Guvernul Ponta impune taxe în interesul propriilor miniștri

de Acidutzu 

Întârzierea salariului profesorilor este din cauza lipsei banilor, nu din cauza unor vicii birocratice, așa cum mint responsabilii din Uniuea Sărăciei Lucii. Nu sunt bani că au fost tocați pe sinecuri politice și mite electorale, fără nici o strategie de relansare a economiei României. În timp ce profesorii își așteaptă salariile, Victor Ponta se laudă cu mărețele realizări ale anului 2013. Numai lui îi duduie economia. Românii au rămas fără economii – le-au dat pe plata facturilor la întreținere.

Între timp, din foame acută de bani pentru sponsorii lor politici, guvernanții USL au mai născut o taxă: consultanții fiscali vor certifica declarațiile anuale de impozit pe profit. Numai obligatoriu și contra cost. De la 1 ianuarie 2014, românii care mai muncesc sunt obligați să mai dea niște bani consultanților fiscali care să le certifice declarațiile fiscale anuale de impozit pe profit, celebrul formular 101.

Cine cunoaște lacunele contabilității, realizează că această taxă este cu dedicație, făcută numai ca unii să câștige degeaba niște bani. Nu poți certifica o declarație de impozit pe profit “la sfârșit de an”, fără a verifica evidența contabilă pe un an întreg. Asta nu va face nici un consultant financiar: va pune o ștampilă „pe neve”, va lua banii și va pleaca. Căci, oricâte cunoștințe contabile ai avea nu poți certifica activitatea contabilă a unei firme pentru un an întreg în 2-3 zile. Și-atunci ajungi să te întrebi: Corpul Experților Contabililor Autorizați din România pentru ce mai exista?

Asta până începi să cauți și descoperi trista realitate a faptului că am încăput pe mâna unui grup infracțional organizat pus pe căpătuială. Daniel Chițoiu, ministrul Economiei în Guvernul Victor Viorel Ponta este consultant fiscal (http://www.ccfiscali.ro/registrul-consultantilor-fiscali-si-al-societatilor-comerciale-de-consultanta-fiscala) și a fost chiar președinte al Camerei Consultanților Fiscali până la numirea sa ca ministru. Ceea ce face el se numește conflict de interese și creează o rentă colegilor săi din această asociație și lui însuși. Pentru acțiuni similare, reintroducerea obligației ca pe statele de plată ale personalului didactic să fie reținută cotizația acestora la sindicatele din învățământ unde Liviu Pop era lider sindical, fostul ministru al Educației are dosar penal.

Tot conflict de interese există și datorită faptului că foarte mulți funcționari de la finanțe sunt în același timp și consultanți fiscali. Toți vor putea încasa o șpagă legală de la cei pe care îi controlează.

Rog organele abilitate ale statului să se sesizeze cu privire la aspectele semnalate. Chiar dacă le rog degeaba, insist. Și, cu începerea sesiunii parlamentare poate se va găsi vreun parlamentar al Opoziției care va iniția și o interpelare publică pe această temă.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.