Ce fel de români sunt cei care îl creditează cu încrederea lor pe un mitoman care îl compară pe Adrian Năstase cu martirii morţi în puşcării sau persecutaţi politic în timpul regimului comunist?

de Ștefan Ciocan

Singura strategie pe care este capabil să o dezvolte liderul socialist Victor Ponta este cea referitoare la înlăturarea lui Băsescu de la putere. Cât o să mai creadă românii prostiile lui Ponta? Cum să vorbeşti despre dictatură şi dictator când tu ai o majoritate covârşitoare în Parlament şi conduci Guvernul. Pentru Ponta simpla respectare a legii şi aplicarea în egală măsură pentru toţi cetăţenii a acesteia înseamnă „dictatură”. Nu mă interesează cum privesc partenerii noştri europeni declaraţiile infantile ale şefului executivului care vorbeşte despre dictatură şi imixtiunea politicului în justiţie, fiind cocoţat el însuşi pe gardul puterii. Mă îngrijorează însă că un asemenea personaj conduce încă în topul încrederii electoratului din România.carte de monopoly

Cum poate poporul român să accepte un individ care îl compară pe Adrian Năstase cu martirii morţi în puşcării sau persecutaţi politic în timpul regimului comunist?! Părintele Arsenie Boca a înfruntat temniţele comuniste şi a săpat la Canalul Dunăre-Marea Neagră pentru simplul motiv ca a îndrăznit să propovăduiasca credinţa în Dumnezeu. Adevărata credinţă şi nu cea „oficială”, adusă pe tancurile ruseşti de tatăl lui Iliescu, şi socrul lui Adrian Năstase. Părintele, considerat un sfânt necanonizat al României, este purtat ca un standard al credinţei. Mai precis chipul şi numele Părintelui Arsenie Boca, pentru că pilda şi învăţăturile sale rămân încă foarte departe de ceea ce fac credincioşii ortodocşi în frunte cu clerul. După ce l-au “ieftinit” implicându-i numele ca argument în orice demers bisericesc, atâta îi mai lipsea Părintelui Arsenie, să fie comparat cu Adrian Năstase. Mă aştept la tupeul lui Ponta şi al ciracilor săi, după ce l-au comparat cu Timoşenco şi au spus că este un deţinut politic, să îl pună alături pe Năstase de Părintele Arsenie.

Sau poate de Corneliu Coposu, cel întemniţat şi umilit pentru singura vină de a fi făcut parte dintr-un partid istoric şi democratic al României. Pe 14 iulie 1947 a fost arestat împreună cu întreaga conducere a PNŢ. A stat nouă ani în temniţă fără să fie judecat, apoi a fost inculpat într-un proces fiind acuzat de „înaltă trădare a clasei muncitoare”. După alţi opt ani de temniţă grea în care a stat nevinovat, a fost eliberat şi angajat ca muncitor necalificat. Omul de cultură Radu Gyr a fost condamnat la moarte pentru o poezie. În 1956 a scris poezia-manifest „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane”. Comuniştii au înţeles că e o instigare la luptă împotriva regimului, astfel că Radu Gyr a fost iniţial pedepsit cu moartea pentru ca apoi să-i fie comutată osânda în 25 de ani de muncă silnică. A executat până la urmă şase ani de temniţă grea, până la amnistia generală din 1964. Se regăseşte oare cazul “Năstase” printre aceste procese cu adevărat politice?

Toţi se „învârt” în morminte în momentul în care urmaşul politic al lui Adrian Năstase vorbeşte despre procesul şi condamnarea „politică” a mentorului său. Cum să fie Adrian Năstase un deţinut politic? Cum nu le crapă de ruşine obrazul, liderilor PSD, când vorbesc despre procesul lui Năstase ca despre unul politic? Tupeul lor nu cunoaşte margini! Dar un strop, măcar un strop de decenţă ar trebui să mai existe în clasa politică din România.
Şi dacă nu ar fi furat en gros şi en detail economia românească. Şi dacă nu ar fi vândut resursele de petrol şi gaze ale României. Şi dacă nu ar fi instaurat un stat mafiot şi nu ar fi inventat partidul-stat. Şi dacă ar fi fost un simplu profitor al sistemului impus de tancurile lui Stalin şi apoi de cele ale lui Iliescu, Năstase tot merita să stea la răcoare măcar patru ani. Năstase a fost un profitor al regimurilor comunist şi neocomunist, un activist de partid ajuns în fruntea bucatelor, care a crezut tot timpul că România este moşia moştenită de el de la tatăl său, prietenii tatălui său, cei doi socri şi eventual cesionată de Ion Iliescu (partea lui). S-a trezit brusc în faţa realităţii, a unei revoluţii a tinerilor care a început în 1989 şi care se apropie de final. Năstase şi-a dat seama că sistemul impus de tancurile sovietice, odată, demult, pe vremea tatălui său, nu mai funcţionează. Că în România hoţii sunt prinşi şi condamnaţi, iar sentinţele sunt obligatorii chiar şi pentru fiii nomenclaturiştilor comunişti sau ginerii miniştrilor lui Dej şi Ceauşescu. N-ar fi rău să înveţe această lecţie şi studentul fostului deţinutului DE DREPT COMUN, N0049 de la Penitenciarul Rahova, reîncarcerat recent.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Ce fel de români sunt cei care îl creditează cu încrederea lor pe un mitoman care îl compară pe Adrian Năstase cu martirii morţi în puşcării sau persecutaţi politic în timpul regimului comunist?

  1. Evanghelista zice:

    Doar niste idioti. In fond Nastase are un regim super preferential, s-a scris despre asta mai demult. Nu-i cazul sa-l cainezei toti cretinii patriei.
    Reportevirtual.ro a publicat asta:
    Cum nu se respectă legea la Jilava– exista o legenda la sfarsitul scrisorii.
    Nota. PPL = persoana privata de libertate PC = punct de control Favorizati = PPL din sectia speciala a lui Adrian Nastase Noi = restul de PPL ROI = regulament de ordine interioara”.
    Noi PPL si cei 16 Favorizati avem parte de vizite cu programari anticipate cu 48 de ore iar timpul de asteptare este o ora plus/minus. Pentru Restul masinile vizitatorilor stau in afara barierei. Masinile familiei Nastase B-222-WNA si B-111-WNA au access in parcarea angajatilor penitencdiarului, dupa bariera, cu motorul pornit ca in procedurile standard) PPL Adrian Nastase are parte de vizite zilnice la orice ora. PPL Adrian Nastase are voie la vizite cu intreaga familie chiar daca limita este de 2 adulti pentru plebe. PPL si cei 16 favorizati iau pachet si vizita prin circuitul standard ce prevede monitorizare video si control. Adrian Nastase are dreptul la vizita in locatie nesupravegheta si in afara controalelor specifice – laptopul nici nu se mai ascunde el vine in geanta standard spre mirarea tuturor celor care stau cuminti la intrarea pentru “normali si favorizati” Restul merg la vizita prin P.C.2 (detector de metale si control amanuntit)
    Adrian Nastase merge, catre vizita sau la instanta, prin curtea de aer si PC3 unde nu exista cele de mai sus. Exista un cicuit creat in penitenciar dedicat Omului, circuitul, mascat si delimitat clar, a fost dezvoltat pentru Om. Vizitatorii trebuie sa treaca prin contyrol amanunutit si nu au access cu o lista de obiecte conform regulamentului Vizitatorii Omului au dreptul de a intra cu orice: telefoane, laptop, bani, sucuri. Dovada acestora sunt inregistrarile camerei de la PC1. si celei de la detectorul de metale ale P.C.1. Pachetul standard lunar este de 10kg alimente, 6kg de legume/fructe, 20kg sucuri si apa. Pachetele PPL Adrian Nastase sunt in afara regulilor, a legii, a oricarui control sau a bunului simt. Exista pentru Om si vizitele zilnice ale avocatului pe inserat dupa ora 18 cand apare al doilea pachet cu carti, alimente, haine, reviste etc. si pachetul de retur cu carti, reviste, haine etc.
    Dovezi: inregistrari ale camerei video PC1 si camerei de la curtea de aer si de pe sectia 4 precum si si declaratiile informale ale supraveghetorilor ale posturilor 14 si 15, PC1 si PC2. Durata de access la audienta pentru Restul populatie este de aproximativ 2 saptamani. Omul primeste in audienta zilnic pe Stroe si Voichila care stau cat o ora-doua. Usile camerelor pentru cei de la sistem semideschis se inchid la 17.00, in penitenciar, desi legea 175/2006 spune ca se face la Stingere. Asta pentru Populatia Standard pentru Om si chiar pentru cei favorizati nu se aplica pentru ca la ei nu se inchid usile.
    Noi cei normali nu putem iesi la aer sau la clubul Penitenciarului dupa apel. Celor favorizati au un club special in capul sectiei de unde pot iesi si la aer cand vor. Tot ei au pe sectie si: birouri, aeroterme si 2 calorifere electrice, cantar, minibiblioteca, banca de parc, bicicleta medicinala.
    320 de PPL au 2 frigidere. 16 PPL favorizati au 2 frigidere. Norma Penitenciarului pare sa fie de 1 televizor la 10 P.P.L. Adrian Nastase are 2 televizoare in camera sa unde mai exista doar un alt P.P.L. Apa curge la chiuveta si este murdara pentru noi; polulatia standard. Sectia Favorizata are dozator de apa calda si rece. Camerele standard au paturile suprapuse pe 3 niveluri si nu au scari de urcare. Camerele favorizatilor au 2 niveluri si au scara de acces la patul de sus.
    Si acum sa va spun cine sunt cei favorizati. Cei care merita tratament preferential si, in cazul lui Adrian Nastase, ilegal sunt fosti politist, procurori, oameni de afaceri excroci. Cei care distrug din interior sistemul care ar trebui sa curete societatea sunt premiati in caz ca incalca legea.
    Istoria scurta a acestei miscari de discriminare pozitiva urmeaza.
    pentru PPL Adrian Nastase a fost pregatitia o echipa de 16 oameni pe criteriile cuminti, facultate muncitori. acestia esraqu anterior imprastiati prin toate sectiile. pentru PPL Adrian Nastase s-a asfaltat curtea de plimbare a sectiilor 3 si 4. pentru PPL Adrian nastase s-au instalat geamuri termopane si s-a costruit un pasaj inchis intre pavilioane.
    PPL Adrian Nastase are un singur coleg de camera. PPL favorizati stau cate 3-4 in camere. PPL standard stau cate 6-9 in acelasi tip de camera. Asta in conditiile in care un sindicalist vorbea, la televizor si fara pic rusine, de tratamentul standard al PPL Adrian Nastase. Toata favorizarea unora se face in paralel cu defavorizarea celorlalti. Asta pentru a clarifica profilul conducerii penitenciarului si pentru a elimina posibilele neintelegeri. Clar nu este cazul unei conduceri cu o minte deschisa ce construieste ceva este chiar pe dos. Exemple: Legea prevede (OMJ 2714) ca PPL au voie sa primeasc Oua, Salata de Boeuf, paine, icre, carne prajita, torturi, prajituri, sarmale si cozonaci facute in casa. Ce au decis Domnii Catalin STROE si Cristian VELICEA? Nu este posibil decat daca se videaza mancarea inaintea aducerii. Asta in conditiile in care sectia spital, care are alti directori, poate primi hrana conform precederilor legale. Bineinteles pentru Adrian Nastase regula absurda nu se aplica, dovada inregistrarile postului de control si masa festiva din periaoda sarbatorilor.
    Pana acum comisia de eliberare PPL se intalnea joi dar pentru ca PPL Adrian Nastase are comisia pe 04.01.2013 s-a modificat data organizarii comisiei pnetru Vineri ca sa nu se mai astepte inc 5 zile. Ca un exemplu al comportamentului slugarnic al angajatilor penitenciarului Jilava este Directorul Adjunct Cristian VELICEA care in data de 12.08.2012 cara bagajul de la vizita pentru PPL Probe Supraveghetorii Post 14 si 15, Supraveghetorul care a deschis portile, PPL care erau la geamuri pe partea cu traseul lui Adrian Nastase respectiv curtea de aer sectia 3 si camera video a curtii de aer sectia 4 unde iese PPL Adrian Nastase la aer Aceste ilegalitati prin favorizarea unora si discriminari ale celorlalti PPL trebuie sa inceteze. Abuzuriele Driectorului Catalin STROE si Directorului adjunct Cristian VELICEA trebuie pedepsite.
    DNA ar trebui sa se sesizeze. Legea 275/2006 Art.5 interzice orice forma de discriminare si rele tratamente. Codul Deontologic al personalului angajat in PNT interzice Discriminarea si Relele Tratamentele. Mentionez ca Doamna Judecatoare Delegat stie despre aceste abuzuri si favorizari dar prefera sa nu priveasca in alta parte datorita relatiei bune cu conducereqa penitenciarului.
    Nota. PPL = persoana privata de libertate PC = punct de control Favorizati = PPL din sectia speciala a lui Adrian Nastase Noi = restul de PPL ROI = regulament de ordine interioara”.

  2. Distinse domn, V. Ponta nu e socialist, după cum nici alţii nu sunt realmente „de stânga”, „de dreapta” şi alte aiurări şi mistificări… Aici e vorba de setea de putere, de îmbogăţire, de parvenire pe care o au toţi politrucienii perindaţi prin Parlament în ultimul sfert de veac.

    • Sare'n Ochi zice:

      normal. ei printr-o conventie numai de ei stiuta se auto-denumesc de stanga, de dreapta, socialisti, democrati, liberalsi samd.
      nu exista doctrine in Romania, deoarece nu exista educatie. toti politicienii provin din aceeasi pepiniera a PCR,acum si cu esaloanele UTC, pionieri si soimii patriei. cand se vor ispravi (biologic) indivizii scoliti in aceste pepiniere poate vom vorbi despre doctrine. daca vor mai exista doctrine 😀 , daca va ma iexista Romania.

  3. ad.rian zice:

    Tot ce traim de douazeci si patru de ani este produsul laboratoarelor securitatii de sorginte sovietica, astfel incat „Experimentul Pitesti”, in varianta soft, continua. Toti conducatorii nostri sunt clonati pentru jaf personal si de grup. Nu reusim, oi adormite, sa scapam de acest cancer generalizat. Trec generatii si nu se mai schimba anormalul in normal. Avea dreptate Numele Interzis privind bolsevizarea Romaniei. O traim din plin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.