Anton cimentează PMP beton (discurs despre necesitatea de a avea dubii înainte de a da verdicte)

Știrea este că deputatul Marin Anton a decis să demisioneze din PNL pentru a trece în tabăra Mişcării Populare. Anton spune că nu a putut să se adapteze în interiorul partidului, dar speră la o fuziune PMP-PNL la alegerile prezidenţiale.

 • „Vreau să le mulţumesc foştilor colegi din PNL pentru deschiderea de care au dat dovadă în ceea ce mă priveşte. Cu părere de rău, nu am reuşit să mă adaptez în interiorul partidului. Îmi exprim speranţa că, la un anumit moment în timp, de ce nu la prezidenţialele din acest an? Mişcarea Populară şi PNL se vor afla de aceeaşi parte a baricadei politice în lupta cu o stângă nereformată care vrea să întoarcă România în timp, a susținut Marin Anton.

Cu două luni mai înainte, același deputat Anton ținea același tip de discurs, numai că atunci își lua primarii și se cărăbănea către PSD – loc normal și firesc tipului de politician care este. Adică unul care a plecat din PNL pentru PLD, ca apoi să se trezească în PDL pe care s-l trădeze. cu prețul dărâmării Guvernului MRU, pentru a se întoarce în PNL.

Avem de a face deci cu un traseist notoriu, cu unul care are „nas” și știe să se orienteze către puterea care va fi. Așa că, după ce am văzut că discursul de acum două luni este identic cu cel din cotidianul Evenimentul Zilei de vineri, cel în care de data aceasta își „justifică” părăsirea PNL în favoarea PMP, încep să mă întreb și dacă nu cumva e o diversiune numai bună de făcut aceste valuri de decredibilizare care au apărut în mediul on-line – să se dea apă la moară atât diversioniștilor cât și dezamăgiților de profesie (idioților utili)? Și dacă Anton nu va fi primit în PMP (indiferent de justificări), va rămâne în arsenalul diversioniștilor și al idioților utili discursul „glontelui trecut pe la ureche” și al „victoriei” celor care au făcut presiune ca un astfel de ciolănar să nu intre în PMP. Lăsând la o parte discriminarea politic corectă, poate că vom asista la o falsă victorie a unui război închipuit. Iar insul, după ce va zice: „ok, am încercat, am vrut sa fiu chipurile democrat”, va pleaca unde îi era de fapt locul: la PSD. Dar mizeria va rămâne. Haznaua de aprecieri tembele revărsate peste „intelectualii PMP”, va puți în continuare. Nu pot să nu remarc înverșunarea unora pe categoria „intelectuali”, să nu remarc apariția noilor minerii on-line care-i vânează cu ranga și târnăcopul cuvintelor, identic modului în care-i vânau prin piețe cu târnăcopul și ranga cei ai lui Iliescu.

De bun sim, înainte de a porni crucificarea, ar fi căutarea unui răspuns logic la întrebarea: ce l-ar mâna în luptă pe Anton, să lase PNL pentru PMP (partid căruia toți marii analiști ai internetului nu-i dau nici o șansă la guvernare), în loc de PSD care este la guvernare. Și care chiar are nevoie de traseiști – și pe care nimeni nu are să-l judece niciodată că se umflă cu traseiști în scopul concret de a-și subordona România. Hai, PNL crapă din USL și este azvârlit în opoziție la foame, dar PSD? PSD rămâne pe loc, mare, tare și acceptabil în nemernicia sa pentru toți apologeții normelor morale (le înțeleg disperarea, nu le aprob lipsa de soluții și refugiul în mitocănie).

Toți au sărit să-și exhibe umorile, unul nu încearcă să găsească o explicație logică a migrării lui Anton – alta decât cea a existenței „uandărumăn” Elena Udrea care l-ar fi racolat. Fac o paranteză să mă minunez: ce de farmece știe să facă muierea asta! Băsescu e vrăjit, Anton la fel. Te și întrebi de ce naiba n-am băgat-o să-i vrăjească pe Ponta și Antonescu, dar se pare că ai noștri sunt mai proști și mai slabi în aprecieri – altă ticăloșenie și contradicție în termeni din partea așa-zișilor prieteni și susținători ai lui Traian Băsescu…, dar asta-i altă discuție.

Oricum, chiar dacă în final Anton va pleca la PSD și la ciolan, rahatul cu privire la PMP va rămâne.

Deci, care-i logica achiziției: îi oferă PMP ceva individului – ceva ce toată lumea declară sus și apăsat că nu există și nici nu va exista, adică accesul la putere în viitorul apropiat? Sau, te pomenești că-l va apăra Băsescu de „justiția lui Băsescu”? Ticăloșenia aceasta n-am auzit-o încă…

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Anton cimentează PMP beton (discurs despre necesitatea de a avea dubii înainte de a da verdicte)

 1. Sare'n Ochi zice:

  Pentru a intelege mai bine estenta acestui material, am sa reproduc aici discutiile avute pe Politeya:

  Acum doua luni penelistul Anton, din orasul in care umbla cainii cu covrigii in coada, declara ca isi ia primarii si se muta la PSD. Acum urla internetul ca s-a mutat la PMP…?!

  theophyle15/02/2014 at 11:30 am
  pai daca a fost invitat 😦
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/deputatul-marin-anton-demisioneaza-din-pnl-si-se-va-inscrie-in-pmp-1082380.html

  Sare’n Ochi15/02/2014 at 12:08 pm
  nu scrie nicaieri ca a fost invitat.
  si daca e o diversiune numai buna de facut aceste valuri de decredibilizare?
  ca insul va zice daca nu va fi primit, ok, am incercat, am vrut sa fiu chipurile democrat, dar apoi pleaca unde ii era de fapt locul.
  dar rahatul ramane.

  Sare’n Ochi15/02/2014 at 12:08 pm
  oricum vom vedea.

  brindusa.frunza15/02/2014 at 11:33 am
  Banuiesc ca ” urla” internetul deoarece acest om a “intrat bogat in politica”… PMP!
  Si daca exPDL-istul, ex-PNL-istul Anton migra la PSD si apoi la PMP pentru a-si gasi echilibrul, crezi ca era liniste?:P

  mar15/02/2014 at 11:58 am
  teren fara numar, inclusiv in Calarasi si Ilfov. In plus o prietenie trainica cu Tuta posesoare de partid.

  stefan6015/02/2014 at 12:07 pm
  PMP are nevoie de “donatori” .
  E cunoscut ca donatile depasesc incasarile din cotizatii la oricare partid mioritic .
  Cind membri cotizanti sint un numar ridicol , artificial ridicat , foamea de finantare e enorma . Pe masura ambitilor si cheltuielilor neoficiale , imposibil de dezvaluit dar si legal posibil de ascuns .

  brindusa.frunza15/02/2014 at 12:11 pm
  O parte concesionate in 2010-2011, mar !Uzufructul “ratiunii” naste prosperitate! 😛

  Sare’n Ochi15/02/2014 at 12:11 pm
  pai exact ai este esenta discutiei: daca indrumul spre PSD, adevarata destinatie, escala in PMP cu scandalul de rigoare este o simpla diversiune?
  de aceeea am pus linkul la materialul de acum doua luni. discursul este identic.
  deci nu despre liniste vorbeam, ci despre altceva, dar imi place cum ai punctat 😛

  brindusa.frunza15/02/2014 at 12:29 pm
  Pai atunci m-am linistit, Sare! Ca altfel se pierdea un om intr-adevar valoros din PMP, domnul Ppahagi! 🙂

  Sare’n Ochi15/02/2014 at 12:30 pm
  altceva mi se pare straniu.
  Dupa ce am vazut ca discursul de acum doua luni este identic cu cel din EvZ unde-si “justifica” parasirea PNL in favoarea PMP de data aceasta, incep sa ma intreb si daca nu e o diversiune numai buna de facut aceste valuri de decredibilizare – se se dea apa la moara dezamagitilor de profesie? Si daca nu va fi primit in PMP va ramane discursul glontelui trecut pe la ureche si al “victoriei” celor care au facut presiune ca un astfel de individ sa nu intre in PMP (poate o falsa victorie a unui razboi inchipuit). Iar insul va zice: “ok, am incercat, am vrut sa fiu chipurile democrat”, apoi pleaca unde ii era de fapt locul la PSD. De bun simt ar fi intrebarea: ce l-ar mana in lupta sa lase PNL pentru PMP (care toti marii purii nu-i dau nici o sansa la guvernare), in loc de PSD care este la guvernare. Hai, PNL crapa din USL si este azvarlit in opozitie, dar PSD?
  Toti au sarit sa-si exhibe umorile, unul nu incearca sa gaseasca o logica si, chiar daca Anton pleaca de fapt la PSD si la ciolan, rahatul cu privire la PMP ramane. Deci, care-i logica achizitiei: ii ofera PMP ceva individului – ceva ce toata lumea declara sus si apasat ca nu exista si nu va exista, adica accesul la putere in viitor? Sau, te pomeni ca-l va apara Basescu de “justitia lui Basescu”? Ticalosenia aceasta n-am auzit-o inca…

  brindusa.frunza15/02/2014 at 12:49 pm
  Pleasca asta picurata repetitiv cu justitia lui Basescu se va consuma cu timpul! Epoca mantrei “justitia lui Basescu” se va dovedi ca e o falsa tema (in opinia mea)!
  PSD isi pregateste tunurile fara Ponta, greii dicteaza rozaliu! Sa nu ai vreun dubiu ca vechea camarila zace in pace!
  Nu stiu de ce se pune mereu miza pe “ii ofera ceva individului”! Pe termen scurt poate ca nu! 🙂

  Sare’n Ochi15/02/2014 at 12:53 pm
  pai individul este omul reactiilor pe termen scurt – se vede din analiza momentelor traseistice. este un reactiv. asa ca nu-l vad gandind pe termen mai lung decat 2-3 luni.

  brindusa.frunza15/02/2014 at 1:03 pm
  Pai momentele sunt pe termen mediu! ( peste 1 an)!”Ne vorbim” in 2016! Bine? Eu am rabdare! 😛

  theophyle15/02/2014 at 12:32 pm
  Sare,
  linkul a circulat pe FB de ieri. Cat despre invitat – a fost invitat si asta a produs o indispozitie normala in cadrul unei negocieri. Crede-ma ca stiu sa deosebesc o intoxicare de un lucru real.

  Sare’n Ochi15/02/2014 at 12:34 pm
  rebvin si intreb: care este miza lui Anton? ca PMP este in opozitie si fara nici o sansa de a castiga ceva (asa spun toti).
  de ce la 2 luni de la un discurs identic cu directia catre PSD, revine cu un discurs identic cu directia PMP? ce anume i se ofera atat de palpabil si de credibil incat sa lase ciolanul (ca tipul este clar un ciolanar)?

  mar15/02/2014 at 12:40 pm
  Sare,
  noi gandim ca oamenii rationali, cautam mize si logica in actiune. Banii si enetereu nu are logica, individul este un mare gunoi…………dar nu e prost. USLamistii sunt pe faras in teritoriu, din doua nenorociri alegem raul cel mai mic.Si-am incalecat pe o sa,,,,,,,,,,,,,,,,,,,si se repeta povestea 😦
  Nimic nu se pierde, totul se conserva. Miile de ha./investititii si alte acareturi trebuiesc protejate.

  Sare’n Ochi15/02/2014 at 12:45 pm
  rezulta ca, la “nasul fin” la traseu al individului, de fpat PMP va fi o structura politica de succes – adica are credinta ca il va duce din nou la ciolan…
  pai, asta intra in contradictie cu toate previziunil si analizele, nu?
  la “nasul” sau, nu era mai clar ca avea tot interesul sa ramana in PSD, asa cum a declarat cu 2 luni inainte?
  cine-i garanteaza integritatea la tot ce a furgasit? o justitie de tip PSD sau una de tip Basescu?
  ce anume nu se potriveste, ca nu se potriveste?

  mar15/02/2014 at 12:53 pm
  ziaristul din tine cauta ceva. da, ceva nu se potriveste. banii nu au miros si nu vorbesc, dar lasa urme.
  nu stiu cat de suucces va fi PMP, cred ca vom avea un carcalete politic 😦 cert este ceva, hosul este inclusiv in randul lor.

  Sare’n Ochi15/02/2014 at 1:03 pm
  revin si spun. nu m-as hazarda in aprecieri pana cand lucrurile nu vor fi batute in cuie.
  astept sa vad ce se va intampla, apoi ma pronunt.
  pana atunci avem doar supozitii.
  pana atunci, si intrebarile mele raman valabile, ca si raspunsurile primite 😀

  stefan6015/02/2014 at 1:16 pm
  Dragul meu clujean . (asta asa , ca nu se pot dezbina locuitorii buricului tarii “g&m” 🙂 )
  Fiecare cu parerile lui .
  Eu nu ma intreb de ce Udrea a lasat PNL si a trecut in PD , transformat in PDL si acum in PMP .
  Nu ma intreb nici de ce Frunzaverde a trecut din PDL in PNL .
  Traseismul e sport national .
  Tot depinde de unghiul de vedere .
  Unii traseisti sint “patrioti” d.p.d.v al partidului in care se inscriu si in acelasi timp “tradatori” d.p.d.v. al partidului din care pleaca .
  Chestia ca e atit de folosita metoda asta si de foarte multi politicieni ca nu se mai pricepe cine e “patriot” si cine “tradator “. 🙂

  Sare’n Ochi15/02/2014 at 1:21 pm
  altceva intrebam: care este miza?
  ca in orice crima, mai intai se intreaba qui prodest.
  abia apoi cherchez la famme si dara banilor.
  ori toti au pus femeia inainte.
  n-am intrebat de ce exista traseism. nu am apreciat tradare sau patriotism (traseismul numi tradare contine). am vorbit doar despre dreptul de a avea dubii mai inainte de a da verdicte.
  poate mai citesti o data ce am scris, dragul meu clujean? 😀

  Marian15/02/2014 at 1:12 pm
  Buna dimineata,
  stimate domn nu vreau sa intru in polemica cu dvs, chiar deloc, insa recunosc ca sunt putin surprins de pozitia dvs fata de PMP. Din toate comentariile dvs din trecut si din ce am vazut si pe site-ul dvs lucrurile imi pareau un pic altfel. Sincer nu pot sa inteleg cum de puteti gira aceasta miscare politica si comentati despre acest domn Anton, ca si cum ar fi prima eroare. Adica restul de traseisti de pina acum sunt imaculati? Nu sunt aproximativ aceeasi care au rasturnat, mai pe fata sau nu, toate guvernele de pina acum, asa zis de dreapta, inclusiv pe cel al dlui Boc?
  Referitor la Traian Basescu, dupa cum a spus si gazda de foarte multe ori, cred ca nimeni de pe acest blog nu ii neaga lucrurile corect facute, insa din pacate pentru noi actiunile lui gresite si incorecte au avut de multe ori un impact mult mai puternic, si nu cred ca este cazul sa le reamintim.
  Cat despre dl Boc, pe care la un moment dat l-am considerat “ca un fel” de Balcerowicz al Romaniei, cu toate ca aveam suficiente motive de indoiala, prin ultima actiune cu fundatia MP si mai ales legatura cu Nuti, a reusit sa ma scoata din dilema 🙂 .
  Exista o maxima celebra dupa care ar trebui sa ne ghidam macar daca nu dupa alte percepte morale ‘ Ce tie nu iti place altuia nu ii face ‘. Cred ca este suficient, nu tb comentat mai mult. Pe site-ul gandul a fost un articol foarte bun cu titlul ‘ Casa parinteasca nu se vinde’.
  Nu cred ca putem avansa cu astfel de atitudini, actiuni si cu ‘sefi de camin’ vorba unui alt membru a comunitatii.

  Sare’n Ochi15/02/2014 at 1:17 pm
  nu poate exista o polemica din moment ce eu una am scris si dumneavoastra altceva ati citit.
  am scris despre dreptul de a avea dubii inainte de a da verdicte.
  dumneavoastra n-aveti dubii, bravo!
  felicitari si o zi buna.
  Marian15/02/2014 at 1:53 pm
  Sa stiti ca nu este ok sa jigniti oamenii. In ciuda a ceea ce vreti dvs sa insinuati nu cred ca fac parte din categoria celor care nu au dubii si oricum nu sunteti dvs in masura sa apreciati asta.
  Imi pare rau ca am comentat findca mi-am irosit 5 minute.
  Si cred ca pentru platforma / comunitate nu sunt ok astfel de atitudini sau dezbateri ca cele de acum cateva zile in care ati fost protagonist.
  O zi buna va urez si eu si va asigur ca nu o sa mai am placerea sa ‘conversez’ cu dvs.

  Sare’n Ochi15/02/2014 at 2:30 pm
  nu inteleg de ce sariti de coada ca v-am jignit. numai punctul umneavoastra de vedere conteaza?
  daca va atrag atentia ca altul este subiectul si predicatul, gata, v-am jignit? “insinuez” bla-bla-bla. mie imi pare rau cel mai tare ca ati comentat pe langa subiect, apoi personalizati.
  cum ar fi sa ne vedem fiecare de treaba?

  Tzepelica15/02/2014 at 2:35 pm
  Domnule, iti pierzi timpul.
  Omul, chiar daca arunca nonsalant cu laturi in indivizi/comunitati intregi, este o persoana extrem de importanta.
  Pe mine m-a canvins cand mi-a aratat ca s-a pozat cu Boc 😆 😆 😆

  Sare’n Ochi15/02/2014 at 2:43 pm
  Domnule lipsa ta de caracter este evidenta. Om de turma. A behait unul ceva, hop si tu la corul behaitorilor. Maretul electrocasnic anonim.
  😛 😛 😛

 2. Sare'n Ochi zice:

  Zorin Diaconescu Iată: avem deja „scandal” în PMP, ce mai, i s-au tăiat aripile înainte de a-i creşte, e gata! Aşa ne zice, foarte serios, d-l Popescu. De ce? Fiindcă o filială (Giurgiu) ar fi primit un traseist. Adevărat scandal. Ce contează condamnaţii din alte partide? La ei e legitim să ai dosar penal, că doar ei nu au zis că vor face politică altfel. A zis în schimb PMP. Cum îşi permit? Pe ei!
  Zorin Diaconescu Şi uite cît de repede ajungem la concluzia dorită : adică pînă la urmă singurul lucru care contează e presupunerea că Traian Băsescu a vrut să-i facă Elenei Udrea un partid, după ce a pierdut la Blaga în PDL. Ce contează oamenii care s-au înscris în PMP şi pe care nu-i ştie nimeni? Ce contează blatul lui Blaga cu PSD? Ce contează că partidul nu e condus nici de Udrea şi nici de alţi parlamentari? Bine că nu s-a găsit o filială care să primească un american în partid, că ne mai făceau şi agenţie de spionaj. Băieţi, vă înţeleg, mi-am dat seama de mult că deranjăm, aşa că vă mulţumim pentru atenţia acordată.

 3. observator 2 zice:

  Cat taking the dog home
  Interzisa dezidenta in ferma politica
  Pisoiul pastreaza famiglia unita- Tragand de lesa duce cainele inapoi in casa la STAPAN

 4. observator 2 zice:

  Pedepsiţi de politicienii români: Cum îşi bat joc politicienii români de tăranii români!
  Nota de plata a incompetentei si hotiei politicienilor va cadea pe umerii poporului Roman
  30 de localitati trebuie sa dea inapoi la UE 23 milioane euro cu penalitati. Europeni suntem cu numele dar cu restul …. au avut sansa sa devina europeni si cu fapta in 2004 au primit au primit 1 milion de euro pentru un drum comunal care sa lege Tulcea de Chilia 11km in total, opt ani mai tarziu toate regretele din lume numai pot salva comuna Ceatalchioi care din cauza lucrarilor prost efectuate primaria e datoare cu tot cu penalitati 2 milioane de euro bugetul primariei pe zece ani. ANAF a pus sechestru pe toate terenurile comunei inclusiv pe pasune. Oalele sparte le vor plati locuitorii comunei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.