ai dreptate, cu manipularea nu te poti lupta.
   decat daca ai oo si practici aceeasi masura ca raspuns.
   dar pe dreapta nu prea sunt oo.
   numai chiraiala si galceava de domnisoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.